Grapher: ohjelma piirtää kuvaajia

Original page: http://srufaculty.sru.edu/david.dailey/grapher/

Kokeile uutta SVG version1. (Ja tässä linkki vanhaan VML versio) 

Ensimmäinen, sallikaa pieni selitys: Mikä matemaatikko voisi kutsua ”kuvaaja” on todennäköisesti erilainen kuin mitä preppy, juppi tai Bobo2 kutsua kuvaaja. Se on kokoelma asioita (solmuja), joista jokainen pari on joko liitetty tai ei. Tärkeää ei ole se, mitä asiat edustavat, eikä se, onko asialla massa tai paikat avaruudessa, vaan näiden asioiden välisten yhteyksien kokonaismuoto (ei-geometrisessa mielessä). Mitä ei-matemaatikko voi kutsua kuvaajaksi, voidaan mieluummin kutsua “kaavioon” tai “tontiksi” tai “epäviralliseksi kuvaksi, jota käytetään matemaattorin vakuuttamiseksi”. Tämä yhteys selittää hieman lisää graafiteoria.

Kaavio 3

Kartoittaa 4

Grapher-ohjelma (sillä on ollut tämä nimi siitä lähtien, kun se oli ensin koottu Andrew-työasemalla Carnegie Mellonissa vuosina 1987 tai 1988) antaa jonkun mahdollisuuden piirtää, muokata ja tutkia kuvaajan.

Grapher on kirjoitettu JavaScriptiin, mikä tarkoittaa, että suuri määrä ohjelmoijia voi teoriassa edistää sen kehitystä (webin vuoksi useammat ihmiset ohjelmoivat JavaScriptin kuin todennäköisesti muu kieli). Siinä on graafinen käyttöliittymä, joka on suurelta osin kuvioitu Windows/Macintosh-käyttöliittymän jälkeen. Se lukee ja kirjoittaa XML-muotoisia tietoja (yleensä yhdenmukaisia GraphML: n kanssa, vaikka mieluummin harva tietoformaatti reunoille). Se toimii missä tahansa selaimessa, joka tukee SVG: ää, Opera, Safari, Chrome, Firefox. Internet Explorerissa tarvitset tällä hetkellä Adobe-laajennusta.


1. David Daileyn konsepti, jota koodaa JavaScript El Eric ja Reno Perri.

2. “Bobos”: porvarillinen bohemians (kirjasta, Bobos paratiisissa: Uusi yläluokka ja miten he pääsivät sinne, David Brooks, New York: Simon and Schuster, 2000).

3. Crossover-käyrä (josta käy ilmi, että tasomaisen kaavion kolmiväritys on NP-täydellinen) “Crossover-käyristä ja yleistetyistä tulo- ja lähtö väritysongelmista tasossa” David Dailey, Yhdistelmäkirjallisuus, Tieto-ja järjestelmätieteet, 1980, 5:271-280.

4. Norsu pään otettu Kuvat julkisuudessa, kotoisin Websterin uusi kansainvälinen sanakirja Englanti kielellä, 1911, G & C Merriam Co. Springfield, MA.