Raspberry Pi kanssa RGB-pikseleillä ja node.js

Original page: https://tinkerlog.com/2012/12/21/raspberry-pi-with-rgb-pixels-and-node-js/

Jonkin aikaa minulla oli Raspi minun makaa. Ja jotkut RGB-pikselit. Joten oli aika saattaa ne yhteen. Parin viime päivän aikana olen rakentanut verkkoliittymän, jota voin käyttää pikselien ohjaamiseen. Se on pikemminkin tekninen demo kuin jotain hyödyllistä. Mutta olen oppinut melko vähän.

Palvelinosassa päätin käyttää node.js. Asiakkaalle halusin käyttää angularjs ja Bootstrap. Jos haluat, että UI työtä mobiili samoin, jouduin sisällyttää Kulma-touchevents.

Pikselit on kytketty Raspi vi SPI hen. Vaikka on olemassa solmu moduuleja SPI ja Adafruit pikseleitä, ne eivät toimi kättelyssä. Jouduin penkoa hieman saada ne toimimaan. Muutokset sisältyvät solmussa pikselin arkistoon.

Kun se kootaan, se toimii näin:

  • Selain avaa index.html ja tuottaa 25 napsautettavan erän ryhmän.
  • Erää napsauttamalla ja vetämällä se muuttaa väriä ja valaistusta.
  • Nämä muutokset lähetetään palvelimelle verkkopistorasioiden kautta.
  • Palvelin vastaanottaa värimuutokset, päivittää pikselit SPI: n kautta ja lähettää sitten lähetyksen verkkopistorasioiden kautta kaikille kytketyille asiakkaille

Kaiken kaikkiaan olen varsin tyytyväinen tulokseen. Se toimii ja koodin määrä on melko pieni. Ja opisin kirjoittamaan pieniä bittejä javascriptejä asiakkaalle ja palvelimelle. Hauskempi kuin odotettiin. Erityisesti tiedon lähettäminen verkkopistorasioista on mukavaa ja helppoa.
Kuten demosta käy ilmi, päivitysten välillä on huomattava viive. Ammattimaisemman ratkaisun saamiseksi saatat haluta räätälöityjen rakennusasiakkaiden ja oman mukautetun protokollan (tai ehkä DMX?) päästä eroon siitä.

LINKIT