Kuinka paeta viime hetkellä

Original page: https://www.cs.purdue.edu/homes/dec/essay.escape.html

Douglas E. Comer

Arvostettu tietojenkäsittelytieteen professori kirjailija, luennoitsija ja konsultti

Kun kaikki heidän tutkimuksensa on saatu päätökseen ja väitöskirja on kirjoitettu, jotkut Ph.D. ehdokkaat kylmät jalat. He ymmärtävät, että Turingin koneilla tanssivien enkelien elämä ei yksinkertaisesti ole jännittävää. Näille opiskelijoille tarjoamme tien ulos: sotke suullinen loppukoe.

Valitettavasti Ph.D. ehdokkaat harjoittelevat usein vastauksia tutkimustaan koskeviin kysymyksiin useiden vuosien ajan; suullisen pyyhkiminen vaatii harjoittelua. Näille opiskelijoille tarjoamme yksinkertaisen opinto -oppaan. Tässä on tekniikoita, joilla paneeli voidaan hämmentää ja taata elämä ilman tutkimusta:

 1. Anna väärä vastaus. Tämä on ehkä pääsynti. Älä käytä tekniikkaa liikaa, tai paneeli luulee sinun vitsailevan.
 2. Anna pitkäaikainen esitys toisesta aiheesta, joka ei liity kysymykseen. Tämä on “näytä mitä tiedät”-lähestymistapa. Paneeli olettaa, että et voi vastata varsinaiseen kysymykseen ja ohjaa heidän huomionsa muualle.
 3. Määrittele perusterminologia uudelleen tai määrittele uusi, absurdi terminologia. Sano esimerkiksi “Tämän tutkimuksen aikana termi  kyllä  tarkoittaa joskus ei, ehkä joskus tarkoittaa ei koskaan ja ei joskus ehkä. Kun hämmästynyt paneeli kysyy: “Oletko tosissasi?” tuijota heitä umpikujalla ja vastaa kyllä. Anna heidän yrittää päättää, mitä se tarkoittaa.
 4. Puhu itsestäsi ja kokemuksistasi käsillä olevan aiheen sijaan. Kerro mitä teit sen sijaan, mitä opit. Anna yksityiskohdat ikään kuin tarinalla olisi lopulta jonkinlainen suhde kysymykseen. Voit siirtyä henkilökohtaiseen kokemukseen käyttämällä esimerkiksi “Se muistuttaa minua – myöhään eräänä tiistai-iltana, kun tutkimme tätä aihetta, sähkökatkos ja kulkukoira aiheuttivat todellista jännitystä…”
 5. Väittele tutkijoiden kanssa. Se auttaa, jos voit panetella jokaista heistä itsenäisesti. Ainakin kyseenalaistaa heidän valtakirjansa: “Keitä te ihmiset muuten luulette olevanne?”
 6. Kuuntele huolellisesti kysymyksiä ja hyödynnä sanamuotoa. Jos tutkija kysyy: “Voitko hahmotella meille tarkat tutkimuksessasi käytetyt menettelyt ja huomioida mahdolliset poikkeukselliset tai epätavalliset tekniikat?” Vain mutisi “kyllä” ja odota. Kun tutkijat tulevat kärsimättömiksi, huomauta, että heillä ei ole syytä järkyttyä, koska olet vastannut oikein esitettyyn kysymykseen. Itse asiassa he vain kysyivät, voitko tehdä jotain; he eivät pyytäneet sinua tekemään sitä.
 7. Palaa metavastauksiin ja vältä kysymys kokonaan. Oletetaan esimerkiksi, että joku kysyy suoran kysymyksen, kuten “kuinka prosenttiosuus kokeiluistanne onnistui?” Aloita sanomalla: “siihen on vaikea vastata.” Jatka selittämään, miksi kysymys on vaikea (eli on monia tapoja määritellä menestys ja laskea prosenttiosuus. On harkittava täsmällisyyttä ja varmistamista, että kaikki prosenttiluvut ovat sata. Tässä on hyvä tilaisuus tuoda esiin tuo sähkökatkos ja sen vaikutus menestykseen.
 8. Puhu ikuisesti antamatta todellista vastausta. Keskeytä itsesi ja poikkea näennäisesti liittyvistä aiheista. Jatka aika ajoin palaamista kysymykseen. Paukuttele, kunnes he tai sinä nukahdat.
 9. Pidä kiinni käsiteltävästä aiheesta, mutta anna mahdollisimman paljon matalan tason teknisiä yksityiskohtia. Mene palasiin ja pysy siellä. Vältä kaikkia käsitteitä ja yhteenvetoja. Anna yksityiskohtaisia ​​faktoja sen sijaan, että kuvaisit niiden merkitystä. Käytä numerotaulukoita kaavioiden sijaan. Jos mahdollista, ota käyttöön pitkiä, monimutkaisia ​​yhtälöitä ilman tasapainotettuja sulkeita.
 10. Toista kysymys, mutta muuta sitä hieman helpottamaan sitä. Käytä sitä tekosyynä esitelläksesi kokonaan uuden keskusteluaiheen, äläkä vastaa alkuperäiseen kysymykseen. Myöhemmin, kun tutkijat ymmärtävät, mitä teit, he ovat raivoissaan!
 11. Lisää kymmenkunta varoitusta jokaiseen vastaukseen. Aloita sanomalla: “Tietenkin vastaukseni riippuu maassa saatavilla olevasta viestintäjärjestelmästä, tietokoneen varaosien toimittajasta, paikallinen sähköyhtiö voi tarjota keskeytymätöntä sähköä, todennäköisyys, että avaruudesta tulevat kosmiset säteet osuvat keneen tahansa tai mihin tahansa mukana, menetettyjen päivien määrä, koska joku on sairas, ja maailmantalouden markkinoiden vakaus…” Kauneutta on siinä, että suurin osa sanomistasi on totta. Jos paneeli väittää, että sinun ei tarvitse huolehtia kaikesta tästä, kysy heiltä: ”Tarkoitatko, ettet välitä vakaasta maailmantaloudesta? Millaisia ​​ihmisiä te muuten olette?”
 12. Ole tuomitseva. Katso suoraan komiteaan ja sano: “En usko, että kysymyksesi ovat vastauksen arvoisia, ja jos et keksi mitään parempaa, meidän pitäisi mielestäni lopettaa tämä tutkimus.” Tutkinnon vastaanottajat ovat kanssasi samaa mieltä, ja koe päättyy.

Jos paneeli sattuu olemaan hyvällä tuulella, he yrittävät antaa sinulle hyötyä epäilystä. Epäonnistuaksesi suoraan, sinun on oltava varovainen, ettet anna heille perusteita läpäisyyn. Siksi sinun tulee välttää seuraavia tekniikoita, jotka kaikki auttavat esitystäsi ja lisäävät läpäisymahdollisuuksiasi:

 1. Määrittele terminologia niin, että kaikki kuulijat ymmärtävät kysymyksen ja vastauksen. Esimerkiksi johdantolause “kun kysyt foobarista, oletan, että tarkoitat rautakaupoissa myytävää ja kodeissa käytettyä lajiketta” selventää, mistä foobarista aiot keskustella.
 2. Toista kysymys, jotta kaikki kuulevat sen, varsinkin jos kysymyksen esittää joku huoneen edessä.
 3. Muotoile kysymys uudelleen muotoon, joka on yleisempi tai korostaa käsitteitä. Esimerkiksi: “Kun kysyt sadan foobarin hintaa, haluat todennäköisesti tietää ostetun määrän ja saatavilla olevan alennuksen välisen suhteen.”
 4. Vastaa suoraan kysymykseen antamalla tyypillinen tai “keskimääräinen” tapaus, äläkä ole huolissasi kaikista mahdollisista poikkeuksista ennen kuin joku kysyy lisätietoja (esim. “Foobars maksaa yleensä noin viisi dollaria.”).
 5. Lykkää kysymyksiä, joita käsitellään myöhemmin esityksessäsi sanomalla: ”Puhun tästä aiheesta kymmenen minuutin kuluttua; Jos voit pitää kysymykseni siihen asti, meillä on paljon parempi konteksti keskustelulle.”
 6. Kiitä henkilöä, joka esittää kysymyksen (esim. “Se on hyvä kysymys, koska se osuu asian ytimeen.”)
 7. Älä pelkää ottaa asiaankuulumattomia kysymyksiä offline-tilaan (esim. “Yksityiskohtainen vastaus kysymykseesi voi kestää jopa kolmekymmentä minuuttia, eikä se liity muuhun keskusteluun – voimmeko tavata myöhemmin yksityisesti keskustellaksemme siitä ?”) Voit antaa lyhyen vastauksen ja lykätä yksityiskohtia (esim. ”Nopea vastaus on: vaikka kysymäsi on *mahdollista*, se ei ole käytännöllistä – voin kertoa lisää yksityisesti, jos olet kiinnostunut”).
 8. Muista, ettei yleisöä saa yliarvioida. Jopa Ph.D. ei ehkä ole kaikkea terminologiaa päässään. Jos olet epävarma tai keskustelet esoteerisesta asiasta, yritä sisällyttää vastauksesi ensimmäiseen osaan yksinkertainen muistutus.
 9. Pysy rauhallisena ja rentona. Jännittyneen tai huolestuneen näköinen saa sinut näyttämään epävarmalta.
 10. Älä ota itseäsi liian vakavasti. Loppujen lopuksi voit aina keskeyttää ja mennä töihin behemoth-ohjelmistotalolle. Näin ollen pahin tapaus on, että ansaitset enemmän rahaa.