Määritelmä MIDI

Original page: https://www.classicalguitarmidi.com/about_midi.html

François Faucher

MIDI tarkoittaa Musical Instrument Digital Interface (Soittimien digitaalinen liitäntä). Mutta se ei ole konkreettinen tavoite, asia oli. MIDI on tietoliikenneprotokolla, jonka avulla elektroniset soittimet voivat olla vuorovaikutuksessa keskenään.

MIDI n historia

MIDI on alkanut 1980-luvulla elektronisia instrumentteja valmistavien yritysten (esim. Musiikin syntetisaattori) a pyritään standardoimaan reaaliaikaisen tiedon vaihtoa soittimien välillä. Tallennuksen sijasta ääniaallot kuten WAVE-muodossa, esimerkiksi “keskimmäinen C-näppäin painettiin vain voimakkaasti”, “avain oli juuri julkaistu”,… “muutos 12. timbreiksi” on koodattu.

Suosittuja ja avantgardeisia esiintyjiä, jotka haluavat “kerrosta” uudet ääniteokset, toistaa kaksi ääntä luodaan “suurempi” ääni. Vaikka tämä oli jossain määrin mahdollista moniraidan äänitysstudiossa, kerrostumista ei voitu toteuttaa tien päällä. Muutamia syntetisaattoreiden suunnittelijoita eri valmistajilta sitten kokoontui keskustelemaan ajatuksesta, jonka he jakivat. He kertoivat muutamia muistiinpanoja, pitivät muutamia vaihtoehtoja ja heiluttivat takaisin suunnittelutyöhönsä luodakseen tämän viestintämenetelmän.

He paljastivat tuloksensa ensimmäisessä Pohjois-Amerikan musiikkivalmistajien näyttelyssä Los Angelesissa vuonna 1983. Yksinkertainen esittely liittyi kahteen syntetisaattoriin, joita ei valmistanut sama yritys. bles. Yhden yrityksen edustaja soitti sitten yhtä syntetisaattoreista samalla kun hämmästynyt yleisö kuuli molemmat äänet. Prosessi peruutettiin sitten viestinnän kaksisuuntaisen luonteen osoittamiseksi. muut
muunnelmia kuvattiin ja loput ovat musiikkihistoriaa.

MIDI n menetelmä

Paljon samalla tavalla kuin kaksi tietokonetta kommunikoi modeemien kautta, kaksi syntetisaattoria kommunikoivat MIDI: n kautta. Kahden MIDI-laitteen välillä vaihdettu tieto on luonteeltaan musiikillinen. MIDI-tiedot kertovat synthetizer, sen perusasetustilassa, milloin aloittaa ja lopettaa tietyn muistiinpanon toisto. Muita jaettuja tietoja ovat mm muistiinpanon määrä ja modulaatio, jos sellainen on. MIDI-tiedot voivat myös olla laitteistokohtaisia. Se voi kerro syntetisaattorille äänien, master-äänen, modulaatiolaitteiden ja jopa tietojen vastaanottamisen muuttamiseksi. Edistyneemmissä käyttötarkoituksissa MIDI-tiedot voivat myös osoittaa kappaleen tai metrinen sijainti kappaleen sisällä. Uusimpiin sovelluksiin sisältyy käyttöliittymän käyttäminen tietokoneiden ja syntetisaattorit muokkaamaan ja tallentamaan syntetisaattorin äänitietoja tietokoneessa.

MIDI-viestinnän perusta on tavu. By bytes yhdistelmä valtava määrä tietoa
voidaan siirtää. Kullakin MIDI-komennolla on tietty tavujärjestys. Ensimmäinen tavu on tilan tavu, joka kertoo MIDI-laitteelle, mitä toimintoa suoritetaan. Tilakoodissa koodattu MIDI-kanava. MIDI-operaattori tes 16 eri kanavalla, numeroitu 0 – 15. Vain tilatavulla on MIDI-kanavanumero koodattu. Kaikkien muiden tavujen oletetaan olevan aseman tavun osoittamassa kanavassa, kunnes toinen tilatavu vastaanotetaan.

Jotkin tilatoiminnossa ilmoitetuista toiminnoista ovat Huomautus päällä, Huomautus pois päältä, Järjestelmän yksinomainen (SysEx), läikkä Muuta ja niin edelleen. Huomautus on tila-tavu kertoo MIDI-laitteelle aloittaa äänimerkin. Kaksi muuta
tavua tarvitaan, piki tavu, joka kertoo MIDI-laitteelle, mitä muistiinpanoa pelataan, ja nopeus tavua, joka kertoo laitteelle kuinka äänekäs toistaa muistiinpanon.

Ohjelmistojen/järjestäjien historia

Vaikka analogisia sekvenssejä oli sellaisia, sekvensseri ei oikeastaan ​​tullut omaansa ennen kuin MIDI: n keksintö. Sekvensointilaitteen avulla voit tallentaa, muokata ja toistaa musiikillisen telun. Peruskonsepti on pelaajan piano tai jokin muu instrumentti Sekvensointilaite ei tallenna ääntä millään tavalla. Sen sijaan se tallentaa MIDI-tiedot. Kun toistat sarjaa, äänimoduulisi toistaa muistiinpanot, joilla on sama ajoitus ja dynamiikka, jonka annoit heille tallennettaessa.

Miksi tallennat näin, sen sijaan, että käytätte nauhaa? Editointi. Kun olet tallentanut raidan analogiseen nauhaan, on vähän sinua voi tehdä sen muuttamiseksi, lukuun ottamatta nauhan osien leikkaamista ja liittämistä. MIDI-suorituskyvyn avulla voit muuttaa sitä millään tavalla haluat, tosiasian jälkeen. Voit: muuttaa instrumentin ääntä toiseen; siirtää piki muuttamatta nopeutta; muuta tempoa muuttamatta kenttää; korjaa vääriä muistiinpanoja; lisää tai muuttaa dynamiikkaa. Kaikkia MIDI-tapahtumia voidaan muuttaa haluamallasi tavalla.

On olemassa kahdenlaisia ​​sekvenssejä, laitteita ja ohjelmistoja. Laitteisto-sekvenssit ovat tyypillisesti pieniä mustia laatikoita omistettu sekvensointitehtävälle. Näiden laatikoiden edut ovat ne kannettavia ja liikennekelpoisia, ja halvempi kuin tietokonejärjestelmän ostaminen. Ohjelmistojen sekvensoijat ovat tietenkin ohjelmia, joita voit ostaa Sinun tietokoneesi. Tietokoneen näytöt voivat näyttää suuremman määrän tietoa kuin pienet LEDit tai LCD-näytöt ovat yhteisiä laitteistosekvensoijille. Tämä tekee muokkauksesta nopeammin ja helpommin. Muita etuja ovat enemmän muistia, joustavuutta, omaa tyyliäsi ja tulostusominaisuuksia. Sekä laitteisto että ohjelmisto Kaikentyyppiset ware-sekve nssit ovat samankaltaisia ​​tarkoituksessa, käsitteissä ja ominaisuuksissa.

Tietokonepohjainen sekvensointi

Tietokonepohjaisten ohjelmistojen sekvensointiohjelmilla on paljon etuja. Mutta on olemassa joitakin haittoja. Porta-on yksi. Jos et ole jo omistanut tietokonetta, hinta voi olla toinen. Jos et ole tietotekninen, ei on jyrkempi oppimiskäyrä. Mutta edut ovat huomattavia. Tietoja voi olla paljon enemmän -näyttö, jolloin muokkaus on nopeampaa ja helpompaa. Suurempi joustavuus ja monien toimintojen hallinta, mukaan lukien tiedosto tehdä tämän tyyppinen sekvensointi edulliseksi. Kuitenkin musiikkipisteiden järjestäminen on erittäin pitkä työ, kaikki pisteet on syötettävä, huomautus huomautuksen jälkeen, tempon, äänenvoimakkuuden jne. muunnelmat.

Tiedostojen siirtäminen Webiin

Internet-palveluntarjoajan rooli Midi-tiedostojen siirtäminen verkkoon ei ole vaikeaa, mutta joitakin sääntöjä on noudatettava. MIDI-järjestelmä on tullut tarpeeksi yleiseksi, että kaikki Internet-palveluntarjoajat tukevat sitä. Kuitenkin jokaisella ISP: llä on omat asetukset ja lähetetään webmasterin MIDI-tiedostot joidenkin laajennusten mukaan “audio/midi”, audio/x-midi, audio/x-mid jne.
Käytetyistä laajennuksista riippuen saattaa ilmetä joitakin ongelmia. Charles Belovin mukaan 90% tic MIDI-tiedostot (toistamatta Netscapessa tai Explorerissa) osoittautuvat vialliseksi laajennustyypiksi. ISP. Minulla oli tämä ongelma, kun kävijät, jotka käyttivät Netscapea, eivät voineet kuunnella MIDI-tiedostojani. Internet-palveluntarjoajan tulisi käyttää “audio/midi” – tai “audio/x-midi” asetuksia “*.MID”-laajennuksessa, ei muita.
Mikä tahansa muu asetustyyppi “audio/midi” ja “audio/x-midi”-asetusten lisäksi on epätyypillinen ja aiheuttaa jonkun (webmeister tai web surfer) ongelman. Jotkut kuuntelijat voitaisiin sulkea.

Midi-tiedostojen nimeäminen

Se on toinen merkittävä virhelähte. Kun nimeät tiedostoja, älä upota välilyöntejä tiedostojen nimiin. Muussa tapauksessa se todennäköisesti aiheuttaa selaimien tunnistamisongelmia. On ehdotettu pikemminkin käyttää sanoja yhteen tai asettaa alaviivat tilojen sijasta.

Copyright François Faucher 1998-2019