Kirjoita joka päivä

Original page: https://mlafeldt.github.io/blog/write-every-day/

 

Mathias Lafeldt

 

22. syyskuuta 2014

Minulla on Dropdown-niminen Markdown-tiedosto, joka on nimeltään “Kirjoita joka päivä”. Luin tämän tiedoston 22.4.2014. Tänään viisi kuukautta myöhemmin tämä asiakirja sisältää 40.164 sanaa.

Jos teet matematiikan, tiedät, että olisin joutunut kirjoittamaan vähintään 250 sanaa päivässä huhtikuusta lähtien. Ja juuri näin. Kirjoitin. Joka ikinen päivä.

Kirjoittaminen päivittäin on tullut minun tapani – jota olen muodostanut sitoutumisella ja kurinalaisuudella ja myös sellaisella, josta olen ylpeä. Lisää tuottavia kirjailijoita saattaisi löytää sananlaskun naurettavaa. Mutta en välitä. Jokainen on aloitettava jonnekin.

Uskon todella, että joutumassa tapana kirjoittaa johdonmukaisesti oli yksi parhaista päätöksistä olen tehnyt tänä vuonna. Tämä viesti tutkitaan syitä miksi välitän kirjallisesti ja pitää tehdä se päivittäin. Toivottavasti se innostaa kirjoittamaan (lisää) liikaa.

Kommunikointi ikäisensä

Olen ohjelmistosuunnittelija. Kirjoitan ohjelmisto työkseen. Kahta työtä insinöörin ovat tarttua monimutkaisia aiheita ja selkeästi viestiä niistä. Ei ole mikään salaisuus, että tehokas kirjallinen viestintä on välttämätöntä menestyksen suunnittelutiimit (ja koko yrityksiä), sitäkin enemmän, kun he jaettu.

Kuten ohjelmistokehittäjät, käytämme useita eri kanavia välittää tietoa jonkinlaisia työtovereille ja avoimen lähdekoodin yhteistyökumppaneita. On lähdekoodin itse, README sitoutuvat viestien GitHub vetää pyyntöjä ja kysymyksiä, wikisivuja, sähköposti, joukkue chat, ja luultavasti enemmän. Mitä kaikki nämä on yhteistä? Sanat. Kirjalliset sanoja.

Lainaan yksi katkelma Getting Real, joka sanoo sen parhaiten:

Tehokas, suppea kirjoittaminen ja muokkaaminen johtaa tehokkaaseen, täsmälliseen koodiin, muotoiluun, sähköpostiin, pikaviesteihin ja muuhun.

Tämä johtuu siitä, että hyvä kirjoittaja on enemmän kuin sanoja. Hyvät kirjailijat osaavat kommunikoida. He tekevät asioista helppoa ymmärtää. He voivat laittaa itsensä jonkun toisen kenkään. He tietävät mitä jättää pois. He ajattelevat selvästi. Ja nämä ovat ominaisuuksia, joita tarvitset.

Jos kirjallinen viestintä on tärkeä työni kannalta – ja sama pätee myös avoimen lähdekoodin kehittämiseen – kannatan varmasti investoida kirjallisuuteen.

Yhdistävät ihmisiä

Ihailen hyvää kirjoitusta. Mitä enemmän sitä kulutan, sitä enemmän kiinnostunut kirjoittaessani itse. Luin paljon kirjoja ja blogikirjoituksia Kindle. Ja joskus, mutta ei liian usein, tekijä onnistuu liittymään kanssani – olipa se koskettava henkilökohtainen tarina, kääntämällä monimutkainen aihe yksinkertaisiksi sanoiksi tai tekemällä minut nauramaan ääneen. Se kykyä muodostaa yhteyden yleisöön, joka on kiinnostava ja kannattava samanaikaisesti.

Kuten Matt Gemmell totesi yksi hänen loistava esseitä saavuttaen (lisää) lukijoita on suuri syy kirjallisesti ensiksi.

Leviäminen ideoita

Olen vakuuttunut siitä, että kirjoittaminen on paras väline levittää ideoita syvyyden he ansaitsevat. Haluan aina valita lukee kirjaa yli katsomassa 15 minuutin TED talk. Esimerkiksi mennä eteenpäin ja lukea jossa hyvät ideat tulevat (mutta ota päätän pala ensin), sitten katsella vastaava puhua. Tiedät mitä tarkoitan.

Pidän olla lähellä ajatuksiani ja ideoitani (täydellinen paljastus: olen introvertti ja puhu ihmisille – varsinkin muukalaisille – on vaikeaa minulle). Lukemalla muiden ihmisten työtä saa minut ajattelemaan ja inspiroimaan minua. Kirjoittamisen ansiosta voimme kerätä omia ideoita ja tunteita, jotka puolestaan saattavat innostaa sinua.

Mikä tuo minulle viimeisen ja tärkeimmän syyn kirjoittaa.

Tarjota lisäarvoa

Pidän vain kirjallisesti. Mitä enemmän kirjoitan, sitä todennäköisemmin kirjoitukseni on arvokas ihmisille, jotka lukevat sen. – Paul Jarvis

Paul on tullut yksi suosikkini kirjailijoita. Se ei ole, koska Paul on paras proosaa siellä. Ei, se on melko koska hän pitää siitä julkaista arvokasta sisältöä, viikosta toiseen. Vaikka hän on vasta kirjoittanut ammattimaisesti pari vuotta, hän on jo Omajulkaisu kourallinen bestseller liiketoiminnan, luovuutta, kirjoittamista, ja vegaani ruoanlaittoon.

Jos kiinnität huomiota hänen työhönsä, näet kuinka Paavalin kirjoitus on vähitellen paranemassa ajan mittaan. Hänen salansa? Hän on johdonmukainen kirjoittamaan joka päivä parantaakseen taitojaan. Epäilemättä hän inspiroi minua tekemään samoin.

Tarjota lisäarvoa lukijat on myös avainasemassa, kun se tulee rakentaa oma yleisö. Tehdään oikein, voit jopa tehdä elantonsa siitä. Olen kaukana tienaa mitään, mutta olen täysin suositella Nathan Barry kirja viranomainen, joka sisältää kaiken mitä tarvitsee tietää tehdä rahaa kirjoittamista.


Kun luet tätä, toivottavasti ymmärrätte motivaatiota näy joka päivä tehdä työtä. Silti saatat miettiä, josta löytyy todellisia tuloksia päivittäisessä kirjoittamista istuntoja. No, tämä on silloin minun ongelma.

Kirjoittaminen on kovaa. Arvokkaan sisällön saavuttaminen ja sen asettaminen on vielä vaikeampaa. Vaikka olen kirjoittanut tarpeeksi sanoja täyttämään koko kirjan, en lähettänyt mitään. Tämä johtuu osittain siitä, että suurin osa kirjoituksistani on vain minulle (tai ainakin se, mitä kerron itselleni).

Suurin ongelma kun kohtaan, vaikka se, että olen perfektionisti. Minulla on kova aika kirjoittaminen paska ensimmäiset luonnokset ja lykätään editointi vasta saada jotain paperille ensin. Sen sijaan olen usein yrittää saada sitä ”oikein” ensimmäinen kerta, jolloin kirjoittamista tarpeettomasti tuskallista. Määrä blogikirjoitusta olen julkaissut tänä vuonna on näyttöä tarpeeksi minun taistelun.

Vaikka on selvää, että minun täytyy pitää työstää julkaisu osaan (tässä viestissä on ensimmäinen askel oikeaan suuntaan), olen vakuuttunut siitä, että johdonmukainen kirjoittaminen on tärkeä  mille tahansa syistä esitellään tässä blogikirjoitus.

Jos sinä lukija tämän blogin, välitä kirjoittamista yhtä paljon kuin minä, niin kertokaa kokemuksia ja ajatuksia kommentit alla. Olin todella arvostaa sitä.

Päivitys: Tämä viesti onnistui pääsemään huipulle Hacker News, jonne myös paljon kommentteja on lähetetty.

Update # 2: On nyt Japanin käännös.

Update # 3: Kirjoitin seurantavaiheen jossa Pohdin kirjoittamista tavoitteita.

Kuva ov: Flickr