Dr. Lindemannin hauskaa sperma tosiasiat!

Source: http://www2.oakland.edu/biology/lindemann/spermfacts.htm

Siittiöt ovat ihania pikku soluja ja ne voivat olla kuormien hauskaa! Oman nautinnon olemme laatineet hämmästyttäviä faktoja niistä.

Katso FAQ-sivu ylimääräisiä hauskaa tietoa

Ihmeellinen tarina sperman hännän – Alun perin julkaistiin syksyllä 2010 numero (Issue 19) Oakland Journal

KYSYMYS useimmin pyydetään Dr. Lindemann sähköpostitse: Kuinka kauan voi sperma elää ympäristön pinnoille? VASTAUS: He kuolevat niiden kuivuessa, niin se riippuu siitä, kuinka nopeasti ne kuivuvat. He myös tapetaan makean veden takia osmoottisen shokin. Saippuan kuten ne, joita käytetään rahanpesun ja käsien pesuun myös tappaa heidät, sillä nämä aineet riisua solukalvon siittiöiden. Jotain harkita: Ne ovat haploidit puolet elinkaaren joten ole varovainen, jos jätät ne.

Huomaa, kun siittiöt ovat suhteellisen helppo tappaa ympäristön pinnoille, älä yritä käyttää vettä tai pesuaineita tappaa heidät emättimessä tai naisen synnytyskanavassa. Naaras-suolikanavan ja hyytelömäistä yhdenmukaisuus ihmisen siemennesteen suojaamaan niitä sekoittamalla hyvin vedellä kun sisällä naisvartalo. Lisäksi, vettä ja pesuainetta voi olla haitallisia kudoksiin. Tämä ei ole hyvä syntyvyyden strategia!

Eläin

Keskimäärin siittiöiden kohden huudahtaa (miljoonaa)

Hiiri 50
Rotta 58
Marsu 80
Kani 280
Mies 280
Lammas 1,000
Lehmä 3,000
Sika 8,000

Aika välillä yhdyntä ja saapumisen siittiöiden munanjohdin *
(Toisin sanoen aika, joka kuluu siittiöiden saada, jos ne täytyy mennä)

Eläin Matkustusaika
Lehmä 2-3 minuuttia
Kani muutama minuutti
Hiiri 15 minuuttia
Marsu 15 minuuttia
Emakon (sika) 15 minuuttia
Rotta 15-30 minuuttia
Hamsteri 2-60 minuuttia
Koira minuuttia – tuntia
Uuhi (lammas) 6 minuuttia – 5 tuntia
Nainen 5-68 minuuttia

Keskimääräinen tilavuus ja pitoisuus ihmisen huudahtaa #

Volyymi ja sisältö huudahtaa riippuvat aika välillä siemensyöksyjä. Keskimääräinen tilavuus siemennestettä on 2,75 millilitraa (ml), jotka vaihtelevat 2-6 ml, sitä suurempi määriä seuraavia kausia raittiutta. Keskimääräinen ihmisen siemennesteessä sisältää noin 180 miljoonaa siittiöiden (66 miljoonaa / ml), mutta jotkut siemensyöksyn sisältää jopa 400 miljoonaa spermaa. Sekä määrä ja laatu sperma ovat tärkeitä tekijöitä hedelmällisyyttä. Mies katsotaan kliinisesti hedelmättömiä, jos hänen siittiöiden pitoisuus laskee alle 20 miljoonaa / ml siemennestettä. # (Muista vaikka-Yksikin tehdä vauva)

Keskimääräinen siittiöiden laski 113 miljoonaa spermaa / ml siemennesteen 1940-+66.000.000 / ml vuonna 1990. volyymi yhden huudahtaa on laskenut 3,40 ml 2,75 ml. Tämä tarkoittaa sitä, että miehet keskimäärin nyt siemensyöksy alle puoli määrä sperma kuin miehet tekivät 50 vuotta sitten. Pisara yli 380 miljoonaa spermaa noin 180 miljoonaa siittiöiden kohden huudahtaa. Lisäksi määrä liikkuvien siittiöiden on myös kastettu. Tärkeää on, että siittiöiden ei ole laskenut vähemmän saastuneilla alueilla maailmassa samana ajanjaksona. #

Eläin Hedelmällinen elämä sperma (tuntia)
Hiiri 6
Rotta 14
Marsu 21 – 22
Ihmisen 24 – 48
Kani 30 – 32
Lammas 30 – 48
Lehmä 28 – 50
Hevonen 144
Maila 135 päivää

Liikkuvia (liikkuvat) sperma on löydetty ihmisen munanjohdin jopa 85 tunnin kuluttua yhdynnästä, vaikka kyky hedelmöittää munasolu on yleensä menetetty ennen motiliteetin on menetetty.

Onko koolla? ^

Voisi ajatella, että iso eläin olisi isompi sukusolut, mutta mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Suurin sperma olen koskaan nähnyt tuli banaanikärpäsen! Spermaa banaanikärpäsen voi olla niin kauan kuin elin mies lentää, noin 1,1 mm. Toisaalta, on suuri määrä nisäkkäiden ihmisillä on yksi pienimmistä siittiösolujen mitataan vain 40 mikronia pitkä. Rotat tuottaa yksi suurimmista siittiöiden 170 mikronia pitkä. Kun puhumme hiirien ja miesten voimme olla isompi eläinten diploidi elämänvaiheessa, mutta se on hiiriä, joilla on suurempi haploidit elämänvaihe 80 mikronin pitkä siittiöiden.

Kuinka monta on tarpeeksi? ^

Tämä kysymys nousee aina osalta ihmisen hedelmällisyyteen. Jos se kestää vain sperma hedelmöittää ja muna, miksi alhainen siittiöiden määrä tehdä miehen hedelmättömiä? Hedelmällinen ihmisellä miehen siemensyöksyn välillä 2 ja 5 millilitraa (ml) siemennesteen (keskimäärin noin teelusikallinen). Jokaisessa ml on tavallisesti noin 100 miljoonaa spermaa. Jos pitoisuus laskee alle 20 miljoonaa sperma per millilitra on yleensä jonkin verran ongelmia hedelmällisyyteen. Kaksikymmentä miljoonaa silti näyttää olevan paljon, joten miksi ongelma? Vain pieni osa siittiöiden talletetaan naisen emättimeen päätyvät kohtuun. Niistä, jotka tekevät sen kohtuun, vain pieni murto-osa löytää tiensä munanjohtimista. Yleensä muna on kaikki asti toisessa päässä munanjohtimen (munanjohtimeen). Niistä, jotka ovat oviduct vain murto tiensä alemmasta ylempään oviduct. Joten itse asiassa, siittiöiden lukumäärä onnistuneesti saapuu jossa muna sijaitsee, on todella hyvin pieni. Toinen ongelma on, että muna ei ole vain odottavat hedelmöitetty ensimmäinen sperma tulemaan. Muna on tavallisesti peittää paksu kerros soluja kutsutaan sädekehää jotka toimivat saarto rajoittaa siittiöiden joutumasta muna. Siittiösolu sisältää entsyymejä, jotka hajottavat tämä este alaspäin. Se voi todella vaativat hyökkäys monien siittiöiden murtaa korona riittävästi antaa yhden siittiöiden saada läpi muna. Niin koko prosessi on hieman kuin maratonjuoksussa sokkelo täynnä limaa seurasi tunkeutumalla linnoitus. Että yksi sperma että lopulta tekee on mestari Luontoäidin triathlon. Jos ei ole tarpeeksi kilpailijoita alkaa, ei mitään jää maalissa. Emme tiedä varmasti, mutta tämä voi olla tapa valita terve sperma tehdä työtä kulkee geenien seuraavalle sukupolvelle. Modern koeputkihedelmöityksen tekniikat voivat ohittamista tämän valintaprosessin ja saavuttaa lannoitus paljon vähemmän spermaa. Onnistunut lannoitus on nyt jopa toteutunut siittiöiden joka voi uida. Tämä tapahtuu suoraan ruiskuttamalla siittiöiden muna pieni lasipipetillä (putki). Vain aika näyttää, mitä ohitusta luonnon triathlon tekee ihmisen geenipoolia.

* Austin ja Short (1982) Lisääntyminen nisäkkäillä: sukusoluilla ja lannoitus. Cambridge University Press, NY, NY

# Lauralee Sherwood (2001) Ihmisen fysiologia: soluista järjestelmiin. Brooks / Cole, Pacific Grove, CA

^ Charles B. Lindemann

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.