TÄMÄN MAAILMAN KUNINGASKUNTA

Original page: https://msu.edu/~williss2/carpentier/part1/columbus.html

Dr. Stuart D. Willis

Kolumbus (sivu 1)

Kristoffer Kolumbus oli italialainen merimies, joka oli kuuluisa siitä, että hän löysi matkallaan uuden maailman yrittäen löytää nopeamman vesireitin Aasiaan Euroopasta. Hän syntyi Genovassa vuonna 1451 ja oli kiinnostunut merestä ja valtamerestä hyvin varhaisessa iässä. Hän vietti suurimman osan teini-ikäisistä vuosikymmenistä merellä ja näin hän pystyi saamaan kokemusta myöhemmistä matkoistaan Atlantin valtameren yli. Kolumbus halusi epätoivoisesti tulla tunnetuksi ja voimakkaaksi, ja hänen tapa saada tämä oli purjehtia Atlantin valtameren yli, jotta hän voisi löytää paremman kaupankäyntireitin Intiaan avaamaan tämän Aasian osan ja sen erilaiset mausteet. Alla on kuva Kristoffer Columbusesta.

Portrait of Christopher Columbus

Vuonna 1492 kokeilemaan tätä tavoitetta Kolumbus purjehti itään Atlantin yli. Hän ei koskaan tehnyt sitä Intiaan, mutta hän paljasti uuden maailman, jota eurooppalaiset tutkimusmatkailijat eivät olleet koskaan vierailleet. Tämä uusi maa tunnetaan nykyään Karibian saarina, Pohjois-Amerikassa ja osissa Etelä-Amerikkaa. Kolumbuksen löytäminen tästä “uudesta maailmasta” osoittautui tärkeäksi, koska se avasi tietä Amerikan löytämiselle ja myöhemmin amerikkalaisten siirtomaiden perustukselle. Tämä löytö teki Columbuksen yhdeksi aikansa tunnetuimmista tutkijoista ja antoi hänelle tunnetun tunnetuksen, jota hän oli etsinyt. Kolumbus teki itse asiassa neljä erilaista matkaa uuteen maailmaan, mukaan lukien ensimmäinen, jonka hän teki kuuluisalla Ninalla, Pintalla ja Santa Marialla vuonna 1492. Kolumbus kuoli neljännen matkan aikana Amerikkaan marraskuussa 1504 ja hänet haudattiin nykyiseen päivä Dominikaaninen tasavalta.

Kolumbuksen merkitys romaanille “Tämän maailman valtakunta” on Amerikan Amerikan Columbuksen löytö. Tämä löytö avasi tietä muille eurooppalaisille maille vaatia Karibian saaria omana. Vaikka Kolumbusta pidetään usein sankarina Amerikan löytämisessä, on monia amerikkalaisia ​​ryhmiä, jotka katsovat hänen tapaansa häikäilemättömiksi ja hänen saapumisensa Uuden maailman alkuperäiskansojen kansanmurhan edeltäjänä. Kolumbus käytti myös eräitä saarten ihmisiä, jotka hän löysi ”orjiksi”, jotta he voisivat suorittaa töitä Espanjan kuningatar Isabellan nimissä. Tällainen käytäntö oli samanlainen kuin se, miten ranskalaiset kohtelivat orjia, kun heillä oli määräysvalta Haitin saarella. Nämä käytännöt olivat syy siihen, miksi Haitin afrikkalaiset orjat päättivät nousta ylös ja kapinoida ranskalaisia ​​kolonisteja vastaan, joilla oli valta heitä kohtaan.

Lisätietoja on osoitteessa:

http://www.biography.com/people/christopher-columbus-9254209

http://exploration.marinersmuseum.org/subject/christopher-columbus/

https://www.britannica.com/biography/Christopher-Columbus