Diagnoosi: Sydäntaudit

Original page: http://www.vet.cornell.edu/fhc/Health_Information/HeartDisease.cfm

Eläinlääkärin säännölliset tarkastukset ovat keskeinen osa pitää kissan sydäntäsi. Tästä syystä.

Vaikka yksi kissa voi olla kauniimpi, älykkäämpi tai enemmän urheilijoita kuin toinen luonto näyttelee ole suosikkeja, kun se tulee doling sydänsairauksia. Kaikki kissat ovat riski vakaviin loukkaus tätä elintärkeää urut. Joissakin tapauksissa merkit ovat ilmeisiä koulutettu silmä. Toisissa vakava sydänsairaus voi pysyä piilossa vuosia ennen kuin lopulta ilmaista itseään äkillinen, ehkä hengenvaarallisia heikkenemistä toiminnon.

Parasta, että omistajat voivat tehdä, on varmistaa niiden kissoilla on perusteellinen lääkärintarkastukset – vähintään kerran vuodessa – jonka aikana eläinlääkäri kiinnitetään erityistä huomiota sydämeen. Vaikka tutkimus stetoskooppi ei tunnista kaikkia kissan sydänsairaudet, se on luultavasti kaikkein kustannustehokkain tapa diagnoosi muuten terveillä kissoilla.

Vaurioiden

Useimmat kissan sydänsairaudet hankitaan aikana eläimen elämää, mutta toiset ovat läsnä syntymän. Kuitenkin, sanoo John Bonagura, ELT, professori eläinlääkärin kliinisen tieteiden Ohio State University Veterinary Hospital, synnynnäinen kissan sydänsairaus on melko harvinainen, esiintyy vain noin yhden tai kahden prosentin pentua. Yleisin synnynnäisiä sairauksia, hän huomauttaa, ovat sydänläppä- epämuodostumia ja reikiä rikkoutuminen.

Epänormaali venttiili kehitys koskee useimmiten mitraaliläpän, välissä vasemmalla atrium ja vasemman kammion. Vaikka useita rakenteellisia ongelmia voi esiintyä, lopputulos on tyypillisesti venttiili, jota ei sulkeudu kunnolla ja näin mahdollistaa veren vuotaa taaksepäin osaksi atrium. Reiät rikkoutuminen useimmin vaikuttaa kalvon eristämiseen oikean ja vasemman kammiot, ja ne voivat myös aiheuttaa sopimatonta veren virtaus välillä sydämen kammiot.

Vaikka jotkut pennut voivat vastata myönteisesti lääkkeitä näiden sairauksien hoitoa, kirurginen hoito ei ole yleensä mahdollista, sanoo tohtori Bonagura, ja ennuste vakava vika on yleensä huono. Pienet viat, jotka voivat kuitenkin olla hyvin siedetty, ja antaa normaalia elämää.

Hankitut häiriöt

Vaikka ajoittain havaittu pentuja, sairaus nimeltä kardiomyopatia on lähes aina hankittu kunnossa ja on ylivoimaisesti yleisin kaikkien aikuisten kissan sydänsairaudet, että melkein kaksi kolmasosaa sydänsairauksien diagnoosin kissoilla. Kardiomyopatia saadaan aikaan rakenteellinen poikkeavuus lihaksen sulkee sisäänsä yhden tai molemmat kammiot, jossa kyseinen kammio ottaen on paksuuntunut, laajentuneet tai naarmuuntunut ulkonäkö. (Vasemman kammion vaikuttaa aina, oikea kammio osallistuminen voi myös esiintyä, mutta vain harvoin.)

Poikkeavuus asettaa elimen veri-keräyksen ja veren pumppaus mekaniikka pieleen, ja tällainen toimintahäiriö voi edetä sydämen vajaatoiminta -ja tuloksena nesteen kertyminen tai ympärillä keuhkot – ja sitten hengitysvaikeuksia. Muut mahdolliset lopputulokset kardiomyopatia kuuluu halvaus aiheuttavia verihyytymiä, jotka johtuvat vasemman eteisen ja yöpyvät valtimoissa jossain tekstiosa yleensä niitä toimittavat takaosat, ja äkkikuoleman.

Useimmat kissan kardiomyopatiat ovat ensisijainen sairaudet – joiden alkuperä on joko geneettisiä tai tuntematon. Jotkut ovat kuitenkin sekundäärisiä sairauksia, – ne, joiden syyt ovat erityisesti tunnistettavissa ja ovat sellaiset olosuhteet, kuten anemiakilpirauhasen liikatoiminta ja korkea verenpaine. Kolmenlaisia tauti muodostavat lähes kaikki keskeiset kardiomyopatian:

Hypertrofinen kardiomyopatia, mukaan Dr. Bonagura, on diagnosoitu 85 prosenttia 90 prosentin ensisijainen kardiomyopatia tapauksissa. Kehittämällä, joilla ei ole selitystä kuin erittäin todennäköistä, että perinnöllinen vaikutus, hypertrofinen kardiomyopatia on tunnusomaista paksuuntumista lihaskudoksen liittyy vasemman kammion.

Rajoittava kardiomyopatia, jonka osuus on noin 10 prosenttia ensisijaisen sydänlihaksen sairaudet diagnosoidaan Dr. Bonagura käytäntö, on aiheuttanut liiallinen kertyminen arpikudosta sisä- vuori ja lihaksen kammion. Tämä estää elin rentoutumasta täysin, täyttämällä riittävästi ja tyhjennys jokaisen syke. Useimmiten vaikuttavat geriatrinen kissat, tämä häiriö on myös tunnettu siitä, että vakavasti suurennettu eteisten ja vähentää sydämen täyttö ja pumpun tehokkuutta.

Laajentuneet kardiomyopatia, kolmas tyyppi tauti, on suhteellisen harvinaista, sanoo tohtori Bonagura, luultavasti osuus on vain yksi prosentti tai kaksi prosenttia ensisijaisen kardiomyopatia tapauksista. Se on tunnettu siitä, että suurennettu ja huonosti sairastua vasemman kammion. Sydän seinät ovat ohuet ja veltto, joka johtaa heikko pumppaus- ja alennettua eteenpäin virtauksen verta sydämestä.

Kaksi suurehkoja

Mukaan Dr. Bonagura on kaksi hälyttäviä merkkejä siitä, että kissa saattaa kärsiä kehittyneitä kardiomyopatia. ”Eläin voi hengittää eikä sitä voi kävellä”, hän sanoo. ”Jos se on vaikeuksia toteuttaa ilmassa tai jos se ei voi liikkua sen takajalat, sinun pitäisi hakea eläinlääkärin apua heti.”

Vaikka useimmiten vaikuttavat Uroskissoilla, kardiomyopatia usein väittää elämää naisilla samoin. Vaikka esiintyvät pääasiassa vanhempia eläimiä, tauti voi esiintyä myös pentuja. Ja vaikka geneettinen taipumus asettaa joidenkin rotujen – persialaisten ragdoll ja Maine Coon, esimerkiksi – on kohonnut riski, ei rotu on immuuni sen uhka. Lisäksi kolme ensisijaista kardiomyopatian, tohtori Bonagura mainitsee muiden hankittu kissan sydämen häiriöt, joita esiintyy usein eläinlääkärin sydänlääkärit: kissan sydänlihastulehdus, tulehdus, sydänlihaksen; sydäninfarkti, kudoskuolemaan alueella sydänlihaksen johtuvat verihyytymän; ja ”luokittelemattomat” sydänlihassairaus, luokka, johon kuuluvat hybridit eri olosuhteissa.

Diagnostiset toimenpiteet

Alkuperäisen tavoitteen diagnosoinnissa ensisijainen kissan sydänsairaus on sulkea pois muita sairauksia, jotka voisivat tuottaa samanlaisia ​​sydämen merkkejä. Sanoo tohtori Bonagura: ”Me kuunnella eläimen sydän sivuääniä tai outoja ääniä ja mitata verenpaine varmista, että se ei ole korkeasta verenpaineesta. Näytämme verikoe poissulkemiseksi anemia. Ja me tarkista liikatoiminnan, joka voi myös aiheuttaa sydämen laajentuminen. Jos löydämme kilpirauhasen ongelma, esimerkiksi me kohtelemme sitä ja tämän myötä, olemme yleensä hoitaneet sydänsairauksia.”

Useimmissa tapauksissa röntgenkuvat otetaan. Joskus ekg tai verikoe tunnistaa sydänlihaksen vaurioita tehdään. Lopullinen diagnoosi, kuitenkin, saavutetaan ultraäänikuvan sydämen – sydämen ultraäänitutkimuksessa – joka selvästi paljasta mitään brutto poikkeavuuksia. ”Riippuen yksityiskohtaisuus, joihin tutkija vie sydämen ultraäänitutkimusta”, sanoo tohtori Bonagura, ”kustannukset vaihtelee yleensä välillä $200 $400 euroa”. Hoito cardioymyopathy ja muut sydänsairaudet riippuu sekä sairauden vakavuudesta.

Lääkkeet, kuten beeta-salpaajat – jotka hidastavat potilaan sykkeen, vähentää sen hapen tarve ja vähentää vaatimuksia sen kammiot – käytetään yleisesti hypertrofinen kardiomyopatia. Lääkeaine diltiatseemi voidaan käyttää apuna sydänlihakseen rentoutua. Ja jos sydämen vajaatoiminta ilmenee, diureetit ja ACE: n estäjien on määrännyt.

Vaikea ongelma usein kohtaavat eläinlääkärit on päättää, mitkä lääkkeet mahdollisesti voidaan tehokkaasti ja turvallisesti ehkäistä veritulppien muodostumista kehittyneissä kardiomyopatia. Mitä tulevaisuus pitää niille eläimille, jotka ovat sairaat sydämet mutta eivät ole kehittäneet verihyytymiä tai edennyt sydämen vajaatoiminta? ”Monet cats- ovatko he lääkitys – voi elää useita vuosia stabiloitua sairaus,” Dr. Bonagura sanoo. ”Mutta muita kissoja, tauti etenee ja väistämättä hengenvaarallisia komplikaatioita.”