Elämä Siddhartha Gautama

 Dr. C. George Boeree 

Shippensburg yliopisto

Original page: http://webspace.ship.edu/cgboer/siddhartha.html

Siellä oli pieni maa, mitä nyt eteläisen Nepalin hallitsi klaani nimeltään Shakyas. Johtaa tätä klaanin, ja kuningas tämän maan, nimettiin Shuddodana Gautama, ja hänen vaimonsa oli kaunis Mahamaya. Mahamaya odotti hänen ensimmäinen syntyi. Hän oli ollut outoa unta, jossa vauvan norsu oli siunannut häntä hänen runko, jonka tiedetään olevan hyvin lupaava merkki liioittelematta.

Kuten oli tapana päivä, kun aika tuli lähelle Queen Mahamaya saada lapselleen, hän matkusti isänsä valtakunnan syntymän. Mutta aikana pitkä matka, hänen syntymästään kivut alkoivat. Vuonna pikkukaupungissa Lumbini, hän pyysi häntä piikaini avustamaan hänet läheiseen metsikköön yksityisyyttä. Yksi suuri puu alensi haara hänet toimivat tukena hänen toimitus. He sanovat synnytys oli lähes kivuton, vaikka lapsi oli toimitettava hänen puolelta. Jälkeen, lempeä satoi äidin ja lapsen puhdistaa niitä.

Sanotaan, että lapsi on syntynyt täysin hereillä. Hän voisi puhua, ja kertoi äidilleen hän oli tullut vapauttaa koko ihmiskunnan kärsimyksestä. Hän saattoi seistä, ja hän käveli lyhyen matkan kussakin neljästä suunnasta. Lotus kukkii ruusu hänen jalanjälkiään. He nimesivät hänet Siddhartha, joka tarkoittaa ”hän joka on saavuttanut tavoitteensa”. Valitettavasti Mahamaya kuoli vain seitsemän päivän kuluttua syntymästä. Sen jälkeen Siddhartha nostettiin äitinsä eräänlainen sisar, Mahaprajapati.

Kuningas Shuddodana kuultu Asita, tunnettu sooth-Sayer, jotka koskevat tulevaa poikansa. Asita julisti, että hän olisi yksi kaksi asiaa: Hän voisi tulla suuri kuningas, vaikka keisari. Tai hän voisi tulla suuri tietäjä ja pelastaja ihmiskunnan. Kuningas, innokas, että hänen poikansa olisi tullut kuningasta itse oli päättänyt suojata lasta mitään, mikä voisi johtaa hänet aloittamisesta uskonnollista elämää. Ja niin Siddhartha pidettiin tai toisella heidän kolme palatseja ja estettiin kokee paljon siitä, mitä tavallisen kansan harkita varsin tavallista. Hän ei sallittu nähdä vanhukset, sairaalloinen, kuolleet, tai joka oli omistettu itsensä hengelliseen toimintaan. Paitsi kauneutta ja terveyttä ympäröi Siddhartha.

Siddhartha varttui vahva ja komea nuori mies. Kuten ruhtinas sotilaskastia hän koulutettu taiteen sodan. Kun tuli aika hänen naimisiin, hän voitti käden kaunis prinsessa viereisen valtakunnan eläimellinen kaikki kilpailijat eri urheilulajeja. Yashodhara oli hänen nimensä, ja he menivät naimisiin, kun molemmat olivat 16-vuotiaita.

Kuten Siddhartha jatkui elävät ylellisyyttä hänen palatseja, hän kasvoi yhä levoton ja uteliaita maailman ulkopuolella palatsin seinät. Lopuksi hän vaati hänen sallittaisiin nähdä kansaansa ja maansa. Kuningas huolellisesti järjestetty, että siddhartha pitäisi vielä näe sellaista kärsimystä, että hän pelkäsi johtaisi hänet uskonnollisen elämän ja leimata, että vain nuoret ja terveet ihmiset pitäisi tervehtiä prinssin.

Kun hän oli läpivie Kapilavatthu pääkaupungissa, hän sattui näkemään pari vanhaa miestä, jotka olivat vahingossa harhaili lähellä paraatireitiltä. Hämmästynyt ja hämmentynyt, hän jahtasi heitä saada selville, mitä ne olivat. Sitten hän tuli koko jotkut ihmiset, jotka olivat vakavasti sairaita. Ja lopuksi, hän törmäsi hautajaiset jonka puolella jokea, ja ensimmäistä kertaa elämässään näki kuoleman. Hän pyysi ystäväänsä ja kartanonherra Chandaka merkityksen kaikki nämä asiat, ja Chandaka ilmoitti hänelle yksinkertaisia ​​totuuksia, jotka siddhartha olisi pitänyt tietää koko ajan: että me kaikki vanhenevat, sairas, ja lopulta kuolevat.

Siddhartha näki myös askeettinen, munkki joka on luopunut kaikki nautinnot lihassa. Rauhanomainen näyttävät munkit kasvot jäisi Siddhartha pitkäksi aikaa. Myöhemmin hän sanoisi tätä aikoihin:

Kun tietämättömät ihmiset näkevät jonkun, joka on vanha, ne tympääntynyt ja kauhuissaan, vaikka nekin ovat vanhoja joskus. Ajattelin itsekseni: En halua olla kuin tietämättömät ihmiset. Sen jälkeen en voinut tuntea tavallista myrkytysten nuorten enää. Kun tietämättömät ihmiset näkevät jonkun, joka on sairas, ne tympääntynyt ja kauhuissaan, vaikka nekin ovat sairaita joskus. Ajattelin itsekseni: En halua olla kuin tietämättömät ihmiset. Sen jälkeen en voinut tuntea tavallista myrkytysten terveyttä enää.

Kun tietämättömät ihmiset näkevät jonkun, joka on kuollut, ne tympääntynyt ja kauhuissaan, vaikka nekin kuolleet joskus. Ajattelin itsekseni: En halua olla kuin tietämättömät ihmiset. Sen jälkeen kuin, en voinut tuntea tavallista myrkytysten elämää enää. (AN III.39 tulkittuna)

Iässä 29, Siddhartha huomasimme, että hän ei voinut olla onnellinen olo, koska hän oli ollut. Hän oli havainnut kärsimystä, ja halusi enemmän kuin mitään selvittää, miten voitaisiin ratkaista kärsimystä. Suuteli hänen nukkuvan vaimonsa ja vastasyntyneen poikansa Rahula hyvästit, hän hiipi ulos palatsin hänen Squire Chandaran ja hänen suosikki hevonen Kanthaka. Hän antoi pois hänen rikas vaatteet, leikata hänen pitkät hiukset, ja antoi hevosen Chandaran ja käski häntä palaamaan palatsiin. Hän opiskeli jonkin aikaa kaksi kuuluisaa gurut päivän, mutta löysivät käytännöt puuttuvat.

Sitten hän alkoi harjoitella austerities ja itsensä mortifications harjoittama ryhmä viisi askeettien. Kuusi vuotta, hän harjoiteltu. Vilpittömyyttä ja intensiteetti hänen käytäntö olivat niin hämmästyttävää, että ennen pitkää viisi ascetics tuli seuraajia Siddhartha. Mutta vastauksia kysymyksiinsä eivät olleet tulossa. Hän redoubled hänen toimiaan, kieltäytyy ruokaa ja vettä, kunnes hän oli tilassa lähellä kuolemaa.

Eräänä päivänä talonpoika tyttö nimeltä Sujata näki tämän nälkää munkki ja sääli häntä. Hän pyysi häntä syömään joitakin hänen maitoa-riisiä. Siddhartha tajusi, että nämä äärimmäiset käytännöt johtavat hänet mihinkään, että itse asiassa se voisi olla parempi löytää keskitie ääripäiden välissä elämän ylellisyyttä ja elämän itsensä häpeä. Niin hän söi ja joi, ja kylpee joessa. Viiden askeettien näki hänet ja totesi, että Siddhartha oli luopunut askeettinen elämä ja vietiin tapoja lihan, ja jätti hänet.

Kaupungin Bodhgaya, Siddhartha päätti, että hän voisi istua jossain viikunapuun niin kauan kuin se kestäisi vastauksia ongelmaan kärsimyksen tulla. Hän istui siellä monta päivää, ensin syvässä pitoisuus tyhjentää mielensä kaikkien häiriötekijöitä, sitten mindfulness meditaatio, avaa itsensä totuutta. Hän alkoi, he sanovat, muistaa kaikki hänen edellisen elämänsä, ja nähdä kaiken, mikä oli meneillään koko universumissa. Täysikuu Toukokuun nousevan aamun tähti, Siddhartha vihdoin ymmärtänyt vastausta kysymykseen kärsimyksen ja tuli Buddha, mikä tarkoittaa ”hän joka on hereillä.”

Sanotaan, että Mara, Paholainen, yrittivät estää tämän suuren esiintymisen. Aluksi hän yritti pelotella Siddhartha myrskyt ja armeijat demonit. Siddhartha pysyi täysin rauhallisena. Sitten hän lähetti kolme kaunista tytärtä kiusata häntä, jälleen turhaan. Lopuksi hän yritti ansaan Siddhartha oman egon vetoamalla hänen ylpeytensä. Sekin epäonnistui. Siddhartha, joilla valloitti kaikki kiusaukset, kosketuksissa maahan yhdellä kädellä ja pyysi maan olevan hänen todistaja.

Siddhartha, nyt Buddha, jäivät istumaan puun alla – jota kutsumme Bodhi puuhun – monta päivää pitempään. Hänestä tuntui, että tämä tieto hänelle oli kertynyt oli aivan liian vaikea kommunikoida muille. Legendan mukaan Brahma, jumalten kuningas, vakuuttunut Buddha opettaa, sanomalla, että jotkut meistä kenties vain vähän likaa meidän silmissämme ja se voisi herättää jos vain kuullut hänen tarinansa. Buddha suostui opettamaan.

Klo Sarnath lähellä Benaresia, noin sadan kilometrin päässä Bodhgaya, hän tuli kaikissa viidessä askeettien hän oli harjoitellut niin pitkään. Siellä, Deer Park, hän saarnasi hänen ensimmäinen saarnansa, joka on nimeltään ”-asetuksen pyörän opetuksen liikkeessä.” Hän selitti heille Neljä jaloa totuutta ja kahdeksanosainen polku. Heistä tuli hänen ensimmäinen opetuslapsensa ja alku Sangha tai yhteisö munkkeja.

Kuningas Bimbisara of Magadha kuultuaan Buddhan sanat, myönsi hänelle luostarin lähellä Rahagriha, hänen pääomaa, käytettäväksi sadekauden aikana. Tämä ja muut avokätisesti ansiosta yhteisön käännynnäisten jatkamaan käytäntöä vuosien saatossa, ja antoi paljon enemmän ihmisille mahdollisuuden kuulla Buddhan opetuksiin.

Ajan myötä hän lähestyi hänen perheenjäsentensä, myös hänen vaimonsa, poikansa, isä ja täti. Hänen poikansa tuli munkki ja on erityisen muistetaan joka Sutra perustuva keskustelu isän ja pojan vaaroista valehtelee. Hänen isänsä tuli Lay seuraaja. Koska hän oli surullinen lähdöt poikansa ja pojanpoikansa osaksi luostarielämään, hän pyysi Buddha tehdä sääntö, että miehen täytyy olla lupa hänen vanhempansa munkiksi. Buddha pakko häntä.

Tätinsä ja vaimo pyysi sallitaan osaksi Sangha, joka oli alun perin koostuu vain miehiä. Viljelmä ajasta sijoittui naisten kaukana miesten merkitys, ja aluksi näytti siltä, ​​että sallii naisia ​​ryhtymään yhteisöä heikentäisi sitä. Mutta Buddha myöntyi, ja hänen tätinsä ja vaimo tuli ensimmäinen buddhalainen nunnia.

Buddha sanoi, että se ei ole väliä, mitä henkilön asema maailmassa oli, tai mikä heidän taustansa tai varallisuudesta tai kansallisuuteen voi olla. Kaikki kykenivät valaistumisen, ja kaikki olivat tervetulleita osaksi Sangha. Ensimmäinen vihitty buddhalainen munkki, Upali, oli parturi, mutta hän oli sijoittunut korkeammalle kuin munkit, jotka olivat olleet kuninkaat, vain siksi, että hän oli ottanut hänen valansa aikaisemmin kuin!

Buddhan elämä ei ollut ilman pettymyksiä. Serkkunsa Devadatta, oli kunnianhimoinen mies. Käännynnäinen ja munkki, hän tunsi, että hänen olisi pitänyt enemmän valtaa Sangha. Hän onnistui vaikuttamaan melkoisesti munkit jossa kutsun palata äärimmäinen askeesi. Lopulta hän salaliiton paikallisen kuningas on Buddhan kuoli ja vallata buddhalaisen yhteisön. Tietysti epäonnistui.

Buddha oli saavuttanut hänen valaistumisen iässä 35. Hän opettaisi Koillis- Intiasta vielä 45 vuotta. Kun Buddha oli 80-vuotias, hän kertoi hänen ystävänsä ja serkkunsa Ananda että hän olisi jättää ne pian. Ja niin se tuli olla, että Kushinagara, eikä sadan mailin päässä kotimaassaan, hän söi pilaantunutta ruokaa ja sairastui vakavasti. Hän meni syvään meditaatioon alle lehto sala puita ja kuoli. Hänen viimeiset sanansa olivat …

Impermanent ovat kaikki luotu asioita; 
Pyrkiä kanssa tietoisuuden.