NATO ohjelmistotekniikan konferenssit

Original page: http://homepages.cs.ncl.ac.uk/brian.randell/NATO/Introduction.html

Johdanto

mennessä
Robert M.McClure

Syksyllä 1968 ja jälleen syksyllä 1969 NATO isännöi konferenssin, joka oli omistettu ohjelmistosuunnittelulle. Vaikka termiä ei tuolloin ollut yleisesti käytetty, sen hyväksyminen näiden konferenssien otsikoille oli tarkoituksellisesti provosoiva. Tämän seurauksena konferensseilla oli suuri merkitys yleisen, ehkä jopa ennenaikaisen, hyväksynnän saamiselle. Näiden konferenssien motiivi oli, että tietokoneteollisuudella oli suuria vaikeuksia tuottaa suuria ja monimutkaisia ​​ohjelmistojärjestelmiä. (Kuulostaako se uudestaan ​​deja vu: lta?) Osallistujia pyydettiin tietokoneiden valmistajilta, tietokoneen käyttäjiltä, ​​ohjelmistotaloista ja korkeakouluista. Vuosien mittaan konferenssiraportit ovat saaneet tietyn määrän klassista auraa. Koska ne ovat olleet jonkin aikaa poissa painosta, tunsin, että oli tullut aika tehdä niistä laajasti saataville, ellei muusta syystä kuin antaa nykyisen sukupolven tietää, mikä tekniikan taso oli 1960-luvun lopulla.

NATO on ystävällisesti antanut luvan näiden kahden konferenssin raporttien saattamiseen Internetiin saataville. Newcastle upon Tynen yliopisto tarjoaa anteliaasti isännöinnin heille. Kaksi raporttia skannattiin ja siirrettiin OCR-ohjelmiston läpi. Tuloksena olevia tiedostoja muokattiin ja alustettiin sitten Adobe InDesignin avulla ja muokattiin sitten lisää. Matkan varrella opin joitakin asioita optisesta merkintunnistuksesta, nimittäin siitä, että se ei ole kovin luotettava. Vakiotekstin, puhtaasti ladatun ja painetun tekstin tulokset ovat erittäin hyvät. Epätyypillisen (luettu matemaattinen) ja voimakkaasti muotoillun tekstin tulokset eivät olleet yhtä tyydyttäviä. Erityisesti ohjelmistolla oli huomattavia vaikeuksia erottaa isot ja pienet kirjaimet J. Se havaitsi sekaannusta pilkujen, oikean sulun ja heittomerkkien kanssa. Toivon, että olen saanut kiinni näistä väärinkäsityksistä, mutta epäilemättä olen jättänyt muutaman. Matkan varrella löysin ja korjasin joitain kirjoitusvirheitä alkuperäisessä ja esittelin uusia omia. Opin myös joitain oikeinkirjoituksen tarkistusohjelmien omaleimaisuuksia.

Kaikki luvut, paitsi yksi, piirrettiin uudelleen Adobe Illustratorilla. Skannattua kuvaa käytettiin mallina pyrittäessä saamaan saadut luvut mahdollisimman identtisiksi alkuperäisten kanssa. Toivon, että tuloksena oleva selkeys osoittautuu ponnistelun arvoiseksi.

Koska vuosien 1968 ja 1969 raporttien tyylit eivät olleet identtisiä, valittiin kompromissi, joka tekee molemmille raporteille oikeudenmukaisuuden ja tekee niistä paljon samanlaisempia. Tyyliä oli muutettava joka tapauksessa, koska alkuperäiset raportit tulostettiin 6 625 x 9,75 tuuman muodossa ja nykyinen versio on alustettu tulostettavaksi 8,5 x 11 tuuman tai A4-kokoiselle paperille. Vuoden 1968 raportti valmistettiin alun perin perinteisin keinoin käyttäen kirjoituskoneita ja liitä-ruukkuja. Vuoden 1969 raportti hyötyi varhaisesta tietokonelajittelutyöstä Newcastle upon Tyne-yliopistossa. Alkuperäiset toimittajat, Peter Naur ja Brian Randell vuoden 1968 raportille ja John Buxton ja Brian Randell vuoden 1969 raportille, ansaitsevat valtavan arvosanan näiden niin hyvin ajan tasalla pysyvien asiakirjojen tuottamisesta.

Haluan henkilökohtaisesti kiittää Brian Randelliä avusta näiden raporttien verkkoversioiden tuottamisessa. Hänen ahkera oikolukemisessa on pelastanut minut monista kiusallisista virheistä. Tarpeetonta sanoa, että kaikki jäljellä olevat virheet ovat yksin minun.

Robert M. McClure
Benson, Arizona
Heinäkuu 2001

rmm@unidot.com

[Päivitetty viimeksi 21. maaliskuuta 2020]