eXtropia selitti

Original page: http://www.extropia.com/extropia_explained.html

Mitä eXtropia tarkoittaa?

eXtropia on kynnys, jossa monimutkainen järjestelmä (määritelty monien erittäin vuorovaikutteisten elementtien verkostoksi) osoittaa itsensä organisoinnin käyttäytymistä ja itse asiassa luo (ilman ulkopuolista interventiota) kattavan rakenteen, joka on suurempi kuin yksittäisten osien summa, jotka muodostavat järjestelmään.

Haje (Entropy)

Muistatko lukion fyysisen tieteen luokan? Tiedän tiedän. Vihaan pilata pitkään unohdettuja lapsuuden tragedioita.
No, älä huoli, haluan vain muistaa yhden asian: sanan “Entropy”.

Entropia on termi, joka tulee meille termodynamiikan tutkimuksesta (lämpötilojen tutkimus). Pohjimmiltaan Bodzmann, Carnot, Gibbs ja Clausius, jotka kaikki työskentelivät 1800-luvun lopussa, halusivat selvittää, miksi se oli, että kun jätit kuuman omenapiiran ikkunalaudalle, se jäähtyy ja miksi se oli, että kun jätit pussin jään tiskille, se sulaisi.

Vastaukset näihin kysymyksiin olivat syvällisiä. Itse asiassa vastaukset olivat niin syvällisiä, että niiden vaikutukset ravistivat tieteenaloja niin pitkälle kuin talouspolitiikka, sosiaalinen filosofia, tietokoneanimaatio-ohjelmointi ja yritysten nimeäminen.

Boltzmannin ja muiden löytämien “eniten” -mahdollisuuksien mukaan (jotka ilmaistiin alun perin termodynamiikan toisessa laissa) oli se, että kaikki maailmankaikkeudessa tuntui olevan taipumus siirtyä tilaustiloista kaaoksen tiloihin.

Toisin sanoen tallennettu energia, onko se tallennettu lämmönä vai säilytetäänkö se rakenteena, pyrkii hajottamaan järjestelmään. Siten järjestelmä ajaa “keskimäärin” tasaiselle, kuolleelle, tyhjyydelle. Energiset asiat, kuten lämpö, ​​liike tai rakenteelliset sidokset, siirtävät energiansa vähemmän energisiin asioihin.

Siksi ilman jonkinlaista ulkopuolista energialähdettä (kuten uunia tai jääkaappia) jää ja omenapiirakka pyrkivät ajan mittaan huonelämpötilaan.

Tietysti kaikki järjestelmissä olevat asiat, ei vain jää- ja omenapiirakoita, käyvät entropiassa. Molekyylit, ihmiset, koneet, planeetat, kaupungit ja markkinat tulevat kaoottisiksi ajan myötä. Itse asiassa entropia osoittautuu erittäin tehokkaaksi työkaluksi kaikenlaisten fyysisten ja jopa sosiaalisten ilmiöiden ymmärtämiseen ja ennustamiseen.

Se ei kuitenkaan selitä kaikkea.

Se ei esimerkiksi selitä, miksi elämä on niin rakentavaa. Elimet, yhteisöt, taloudet jne. Ovat kaikki muodoltaan muodoltaan ja muodosta muodottomiksi. Elämä näyttää olevan lopullinen entropinen ristiriita. Mistä kaikki tämä “keksintö” tulee?

Monimutkaisuus

1900-luvulla useat teoreetikkoryhmät alkoivat tutkia uusia tieteenaloja vastaamaan näihin kysymyksiin. Tällaisia ​​tieteenaloja olivat Kaaosteoria, Fractal matematiikka, Kvanttimekaniikka ja lopulta Monimutkaisuus-tutkimus.
Nämä teoreetikot olivat kiinnostuneita selvittämään mitä puuttui entropian teoriasta ja mitä oli väärässä muissa perustutkimus paradigmoissa, kuten Newtonin mekaniikassa ja Darwinin evoluutiossa.

Yksi niistä asioista, jotka he huomasivat, oli se, että vaikka järjestelmät käyvät läpi entropian ja että asiat olivat taipumusta kaaokseen, tulokset eivät välttämättä olleet “ihanan” kaaosta, jonka termodynamiikan toinen laki ennusti. Sen sijaan järjestelmät alkoivat “monimutkaista”, ja niiden kaaos ilmeni “aktiivisena ja energisenä”. Loputtomien takaisinkytkentäsilmukoiden syvällisesti monimutkaiset ja elävät verkot olivat entropian, ei kylmän, avaruuden kuoleman tulos.

Kompleksisuuden tiede kehittyi tutkimalla tätä ilmiötä ja yrittää tuoda tiukasti yhteiskuntatieteitä soveltamalla tällaisia ​​luonnontieteitä ja/tai fyysisiä tieteitä kvanttifysiikaksi, nesteiden dynamiikaksi ja kaaos-teoriaksi sosiaalisiin järjestelmiin. Kompleksologit havaitsivat, että järjestelmät (erityisesti elävät/sosiaaliset järjestelmät) pyrkivät kaaokseen, mutta että kaaos nousi tiettyyn monimutkaisuuskynnykseen (joka määritellään järjestelmän takaisinkytkentäsilmukoiden monimutkaisuuden perusteella), uudet rakenteet ja muodot tulisivat esiin ei missään ikään kuin järjestelmä vain pakotti tilauksen kaaosta. Tätä järjestyksen käynnistämistä kutsutaan nimellä “Itseorganisaatio” tai “Syntyminen” ja se on varsin kiehtova asia.

Itseorganisaatio näyttää aluksi intuitiiviselta. Miten voimme saada jotain mitään? Itse asiassa luonto tarjoaa runsaasti esimerkkejä tällaisesta “tilauksesta ilmaiseksi”.

Harkitse mehiläispesää.

”Marvel ‘pesää mieli’”, kirjoittaa LANGALLINEN päätoimittaja Kevin Kelly teoksessaan  Käsistä ”on se, että kukaan ei ole hallinnassa, mutta näkymätön käsi ohjaa, käsi, joka ilmenee hyvin tyhmä jäsentä. Marvel on, että enemmän on erilainen. Tuottaa siirtomaa organismi bugi organismista vaatii vain, että vikoja kerrottava niin, että on olemassa monia muita heistä, ja että ne kommunikoivat keskenään. Jossain vaiheessa monimutkaisuutta saavuttaa pisteen, jossa uusia luokkia, kuten ‘siirtomaa’ voi syntyä yksinkertaisia luokista, kuten ‘bug’. Siten ei ole mitään löytyy mehiläispesä, jota ei ole upotettu mehiläinen. Ja silti voit etsiä mehiläinen ikuisesti syklotronia ja fluoroscope, ja et koskaan löydä pesää.”

Mehiläinen ei tule mehiläisistä johtumaan siitä, että mehiläiset aikovat luoda siipikarjan tai koska ne on ohjelmoitu tekemään niin. Metsästys on peräisin monien mehiläisten verkostossa luomasta järjestelmästä.

Hupun syntyminen mehiläisistä on Extropy.

eXtropia

”…yhteiskunnissa että hallitsevat uutta tiedettä monimutkaisuutta ja voi muuntaa tätä tietoa uusiksi tuotteiksi ja muotoja sosiaalisen organisaation tulee kulttuuriset, taloudelliset ja sotilaalliset supervoimia seuraavan vuosisadan.”
Heinz R. Pagels, mistä Unelmat syystä: tietokoneen ja Tieteiden nousu monimutkaisuus

Extropy oli termi, jota käytettiin kuvaamaan voimaa, joka vastustaa/työskenteli Entropyn kanssa. Toisin sanoen voidaan määritellä ekstropia voimalla, joka aiheuttaa entropisen järjestelmän “ilmaantuvan” ilman ulkopuolista edustajaa.

21-luvun yritys, kun ajattelimme, kuinka määritellä yrityksen liiketoimintamalli, ja lopulta miten valita nimi, teimme parhaamme tutustumalla monimutkaisuuden ja syntymisen ajatuksiin.

Ensimmäinen asia, jonka tajusimme, oli se, että itse Web oli virtuaalinen kasvualue syntymiselle. Tosiasia on, että Web on monipuolisten toimijoiden käyttämä monipuolinen laitteisto- ja ohjelmistotyökalu monipuolisista syistä. Kuitenkin, vaikka mitään keskitettyä standardointielintä ei valvota tai määrittele tätä virtuaalitodellisuutta, ystävyyssuhteet ovat väärennettyjä, tuotteita myydään ja opiskellaan.

Itse asiassa Web-nimensä mukaan se liittyy vuorovaikutteisen monimutkaisuuden ideoihin, joista keskustelivat tällaiset teoreetikot kuten Dosi, Prigogine ja Santa Fe Institutersin isäntä Arthurista Kauffmaniin. Käyttäytymisensä ja ominaisuuksiensa perusteella Web voidaan tunnistaa sekä lapseksi että monimutkaisten adaptiivisten järjestelmien vanhemmiksi.

Ja koska me olisimme “web-pohjainen” liiketoiminta, meidän toimintamallimme pitäisi toimia Web-ympäristön yhteydessä.

Tarkemmin sanottuna Web tarjoaa tarvittavan infrastruktuurin, jolla rakennetaan monimutkaisia ​​adaptiivisia järjestelmiä luomalla erittäin toisiinsa liittyvä, avoin, hajautettu arkkitehtuuri ajan ja etäisyyden transsendenttiselle viestinnälle.

Web muodostaa yhteyden.

Se yhdistää kuin mikään tekniikka ei ole ennen kytketty. Ja kun “ihmiset” on sisällytetty tähän järjestelmään, tuloksena oleva kyberneettinen järjestelmä edistää monipuolista ilmiötä tietoverkkorakenteesta cybervaldmentsiin kyberviljelyyn; ilmiöt ovat paljon suurempia kuin yksinkertaisesti yhteenlaskettu joukko linkitettyjä tietokoneita ja niiden käyttäjiä, jotka koskettavat näppäimistöään.

Esimerkiksi Webissä tapahtuva liiketoiminta ei ole pelkästään tehokkaampi massamainonnan väline, koska ennusteet ovat ennenaikaisia. Pikemminkin Web tulee olennaiseksi välineeksi, joka edistää täysin ainutlaatuisen räätälöityjen, erittäin kuluttajapalautekeskeisten liiketoimien syntymistä, jolloin massatuotannosta tulee massapohjainen mukauttaminen hyperpalvelualalla.

Web lupaa olla yhtä keskeinen informaatiomallinnuksessa, koska tehdas oli teollisen vallankumouksen alainen ja maatila oli maatalouden vallankumousta varten. Tietojen aikakaudella verkko ei ole pelkästään viestintäväline, vaan myös tuotantotapa ja yhteisön keskus.

Näin pyrimme rakentamaan liiketoimintaamme verkoston luoman monimutkaisen, vuorovaikutteisen verkon hyödyntämisen kannalta.

Siksi päätimme lopulta avoimen lähdekoodin ohjelmistomallin versioon, jossa innovaation lähde perustuu järjestelmän luonnolliseen kehitykseen eikä jonkin verran reclusive-tuotekehitysprosessiin.

Lue “eXtropia.com: A Case Study in Open Source Software(Tapaustutkimus avoimen lähdekoodin ohjelmistosta)

Avoimen lähdekoodin ohjelmistomallin mukaan kannattavaa yritystä on mahdollista käyttää tuottamalla tuotteita ilmaiseksi. Itse asiassa jotkut mallin kannattajat väittävät lisäksi, että tietoyhteiskuntataloudessa, jossa on mahdotonta suojata henkistä omaisuutta tuotteiden muodossa, tulee olemaan YRITYKSEN SUUREMMÄN malli.

Vapaa lähdekoodi tarjoaa perustan, jolla asiakkaiden kehittäjät ja yhteisöt voivat osallistua yrityksen, tuotteiden ja palveluiden kehitykseen.

Asiakkailla ja kehittäjillä on syvällinen pääsy kehitysprosessiin. Itse asiassa osallistuvat asiakkaat mahdollistavat tuotteiden julkaisujen nopeuden, mukautettavuuden, kestävyyden ja turvallisuuden.

Samaan aikaan tutkimus – ja kehitystyö tehdään verkostossa satojen kehittäjien kanssa, joista kukin osallistuu omiin erikoisosaamiseensa.

eXtropia.com tehtävänä on yksinkertaisesti paeta tätä prosessia. Tarjoamamme lisäarvopalvelun tarkoituksena on luoda toiminnan keskipiste. Kun hyödynnämme yhteisön voimaa, toivomme, että voimme nopeuttaa kehitystä ja tuoda markkinoille perusteellisesti innovatiivisia tuotteita.

Viimeisenä huomautuksena haluaisimme jättää teille Cyber-filosofi John Perry Barlow’n lausunnon, jonka olemme löytäneet innokkaasti…

“Katson sekaviin olosuhteisiin tilaisuutena – mutta kaikki eivät tunne näin. Se ei ole tavallinen neuroottinen vaste. Meillä on kulttuuri, joka perustuu ihmisten kykyyn hallita kaikkea. Kun aloitat sekaannuksen elämä, samanaikaisesti sen kanssa, on oletus, että et todellakaan hallitse mitään.” – John Perry Barlow