8 tapaa minimoida yrittäjäpoltto käynnistettäessä

Original page: https://blog.startupprofessionals.com/2021/08/8-ways-to-minimize-entrepreneur-burnout.html

Maanantaina 2. elokuuta 2021Man-Businessman-Burnout

Uudet yrittäjät ryhtyvät rutiininomaisesti startupiin täynnä intoa ja energiaa, mutta usein heidät väsyvät molemmista muutaman kuukauden kuluttua työtaakasta ja haasteista. Tämän seurauksena useiden asiantuntijoiden mukaan uupumus ja intohimon menetys on lueteltu johdonmukaisesti käynnistyksen epäonnistumisen suurimpien syiden joukossa. Haasteena on löytää tapoja ladata jatkuvasti matkalla.

Tämä sama haaste ulottuu tietysti paljon pidemmälle kuin yrittäjä, kaikilla elämänaloilla ja töissä. Löysin hienoja oivalluksia klassisesta kirjasta ”Oletko täysin ladattu?” Ihmissuhteiden asiantuntija ja bestseller-kirjailija Tom Rath, joka selittää hyvin kolme avainta kaikkien elämänharrastuksiesi energisoimiseksi. Nämä avaimet ovat merkitys, vuorovaikutus ja energia.

Varhaisen vaiheen startup-yritysten kanssa työskentelemiseni perusteella olen samaa mieltä Guy Kawasaki kanssa siitä, että ne yrittäjät, jotka ovat päättäneet merkitä maailmaa (positiivinen muutos), luovat yritykset, jotka todennäköisesti menestyvät. Olen parafrasoinut Rathin kahdeksan suositusta merkityksen asettamisesta keskeisiksi painopisteperiaatteiksi, jotka jokaisen uuden yrittäjän tulisi ottaa huomioon:

  1. Luo merkitys pienillä voitoilla. Juhlista pieniä voittoja kysymällä itseltäsi, mitä voit tehdä tänään muuttaaksesi asioita? Todellinen merkitys koostuu monista pienistä eroista, kuten suunnittelun läpimurto, uusi liiketoimintamalli, todella tyytyväinen asiakas tai innostunut tiimin jäsen. Käytä hetki nauttiaksesi jokaisesta näistä ja latautuaksesi.
  1. Pyri elämään ja merkitykseen sekä ratkaisuun. Merkityksen löytäminen perustuu sisäpuolelta, uuden oppimisen ja haasteiden voittamisen kautta. Jokaisella startupilla on runsaasti näitä mahdollisuuksia. Menestyvät yrittäjät myöntävät usein nauttineensa matkasta enemmän kuin määränpäätä. Merkitys ei tapahdu sinulle – sinä luot sen. Älä odota.
  1. Tee aloittamisesta tavoite, älä vain yritys. Yritä nähdä yrityksen rakentamisessa tekemäsi työ keinona vaikuttaa maailmaan. Varmista, että tiimisi ymmärtää yhteisen tehtävän, merkityksen ja tarkoituksen. Merkityksen tekeminen tekee elämästäsi ja muiden elämästä vahvempaa ponnistustesi tuloksena.
  1. Löydä korkeampi puhelu kuin käteinen. Onni ei liity tuloihin. Tutkimukset osoittavat, että tulojen kaksinkertaistaminen voi lisätä onnellisuutta 10 prosenttia. Lisäksi keskittyminen ensin rahaan tappaa merkityksen. Mitä enemmän keskität ponnistelusi muihin, sitä helpompaa on tehdä suurta työtä olematta riippuvainen rahasta, vallasta tai maineesta.
  1. Kysy mitä maailma tarvitsee. Luot merkityksen, kun vahvuutesi ja kiinnostuksesi vastaavat maailman tarpeita. Yksi “seuraa intohimoasi” -neuvojen oikeutettua kritiikkiä on, että siinä oletetaan, että olet maailmankaikkeuden keskus. Parempi tapa on tutkia sosiaalisten piiriesi, organisaatiosi ja maailmanlaajuisen yhteisön kiireellisimpiä tarpeita.
  1. Älä lankea muiden unelmiin. Jos kävelet vain muiden tiellä, oma kuva katoaa. Muista luoda oma varjo ja viettää joka päivä jonkin aikaa tekemällä aktiviteetteja, jotka virkistävät ja lataavat sinua. Suunnittele myös viettää enemmän aikaa tiettyjen ihmisten ympärillä, jotka antavat energiaa työhösi, ja vähemmän sellaisten ihmisten ympärille, jotka eivät tee sitä.
  1. Tee aloite tulevaisuuden muokkaamiseksi. Jos haluat tehdä merkityksen maailmassa, kykysi siihen on lähes suoraan verrannollinen siihen, kuinka paljon aikaa vietät aloittamiseen vastaamisen sijasta. Koska kiireinen on usein vastakohta työskentelevät mikä on tärkeintä. Yleensä sinun on keskityttävä vähemmän tekemään enemmän.
  1. Työskentele sarjoissa, ja siihen liittyy latausaika. Tämä voi tarkoittaa keskittymistä 45 minuutiksi, jota seuraa 15 minuutin tauko. Lyhyiden taukojen avulla voit virkistää itsesi ja työskennellä tarkoituksella. Yritä muistuttaa itseäsi päivittäin, miksi teet mitä teet, ja jos et pidä kuulemastasi, on aika vaihtaa johonkin, jolla on sinulle enemmän merkitystä.

Kirjoittajatutkimuksessa, johon osallistui 10 000 ihmistä, vain 20 prosenttia myönsi viettäneensä paljon aikaa mielekkään työn tekemiseen eilen. Vain 11 prosenttia ilmoitti saaneensa paljon energiaa töissä. On selvää, että useimmat yrittäjät toimivat selvästi kapasiteettinsa alapuolella ja voisivat olla tehokkaampia rakentamaan liiketoimintaansa tai luomaan uutta merkitystä maailmassa. Jos olet yksi näistä, sinun on aika muuttua ennen kuin olet uupunut ja tuottaa pettymyksen kaikille, myös itsellesi.

Marty Zwilling