D. Mark Manley

Original page: http://cnr2.kent.edu/~manley/biography.html

Synnyin Columbia, Louisiana (sisään Caldwell Parish) 1. syyskuuta 1954. Isäni, Leslie Earl Manley (s. 25 joulukuu 1906) työskenteli purkutyön asiantuntija tienrakennukseen töitä ennen kuolemaansa (marraskuu 8, 1975) pian sen jälkeen astuin tutkijakoulu. Rakkaat äiti, syttyvien Ann Manley (os Lee), syntyi 5. huhtikuuta 1917. Usean vuoden ajan hän asui Monroe, Louisiana kuolemaansa saakka 3. elokuuta 2002. Eri aikoina hän työskenteli myynnin, kirjanpito, radiona lähettäjä, ja asunto turvallisuuden. Minulla on yksi sisko, Wanda Ann Manley (s. 18 elokuu 1950), ja kaksi veljeä, Daniel Leslie Manley (s. 27 elokuu 1943), ja Ronald Paul Manley (B. 01 syyskuu 1954). Vuonna 1972 Valmistuin Caldwell Parish Lukio, jossa olin luokan salutatorian. Vaikka lukiossa, olen kehittänyt pieniä lahjakkuutta taiteilijana ja loi useita öljyvärimaalauksia. Minulla oli myös vahva kiinnostus observational tähtitiede.

Kesällä 1972, aloin Collegen fysiikan major Koillis Lousisiana Yliopisto (nyt Yliopisto Louisianan at Monroe). Tarkoitukseni oli saada tarvittavaa fysiikan ja matematiikan tausta, jotta voidaan tutkia tähtitieteen tutkijakoulu. Mennessä sain kandidaatin tutkinnon fysiikassa, magna cum laude, kiinnostukseni oli hieman siirtynyt enemmän kohti astrophysics kuin puhdas tähtitiede. Päätin saada maisterin tutkinnon tähtitieteen alkaen Wyomingin yliopiston vuonna Laramie, Wyoming joka tuolloin oli tehdä kansallisia otsikoissa aikoo rakentaa mitä myöhemmin tuli tunnetuksi Wiro, Wyoming Infrapuna observatorio. Menin tutkijakoulun yliopistossa Wyoming Fysiikan ja tähtitieteen elokuussa 1975. Ilman todella aikoo tehdä niin, ohitin Ph.D. ehdokkuus tentti vuonna 1977 ja päätti mennä suoraan väitöskirjan. Koska opiskelija, minulla oli tilaisuus opettaa tähtitiede labs, johon sisältyi havainnoivan komponentin että olen suuresti nauttinut. Työskenneltyään yhden kesän kanssa infrapunatähtitiede ryhmä, tajusin, että kiinnostukseni oli siirtynyt enemmän kohti fysiikan ja niin, luovuin suunnitelmia tulla tähtitieteilijä. Opiskellessaan tutkijakoulu, tapasin tulevan vaimoni, Mari Takai (s. 20 toukokuu 1949), joka työskenteli maisteriksi psykologian. Mari syntyi Niigata, Japani, jossa hänen perheensä asuu edelleen. Olimme naimisissa vuorella Wyomingissa 23. heinäkuuta 1977 jälkeen hän muutti nimensä Mari Takai-Manley.

Helmikuussa 1978, Mari ja muutin Los Alamos, Uusi Meksiko, mistä aloitin kokeellista tutkimusta työskennellä professorit Ray Kunselman ja Glen Rebka, josta myöhemmin tuli väitöskirjani neuvonantajana. (Glen oli opiskelija Robert V. Pound, ja kuuluisa Naula-Rebka kokeilu päällä nimetty heidän.) Ensimmäinen kokeilu käsitti pionic titaani testata Klein-Gordon yhtälö. Olimme sijoitettu Los Alamos vuoteen 1981, jolloin sain valmiiksi väitöskirja ”Mittaus ja Isobaari-malli analyysi kaksinkertaisesti Ero poikkileikkaus pi+  Tuotettu pi p –> pi+ pi n”. Asuu Los Alamos oli loistava tilaisuus kuulla alustuksia Nobel ja altistua päivittäin monia etuja työskentelee kansallisessa laboratoriossa. Minun yksi pahoillani meidän muutto Los Alamos oli, että Mari koskaan valmistunut musiikin maisteriksi psykologian.

Vuonna 1981 aloitin työt tällä Virginia PAmmattikorkeakoulu ja Valtionyliopisto  Fysiikan  vuonna  Blacksburg. Minun post doc Virginia Tech mukana ensisijaisesti meneillään mittava ilmanpainekäyristä-malli osittaista-aallon analyysi maailman kuplan kammiossa tietoja pi N –> pi pi N reaktioita. Esimieheni oli Richard Arndt ja L. David Roper, jotka ovat arvostettuja niiden tutkimusta, jossa osittainen aallon analyysejä. Vaikka Virginia Tech, olin iloinen, että Mari palasi tutkijakoulun ja viimein valmiiksi maisteriksi neuvonta.

Vuonna 1984 tein uran edetessä aloittaa toisen post doc Lawrence Livermore Kansallinen laboratorio vuonna Livermore, Kaliforniassa. Ensimmäistä kertaa aloin opiskella noin monimutkaisia ytimiä. Esimieheni Livermoressa, Barry Berman, on nyt fysiikan professori George Washington Yliopisto. Kahden vuoden että asuimme Livermore, olin pääasiassa mukana analysoinnissa elektronien sirontaa tietoja harvinaisista hapen isotoopit. Olen myös osallistunut kuitenkin pioni-hajonta kokeen harvinainen piin isotooppi klo TRIUMF vuonna  Vancouverissa.

Vuonna 1986 muutimme koko maassa Kent, Ohio, jossa olin hyväksynyt tiedekunnan asema Fysiikan at Kent Valtionyliopisto. Seuraavana vuonna minusta tuli jäsen Amerikkalainen Fyysinen yhteiskunta. Ostin piano muutettuaan Kent, mutta valitettavasti en ole pelannut jo jonkin aikaa. Olen kuitenkin onnistunut kehittämään vaikuttava mineraalikokoelma (jos en sanonkin). Mineral kerääminen on harrastus, että olen alun perin kehitetty poika Louisianassa. Joskus harvoin olen dabbled runoutta. Olen myös nauttia käsittelyssä tieteiskirjallisuuden ja ”Trilleri” romaaneja. Lempikirjailijoistani kuuluvat Greg BearBen BovaMarion Zimmer BradleyRobin CookRick HautalaStephen KingDean KoontzRobert R. McCammon,  Anne Rice ja John Saul.

Tutkimukseni alkuvuosien Kent kohdistuivat pääosin kokeellisten tutkimusten ydinaseiden aluejaon täydellinen elektronien sirontaa klo MIT-Bates Lineaarinen kiihdytin keskus. Olen myös osallistunut useisiin (p, n) kokeita IUCF (Indiana Yliopisto syklotronia Laitos) Bloomington, Indiana. (p, n) kokeet johti ystäväni ja kollegani, Bryon Anderson  ja John Watson. Toistaiseksi olen haved valvoi tutkimusta 12 opiskelijaa: Michael Saleski (MS, 1990); Mark Sellers (Ph.D., 1991); Joseph Ruthenberg (MS, 1995); Martin Niboh (FT, 1997); John Olmsted (Ph.D., 2001); ja John Tulpan (Ph.D., 2007), Hongyu Zhang (Ph.D. 2008), Kabi Bantawa (Ph.D. 2009), Manoj Shrestha (Ph.D. 2012), Brian Hunt (Ph.D. 2017), Chandrasekharin Akondi (Ph.D. käynnissä), ja Haoran Sun (tohtorin käynnissä). Tutkimukseni on tukenut pääasiassa avustuksilla Yhdysvaltain Kansallinen tiedesäätiö ja Yhdysvaltain Energia-osasto. Kent, olen myös ollut osa kokeellista työtä, jota johti Richard Madey, mitata sähköiseen muotoon tekijä deuteronin. Olen webmaster varten Baryoni resonanssianalyysillä Group (KEHU) ja vuonna 2002 minut valittiin puheenjohtajaksi KEHU Ohjauskomitea. Vuonna 1995 minusta tuli perustajajäsen uuden Kristallipallo yhteistyö, jotka harjoittavat kokeellisissa tutkimuksissa Baryoni spektroskopian avulla pioni ja Kaon palkkeja Brookhaven Kansallinen laboratorio AGS, joka sijaitsee Long Islandilla, New Yorkissa. Minulla on myös siteitä Hall A ja B-sali kokeellisia ohjelmia Thomas Jefferson kansallinen Kiihdytyslaitos sisään Newport News, VirginiaNykyisin tutkimukseni keskittyy kokeellisen ja fenomenologinen tutkimus Baryoni resonanssia. Olen jäsen A2 yhteistyö mukana kokeissa käytetään oikeita tagged jarrutussäteilyä fotonit Mainzissa Saksassa.

Olen ylennettiin täyden professori vuonna 1997. Olen toiminut useita vuosia, sillä fysiikan osaston ylioppilas koordinaattori.