Statiinit, raskaus, sepsis, syöpä, sydämen vajaatoiminta: kriittinen analyysi.

Original page: http://people.csail.mit.edu/seneff/statins_pregnancy_sepsis_cancer_heart_failure.html

by Stephanie Seneff

seneff@csail.mit.edu
Viimeksi päivitetty 22. marraskuuta 2009

Huomautus: Tämä essee on yritys ilmaista tarina, joka mielestäni on kerrottava. Olen tullut tässä esitettyihin johtopäätöksiin monien vuosien ajan kerännyt asiaankuuluvia tietoja verkosta ja muista lähteistä.

1. Johdanto

Viime vuosikymmenien aikana amerikkalainen lääketeollisuus (tästä lähtien “Big Pharma”) on soveltanut erittäin menestyvää kaavaa markkinoiden pelkoon ja muuttanut sen monen miljardin dollarin teollisuudeksi. Algoritmi on seuraava:

  1. löytää aine, jonka pitoisuus voidaan mitata edullisesti
  2. löytää yleinen sairaus, jonka läsnäolo korreloi kyseisen aineen suuren pitoisuuden kanssa
  3. löytää lääke, joka vähentää kyseisen aineen pitoisuutta
  4. mainostaa aggressiivisesti suurelle yleisölle ja lääketieteen ammattilaisille väittäen ihmeitä.

Muuttujien korvaamiseksi aine on kolesteroli, tauti on sydänsairaus ja lääke on Lipitor ja voila! Aggressiivisten mainoskampanjoiden avulla Big Pharma on onnistunut vakuuttamaan amerikkalaiset ja amerikkalaiset lääkärit, että statiinilääkkeet ovat parasta viipaloidun leivän jälkeen.

Mutta ovatko he oikeassa? Luulen, että todisteet osoittavat, että hyvin harvat statiinilääkkeitä käyttävät ihmiset hyötyvät niistä. Lisäksi monilla heistä on tosiasiallisesti huonommassa asemassa kuin he olisivat olleet, jos he eivät olisi koskaan olleet statiineilla. Seuraavassa väitän, että sydänsairauksien torjunnassa koituvat edut kompensoivat enemmän kuin lisääntynyt alttius sikiövahingoille, myrkyllisille infektioille ja syöpälle.

En todellakaan ole yksin huolissani statiinilääkkeiden jatkuvasti lisääntyvästä käytöstä taudin, “hyperkolesterolemian” [korkean kolesterolin] torjumiseksi, jonka väittäisin olevan ei lainkaan sairaus. Weston A. Price -säätiö yrittää kovasti levittää sanaa kolesterolin monista rooleista ja lukemattomista statiinien käyttöön liittyvistä sivuvaikutuksista. He jakavat kanssani kasvavan hälytyksen siitä, että statiinilääkkeille kelvollisen määritelmä kasvaa jatkuvasti:

“Kuka kärsii hyperkolesterolemiasta? Käytä 25 tai 30 vuoden takaista lääketieteellistä kirjallisuutta ja saat seuraavan vastauksen: keski-ikäisille miehille, joiden kolesteroli on yli 240, muita riskitekijöitä, kuten tupakointi tai ylipaino. Kolesterolikonsensuksen jälkeen Konferenssissa vuonna 1984 parametrit muuttuivat; kuka tahansa (mies tai nainen), jolla oli kolesterolia yli 200, saattoi saada pelätyn diagnoosin ja reseptin pillereistä. Viime aikoina tämä luku on siirretty alas 180: een. Jos sinulla on ollut sydänkohtaus, pääset ota kolesterolia alentavia lääkkeitä, vaikka kolesterolipitoisuutesi on jo hyvin alhainen – loppujen lopuksi olet syyllistynyt sydänkohtaukseen, joten kolesterolin on oltava liian korkea. tylsä ​​vähärasvainen ruokavalio. Mutta miksi odottaa, kunnes sinulla on sydänkohtaus? Koska me kaikki työskentelemme alkuperäisen synnin leimauksen alla, olemme kaikki ehdokkaita hoitoon. Nykyisissä säädöksissä määrätään kolesterolin testauksesta ja hoidosta nuorille aikuisille ja jopa lapsille.” (Statiinilääkkeet: ongelma).

Haluan ensin esitellä lyhyesti biologia ja terminologia. Kolesteroli on biologinen aine, joka on suora esiaste monille erittäin tärkeille aineille, mukaan lukien sukupuolihormonit estrogeeni ja testosteroni, lisämunuaishormonit hydrokortisoni ja aldosteroni, sappihapot, jotka auttavat sulattamaan rasvoja, ja erityisesti D-vitamiini. tiedetään, että D-vitamiinilla on kriittinen rooli infektioiden ja syövän torjunnassa sen lisäksi, että sillä on tärkeä rooli kalsiumin aineenvaihdunnassa ja luiden terveydessä. Koska kolesteroli on niin tärkeä hyvinvoinnille, keho pystyy tuottamaan maksassaan niin paljon kuin tarvitsee, vaikka elintarvikkeita ei tarvitsisikaan. On paljon todisteita siitä, että kolesteroli suojaa infektioita vastaan, aihe, joka on keskeinen tässä esseessä. (Kolesterolin edut).

Kun kolesterolisi mitataan, luvut palautetaan kolmeen osaan: LDL, HDL ja “muut”. Yksinkertaisesti sanottuna LDL toimittaa kolesterolia (maksasta) ääreiskudoksiin ja HDL kolesterolia (esim. Ravintolähteistä) maksaan, jossa se muuttuu sappihapoksi ja vapautuu ruoansulatuskanavaan kulutettujen rasvojen hajottamiseksi. . LDL on se, joka on yleensä merkitty “huonoksi”, mutta kuten myöhemmin näette, tämä on väärä nimi.

Big Pharma aikoo saada mahdollisimman monta ihmistä niin suurelle annokselle statiineja kuin he voivat perustella. He väittävät nyt, että ihmisten, joiden kolesterolitasot ovat kunnossa, tulisi ottaa statiineja, jos heidän C-reaktiivinen proteiini, tulehduksen indikaattori, on korkea (C-reaktiivinen proteiini ja sydänsairaus). He väittävät myös, että ihmisten, joilla on tiedossa oleva sydänsairaus, tulisi pyrkiä saavuttamaan LDL-taso alle 70 mg/dl (70 mg / dl LDL-tavoite). Tämä voidaan saavuttaa (suhteellisen helposti monissa tapauksissa) ottamalla 80 mg (neljä kertaa tavanomainen annos) statiinilääkettä päivittäin. He määräävät nyt jopa statiineja 20-vuotiaille naisille, jotka ovat naimisissa ja hedelmällisiä, ottamatta huomioon haitallista vaikutusta, jonka näillä lääkkeillä tiedetään olevan sikiöön.

Mielestäni erityisen turhauttavaa ja mikä on ehkä tärkein syy tämän esseen kirjoittamiseen, on se, että mielestäni monet korkean kolesterolin terveydellisistä eduista esitetään tällä hetkellä väärin paradoksaalisesti statiinilääkkeiden eduina. Webissä on tällä hetkellä täynnä uutisaiheita, joiden mukaan statiinit suojaavat syöpää, sepsistä ja Alzheimerin tautia vastaan. Tutkijat takautuvien tutkimusten takana, joissa havaitaan ilmeisen hyödyllinen vaikutus, sanovat varovasti, että “satunnaistettuja kontrolloituja tutkimuksia ei ole vielä suoritettu”, mutta tiedotusvälineet kaipaavat näitä hienovaraisuuksia ja muuttavat väitteet “tosiasioiksi”. Samaan aikaan, kun kävi selväksi, että erittäin matalat LDL-arvot ovat ongelmallisia sekä infektioiden että syövän suhteen, Big Pharma yritti erottua tiukasta assosiaatiosta statiinilääkkeillä kolesterolitasojen kanssa. Uskomattoman, he väittävät, että koska matala LDL on ongelmallista riippumatta siitä, esiintyykö se luonnollisesti vai keinotekoisesti statiinien käytön kautta, statiinit vapautetaan jotenkin. Olen samaa mieltä väitteestään, jonka mukaan statiinit eivät ole “karsinogeenisia” siinä mielessä, että ne eivät aiheuta suoraan syöpää, mutta tilastot osoittavat, että pitkällä aikavälillä ihmisillä, joilla on alempi kolesterolipitoisuus veressä, on suurempi riski syöpä (ja infektio) kuin ihmisillä, joilla on korkea kolesteroli. Pohjimmiltaan, ottamalla statiinia, siirrät kertoimet mihin kuolet. Maksa rahaa, kärsi sivuvaikutuksista, ja seurauksena voi olla, että kuolet syöpään tai karanneeseen infektioon ennen kuin olisit kuollut sydänsairauksiin, jos et olisi koskaan ottanut lääkettä ensin.

Alzheimerin tauti on niin iso ja monimutkainen aihe, että olen kirjoittanut tästä aiheesta erillisen esseen, joka löytyy täältä. Statiinien kannalta tärkeimmät kohdat ovat 4. Kolesterolin ja Alzheimerin taudin suhde. ja 5. aiheuttavatko statiinit Alzheimerin tautia? Riittää, kun sanon, että kun olen tehnyt perusteellisen tutkimuksen Alzheimerista, minusta näyttää ilmeiseltä, että Alzheimerin taudin määrä kasvaa voimakkaasti tulevina vuosina, kun pitkäaikaisten statiinien käyttäjät vanhentuvat.

Toivon seuraavassa osassa selventävän, että yksi demografinen ryhmä, jota ei koskaan pitäisi määrätä statiinilääkkeeksi, on naiset ennen menopaussia. Seuraavissa osioissa käsittelen sepsistä (verimyrkytys) ja syöpää ja näytän, kuinka Big Pharma on onnistuneesti manipuloinut totuutta saadakseen näyttämään, että statiinit suojaavat molempia vastaan, vaikka itse asiassa päinvastoin on totta. Viimeinen osa ennen yhteenvetoa esittelee ateroskleroosin tarttuvaa teoriaa, johon on viime aikoina kiinnitetty paljon huomiota. Kuvaan mahdollisimman yksinkertaisella tavalla, kuinka kolesterolilla voi olla keskeinen rooli valtimon seinämässä taistelussa tartuntatautia vastaan. Siinä esitetyt perustelut johtavat johtopäätökseen, että statiinit vaikuttavat jopa sydämen pitkän aikavälin terveyteen.

2. Statiinit ja raskaus

Et ehkä ole tarpeeksi vanha muistaa katastrofia, joka aiheutui 1950-luvun Euroopassa laajalle levinneestä käytännöstä masennuksen hoidossa tuolloin löydetyllä talidomidilääkkeellä. Kun otat Lipitor-tablettia, käytät lääkettä, joka kuten talidomidi on merkitty luokkaan X sen sikiölle mahdollisesti aiheutuvan haitan suhteen ja on jopa huonompi kuin talidomidi sen suhteen, minkälaisen vahingon se voi tehdä sinulle. syntymätön lapsi. Hedelmällisessä iässä olevaa naista ei pitäisi koskaan suositella käyttämään statiinilääkettä. Vaikka mainoksiin ja etiketteihin liittyy varoituksia, joissa väitetään, että sinun tulee “lopettaa Lipitorin käyttö”, jos tulet raskaaksi, lääkeyhtiöt näyttävät aikovansa peittää sen, että nämä lääkkeet ovat myrkyllisiä kehittyvälle sikiölle.

Olisi selvää, että olisi epäeettistä suorittaa kontrolloitu koe, joka altistaa raskaana olevan naisen tarkoituksellisesti statiineille, joten tällaisia kontrolloituja tutkimuksia ei ole tehty. Yhdessä harvoista saatavilla olevista statiinien ja raskauden retrospektiivisistä tutkimuksista Yhdysvaltain kansallisten terveyslaitosten tutkijat havaitsivat, että statiinien käyttö raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana johti vakaviin keskushermostovirheisiin ja raajojen epämuodostumiin. Kaksikymmentä 52 naisesta, jotka olivat altistuneet statiineille ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana, oli vauvoja, joilla oli vakavia epämuodostumia, mikä on lähes 40% vakavien synnynnäisten epämuodostumien esiintyvyydestä.

“20 epämuodostumassa syntyneestä vauvasta viidellä oli vakavia keskushermoston vikoja ja viidellä raajojen epämuodostumat. Muenken mukaan yhdellä vauvalla oli molemmat. Oli myös kaksi tapausta, joissa esiintyi hyvin harvinaista syntymävikaa, jota kutsutaan holoprosenkefaliaksi. aivot eivät pysty jakautumaan kunnolla.” (Statiinit ja synnynnäiset epämuodostumat)

Liverpoolin lääkäreillä on jopa ollut rohkeutta ehdottaa statiinien määräämistä raskaana oleville naisille, ajatuksen, jonka nämä kirjoittajat pitävät villin huolestuttavana: (statiinit raskauden aikana). Jopa lääkäreiden keskuudessa ei näytä olevan yleistä tietämättömyyttä siitä, missä määrin nämä lääkkeet voivat aiheuttaa kehittyvälle sikiölle.

Isossa-Britanniassa on nyt epäilyttävä ero siitä, että se on ainoa maa, josta voit ostaa statiinilääkkeitä tiskiltä (NonPrescription Statins). Tämä tarkoittaa, että jokainen naiivi nuori nainen, joka ajattelee voivansa itse hoitaa korkeaa kolesterolia, voi päätyä vakavasti epämuodostuneeseen vauvaan, ja on todennäköistä, ettei hän edes tajua, että se johtuu lääkkeestä.

3. Erittäin matala LDL: hyvä vai huono?

Seuraavilla sivuilla esitän ensin, miksi hyvin alhaiset LDL-arvot ovat vaarallisia. Kerron sitten kaksi merkittävää tarinaa siitä, miten statiinivalmistajat yrittävät vakuuttaa tiedotusvälineille ja yleisölle, että musta on valkoista: he väittävät, että statiinit suojaavat tosiasiassa sekä syöpää että sepsistä (verimyrkytys), kun taas todisteet ovat päinvastoin, kuten nyt näytän.

Aloitan tarinani tuoreella artikkelilla, joka ilmestyi Annals of Clinical and Laboratory Science -lehdessä vuonna 2007 (matala LDL-huono). Tämä artikkeli sisälsi hyvin yksinkertaisen tutkimuksen, jonka innoitti kardiologien viimeaikainen käytäntö suositella potilaille, joilla on tunnettu sydänsairaus, että he alentavat aggressiivisemmin LDL-kolesterolitasojaan. Hyvin matalan LDL-tason seuraukset, kuten edellä olevassa artikkelissa kuvatun kokeen tulos osoittaa, voivat olla dramaattisia ja hälyttäviä. Kirjoittajat tutkivat 203 potilaskaaviota sairaalassa ja jakoivat ne kahteen ryhmään: potilaisiin, joiden LDL oli alle 70 mg/dl, ja potilaisiin, joiden LDL oli yli 70 mg/dl. He havaitsivat, että alle 70-vuotiaiden ryhmässä syöpätapausten lukumäärä kasvoi viisitoista kertaa ja a sepsiksen (tunnetaan paremmin nimellä verimyrkytys tai septikemia) ilmaantuvuuden viisinkertainen kasvu yli 70-vuotiaiden ryhmään. Siten melkein kaikilla syöpäpotilailla ja suurimmalla osalla sepsistä kärsivillä potilailla oli myös matala LDL, mikä viittaa vahvasti siihen, että ihmiset, joiden LDL-arvo on matala, kärsivät paljon todennäköisemmin syövästä ja vaarallisista infektioista kuin väestö.

Statiinin kannattajat pyrkivät keksimään mutkikkaita selityksiä, jotka vapauttavat statiinilääkkeet, mistä on osoituksena tapa, jolla toinen artikkeli samankaltaisella linjalla on annettu [11] (ei edes etsi syöpää). Vaikka he eivät alun perin tutkineet syöpää ollenkaan, mutta olivat pikemminkin huolissaan maksa- ja lihasvaurioista, nämä kirjoittajat havaitsivat erittäin merkittävän (p = 0,009) käänteisen korrelaation saavutettujen LDL-tasojen ja syövän välillä – mitä alhaisempi LDL-taso, sitä korkeampi syövän esiintyvyys. Tämän artikkelin tarkistusprosessi oli erittäin kiihkeä, ja perusteltiin, että sitä ei pitäisi julkaista, koska se saattaa estää ihmisiä ottamasta statiinilääkkeitään. Siitä tulee humoristinen, kun luet täällä kehitetyn selityksen: (Statiinit eivät ole syyllisiä). Väite menee näin: ihmisillä, joilla on luonnossa matalat LDL-arvot (<70 mg/dl), on lisääntynyt syöpäriski, vaikka he eivät käyttäisikin statiinilääkkeitä. Statiinilääkkeet eivät aiheuta suoraan syöpää, vaan vain edistävät sitä epäsuorasti pudottamalla LDL-tasosi alueelle, jolla lisääntynyt riski esiintyy. Aseet eivät tapa sinua, vaan vain vapauttavat luoteja.

4. Suojaavatko statiinit sepsistä?

Aivan yllättäen voit helposti löytää verkkosivuja, jotka ylistävät statiinien etuja niiden kykyä alentaa kolesterolia (jo kyseenalainen saavutus). Heidän esittämät väitteet ovat suoraan ristiriidassa statiinien todellisten vaikutusten kanssa. Esimerkiksi, jos teet verkkohakun “statiinisyöpä”, löydät useita osumia väittäen, että statiinit saattavat suojata syöpää vastaan. Useat viimeisimmät web-artikkelit ovat ehdottaneet, että statiinit voivat suojata sepsiltä. Olen melkein varma, että molemmat väitteet ovat vääriä.

Aloitamme sepsiksestä ja artikkelista, joka kuvaa kuinka huolimaton tiede muuttuu totuudeksi, kun se siirtyy mediaan. (Statiinit vähentävät sepsiksen riskiä). Lainaan tässä tarinan päälauseen:

“Kolesterolia alentavat lääkkeet voivat vähentää vakavan infektion riskiä sydänsairauksista tai aivohalvauksesta kärsivillä potilailla, tutkijat sanoivat keskiviikkona.”

Tämä kuulostaa tosiasialta, mutta se on sen sijaan virheellisen tutkimuksen tulos, kuten väitän alla. Johtopäätös tehtiin retrospektiivisen tutkimuksen perusteella potilaista, joilla oli ollut sydänkohtaus tai aivohalvaus. “Retrospektiivi” tarkoittaa sitä, että katsotaan taaksepäin jotain jo tapahtunutta. Joillekin potilaille oli määrätty statiineja ja joillekin ei, päätös tehtiin varmasti heidän kolesteroliprofiilinsa perusteella. Siten niillä, joille ei ole määrätty statiineja, on pitänyt olla luonnossa esiintyvä alhainen kolesteroli, vaikka he kärsivätkin tavallisesti statiineilla hoidetusta sairaudesta. Vaikka korkea kolesteroli korreloi sydänsairauksien esiintyvyyden kanssa, ei missään nimessä ole, että jos sinulla on sydänsairaus, sinulla on oltava korkea kolesteroli.

Toinen erittäin vahva sydänsairauksien ja aivohalvauksen riskitekijä on diabetes (itse asiassa sitä kutsutaan joskus sydän- ja verisuonitauteiksi) (diabetes ja sydänsairaudet)(Diabetes ja aivohalvaus). Diabetes on myös sepsiksen riskitekijä (diabetes ja sepsis), koska käsittelemätön diabetes johtaa usein raajojen haavaumiin, jotka eivät parane, mikä voi johtaa seuraaviin gangreeniin ja amputaatioihin. On varsin uskottavaa, että retrospektiivisessä tutkimuksessa niillä, joilla ei ollut korkeaa kolesterolia, oli todennäköisemmin diabetes (sydänkohtauksen tai aivohalvauksen aiheuttaja), mikä aiheuttaa lisääntynyttä riskiä sepsikselle.

Edellä esitetty väite, jonka mukaan kolesterolia alentavat lääkkeet voivat vähentää vakavan infektion riskiä sydänsairauksista tai aivohalvauksesta kärsivillä potilailla, on suoraan ristiriidassa erinomaisen artikkelin johtopäätöksellä, jossa tutkittiin huolellisesti useita sepsistä koskevia tutkimuksia. Nämä kirjoittajat päättelivät, että statiinihoito tulisi väliaikaisesti keskeyttää sepsistapahtuman aikana [28]. (Statiinit sepsistapahtuman jälkeen).

“Statiinit ovat tehokkaita alentamaan lipiditasoja, mutta lipidit ovat väärä kohde sepsiksessä. Korkeammat lipiditasot ovat toivottavia näille potilaille.”

Hän jatkaa: “Tutkimukset ovat osoittaneet, että hypokolesterolemia [alhainen kolesteroli] kriittisissä sairauksissa ja monijärjestelmäelinten vajaatoiminnassa korreloi potilaiden alentuneiden eloonjäämisasteiden kanssa.” Tämä voidaan kääntää “jos kolesterolisi on alhainen, sinulla on huonommat mahdollisuudet selviytyä”.

Professori Fang Gao Warwickin yliopistossa Isossa-Britanniassa julkaisi British Journal of Anesthesia -lehdessä vuonna 2008 huolellisen tutkimuksen kaikista saatavilla olevista todisteista, joiden mukaan statiinit voivat suojata sepsiltä, nimeltään yksinkertaisesti “Statiinit ja sepsis” [8]. (Statiinit ja sepsis: Katsaustutkimus). Tutkimuksen lopussa hän kirjoitti tämän varoituksen: “Sepsiksessä ei kuitenkaan ole ollut statiinien RCT: tä [satunnaistettuja kontrolloituja kliinisiä tutkimuksia], ja suuria satunnaistettuja kontrolloituja kliinisiä tutkimuksia, joissa on kliinisesti merkityksellisiä ensisijaisia päätetapahtumia, tarvitaan kipeästi.” Asiakirjassa hän mainitsi tuolloin käynnissä olevan ASEPSIS-oikeudenkäynnin, jonka hän väitti valmistuvan vuoteen 2008 mennessä. “Kiinnostuksenilmaus” paperin alaosassa sanoi seuraavaa:

“Professori Gao on statiiniterapiaa käsittelevän RCT: n johtava tutkija ASEPSIS-tutkimuksessa. Tutkimus sai Pfizerilta huippuluokan tutkimusapurahan. Professori Gao ja tohtori Thickett ovat saaneet lääke-ja teollisuusyrityksiltä matkustavia sponsorointia kansallisiin ja kansainvälisiin konferensseihin.

Eli, professori Gao saa rahoitusta ja etuja Big Pharmalta, jotka varmasti vaikuttavat hänen tutkimustehtäviinsä.

Koska on nyt kesäkuu 2009, halusin innokkaasti löytää ASEPSIS-kokeilun tulokset verkosta. Löysin osoittimen itse tutkimukseen (ASEPSIS Kokeilu) ja erittäin rohkaisevaan otsikkoon: “Satunnaistettu kaksoissokkoutettu lumekontrolloitu tutkimus 40 mg: n atorvastatiiniannoksella päivässä SEPSIS: n vakavuuden vähenemisestä osastopotilailla.” Koe-verkkosivusto osoitti, että oikeudenkäynti oli todellakin saatu päätökseen tammikuussa 2008, eli 18 kuukautta sitten. Mutta mikään ei osoittanut lopputulosta. Verkkohaku ei tuonut mitään muuta viitteitä tähän oikeudenkäyntiin – ei papereita, ei tiedotusvälineitä. Voit olla varma, että jos tällä oikeudenkäynnillä olisi ollut statiinien kannalta suotuisa tulos, se olisi ollut kaikkialla tiedotusvälineissä. Siksi on erittäin todennäköistä, että tämä satunnaistettu kaksoissokkoutettu lumekontrolloitu tutkimus osoitti täsmälleen päinvastoin vaikutusta, jota odotettiin niin innokkaasti. Kun poistat kolesterolivirheen, vaikutus häviää.

5. Aiheuttavatko statiinit sepsistä?

Tutkijat, jotka yrittävät ymmärtää ajatuksen siitä, että statiinit saattavat suojata sepsikseltä, johtavat väärään johtopäätökseen, että statiineilla on oltava jokin muu biologinen vaikutus (paitsi niiden dramaattinen kyky häiritä kolesterolin tuotantoa), joka tekee niistä suojaavan sepsiltä; eli infektio. Kolesteroli itsessään kuitenkin suojaa infektioilta erittäin hyvin. Biologian perusteella odotan, että jos vertailuryhmän ja hoitoryhmän välinen ero kolesterolitasoissa eliminoidaan, statiinien näennäinen hyöty sepsikselle katoaa. Odotan itse asiassa vaikutuksen menevän väärään suuntaan, eli statiinit aiheuttavat lisääntyneen riskin sepsikselle.

Wilsonin ym. Artikkeli. [26] Critical Care-lehdessä  tutkittiin veren kolesterolitasojen muutoksia trauman, infektion ja monen elimen vajaatoiminnan jälkeen. Lainaan heidän tiivistelmänsä kokonaisuudessaan tässä:

“Hypokolesterolemia on tärkeä havainto trauman jälkeen. Kriittisesti sairaita traumapotilaita koskevassa tutkimuksessa keskimääräinen kolesterolitaso oli merkittävästi alhaisempi (119 ± 44 mg / dl) kuin odotetut arvot (201 ± 17 mg / dl). Kuolleilla potilailla lopullinen kolesterolitaso laski 33% verrattuna eloonjääneiden 28%: n lisääntymiseen. Kolesterolipitoisuuksiin vaikutti myös infektio tai elinjärjestelmän toimintahäiriö. Muut tutkimukset ovat osoittaneet hypokolesterolemian kliinisen merkityksen. Koska lipoproteiinit voivat sitoa ja neutraloida lipopolysakkaridia, hypokolesterolemia voi vaikuttaa negatiivisesti tulokseen Alhaisen kolesterolitason nostamiseen tähtäävät uudet hoidot voivat tulla tärkeiksi vaihtoehdoiksi sepsiksen hoidossa. [26]

“Hypocholesterolemia” on matala kolesteroli. Kuolleilla potilailla oli aluksi alhainen kolesteroli ja kolesterolin  lasku  oli keskimäärin 33%. Eloonjääneiden potilaiden kasvu oli 28% kolesterolitasossa taudin aikana – he pystyivät järjestämään kaikki puolustuksensa kohti kolesterolin tuotantoa täydellä kapasiteetilla taudin torjumiseksi. “Lipopolysakkaridi” on toinen termi endotoksiineille, joita bakteerit vapauttavat laukaisemalla sepsistapahtuman. “Lipoproteiinit” on toinen “L” “LDL: ssä”. Joten lausunto “lipoproteiinit voivat sitoa ja neutraloida lipopolysakkaridia” tarkoittaa, että kolesteroli mobilisoidaan sitomaan ja neutraloimaan bakteerien vapauttamia endotoksiineja infektion akuutin vaiheen aikana, yksi asia, joka on tehtävä kriittisimmin sepsiskriisistä poistumiseksi. Artikkelissa kannattaa huumeita tukea lisäämällä kolesterolia eli juuri päinvastoin kuin statiinin huumeiden.

CAH (kolesteroli-7alfa-hydroksylaasi) on entsyymi, jolla on tärkeä rooli maksassa kolesterolin hajottamiseksi ja hävittämiseksi sappihappoina. Hamstereilla suoritetuissa kokeissa Feingold et ai. [7] (Endotoksiinit ja CAH) altistivat hamsterit bakteerien endotoksiineille ja havaitsivat välittömän biologisen vasteen, joka inhiboi CAH: n aktiivisuutta, mikä edisti sitten enemmän kolesterolin saatavuutta tartunnan torjunnassa. Yhteenvetona he päättelevät: “CAH: n vähenemisellä voi siis olla merkitystä maksan lipoproteiinin muodostumisen ja erityksen helpottamisessa, mikä osaltaan edistää isännän puolustusta.” Toisin sanoen estämällä kolesterolin hajoaminen maksassa, kolesterolia tarjotaan taudin torjumiseksi.

Jos statiinit alensivat sepsiksen riskiä yksilöllä, niin heidän olisi pitänyt tehdä niin myös koko väestössä, mutta epidemiologisten tutkimusten tulokset tuottavat dramaattisesti erilaisia tuloksia.

“Yhdysvalloissa vuonna 1995 oli arviolta 750 000 vakavaa sepsistä, mikä johti 215 000 kuolemaan, ja sepsiksen esiintyvyys lisääntyi vuosittain 8,7% vuosina 1979–2000. Sepsis kilpailee nyt akuutin sydäninfarktin kanssa. yleinen kuolinsyy. Se on johtava kuolinsyy ei-sepelvaltimoiden tehohoitoyksiköissä.” [28] (Sepsis on nousussa).

Haluan toistaa: sepsiksen ilmaantuvuus kasvaa  8,7%  vuodessa. Statiinilääkkeet otettiin ensimmäisen kerran käyttöön reseptilääkkeinä 1980-luvulla, ja niiden käyttötilastot ovat kasvaneet jatkuvasti siitä lähtien. (Statiinihistoria). Jos ne suojaavat sepsikseltä, miksi sepsiksen ilmaantuvuus kasvaa vuosittain, kun yhä useammat ihmiset käyttävät statiineja?

Vastaus tähän kysymykseen on sama kuin vastaus kysymykseen, miksi vaikutus katoaa, kun suoritat satunnaistetun kaksoissokkoutetun tutkimuksen. Kolesteroli, ei statiinit, suojaa sepsikseltä. Retrospektiivisissä tutkimuksissa kontrolliryhmä on niitä, jotka eivät täyttäneet statiinireseptin vaatimuksia, eli joilla on todellakin ollut hyvin alhainen kolesteroli, jos heille ei määrätty statiineja sydänsairaudesta tai aivohalvauksesta huolimatta. Heidän matala LDL tekee niistä alttiita sepsikselle. Lumekontrolloidussa ASEPSIS-tutkimuksessa hoitoa edeltäneissä kolesterolitasoissa ei olisi ollut eroa hoitoryhmän ja verrokkien välillä, ja tämä aiheutti statiinien ilmeisen hyödyn katoamisen: se oli itse asiassa kolesterolin hyöty se mitattiin sen sijaan.

Vaikka sepsis on vähemmän tunnettu kuin numero yksi ja toinen tappaja, sydänsairaudet ja syöpä, sepsis on kuitenkin erittäin ikävä tila, joka tappaa nopeasti ja pahoin. Lainatakseni Wikipediasta,

“Yhdysvalloissa sepsis on toiseksi suurin kuolinsyy ei-sepelvaltimotautipotilailla ja yleisesti kymmenenneksi yleisin kuolinsyy tautien torjunnan ja ehkäisyn keskusten tietojen mukaan (ensimmäinen on useita elimiä) sepsis on yleinen ja myös vaarallisempi iäkkäillä, heikentyneillä immuunijärjestelmillä ja kriittisesti sairailla potilailla. Sitä esiintyy 1–2% kaikista sairaalahoidoista ja jopa 25% tehohoitoyksiköiden sängyn käytöstä Se on merkittävä kuolinsyy tehohoitoyksiköissä maailmanlaajuisesti, ja kuolleisuus vaihtelee sepsiksen 20 prosentista vakavan sepsiksen 40 prosenttiin ja septisen sokin> 60 prosenttiin.” (Wikipedia sepsiksestä).

Virheelliset tutkimukset, jotka viittaavat yhteyteen statiinien ottamisen ja sepsiksen ehkäisemisen välillä, osoittavat sen sijaan yhteyden erittäin alhaisen kolesterolin ja lisääntyneen sepsiksen herkkyyden välillä. Kolesteroli tekee työtä, ja statiinit varastavat luottoa. Koko ajan statiinit lamauttavat hitaasti työhevosta.

Viimeinen isku teoriaan, jonka mukaan statiinit voivat suojata infektioita vastaan, juuri tullut huolellisesti suunniteltu tutkimus on osoittanut, että statiinilääkkeet lisäävät vanhusten sairaalahoitoa edellyttävän keuhkokuumeen riskiä 61% (Statiinit lisäävät keuhkokuumeen riskiä)British Medical Journal -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa oli mukana yli 3000 ryhmäterveyspotilasta. Tutkimuksen innoittamana oli viimeaikainen hype, jonka mukaan statiinit saattavat suojata infektioita vastaan, idea, joka näyttää yhä enemmän korkean kolesterolin hyötyjen seuraukselta eikä statiinien immuuniresistenssiroolilta. Tulos on yhdenmukainen näkemyksen kanssa, että statiinien vaikutus veren kolesterolipitoisuuden alentamiseen tosiasiallisesti vähentää immuniteettia ja edistää infektioita.

6. Erittäin matala LDL ja D-vitamiini

Hyvin alhaiset LDL-arvot jättävät sinut sepsiksen ja syövän vaaraan paitsi siksi, että kolesteroli itsessään suojaa näitä asioita, myös siksi, että kolesteroli on D-vitamiinin edeltäjä, joka on myös ihme lääke syöpää ja sepsistä vastaan. Vahva indikaattori siitä, että LDL on sidottu suoraan D-vitamiinin saantiin, on se, että mataliin LDL-tasoihin liittyy lisääntynyt luumurtumariski vaihdevuodet ohittaneilla naisilla (LDL ja luunmurtumat). D-vitamiini tunnetaan ehkä parhaiten roolistaan kalsiumin imeytymisen edistämisessä ja siten luiden pitämisessä vahvina ja terveinä.

Verkossa on monia artikkeleita, jotka tukevat käsitystä, että D-vitamiini suojaa monilta erilaisilta syöpiltä. Epidemiologisesti on havaittu olevan voimakas käänteinen korrelaatio syövän esiintyvyyden ja aurinkoisten paikkojen välillä. Toisin sanoen huolimatta laajalti mainostetusta ajatuksesta, että aurinko aiheuttaa syöpää, se todella suojaa kaikilta syöpiltä, ​​johtuen siitä, että auringonvalo aiheuttaa ihon tuottavan D-vitamiinia (aurinko suojaa syöpää vastaan).

Jos ihossa on riittävästi kolesterolia, riittää vain 20 minuuttia aurinkoa päivässä, jotta saat kaiken tarvitsemasi D-vitamiinin eli tilauksesta 10000 IU. On huomattavaa välillistä näyttöä siitä, että auringolla on parantava vaikutus syöpään (vertaamalla syöpätilastoja ilmasto-olosuhteisiin, verraten aurinkoa sateeseen ja pohjoiseen etelään). Kontrolloituja tutkimuksia tästä vaikutuksesta on kuitenkin erittäin vaikea tehdä, koska on vaikea määrittää, kuinka paljon auringonvaloa on saatu. Suurin osa kontrolloiduista tutkimuksista on verrattu D-vitamiinilisäaineita ottaneisiin ihmisiin, jotka eivät. Kuinka paljon D-vitamiinia ne ovat luonnollisesti saaneet, tulee monimutkainen vaikutus, jota on vaikea erottaa toisistaan.

American Journal of Nutrition -lehdessä julkaistussa kontrolloidussa tutkimuksessa seurattiin kolmea naisryhmää, joista yhdelle annettiin suuria annoksia D-vitamiinia yhdessä kalsiumlisäaineiden kanssa, toiseen annettiin vain kalsiumia ja kolmannelle ei annettu mitään. Tutkimusta ei edes suunniteltu tutkimaan D-vitamiinin ja syövän välistä suhdetta, vaan se oli pikemminkin kiinnostunut luiden terveydestä. Mutta he huomasivat yllätyksellä, että D-vitamiinilisäaineita käyttävällä ryhmällä oli 60% pienempi riski kaikkiin syöpiin. (D-vitamiini estää syöpää). Toinen suuri epidemiologinen tutkimus osoitti, että ihmisillä, jotka ottivat vähintään 400 IU/vrk D-vitamiinia, oli 43% pienempi haimasyövän riski. (D-vitamiini suojaa haimasyövältä).

D-vitamiini näyttää myös auttavan toipumasta syövästä, kun se on diagnosoitu. Tämän on osoitettu olevan totta esimerkiksi sekä paksusuolen syöpään (D-vitamiini taistelee paksusuolen syöpää) että keuhkosyöpään (D-vitamiini taistelee keuhkosyöpää vastaan).

Muista, että LDL toimittaa kolesterolia kudoksiin. D-vitamiinia valmistetaan  ihon kolesterolista altistettaessa auringonvalolle (D-vitamiini syntetisoitu kolesterolista). Jos LDL-arvosi on alhainen, et pysty toimittamaan iholle riittäviä määriä kolesterolia, ja seurauksena on vakava D-vitamiinipuutos ja lopulta lisääntynyt alttius syöpälle. Vaikka vietätkin aikaa ulkona auringossa, D-vitamiinitasosi ovat silti alhaiset, koska LDL: n toimitusketju ei riitä D-vitamiinin tuotantoon.

Tämä prosessi vie kuitenkin jonkin aikaa huomatuksi sekä ihon kolesterolin että veren D-vitamiinin puskurointivaikutusten vuoksi. Lyhytaikaiset tutkimukset eivät siis välttämättä paljasta ongelmaa, ja pitkäaikaisia tutkimuksia on vielä tehtävä. Chris Masterjohn, vastakohtana D-vitamiinipuutoksen tilanteelle statiinien käytön toiselle huolestuttavalle seuraukselle, koentsyymin Q10 ehtyminen, kirjoitti seuraavan:

“Odotamme, että statiineilla kestää vielä kauemmin D-vitamiinipitoisuuden lasku, koska vaikka koentsyymi Q10 mitataan suoraan veressä, 7-dehydrokolesteroli vaatii aikaa siirtyä ihon pintaan ja kerääntyä sinne. onko statiinien vaikutus D-vitamiinipitoisuuksiin yhden vuoden tiellä? Kaksi vuotta? Viisi? Kymmenen? Totuus, meillä ei ole aavistustakaan, koska kukaan ei ole vaivautunut tutkimaan sitä.”

D-vitamiini suojaa myös infektioita parantamalla immuunijärjestelmän tehokkuutta. (D-vitamiini ja flunssa). Sepsis syntyy suorana seurauksena kyvyttömyydestä torjua infektiota, useimmiten bakteeri-infektiota. D-vitamiinilla on kriittinen rooli sekä sepsiksen ehkäisemisessä että palautumisen mahdollistamisessa, jos se tapahtuu [9], [14], [18] (D-vitamiini ja sepsis).

Jos aloitat statiinin ottamisen, kestää paljon aikaa, ennen kuin D-vitamiinia heikentävät vaikutukset tuntuvat järjestelmässä, koska D-vitamiinilla on erinomainen puskurointijärjestelmä. Huomattava auringonvalo kesällä voi antaa sinulle D-vitamiinivaraston, joka voi usein kuljettaa sinut talvikuukausina. Ja ihossa jo oleva kolesteroli on kulutettava, ennen kuin toimitusketjun puute (matala LDL) ilmenee. Tämä antaa statiinivalmistajille mahdollisuuden hyödyntää elinikäisen korkean D-vitamiinipitoisuuden havaittuja pitkäaikaisia etuja ja väittää, että ne ovat statiinilääkkeen lyhytaikaisia etuja, joita on otettu vain ihmisen edellisten kuukausien aikana. Ja mikä on erityisen ironista ja huolestuttavaa, on se, että statiinilääke heikentää juuri niitä etuja, joista sille annetaan kohtuutonta luottoa.

7. Sepsis ja D-vitamiini