Yhdysvaltain merivoimien observatorio 1940-45

Original page: http://www.columbia.edu/cu/computinghistory/navalobservatory.html

USNO machine room

USNO-lävistyskorttihuone, 1941: Helen Smith ja Rubye Burns. Kuva: USNO.


Vuodesta Yhdysvaltain hallitus käsikirja, Julkinen osasto tiedustelut, Sodan tiedotustoimisto, 1945:

Merivoimien observatorio.–Washingtonissa, D.C. sijaitseva Merivoimien observatorio lähettää aikasignaaleja päivittäin. Sen lisäksi, että asetetaan maan ja merellä toimivan navigaattorin käyttöön normaaliaika kronometrivirheen ja sijainnin määrittämistä varten, näitä signaaleja käyttävät katsastajat, insinöörit, tieteelliset työntekijät sekä kaivos – ja öljy-insinöörit aseman määrittämiseen, painovoiman ja radiotaajuudet ja muut tarkkaa aikaa vaativat tarkoitukset. Kaikkien niille mahdollisesti tarpeiden tyydyttämiseksi käytetään useita erilaisia ​​taajuuksia signaalien lähettämisessä merivoimien radioaseman kautta Annapolisissa, Md. Päivittäisiä signaaleja välittää myös asemalta Mare Islandilla, Kalifornia, ja keskipäivän signaalit jaetaan puhelimen avulla. Honolulussa ja kanavavyöhykkeellä sijaitsevat merivoimien radioasemat lähettävät ajan signaaleja, jotka perustuvat merivoimien seurantakeskuksen aikaan.
Merivoimien observatoriossa hoidetaan nimettyjen navigointi-, ilmailu- ja aerologisten välineiden sekä niiden varaosien ylläpito, korjaus, tarkastus, toimitus ja jakelu merivoimien aluksille ja ilma-aluksille.

Merivoimien observatorio ylläpitää jatkuvia tutkimuksia perustähtien absoluuttisista sijainneista ja auringon havainnoin, ekliptikan ja päiväntasaajan sijainnin tähtien keskuudessa sekä tähtien, kuun ja planeetat, viitaten päiväntasaajaan ja päiväntasaukseen, jotta saataisiin tietoja, jotka auttavat valmistamaan amerikkalaisia ​​efemeereitä ja merialmanakkoja ja parantamaan planeettojen, kuun ja tähtien taulukoita. Tiedot toimitetaan myös ulkomaille kansainvälisen sopimuksen mukaisesti.

Merivoimien observatorion merialmanakkatoimisto laskee ja valmistelee julkaisemiseksi amerikkalaisia efemeerejä ja sen lisäyksiä, amerikkalaista ilmaalmanakkaa ja merialmanakkaa. Lisäksi tehdään välttämätöntä tutkimustyötä, jonka avulla saadaan parannetut tähtitieteellisten peruselementtien arvot ja upotetaan ne uusiin taivaanliikkeiden taulukoihin.

Yksi merivoimien observatorion monista tieteellisistä tehtävistä on kaikkien auringon-ja kuunpimennysten yhteydessä tapahtuvan tiedon määrittäminen ja levittäminen. Monien vuosien ajan on ollut käytäntö jakaa pamfletteja, jotka sisältävät kaikki tähtitieteelliset tiedot tulevien kokonaispimennysten yhteydessä.


Wallace Eckert
Wallace J Eckert, noin 1940. Kuva: [90].
Columbian yliopiston tähtitieteen professori Wallace Eckert nimitettiin USNO Head tähtitieteilijä ja johtaja USNO Merenkulun almanakka Office 1940, ja pysyi tässä asennossa, kunnes 1945, kun hän palasi Columbia löytänyt Watsonin Tieteellinen laskentalaboratorio.

Sota oli jo alkanut Euroopassa, ja tarvetta nopeasti tuottaa tarkkoja ja luettavissa olevia almanakkereita meri – ja etenkin lennonvarmistusta varten. Kun Eckert saapui USNO: lle vuoden 1940 alkupuolella “heillä ei ollut automaattista laitetta. Jokainen numero kirjoitettiin käsin ja luettiin ja kirjoitettiin toistuvasti… Heillä ei ollut laitetta, joka tulostaisi luvut automaattisesti. Heillä oli pöytälaskimet.” [9].

Merenkulun almanakkaa tuotettiin vain kerran vuodessa, ja nykyinen henkilökunta kykeni pitämään tahdissaan aikataulutetulla menetelmällä. Ilma-almanakkat olivat toinen kysymys. Vaikka useita oli tuotettu 1930-luvulla Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja muualla, nyt tarvitaan säännöllisiä julkaisuja, kolme kertaa vuodessa, riippumattomina muiden maiden tiedoista ja sopivia käytettäväksi taisteluissa: kompakti, luettava “käyttäjäystävällinen”, ilman virheitä. Eckertin taivaanmekaniikan tausta ja automaattinen tieteellinen laskenta – yhdistettynä hänen tunnettuun kekseliäisyyteen – sopivat hänelle täydellisesti tehtävään.

Eckert nopeasti varustettu Merenkulun almanakka toimiston IBM lävistettyjä-kortti laitteet (a 405 Tabulaattori, eli 601 kertominen booli, sekä erilaisia lajittelijat, yhteenveto lyöntejä, jne) ja palkkasi ihmisiä, jotka voisivat hyödyntää sitä. Muutaman kuukauden kuluttua, hän oli automatisoitu pöydän vahvistavan prosessin, joka määrittää kaikki luvut koneet mieluummin kuin käsin, ja julkaisi 1941 ilma ja merenkulun almanakat loppuun mennessä 1940. Seuraavana vuonna hän alkoi tulostaa taulukoita suoraan sen sijaan, että asetettaisiin niitä käsin. Näin hän poisti transkriptiovirheen lopullisen lähteen, ja hän aloitti myös nerokas ja tiukka tarkistusmenettely. Eckert oli vastuussa kaikista sota-aikaisista almanakkeista; Joissakin painoksissa oli 200 000 kappaletta, eikä yhdestäkään virheestä ilmoitettu.

Eckert kone menetelmiä mukauttaa Paul Herget, University of Cincinnati tähtitieteilijä hänen henkilöstönsä, tuotannon Amerikkalaisen Ephemeris ja Merenkulun almanakka alkaa vuonna 1940. Herget käytti myös Eckertin koneita hyvään käyttöön yönsiirtorakennuspöydissä, joita käytettiin viehättävien saksalaisten U-veneiden sijoittamiseen radiosignaalien triangulaatiolla, mikä julkaistuaan vuonna 1943 vähensi liittolaisten merenkulkuhäviöitä Atlantilla 30 prosentista 6 prosenttiin. [101]. USNO: n almanakkat ja muut konetuotteet olivat kriittisiä tekijöitä liittolaisten voitolle toisessa maailmansodassa.


Viitteet:

 1. Dick, Steven, “History of the American Nautical Almanac Office”, The Eckert and Clemence Years, 1940-1958, in Fiala, Alan D., and Steven J. Dick (editors), Proceedings, Nautical Almanac Office Sesquicentennial Symposium, U.S. Naval Observatory, Washington DC, March 3-4, 1999 [90], pp.35-46.
 2. Gutzwiller, M.C., “Wallace Eckert, Computers, and the Nautical Almanac Office”, ibid., pp.147-163.
 3. Dick, Steven J., Sky and Ocean Joined: The U.S. Naval Observatory 1830-2000, Cambridge University Press (2002), ISBN 0-521-81599-1, 609pp [101] (Ch.12, pp.519-523).
 4. Eckert, W.J., “The Construction of the Air Almanac”, 68th Meeting of the American Astronomical Society, New Haven CT, 12-14 June 1942 (I don’t know if this is published).
 5. Eckert, Wallace J., Transcript, Systems Service Class No. 591 (Aerial Navigation) for the US Army Air Corps; Department of Education, International Business Machines, Endicott NY 8 Sep 1944) [84].
 6. Eckert, W.J., “Air Almanacs”, Sky and Telescope, Vol.4, No.37 (Oct 1944).
 7. W.J.E. (Wallace J. Eckert) and Ralph F. Haupt, “The Printing of Mathematical Tables”, Mathematical Tables and Other Aids to Computation, Vol.2, No.17 (Jan 1947), pp.197-202 [77].
 8. Grosch, Herbert R.J., Computer: Bit Slices from a Life, Third Edition, 2003 (in manuscript), Chapters 02 and 07. First edition published by Third Millenium Books, Novato CA (1991), ISBN 0-88733-085 [57].
 9. Hollander, Frederick H., “Punched Card Calculating and Printing Methods in the Nautical Almanac Office”, Proceedings, Scientific Computation Forum, IBM, New York (1948).
 10. Mixter, George, W. “American Almanacs”, in NAVIGATION, Journal of the Institute of Navigation, Vol.1, No.3 (September 1946).
 11. Seidelmann, P.K., P.M. Janiczek, and R.F. Haupt, “The Almanacs – Yesterday, Today, and Tomorrow”, in NAVIGATION, Journal of the Institute of Navigation, Vol.24 No.4, Winter 1976-77, pp.303-312.
 12. The American Air Almanac (for) 1941 May-August, United States Naval Observatory, Nautical Almanac Office, Washington DC (December 1940), 260pp (and all other issues 1940-1946).
 13. United States Navy Nautical Almanac Office, “Tables of Sunrise, Sunset and Twilight”, Supplement to the American Ephemeris, 1946, US Government Printing Office, Washington DC (1945), 196pp.

Mahdolliset linkit:


Frank da Cruz/fdc@columbia.edu /Columbia University Computing History/2004/Päivitetty: 3. lokakuuta 2019