Sydänsairaus

Original page: http://kidshealth.org/en/kids/heart-disease.html

Tiedät kuinka tärkeää sydämesi on, joten ei ole ihme, ihmiset ovat huolestuneita kuullessaan jonkun on sydänvaivoja.

Sydänsairaus, jota kutsutaan myös sydän-(sanotaan: kar-Dee-ah-VAS-Kyoo-uistin vi) sairaus, vaikuttaa lähinnä vanhukset ja tarkoittaa, että sydän- ja verisuonia.

Saatat Tunnetko jonkun sydän-ja verisuonitautien, koska yli 60 miljoonaa amerikkalaista on jonkinlainen sitä. Tämä sairaus sisältää erilaisia ongelmia, kuten korkea verenpaine, valtimoiden kovettuminen, rintakipu, sydänkohtauksia ja aivohalvauksia.

Mikä on Sydäntaudit?

Sydän on keskellä verenkiertoelimistön. Läpi kehon verisuonet, sydän pumppaa verta kaikkiin kehon soluihin. Veri kuljettaa happea, jota solut tarvitsevat. Sydän- ja verisuonisairaudet on ryhmä ongelmia, joita syntyy, kun sydän ja verisuonet eivät toimi toivotulla tavalla.

Seuraavassa on joitakin ongelmia, jotka menevät yhdessä sydän- ja verisuonisairaus:

 • Arteriosclerosis (sanotaan: AR-teer-ee-ah-skluh-ROW-sus): kutsutaan myös valtimoiden kovettuminen, arterioskleroosi tarkoittaa verisuonia paksuuntuu ja eivät ole enää yhtä joustava.
 • Atherosclerosis (sanotaan: ah-thuh-rivi-skluh-ROW-sus): kertyminen kolesteroli ja rasva, joka tekee verisuonia kapeampi joten vähemmän verta voi virrata. Nuo buildups kutsutaan plaketti.
 • Angina (sanotaan: an-JY-Nooan): ihmiset, joilla on angina tuntea kipua rinnassa se tarkoittaa, että sydän ei saa tarpeeksi verta.
 • Sydänkohtaus: kun veren hyytymistä tai muita tukos pääsee veren virtausta osa sydämen.
 • Stroke: kun osa aivoista ei saa tarpeeksi verta johtuen hyytymä tai räjähtää verisuoneen.

Miten saat Sydäntaudit?

Sydänsairaus ei tartu – et voi saada sitä kiinni kuten voit flunssa tai kylmä. Sen sijaan tietyt asiat lisätä henkilön mahdollisuuksia saada sydän- ja verisuonitauti. Lääkärit kutsuvat näitä asioita riskitekijöitä.

Jotkut näistä riskitekijöistä henkilö ei voi tehdä mitään, kuin olisi vanhempi ja ottaa muut ihmiset perheen, joilla on ollut samoja ongelmia. Mutta ihmiset eivät voi hallita kaikkia riskitekijöitä – tupakointi, joilla on korkea verenpaine, ylipaino, eikä käyttäessään voi lisätä riskiä saada sydän- ja verisuonitauti.

Mitkä ovat merkit Sydäntaudit?

Monet ihmiset eivät ymmärrä, että he ovat sydän- ja verisuonitauti, kunnes ne ovat rintakipu, sydänkohtaus tai aivohalvaus. Tällaiset ongelmat usein vaativat välitöntä huomiota ja henkilö ehkä mennä päivystykseen sairaalan.

Jos se ei ole hätä ja lääkäri epäilee henkilö voisi olla sydän-ja verisuonitautien, lääkäri voi tehdä kokeita tietää enemmän siitä, miten sydän ja verisuonet toimivat. Nämä testit ovat:

 • Sydänfilmi (sanotaan: EH-lek-tro-Kar-Dee-uh-gramma). Tämä testi tallentaa sydämen sähköistä toimintaa. Lääkäri laittaa potilaan monitorilla ja kellot kone nähdä sydämen syke ja onko se on normaalia.
 • Sydämen ultraäänitutkimuksessa (sanotaan: EH-ko-Kar-Dee-uh-gramma). Tämä testi käyttää ääniaaltoja diagnosoida sydänoireita. Nämä aallot suistui sydämen osiin, luoda kuva sydämen, joka näkyy monitorissa.
 • Stressitestin. Tässä testissä henkilö käyttää, kun lääkäri tarkistaa sydänfilmi kone miten sydänlihakseen reagoi.
 • Katetrointi (sanotaan: kah-thuh-TAYS-RUH-Zay-karttaa). Tässä testissä pitkä, ohut putki työnnetään potilaan kehoon pistää erityinen väriaine, joka voi osoittaa kaventuneet alueita valtimoiden takia plakin kertyminen ja löytää muita ongelmia.
 • Kaulavaltimon (sanotaan: KUH-RAH-tid) valtimo skannauksen. Tämä testi käyttää ääniaaltoja tarkistaa tukosten kaulavaltimon suuri verisuoni niskaan, joka toimittaa verta aivoihin.

Leikkauksia

Jos potilaalla on sydän- ja verisuonitauti, lääkäri puhuvat miten tupakoinnin lopettaminen, laihdutus, syö terveellistä ruokavaliota, ja saada liikunnan avulla voidaan. Henkilö voi hakea ottaa lääkettä, leikkaukseen tai molempia.

On olemassa erilaisia ​​leikkauksia varten sydämeen ja verisuoniin. Nämä sisältävät:

 • Pallolaajennus (sanotaan: AN-jee-uh-Plas-tee). Tämä avaa tukossa alus käyttämällä pallomainen laite valtimon kapein kohta. Lääkäri voi myös lisätä stentti, joka on pieni, ruostumaton teräsputki, että rekvisiitta aluksen avointa ja varmistaa se pysyy selvä.
 • Aterektomialla (sanotaan: ATH-uh-REK-TAYS-mee). Tämä edellyttää leikkaamalla plakin pois valtimon, jotta veri pääsee virtaamaan vapaasti.
 • Ohitusleikkaus. Tähän liittyy osallistuvat valtimon tai laskimon toisesta ruumiinosa (kuten käden tai jalan) ja käyttää sitä kanavoida verta noin estetty alue valtimoon.
 • Sydämentahdistin. Sydämentahdistin on pieni elektroninen laite, joka laitetaan kehossa säännellä syke.
 • Venttiilin vaihto. Jos sydämen läpän on vaurioitunut tai se ei toimi, kirurgi voi korvata sitä.
 • Kaulavaltimoendarterektomian (sanotaan: en-Dar-TAYS-REK-TAYS-me). Tämän prosessin aikana kirurgi poistaa plakkia talletukset kaulavaltimon estää aivohalvaus.

Jos joku tietää on saada yksi näistä operaatioista, saatat tuntea huolissaan. Hyvä uutinen on, että nämä leikkauksia voi auttaa estämään sydänkohtauksia, aivohalvauksia ja muita ongelmia. Paljon aikaa henkilö täytyy viettää sairaalassa vaihtelee riippuen toiminnasta ja henkilön terveyttä. Henkilö voi olla väsynyt ja kuluneet leikkauksen jälkeen, mutta voit auttaa tekemällä ”Get Well” kortin ja maksaa käynti.

Voiko lapset saavat Sydäntaudit?

Lapset eivät yleensä ole mitään oireita sydämen ja verisuonten ongelmat. Mutta aloittamalla sydämen terveellisiä elämäntapoja juuri nyt, lapset voivat vähentää mahdollisuuksia he koskaan tarvitse pelätä sydän- ja verisuonitauteihin.

Joten mitä pitäisi tehdä? Älä tupakoi, yhden. Ja muista syödä terveellisestiliikuntaa, ja ylläpitää terveen painon. Sydämen ja verisuonten kiitos myöhemmin!