TUTKIMUSPAPERIN LUKEMINEN

Original page: https://www.cc.gatech.edu/fac/Spencer.Rugaber/txt/researchPaper.html

Spencer Rugaber
30. elokuuta 2006
Georgian teknillinen instituutti

Yliopistossa sinua pyydetään usein lukemaan akateeminen artikkeli tai artikkeli. Tässä on ohjeita ja kysymyksiä, joita voit kysyä itseltäsi samalla.

 1. Vilkaista kirjan Miten lukea kirjaa (Mortimer Adler ja Charles Van Doren, Simon and Schuster, 1940). Se tarjoaa paljon hyödyllisiä neuvoja parantaa lukutaitoa.
 2. Et välttämättä pysty ymmärtämään koko paperia vain yhden käsittelyn. Ensimmäisessä pass, saat yleinen ajatus, etsiä mahdolliset sanastosanat et ymmärrä, ja kirjoita avoinna olevista kysymyksistä. Tee sitten toinen syötön johon mahtuu palapelin palaset yhteen.
 3. Tunnista paperin opinnäytetyön ja todeta sen yksinkertaisen lauseen. Työssä on tärkein ajatus, että kirjoittaja on yrittää vakuuttaa teille. Se on joskus yllättävän vaikea määrittää tämän.
 4. Luettuaan paperi, kysy itseltäsi, onko kirjoittaja on vakuuttunut teille tutkielman. Jos ei, miksi ei? Oliko logiikka virheellinen? Oliko siellä ole tarpeeksi todisteet?
 5. Erikseen yhteenveto tekijän väitettä. Eli kirjoita pisteiden tekijän väitteen, ja syyt jokaisen pisteen.
 6. Mikä on toinen puoli asiasta? Usein kirjoittajat todeta tämän nimenomaisesti, enemmän tai vähemmän asteen bias. Vaikka on kirjoittaja ei mainita toiselle puolelle ollenkaan, sinun pitäisi yrittää tiivistää muille osapuolta. Loppujen lopuksi, jos ei ole toista puolta, niin miksi paperin kirjoitettu ensimmäinen paikka?
 7. Onko kysymyksiä, joita on jäljellä miettivät? Usein kirjoittaja nimenomaisesti nostaa ”Tuleva työ”, joka voidaan tehdä seurata esitellystä työstä. Käänteisesti tekijä voi olla huomaamatta joitakin ilmeisiä kysymyksiä jättää vastaamatta paperin.
 8. Yleisemmin yrittää luonnehtia kentän jossa kirjoittaja työskentelee. Monta kertaa kirjailija tekee tämän nimenomaisesti puhumalla ”liittyvät työt”. Ja perusteellinen kirjoittaja keskustelevat hänen työnsä eroaa kunkin tekijän kilpailijat.
 9. Miten kirjailija vahvista työnsä? Eli tekemään tapauksessa tekijän olisi osoitettava, että tukee sitä. Eri alojen käyttää erilaisia todisteita. Esimerkiksi, matemaatikot tarjota todisteita; psykologit tekevät kokeiluja; ja insinöörit usein rakentaa prototyyppejä. Varo papereita, jotka tarjoavat lausuntoja, mutta eivät anna todisteita tukemaan niitä.
 10. Mikä oli kirjoittajan tyyli? Monet akateemiset paperit ovat melko (liian) kuiva toteamalla vain tosiasiat vähän kaunistus. Toiset ovat enemmän opetusohjelma luonteeltaan käyttäen toista henkilöä pronomini (”sinä”) sijasta persoonaton kolmannen henkilön (”hän”/”hän”/”se”). Jotkut käyttävät aktiivista ääni, jotkut passiivinen. Jotkut jopa käyttää satunnaisesti kielikuva elävöittää asioita.
 11. Tässä on yksi muu kirja ehkä katsoa (kirjoittaminen argumentit: retoriikkaa ja lukemat, John D. Ramage, John C. Bean, ja kesäkuussa Johnson, Longman Publishers, 2004). Siinä kuvataan tekniikoita kirjoittajat käyttävät (tai väärinkäytöstä) todetessaan asemiaan.Ymmärtäminen tekniikoita kirjoittajat käyttävät niiden kirjoittaminen voi parantaa kuinka hyvin lukea.