Frihet Rir

Original page: http://www.crmvet.org/images/imgfr.htm 

Jos ikävä takana bussi ….

 

 

 

 

 

 

Anniston & Birmingham, AL, Äitienpäivä, 1961

Järjestämä CORE, kaksi integroitua ryhmää Freedom Riders anna Alabama 14. toukokuuta 1961. Yksi väylä väijytykseen ja poltetaan rasisti väkijoukko ulkopuolella Anniston.

 

 

 

Toinen bussi saapuu Birminghamissa jos toinen väkijoukko raa’asti pahoinpitelyt ratsastajat.

 

 

 

 

Opiskelijaa Nashville Movement vievät kyydistä.

 

 

 

 

 

Rev Fred Shuttlesworth Freedom Riders Charles Butler, Catherine Burks, Lucretia Collins ja Salynn McCollum että ”valkoinen” Greyhound terminaalin odotushuoneessa.

Charles Butler ja John Lewis pidätettynä Birminghamin bussivarikon.

Montgomery, AL

Kun linja vetää osaksi Montgomery ratsastajat ovat häijysti kimppuun vielä toinen odottamassa mob. Toimittajat ja valokuvaajat ovat myös raa’asti pahoinpidelty ja kameransa murskasi estää loput Amerikan näkemästä kuvia Klan hyökkäyksen väkivallattomia nuoria miehiä ja naisia. Hyökkäyksen jälkeen, Freedom Rider Jim Zwerg odottaa kuljetusta sairaalaan (eriytyminen lait kieltävät Musta taksinkuljettajat antamasta ratsastaa valkoiset ja valkoinen cabbies kieltäytyä kuljettamasta Freedom Riders tahansa kilpailussa).

 

 

 

 

Seuraavana iltana tohtori King pastori Abernathyn johtaa massa-kokous Abernathy First Baptist Church kunnioittaa ratsastajaa. Kuten pimeys laskee, valtava väkijoukko valkoisia rasisteja, numerointi tuhansia, ympäröi kirkko pitkä yö väkivallan ja terrorin. Loukkuun kirkon Freedom Riders ja heidän tukijoidensa odottamaan luja rohkeutta kynnyksellä.

 

 

 

 

 

 

 

American Nazi Party jäseniä Montgomery 23. Toukokuuta 1961.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24. toukokuuta bussi kuljettaa Freedom Riders lähtee Montgomery matkalla Mississippi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yleinen mielipide pakottaa presidentti Kennedy huutaa kansalliskaartin suojella ratsastajat

 

 

 

 

 

 

 

Nashville Freedom Riders Rip Patton (vasemmalla) ja Bernard Lafayette (käytävän) Jim Lawson istuvan takanaan bussissa suuntasi osaksi Jackson MS kansalliskaartin joukkoja vartioivat. 

 

 

 

 

 

 

 

Yale Chaplin William Sloan Coffin, Ralph Abernathy, Fred Shuttlesworth ja Bernard Lee on ”vain valkoinen” lounasbaari Montgomeryn Trailways terminaalin juuri ennen kuin ne pidätetty.

 

 

Julia Aarons ja David Dennis CORE 1. Päässä New Orleans Jackson.

 

 

 

 

 

 

Jackson, MS

Julia Aaron (vasemmalla) ja tunnistamaton ratsastaja pidätettiin Jackson rikkomisesta paikallisen erottelun lakeja. 
Kaikki ratsastajat saapuvat Jackson on pidätetty ja monia tuomitaan Parchman State Prison, jossa ne lyöty ja väärin.

 

 

 

 

 

 

 

Mutta enemmän Freedom Riders seurata, tulevat alas Pohjois- ja roskaa lännestä. Kaikki ovat vangittuina. Yli 300 vangitaan Jackson yksin. Samanlaisia pidätyksiä esiintyy muissa Etelä kaupungeissa. Ratsastaa vain päättyy, kun julkista paheksuntaa pakottaa Kennedyn hallinto valvoa lakien ja ratkaisut kielletään segregaatiota välistä kaupankäyntiä.

(Huomaa, että kartan esitetään vain joitakin monista Frihet Rir)