Herbert Haviland Field

Original page: https://people.ischool.berkeley.edu/~buckland/field.html

  Tiedotuskoulu
(Aiemmin kirjasto- ja informaatiotieteiden korkeakoulu)

Michael Buckland

Herbert Haviland Field, 1868-1921: Neuvoston perustaja bibliographi

Herbert Haviland Field perusti 1900-luvun alkupuolella yhden suurimmista tiedetietopalveluista, Concilium Bibliographicum. Hän teki myös tiedustelutyön Allen Dullesille ensimmäisen maailmansodan aikana. Herbert Field syntyi Brooklynissa 25. huhtikuuta 1868, samana vuonna kilpailijansa ja yhteistyökumppaninsa Paul Otletin kanssa. Varhain Harvardin tohtorin tutkinnon suorittanut hän sai myös ranskalaisen ja saksalaisen tohtorin tutkinnon. Sitouduttuaan sosiaaliseen idealismiin ja kansainväliseen rauhaan hän sitoutui parantamaan biologisen kirjallisuuden bibliografista saatavuutta ja perusti Concilium Bibliographicumin Zürichiin, Sveitsiin, vuonna 1895, samana vuonna Paul Otlet ja Henri LaFontaine perustivat Kansainvälisen bibliografian instituutin Brysseliin, Belgiaan. Herbert Field meni naimisiin Nina Eschwegen, saksalaisen alkuperää olevan brittiläisen naisen kanssa, ja heillä oli neljä lasta, joista kaksi, Noel ja Hermann, tulivat kuuluisiksi yhteyksistään kommunistiseen vakoilutoimintaan ja Neuvostoliiton sieppaamasta vuonna 1949 ja pidettiin joidenkin vankilassa viisi vuotta, koska niitä käytettiin Neuvostoliiton blokin veristen puhdistusten lähteinä.

Concilium Bibliographicumissa, joka alun perin rahoitettiin hänen henkilökohtaisista ja perheensä varoista, Field pyrki kattamaan kattavuuden kaikilla kielillä, tarkan luokittelun käyttäen yleistä desimaaliluokkaa, korttitiedostoja, mutta ei tiivistelmiä, jotka kopioitiin ja lähetettiin tilaajille. Vaikka hän ei kyennyt tekemään palvelustaan ​​taloudellisesti itsenäiseksi, vuoteen 1903 mennessä noin 13 000 000 korttia oli lähetetty yli 600 tilaajalle.
Kenttä kuoli influenssaan 4. huhtikuuta 1921 Zürichissä Sveitsissä.

Concilium Bibliographicum jatkoi suurilla vaikeuksilla, kunnes se suljettiin vuonna 1940 sodan vaikeuksien keskellä ja sekä se että Field unohdettiin melkein kokonaan.

Katso myös Neuvoston Bibliografi.

Lähde

Ainoa yksityiskohtainen tili on: Colin B. Burke. Information and intrigue: From index cards to Dewey Decimals to Alger Hiss (Tiedot ja juonittelut: Hakemistokorteista Dewey-desimaaleihin Alger Hissiin). MIT Press, 2014.
Muita lähteitä on lueteltu Colin Burken verkkosivustolla http://userpages.umbc.edu/~burke/
kattavalla bibliografialla osoitteessa http://userpages.umbc.edu/~burke/fieldbib716pdf.pdf
– Colin B. Burke ja Michael K. Buckland. Herbert Haviland Field (1868-1921): Bibliographer of Zoology (Eläintieteen bibliografi). Bulletin of the Association for Information Science and Technology 42, no 6 (Elokuu/syyskuu 2016): 10-14. pdf
– Michael K. Buckland ja Colin B. Burke. Precise Zoological Information: The Concilium Bibliographicum, 1895-1940 (Tarkat eläintieteelliset tiedot: The Concilium Bibliographicum, 1895-1940). Bulletin of the Association for Information Science and Technology 42, no 6 (Elokuu/syyskuu 2016):15- 19. pdf.
Myös Wikipedia: Herbert Haviland Field ja Concilium Bibliographicum.


Siirry Historiaan tai Michael Bucklandin Kotisivulle.