Vaikutusmekanismi ja fysiologiset vaikutukset kilpirauhashormonien

Original page: http://www.vivo.colostate.edu/hbooks/pathphys/endocrine/thyroid/physio.html

Kilpirauhashormonireseptoreja ja Vaikutusmekanismi

Reseptorit kilpirauhashormonit ovat solunsisäisiä DNA-sitoutuvia proteiineja, jotka toimivat hormonien reagoiva transkriptiotekijöiden, hyvin samanlainen käsitteellisesti kuin reseptorit steroidihormonien.

Kilpirauhashormonit mennä solujen läpi kalvon kuljettaja proteiineja. Useita solukalvon kuljettajien on tunnistettu, joista jotkut vaativat ATP hydrolyysi; suhteellinen merkitys eri kantaja-järjestelmien ei ole vielä selvä, ja se voi vaihdella eri kudoksissa. Kun tuman sisällä, hormoni sitoutuu sen reseptoriin, ja hormoni-reseptori-kompleksi on vuorovaikutuksessa erityisten DNA-sekvenssien, että promoottorit reagoiva geenejä. Vaikutus hormoni-reseptori-kompleksin sitoutuneena DNA: han on geeni-ilmentymän moduloimiseksi, joko stimuloimalla tai inhiboimalla spesifisten geenien transkriptio.

Varten havainnollistamiseksi tarkastellaan erästä mekanismia, jolla kilpirauhashormonien lisätä vahvuus supistuminen sydämen. Sydämen supistuvuuden riippuu, osittain, suhteellinen suhde eri myosiinin proteiinien sydänlihaksessa. Transkriptio noin myosiinigeenien stimuloivat kilpirauhashormonit, kun taas transkription muiden inhiboi. Nettovaikutus on muuttaa suhdetta kohti kasvoi kontraktiliteettiin.

Koskevia lisätietoja varten toimintamekanismin ja miten nämä reseptorit ovat vuorovaikutuksessa muiden transkriptiotekijöiden, tutkia osa kilpirauhashormonireseptoreja.

Fysiologinen kilpirauhashormonien vaikutuksia

On todennäköistä, ett kaikki solut elimistössä ovat kohteita kilpirauhashormonit. Vaikka ole ehdottoman välttämätöntä elämän, kilpirauhashormonit syvällisiä vaikutuksia moniin ”big time” fysiologisia prosesseja, kuten kehitystä, kasvua ja aineenvaihduntaa sekä puutos kilpirauhashormonien ei ole yhteensopiva normaalin terveyden. Lisäksi monet vaikutukset kilpirauhashormonin on rajattu tutkimuksen puutteen ja ylimääräisen valtiot, kuten edellä lyhyesti alla.

Aineenvaihdunta: Kilpirauhasen hormonit stimuloivat monipuolista metabolista toimintaa useimmissa kudoksissa, mikä johtaa kasvuun perus aineenvaihdunta kiihtyy. Yksi seuraus tästä toiminnasta on lisätä kehon lämmön tuotanto, joka näyttää johtavan, ainakin osittain, lisääntyneestä hapen kulutusta ja hinnat ATP hydrolyysin. Analogisesti, toiminnan kilpirauhashormonien on kuin puhaltaa kytevän palon. Muutamia esimerkkejä metabolisista kilpirauhashormonien vaikutuksia ovat:

  • Rasva-aineenvaihdunta: Lisääntynyt kilpirauhashormonitasoihin edistää rasva liikkeelle, mikä johtaa kohonneisiin rasvahappojen plasmassa. Ne parantavat myös rasvahappojen hapettumista monissa kudoksissa. Lopuksi, plasman kolesterolin ja triglyseridien ne ovat käänteisesti verrannollisia kilpirauhashormonitasoihin – yksi diagnostinen indiction kilpirauhasen vajaatoiminta on lisääntynyt veren kolesterolipitoisuus.
  • Hiilihydraattiaineenvaihdunta: Kilpirauhashormoneja stimuloida lähes kaikessa hiilihydraattiaineenvaihdunta lukien parantaminen insuliinista riippuvaisen glukoosin saapumista soluihin ja lisääntynyt glukoneogeneesia ja glykogenolyysiä tuottaa vapaata glukoosia.

Kasvu:  Kilpirauhasen hormonit ovat selvästi välttämätön normaalille kasvulle lasten ja nuorten eläinten, mistä on osoituksena kasvu-hidastumista havaittiin kilpirauhasen puute. Ei ole yllättävää, kasvua edistävää vaikutusta kilpirauhashormonien on läheisesti sidoksissa että kasvuhormonin, selkeä indiction että monimutkainen fysiologinen prosessit, kuten kasvu riippuu useita hormonitoimintaa valvontaa.

Kehitys: Klassinen kokeilu endokrinologian oli osoitus siitä, että nuijapäitä riistää kilpirauhashormonin jättänyt läpi muodonmuutoksen osaksi sammakoita. Ratkaisevan tärkeää nisäkkäillä on se, että normaalin kilpirauhashormonipitoisuus ovat välttämättömiä kehitystä sikiön ja vastasyntyneen aivot.

Muut vaikutukset: Kuten edellä mainittiin, ei näyttäisi olevan elimiä ja kudoksia, jotka eivät vaikuta kilpirauhashormonien. Muutamia muita, hyvin dokumentoitu kilpirauhashormonien vaikutuksia ovat:

  • Sydän ja verisuonisto: Kilpirauhasen hormonit nostaa sykettä, sydämen supistumiskykyä ja sydämen. Ne edistävät myös vasodilataatiota, mikä johtaa lisääntyneeseen veren virtausta monissa elimissä.
  • Keskushermosto: Sekä vähentynyt ja kohonneet pitoisuudet kilpirauhashormonien johtaa muutoksiin psyykkinen. Liian vähän kilpirauhashormonin ja yksilön taipumus tuntea henkisesti hidas, kun taas liikaa aiheuttaa ahdistusta ja hermostuneisuutta.
  • Sukuelimiin: Normaali lisääntymiskäyttäytymisestään ja fysiologia on riippuvainen, jolla on olennaisesti normaalin kilpirauhasen hormoni. Kilpirauhasen vajaatoiminta erityisesti liittyy yleisesti hedelmättömyyttä.

Kilpirauhasen tautitiloihin

Tautiin liittyy sekä riittämätön tuotanto ja ylituotanto kilpirauhashormonien. Molemmat taudin ovat suhteellisen yleisiä kärsimystä ihmisen ja eläinten.

Kilpirauhasen vajaatoiminta on seurausta mistä tahansa tila, joka aiheuttaa kilpirauhashormonin puute. Kahden tunnetun esimerkkejä ovat:

  • Jodin puute: Iodide on ehdottoman välttämätöntä kilpirauhashormonien tuotanto; ilman riittävää jodia, kilpirauhashormonit ei voida syntetisoida. Historiallisesti tämä ongelma havaittiin erityisesti alueilla, joilla jodi-puutteellinen maaperä, ja Frank jodin puute on käytännöllisesti katsoen eliminoitu jodi täydentämistä suolaa.
  • Ensisijainen kilpirauhasen: tulehdussairaudet kilpirauhanen jotka tuhoavat rauhasen osissa ovat selvästi merkittävä syy kilpirauhasen vajaatoiminta.

Yleisimpiä oireita kilpirauhasen jälkeen sattuneista varhaislapsuudessa uneliaisuus, uupumus, kylmä-intoleranssi, heikkous, hiustenlähtö ja lisääntymisen epäonnistumisesta. Jos nämä merkit ovat vakavia, kliininen tila on nimeltään myxedema. Kun kyseessä on jodidi puutos, kilpirauhasen muuttuu inordinantly suuri ja kutsutaan struuma.

Vakavin ja devestating muodossa kilpirauhasen nähdään lapsilla, joilla on synnynnäinen kilpirauhasen puute.  Jos tämä ehto ei korjata täydentäviä terapiassa pian syntymän jälkeen, lapsi kärsii cretinism, eräänlaista peruuttamaton kasvun ja kehitysvammaisuus.

Useimmissa tapauksissa, joissa kilpirauhasen helposti hoitaa suun kautta synteettisten kilpirauhashormonin. Menneinä aikoina kulutus kuivunutta eläimen kilpirauhanen käytettiin samaan tarkoitukseen.

Kilpirauhasen liikatoiminta tulokset eritys kilpirauhashormonien. Useimmissa laji, tämä ehto on harvinaisempaa kuin kilpirauhasen. Ihmisillä yleisin liikatoiminnan on Gravesin tauti, immuuni- sairautta, jossa autovasta-aineiden sitoutuvat ja aktivoivat kilpirauhasta stimuloiva hormoni-reseptori, joka johtaa jatkuvaan stimulaatio kilpirauhashormonin synteesin. Toinen mielenkiintoinen, mutta harvinainen syy liikatoiminnan on niin sanottu hampurilainen tyreotoksikoosin.

Yhteisiä merkkejä liikatoiminnan ovat pohjimmiltaan vastakohta todetuista kilpirauhasen, ja sisältävät hermostuneisuus, unettomuus, korkea syke, silmäsairaus ja ahdistusta. Gravesin tauti on yleisesti hoidettu anti-kilpirauhasen lääkkeiden (esim propylthiourea, metimatsoli), joka tukahduttaa synteesi kilpirauhashormonien ensisijaisesti häiritsemällä jodaamalla tyroglobuliinia mukaan kilpirauhasen peroksidaasi.