Mitä Raamattu sanoo homoseksuaalisuudesta?

Original page: http://wwwstaff.murdoch.edu.au/~loader/homosexuality.html

William Loader

Nykyisissä homoseksuaalisuutta koskevissa keskusteluissa joidenkin kysymysten pitäisi olla selkeitä alusta alkaen. Yksi on se, että Raamattu tuomitsee homoseksuaalisuuden ja homoseksuaalisuuden. Tästä ei ole varjoa epäilystä. Sen kirjoittajat pahoittelivat homoseksuaalien toimimista ihmisen luonteen tahallisena perversioina, joka on Jumalan aikomuksen luopuminen. Genesis 19:4-11 kertoo hirvittävän tarinan miehen raiskauksesta ja myöhemmät sukupolvet näkivät Sodoman ja Gomorran tuhon Jumalan tuomioina tällaisesta toiminnasta (Juuda 7). Leviticus 18:22 ja 20:13 kieltävät selvästi homoseksuaaliset teot, ja Paavali korostaa niitä perverssin ilmentyminä (Room. 1:26-27). Kristityt New Testamentin aikoina jakivat juutalaisten kanssa voimakkaan ahdistuksen sekä homoseksuaalisista tekemisistä aikuisten keskuudessa että laajalle levinneestä käytännöstä kreikkalais-roomalaisessa maailmassa nuorten poikien seksuaalista hyväksikäyttöä varten.

Näiden tosiseikkojen perusteella Raamatusta ja kirkon sitoutumisesta pyhien kirjoitusten todistamiseen voisi ihmetellä, miksi homoseksuaalisuutta pitäisi koskaan herättää. Yhdessä siihen tosiasiaan, että monet heteroseksuaaliset ihmiset tuntevat olevansa vastenmielisiä sellaisten toimien kanssa, jotka ovat niin omaan luonteeseensa nähden vastakkaisia, ei ole vaikea ymmärtää, että monet näkevät keskustelun ei-tapahtumana tai jotain sellaisena, joka olisi tapahtuma. Eikö ole kaksin verroin väärin ehdottaa, että siunamme teot, jotka tarkoituksellisesti vääristävät Jumalan luomaa järjestystä?

Ongelmana on, että on ollut lukuisia kypsiä ja kunnioitettuja ihmisiä, myös monia syvästi sitoutuneita kristittyjä, jotka ovat kertoneet meille, että he ovat homoseksuaalisia ja että viimeinen asia heidän mielissään on ollut Jumalan tahdon perverssi. Tällä tarkoitetaan sitä, että heidän luonnollinen seksuaalinen suuntautumisensa kohdistuu saman sukupuolen ihmisiin eikä vastakkaiseen sukupuoleen ja että he ovat olleet näin niin kauan kuin he voivat muistaa. Jotkut heistä ovat ryhtyneet laaja-alaisiin toimiin pyrittäessään kääntämään suuntaa, mutta käyttämättä. Monet ovat eläneet syvällä syyllisyydellä ja häpeällä sekä ennakkoluuloilla ja toisinaan väkivallalla henkilöitä kohtaan prosessissa. Ne ovat ihmisiä, joilla on suuri rehellisyys ja jotka kumoavat kaikenlaista perversiota ja hyväksikäyttöä. Useimmat ovat tulleet päätökseen, usein vuosien taistelun ja usein syrjinnän jälkeen, että heidän on hyväksyttävä itsensä sellaisena kuin he ovat. Tämä on tapahtunut ajankohtana, jolloin tieteellinen tutkimus on myös tunnustanut tosiasian, että tällainen erilainen seksuaalinen suuntautuminen on olemassa ihmislajissa ja pyrkii tunnistamaan tapaa, jolla se voidaan jäljittää henkilön fyysiseen ja psyykkiseen muodostumiseen.

Kun palaamme Raamattuun, meidän on esitettävä kysymys: olivatko Raamatun kirjoittajat tietoisia tällaisista ihmisistä? Vastaus on melko selvästi: ei. Raamattu hyökkäsi tarkoituksellista perversiota vastaan, ja sen kirjoittajat ymmärtivät homoseksuaalisuuden ilmiön synnin ilmentymänä. Tämä oli vahva tuomitsemisilmoitus. Tämä vaikeuttaa yksinkertaisesti niiden lausuntojen vastaanottamista ja soveltaa niitä kaikille, joilla on homoseksuaalinen suuntautuminen. Mahdollisuus on tehdä kauhea epäoikeudenmukaisuus niille ihmisille, jotka ovat aidosti homoseksuaalisia. Se merkitsisi pyhien kirjoitusten epäasianmukaista käyttöä, koska nämä eivät olleet ihmisiä, joita pyhissä kirjoituksissa oli mielessä.

Tarkoittaako tämä, että meidän pitäisi luopua Raamatun opetuksesta heidän tähdensä? On selvää, että tämä olisi pettää uskomme perusta. Pikemminkin meidän täytyy kuulla loput siitä, mitä Raamattu sanoo. Oikealla viestin ytimessä on Jumalan myötätunto ja rakkaus. Tämä rakkaus kohdistaa voimakkaasti synnin ja korruption, mutta ei koskaan tuomitse tai syrjitä ihmisiä sellaisten asioiden vuoksi, kuten ikä, kyky, sukupuoli tai rotu. Se ei koskaan tuomitse ihmisiä, kun he eivät voi auttaa, vaan olla sellaisia, kuin ne ovat. Päinvastoin, se haastaa meidät luopumaan tällaisesta syrjinnästä. Jos näille ihmisille homoseksuaalisuus ei ole perversio, vaan yksinkertaisesti tapa, jolla jotkut ihmiset ovat, syrjitä heitä tai tuomita heidät tältä pohjalta on ristiriidassa evankeliumin sanoman sydämen kanssa. Toisin sanoen, jos emme ole varovaisia, voimme käyttää Raamattua tavalla, joka on ristiriidassa sen viestin sydämen kanssa.

Mutta onko totta, että jotkut ihmiset ovat luonnollisesti homoseksuaaleja? Tämä on keskeinen kysymys, joka määrittää, miten me käytämme pyhiä kirjoituksia. Harvat edellisissä sukupolvissa kohtasivat tämän kysymyksen. Kaikki, jotka kirjoittivat ja ensin kuulivat Raamatun yksinkertaisesti olleen vastaus, oli: ei. Vastaus näyttää nyt olevan: kyllä. Ainakin se on tullut keskustelunaiheeksi, ja se tarkoittaa, että vaarana on tehdä paljon haittaa, jos oletamme, että tiedämme vastauksen ilman riittäviä todisteita. Todisteiden on oltava niille, jotka väittävät, että kaikki homoseksuaalisuus on perversio, koska vain silloin se voisi olla vastuussa raamatullisten tuomitsemisten soveltamisesta.

Mutta tarkoittaako tämä sitä, että kaikki homoseksuaaliset toimet on siunattu viattomiksi? Varmastikaan ei? Ensinnäkin tänään on epäilemättä monia tahallisia perversioita, kuten Raamatun aikoina oli. Me kaikki voimme olla samaa mieltä siitä, että Jumalan tahdon perverssi on synti. Samoin kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että alaikäisten hyväksikäyttö, raiskaus ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat muiden ihmisten rikkomuksia, eikä niitä pitäisi koskaan suvaita. Sama koskee heteroseksuaalisuutta. Tämä johtuu siitä, että seksuaalisuutemme on luonnollinen osa olemustamme riippumatta siitä, millainen se on, ja siksi sitä voidaan käyttää terveellisesti tai epäterveellisesti, tuhoavasti tai luovasti.

Mitä jotkut ihmiset ovat todella homoseksuaaleja, kuten näyttää olevan? Jotkut väittävät, että heidän olisi kuitenkin pidättäydyttävä kaikesta seksuaalisesta toiminnasta. Tähän on syynä se, että monet heteroseksuaaliset ihmiset pitävät jopa ajatusta homoseksuaalisesta toiminnasta. Tämä johtuu osittain siitä, että se on vastoin omaa luonnollista suuntautumistaan ​​suolen tasolla. Mutta onko oikeudenmukaista vaatia, että homoseksuaaliset ihmiset eivät lainkaan ilmaise seksuaalisuuttaan? Emme puhu siitä, että he ilmaisevat sitä tavalla, joka ei ole tuhoisa ja hyödyntävä, vaan sellaisilla tavoilla, jotka ovat vastuullisia ja ilmaisevat aitoa hellyyttä ja ihmisen rakkautta.

Mutta voisimme kysyä, varmasti jotkin homoseksuaalisen toiminnan muodot, jopa puhtaimmalla tarkoituksella ja keskinäisellä rakkaudella, ovat luonnon vastaisia? Kaksi miestä tai kaksi narttua ei pysty toistamaan lapsia riippumatta siitä, kuinka romanttisesti suvaitsevainen haluamme olla – se on todellisuus! Tämä on varmasti totta. Arvomme ovat kuitenkin muuttuneet. Oli päivä, jolloin monet uskoivat, että ainoa oikeutus seksuaaliseen yhdyntään oli lasten tuottaminen. Tunnustamme nyt, että lajin lisääntyminen on vain yksi osa seksuaalista toimintaa. Siihen on paljon enemmän. Ihmisten ainutlaatuinen asia on se, että he eivät pelkästään sokeasti kopioida itseään eläimillä tilalla, vaan käyttävät seksuaalisuuttaan hellyyden ja hellyyden välineenä. He rakastuvat, ilmaisevat seksuaalisuutensa monin eri tavoin, joskus vain katsomassa, joskus vain sanoin, toisinaan keskinäisessä kosketuksessa ja fyysisessä läheisyydessä. Tämä on osa ihmistä. Se on paljon enemmän kuin lajien leviäminen. Miksi yrittää sulkea pois homoseksuaalisesta suuntautumisesta kärsivät ihmiset tästä inhimillisyydestä?

Kun kääntymme Raamattuun, löydämme kahdenlaisia ​​viestejä ja ne vastaavat kahdenlaisia ​​lähestymistapoja. Yksi lähestymistapa kuljettaa yksinkertaisesti nykypäivään jokaisen lausunnon ja soveltaa sitä nykyään yleensä. Se kuulee Raamatussa vain yhdenlaisen viestin, mitä on selvästi ilmoitettu pinnalla. Toinen kysyy, mikä on pyhien kirjoitusten ytimessä ja mitä valoa se vaikuttaa siihen, miten ymmärrämme ja tulkitsemme Raamatun lausuntoja tänään. Useimmat ihmiset ovat yhtä mieltä siitä, että joitakin lausuntoja ei voida yksinkertaisesti soveltaa tänään, koska ne riippuvat raamatullisten aikojen kulttuuriarvoista ja ne ovat muuttuneet. Naiset eivät enää peitä päänsä kirkkoon, kuten Paavali vaati heidän pitäisi. Orjuutta ei enää tuomita, kuten kolossilaisten kutsusta, että orjat noudattavat mestareitaan (3:22; myös Ef. 6:5). Samoin olemme tunnustaneet miesten ja naisten välisen tasa-arvon, mikä tarkoittaa sitä, että emme enää käytä kehotusta, että naiset tottelevat miehensä (Kol. 3:18; Ef. 5:22). On monia muita tapauksia, joissa evankeliumin sydän ja muuttuvat olosuhteet ovat ohittaneet Raamatun lausuntojen kirjaimisen soveltamisen nykypäivään. Monet meistä ovat nähneet tämän omassa elämässämme sunnuntaina sunnuntaina. Jeesus ja Paavali kohtasivat samanlaista asiaa heidän päivissään. Myötätunnon nimissä he luopuivat aikaisemmista kirjoituksista, jotka syrjivät muita kuin juutalaisia.

Miten päätämme, mitkä lausunnot ovat edelleen voimassa ja jotka kuuluvat ajan kulttuuriarvoihin? Onko kyse perinteiden pudottamisesta vain uuden muodin seuraamiseksi? Monet ihmiset pelkäävät tätä ja mieluummin pysyvät sen kanssa, mitä sukupolvia he olivat uskoneet. Tässä on turvallisuutta ja viisautta. Kirkko ei saa ajaa muotia; sen täytyy katsoa Jeesukseen ja evankeliumin sydämeen. Mutta tämä tarkoittaa kysymysten kriittistä ilmaisua ja kysymystä: mitä tarkoittaa olla uskollinen pyhiin kirjoituksiin enemmän kuin pinnallisessa mielessä? Se merkitsee sitä niin sekä sitä, mitä Raamatun kirjoittajat tarkoittivat ja ymmärtivät ja oletetaan, että nykyisten asioiden ymmärtämisen valossa. Teemme tämän kirkon yhteisössä, kuuntelemme perinteitä ja neuvonantajia, mutta ennen kaikkea asianomaisia ​​ihmisiä. Meidän on tehtävä niin kärsivällisesti ja hyvällä tahdolla, kunnioittaen, että ihmiset voivat saavuttaa erilaisia ​​johtopäätöksiä rakkauden ja keskinäisen kunnioituksen hengessä.

Missä, kuten homoseksuaalisuuden kysymyksessä, on jopa pienintäkään merkkiä epäilystä siitä, mitä homoseksuaalisuus on, meidän on käytettävä äärimmäistä varovaisuutta, että emme kannata kantoja, jotka voivat lisätä monien homoseksuaalien epäoikeudenmukaisuutta ja loukkaantumista. He kertovat meille, että he eivät ole ihmisiä, joista Raamatun kirjoittajat puhuivat, Jumalan järjestyksen tahallisista perversseistä. Ne ovat todellinen vähemmistö ihmisistä, joilla on luonnollinen suuntautuminen samaan sukupuoleen kuuluville ihmisille, ja heille olisi annettava kaikkien vähemmistöjen ansaitsema kunnioitus, suvaitsevaisuus ja mahdollisuudet. Heidän mielestämme meidän on kuunneltava kaikkia, mitä Henki sanoo kirkoille pyhien kirjoitusten todistuksen kautta uusien kysymysten edessä, joita emme voi välttää.