Elias Boudinot (Buck Watie, Cherokee)

Original page: https://www.paulreuben.website/pal/chap3/boudinot.html

Luku 3: Yhdeksästoista vuosisata vuoteen 1865 asti Romantiikka

© Paul P. Reuben

19. maaliskuuta 2019

Elias Boudinot (Buck Watie, Cherokee)
1802?-1839

Lähde: EB – Toimittaja Cherokee Phoenix

Elias Boudinot syntyi Rooman lähellä, Georgia, noin 1802. Kuten hänen serkkunsa John Ridge, hänet lähetettiin Cornwall, Connecticut, käydä koulua. Matkan aikana hän vieraili Elias Boudinotissa, tunnetussa juristissa ja diplomaatissa, joka oli hänen suojelijansa ja hyväntekijänsä. Kohteliaisuutena hänelle tämä nuori cherokee otti nimensä. Useita vuosia Cornwallin koulusta jättämisen jälkeen hän palasi kyseiseen kylään menemään naimisiin miss Harriet Goldin kanssa, jonka tuttavan hän oli oppinut opiskellessaan. Hän oli yksi edistyneimmistä miehistä cherokee-heimossa. Hän työskenteli lähetyssaarnaajien kanssa kääntäessään Raamattua cherokee-kielelle ja hän oli Cherokee Phoenix -lehden toimittaja, joka oli ensimmäinen julkaisu kaikille intialaisheimoille. Major Ridgen ja John Ridgen kanssa häntä pidettiin perussopimuspuolueen johtajana ja hän tapasi kuolemansa murhaamalla sinä päivänä, jona he tekivät. Useat hänen jälkeläisistään ovat olleet näkyviä Cherokee-kansakunnan asioissa. Stand Watie, Cherokee-valaliiton johtaja, oli Boudinotin nuorempi veli.

Lähde: EB – Cherokee-johtaja Intian alueella

Elias Boudinot (Cherokee-sanomalehden toimittaja) poisto ja “sivilisaatiopyrkimyksistä”, 1828:

Näyttää siltä, ​​että tämän uuden intialaisten sivistysjärjestelmän puolustajat pitävät erittäin kiihkeästi yllä uutta mielipidettä, jonka mukaan intialaisia ​​on mahdotonta valaistaa, koska he ovat valkoisen väestön ympäröimä, ja että he varmasti kuolevat sukupuuttoon, elleivät he ole. poistettu. Se on tosiasia, jota emme kiistä, että monet heimot ovat kuolleet valkoisen väestön seurauksena, mutta olemme vielä vakuuttuneita siitä, että näin on aina, huolimatta kaikista siviilitoimenpiteistä. Väitämme, että riittäviä toimenpiteitä ei ole koskaan käytetty. Ja kuinka uskaltavat nämä miehet väittää ilman riittäviä todisteita? Mitä todisteita heille ovat siitä, että nyt suosittelema järjestelmä onnistuu? Missä meillä on koko historian aikana esimerkki siitä, että ihminen, kansakunta tai heimo siirtyy ruumiissaan siviili- ja uskonnollisten keinojen maasta täydelliseen erämaahan voidakseen sivilisoitua? Pelkäämme, että nämä miehet rakentavat linnoja ilmaan, joiden putoaminen murskaa köyhät intialaiset, jotka saattavat olla niin sokeita, että tekevät kokeilun. Olemme pahoillamme siitä, että jotkut tämän järjestelmän kannattajista puhuvat niin kunnioittavasti, ellei halveksivasti, nykyisistä parannustoimenpiteistä, jotka ovat nyt menestyksekkäässä toiminnassa useimpien Yhdysvaltain intialaisten keskuudessa – myös ainoat toimenpiteet, jotka ovat olleet kruunattiin menestykseen ja tarjousmessuille aborigienien tilan parantamiseksi.

Lähde: EB on poistossa

Ensisijaiset teokset

Boudinot, Elias. Huono Sarah: tai uskonnon esimerkkinä elämän ja kuoleman intialainen nainen. 1818.

Gaul, Theresa S. toim. Naimisiin intialainen: avioliitto Harriet Kulta ja Elias Boudinot Letters, 1823-1839. Chapel Hill: U of North Carolina P 2005.

Valittu bibliografia

Cushman, Ellen. Cherokee syllabary: Kirjoittaminen Kiinan pitkäjänteisyyttä. Norman: U Oklahoma P 2011.

Dale, Edward E., ja Gaston Litton. Cherokee soittajat; neljänkymmenen vuoden Cherokee historia kerrotaan kirjeenvaihtoa Ridge-Watie-Boudinot perheen.  Norman: U Oklahoma P 1939. E99 .C5 D23

Gabriel Ralph H. Elias Boudinot, Cherokee, ja hänen Amerikassa. Norman: U Oklahoma P, 1941. E99 .C5 B74

Gaul, Theresa S. toim. Naimisiin intialainen: avioliitto Harriet Kulta ja Elias Boudinot Letters, 1823-1839. Chapel Hill: U of North Carolina P 2005.

Hudson, Angela P. ‘”Haarukka oikeus’: Elias Boudinot, Yhdysvaltain perustuslain, ja Cherokee poisto.” Strömberg, Ernest.painos Amerikan intiaani retoriikka eloonjääminen: sanalääketiede, sanamaagia. Pittsburgh: U Pittsburgh P 2006.

Perdue, Theda. painos Boudinot, Elias.Cherokee Toimittaja: kirjoituksia Elias Boudinot. Athens, GA: U Georgian P 1996.

Peyerin, Bernd C. Tutor’d mieli: intialainen Lähetyssaarnaaja-kirjailijat Antebellum Amerikassa.  Amherst: U Massachusettsin P 1997.