Mitä Yhdysvaltain vaalit kertovat meille Amerikasta

Original page: https://vinaylal.wordpress.com/2020/11/05/what-the-us-election-tells-us-about-america/

Copyright: Vinay Lal

Los Angeles, 5. marraskuuta 2020, klo 11.45

Toinen sarjassa vuoden 2020 Yhdysvaltain vaaleista

Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, ​​että Joe Biden on menossa Valkoiseen taloon tammikuussa 2021. Huomattava osa amerikkalaisista tuntee suurta helpotusta, kuten heidän pitäisi, ja mitä monet luonnehtivat viimeiset neljä vuotta näyttävät loppuvan. Biden oli muun muassa julistanut nämä vaalit ”ihmisarvoisuudesta” järjestettäväksi kansanäänestykseksi, ja monet amerikkalaiset tuntevat epäilemättä kiitollisuutensa siitä, että heidän maansa, joka on tottunut pitämään itseään maailman suurimpana voimana, vapaan maailman johtajana ja loistavana vapauden ja toivon majakaksi muulle maailmalle, maine on palautettu. Pelättiin, että vaalit haittaavat väkivaltaa, mutta jopa kansainväliset tarkkailijat ovat ilmoittaneet olevansa tyytyväisiä siihen, että varsinaiset vaalit on toteutettu oikeudenmukaisesti, siltä osin kuin väkivaltaa ei näyttänyt tapahtuneen äänestysvaltioissa, ja näyttää siltä, ​​että ponnistelut ovat olleet vähäisiä. säästetty varmistettaessa, että äänestäjillä oli useita vaihtoehtoja äänestää keskellä suurta kansanterveyskriisiä. Mikään tämä ei vähennä sitä rumaa tosiasiaa, että Trump ja hänen vaalikampanjatiiminsä olivat yrittäneet estää viestejä laskemasta viikkojen ajan ja että kampanjaa edustavat lakimiehet ovat asettaneet useita oikeudellisia haasteita saadakseen ääntenlaskun pysähtymään. Se, että äänten laskemisesta pitäisi olla mitään kysyttävää, on hämmästyttävää, ja siitä kerrotaan myöhemmin esseessä.

Mikään nykyisissä olosuhteissa ei kuitenkaan saisi sallia Yhdysvaltojen vaalien hyväntahtoista lukemista, ellei tietenkään ole harhautettu ajattelemaan, että Amerikka on ja on edelleen poikkeuksellisen suuri. Kaikkein julma tosiasia, jonka jokaisen tarkkailijan on kohdattava, on se, että lopputuloksesta riippumatta lähes puolet äänestykseen osallistuneista äänestäjistä heitti osansa Donald J. Trumpin kanssa. Hän näyttää menettävän kansanäänestyksen partaalla noin samalla 3 miljoonan marginaalilla, jolla hän menetti kansanäänestyksen vuonna 2016. Sekä senaatin että edustajainhuoneen voimatasapaino on kallistunut hieman tänne tai sinne, mutta Kaikissa muissa suhteissa vaalien tulokset näyttävät viittaavan siihen, ettei mikään, mitenkään mikään, ole tapahtunut viimeisen neljän vuoden aikana. Jotkut kaikkein kurjuimmista poliitikoista, jotka kaikki katsovat Trumpille, ovat kyenneet pitämään paikkansa ja jotkut ovat jopa pitäneet heidät valtavalla enemmistöllä. Se, että Trumpismi ilman Trumpia kestää ja kukoistaa, on aivan muuta kuin varmaa. On kuin aika olisi pysähtynyt viimeisten neljän vuoden aikana. Tämä on tosiasia, joka on kauhistuttavin ymmärrettävissä.

Vuosia ennen vaaleja puhuttiin paljon Bidenin maanvyörymästä. Äänestykset olivat lähes yksimielisiä ennustettaessa Bidenin miellyttävää, ellei vankkaa voittoa. Jos hän voittaisi lainkaan, se olisi tapahtunut partaterien ohuilla marginaaleilla useissa osavaltioissa. Jättäkäämme kaikki tämä syrjään, koska vaalikysely, joka ei ole kaukana edes tiedettä muistuttavasta, on kaiken kaikkiaan ei-älyllinen harjoitus ja mielenkiintoinen niille, joiden ajattelu on melko vaikeaa. Kaikkein saksalaisin tosiasia on, että Yhdysvalloista on tullut säälittävää maailman silmissä. Maailman tehokkain ja rikkain maa, joka hallitsee maailman otsikoita ja on väistämättä osa ihmisten mielikuvitusta kaikkialla, ei ole pystynyt hillitsemään koronaviruspandemiaa, kun taas köyhät maat, kuten Vietnam, jota Yhdysvallat yritti pommittaa sukupuuttoon viisi vuosikymmeniä sitten, ja Kuuba, jonka Yhdysvallat on pyrkinyt eristämään muusta maailmasta julmien pakotteiden, saartojen ja poliittisten tukahduttamisjärjestelmien avulla, on onnistunut erinomaisesti pysäyttämään viruksen etenemisen. (Olen keskustellut tästä äskettäin julkaistussa kirjassa, Covid-19 n raivo, Vaikka tiedot ovatkin luonnollisesti jonkin verran vanhentuneita.) Yhdysvaltojen kuolonuhrien määrä ylittää kaikkien muiden maailman maiden kuolemantapaukset ja ylittää Intiassa kuolleiden määrän noin 100 000: lla. Noin 1000 ihmistä kuolee Yhdysvalloissa päivittäin ja eilen yli 104 000 amerikkalaista oli positiivinen; sitä vastoin Kiinassa on saanut tartunnan alle 92 000 ihmistä sen jälkeen, kun taudinpurkaus alkoi siellä noin kymmenen kuukautta sitten. Kaikki tämä ei ole tapahtunut pelkästään Trumpin valvonnassa: hän ei vain julista maaliskuusta lähtien viruksen häviämistä, vaan hänen hallintonsa avustava päällikkö on johtanut kymmeniin tuhansiin amerikkalaisiin ennenaikaiseen kuolemaan. Oikeudenmukaisessa maailmassa Trumpin pelkkä piittaamattomuus ja tunnottomuus riittäisivät oikeuttamaan hänen oikeudenkäyntinsä ihmisyyttä vastaan tehdyistä rikoksista ja kansanmurhan tukemisesta. Silti melkein 50 prosenttia äänestäjistä ilmeisesti vaalia häntä.

Vaikka tiedot ovatkin luonnollisesti jonkin verran vanhentuneita.) Yhdysvaltojen kuolonuhrien määrä ylittää kaikkien muiden maailman maiden kuolemantapaukset ja ylittää Intiassa kuolleiden määrän noin 100 000: lla. Noin 1000 ihmistä kuolee Yhdysvalloissa päivittäin ja eilen yli 104 000 amerikkalaista oli positiivinen; sitä vastoin Kiinassa on saanut tartunnan alle 92 000 ihmistä sen jälkeen, kun taudinpurkaus alkoi siellä noin kymmenen kuukautta sitten. Kaikki tämä ei ole tapahtunut pelkästään Trumpin valvonnassa: hän ei vain julista maaliskuusta lähtien viruksen häviämistä, vaan hänen hallintonsa avustava päällikkö on johtanut kymmeniin tuhansiin amerikkalaisiin ennenaikaiseen kuolemaan. Oikeudenmukaisessa maailmassa Trumpin pelkkä piittaamattomuus ja tunnottomuus riittäisivät oikeuttamaan hänen oikeudenkäyntinsä ihmisyyttä vastaan tehdyistä rikoksista ja kansanmurhan tukemisesta. Silti melkein 50 prosenttia äänestäjistä ilmeisesti vaalia häntä.

Joe Biden on sanonut monessa yhteydessä, että “sydämeltään amerikkalaiset ovat kunnollisia, kunniallisia ihmisiä”. Biden huomautti päivä ennen maan menemistä äänestykseen äänestyksestä, vihollisuudesta ja katkeruudesta, jotka ovat luonnehtineet koko vaalikautta ja Yhdysvaltojen politiikkaa syvällä kuilulla demokraattien ja republikaanien välillä viime vuosina, Biden huomautti: “Se ei ole kuka me olemme, ei mitä Amerikka on.” Se mitä nämä vaalit ovat osoittaneet, on täsmälleen päinvastainen: vaikka jotkut saattavat ottaa sydämen ja rohkaisun puolelta äänestäjien Trumpin ja kaiken hänen puolustamastaan ​​hylkäämisestä, toinen puoli väestöstä on osoittanut, että republikaanipuolueen julmuus, puolue, joka juhlii säädytöntä varallisuutta, muukalaisvihaa, rotuvihamielisyyttä, naisvihamielisyyttä, räikeää maskuliinisuutta, pelottavaa saarellisuutta ja kovaa päättäväisyyttä varmistaa, että valkoiset eliitit voivat nauttia hallitsevuudestaan ​​Yhdysvalloissa ja Amerikan hegemoniassa ympäri maailmaa, on heille täysin hyväksyttävää. Jos se on amerikkalainen elämäntapa, maailman on seisottava tämän elämäntavan päättäväisen hylkäämisen takana. Vuoden 2020 vaalit ovat osoittaneet, että muualla maailmassa ei ole mitään syytä kääntyä Yhdysvaltojen puoleen, ja heidän on aika antaa mielikuvituksensa käydä ilman Yhdysvaltoja. Se voi olla hyvä asia, jos Yhdysvallat on menettänyt oletetun “moraalisen johtajuutensa” maailmasta.

Tämä on hieman tarkistettu versio essestä, joka julkaistiin ensimmäisen kerran muutama tunti sitten ABP-verkkosivustolla samalla otsikolla täällä:

https://news.abplive.com/blog/us-elections-2020-blog-what-the-us-election-tells-us-about-america-1382290

Julkaistu myös hindin kielellä täällä.