Aspiriinia vähentää riskiä sydänkohtaus ja aivohalvaus: tietää tosiasiat

Original page: https://www.fda.gov/Drugs/ResourcesForYou/Consumers/BuyingUsingMedicineSafely/UnderstandingOver-the-CounterMedicines/SafeDailyUseofAspirin/ucm291433.htm

Voit kävellä tahansa apteekista, ruokakauppa tai lähikauppaan ja ostaa aspiriinia ilman reseptiä. Drug Facts etiketti lääkitystä tuotteita, jotka auttavat sinua valitsemaan aspiriinia lievittää päänsärkyä, kipua, turvotusta tai kuumetta. Drug Facts etiketti antaa myös ohjeet, jotka auttavat sinua käyttämään aspiriinia niin, että se on turvallinen ja tehokas.

Mutta entä aspiriinin muuhun käyttöön, ajanjakso, tai tavalla, jota ei ole listattu etiketissä? Esimerkiksi, käyttämällä aspiriini alentaa riskiä sydänkohtaus ja hyytymän liittyviä aivohalvauksia. Näissä tapauksissa merkinnöissä tieto ei ole siellä auttaa sinua miten valita ja miten käyttää lääkettä turvallisesti. Koska sinulla ei ole merkintöjä suuntiin auttaa, tarvitset lääketieteellistä tietämystä lääkäriltä, sairaanhoitaja lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilainen.

Voit lisätä mahdollisuus saada hyviä vaikutuksia ja vähentää mahdollisuuksia saada huonoja vaikutuksia minkään lääkkeen valitsemalla ja käyttämällä sitä viisaasti. Kun se tulee käyttämään aspiriinia alentaa riskiä sydänkohtaus ja aivohalvaus, valitsemalla ja käyttämällä viisaasti tarkoittaa:

Tietää tosiasiat toinen  työskennellä Health Professional.

FAKTA: päivittäinen käyttö aspiriinia ei sovi kaikille.

Aspiriini on osoitettu olevan hyötyä, kun sitä käytetään päivittäin pienentää riskiä sydänkohtaus, hyytymään liittyviä aivohalvauksia ja muita veren virtaus ongelmia potilailla, joilla on sepelvaltimotauti tai joilla on jo ollut sydänkohtaus tai aivohalvaus. Monet terveydenhuollon ammattilaiset määrätä aspiriinia näihin käyttötarkoituksiin. Ei voi olla hyötyä päivittäin aspiriinia käyttöä, jos sinulla on jonkinlainen sydän- tai verisuonisairaus tai jos sinulla on näyttöä huono verenkierto aivoihin. Kuitenkin riskit pitkäaikaiseen aspiriinin käyttö voi olla suurempi kuin hyötyä, jos ei ole merkkejä tai riskitekijöitä sydän- tai verisuonisairaus.

Jokainen reseptiä ja over-the-counter medicine on hyötyjen ja riskien – jopa niin yleinen ja tuttu lääke kuin aspiriini. Aspiriini käyttö voi aiheuttaa vakavia sivuvaikutuksia, kuten mahalaukun verenvuoto, aivoverenvuoto, munuaisten vajaatoiminta, ja joitakin erilaisia ​​aivohalvauksia. Ei lääke on täysin turvallinen. Huolellisesti tarkastellaan useista eri tekijöistä, terveydelle ammattilainen voi auttaa sinua tekemään paras valinta.

Kun sinulla ei ole merkintöjä ohjeet opastaa, tarvitset lääketieteellistä tietämystä lääkäriltä, ​​sairaanhoitaja lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilainen.

FAKTA: Päivittäinen aspiriini voi olla turvallisin määräämä lääketieteen terveydenhuollon ammattilainen

Ennen kuin päätetään, jos päivittäinen aspiriinin käyttö sopii sinulle, terveydenhuollon ammattilainen tulee harkita:

  • Sairaushistoria ja historia oman perheenjäsenten
  • Kun käytät muita lääkkeitä, myös reseptiä ja over-the-counter
  • Kun käytät muita tuotteita, kuten ravintolisiä, kuten vitamiineja ja rohdokset
  • Allergiat tai herkät, ja kaikkea, mikä vaikuttaa kykyyn käyttää lääkettä
  • Mitä sinun täytyy saada tai etuja, käytöstä lääkkeen
  • Muut vaihtoehdot ja niiden riskeistä ja hyödyistä
  • Mitä sivuvaikutuksia saattaa ilmetä
  • Millä annoksella ja mitä käyttöohjeet ovat sinulle parhaiten
  • Mistä tietää, kun lääke toimii tai ei toimi tätä käyttötarkoitusta

Muista kertoa terveydenhuollon ammattilainen kaikista lääkkeistä (reseptiä ja over-the-counter) ja ravintolisiä, kuten vitamiineja ja rohdosvalmisteita, joita käytät – vaikka vain satunnaisesti.

FAKTA: Aspiriini on huume

Jos olet vaarassa sydänkohtaus tai aivohalvaus lääkäri voi määrätä aspiriinia lisätä veren virtausta sydämeen ja aivoihin. Mutta mitään lääkettä – kuten aspiriini – voi olla haitallisia sivuvaikutuksia, varsinkin kun sekoitetaan muihin tuotteisiin. Itse asiassa mahdollisuus sivuvaikutuksia kasvaa jokaisen uuden tuotteen käytät.

Uudet tuotteet kuuluvat reseptiä ja muut over-the-counter lääkkeitä, ravintolisiä (kuten vitamiineja ja rohdokset), ja joskus ruokia ja juomia. Esimerkiksi ihmiset, jotka jo käyttävät määrätty lääkitys verenohennuslääke ei tulisi käyttää aspiriinia ellei suosittelemia terveydenhuollon ammattilainen. Myös ravintolisiä tiedossa ohentavat verta. Aspiriinin kanssa alkoholin tai muun tuotteen, joka sisältää myös aspiriini, kuten yskä-sinus lääke, voidaan lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia.

Oman terveydenhuollon ammattilainen harkitsee nykyisen terveydentila. Jotkut sairaudet, kuten raskaus, hallitsematon korkea verenpaine, verenvuoto, astma, peptinen (maha) haavaumia, maksan ja munuaissairaus, voisi aspiriinia huono valinta.

Varmista, että kaikki terveydenhuollon ammattilaiset ovat tietoisia siitä, että käytät aspiriinia vähentää riskiä sydänkohtaus ja hyytymään liittyviä aivohalvauksia.

FAKTA: Kun lääkäri päättää, että päivittäinen käyttö aspiriinia on sinulle, turvallinen käyttö riippuu seuraavista lääkärin ohjeita.

Ei ole suuntiin etiketti aspiriinin vähentää riskiä sydänkohtaus tai hyytymän liittyviä aivohalvaus. Voit luottaa terveydenhuollon ammattilainen antaa oikeaa tietoa annoksesta ja käyttöohjeet. Aspiriinin oikein antaa sinulle parhaat mahdollisuudet saada suurin hyöty, jolla on vähiten toivottuja sivuvaikutuksia. Keskustella oman terveydenhuollon ammattilainen eri muodot aspiriinia tuotteita, jotka saattavat olla sinulle parhaiten sopivan.

Aspiriini on osoitettu vähentävän riskiä sydänkohtaus ja aivohalvaus potilailla, joilla on sepelvaltimotauti tai joilla on jo ollut sydänkohtaus tai aivohalvaus, mutta eivät kaikki over-the-counter kipua ja kuumetta vähennysventtiileillä tehdä. Vaikka suuntiin aspiriinia etiketin eivät koske tätä aspiriinin käyttö, sinun pitää vielä lukea otsikko vahvistaa, että tuote ostat ja käyttö sisältää aspiriinia oikean annoksen. Tarkista Drug Facts etiketti ”Vaikuttavat aineet: aspiriinia” tai ”asetyylisalisyylihappo” annoksella, että terveydenhuollon ammattilainen on määrännyt.

Muista, jos käytät aspiriinia jokapäiväistä viikkoja, kuukausia tai vuosia estää sydänkohtauksen, aivohalvauksen tai mahdollisesta käytöstä ei ole nimet – ilman opastusta oman terveydenhuollon ammattilainen – te voisi tehdä kehon enemmän haittaa kuin hyötyä.