Enteerisen Hermoston

Original: http://www.vivo.colostate.edu/hbooks/pathphys/digestion/basics/gi_nervous.html

Hermosto kykenee syvällinen vaikutus kaikki ruoansulatus, eli liikkuvuus, ionikuljetus eritykseen liittyvien ja imeytymistä, ja maha-suolikanavan veren virtausta. Osa tästä ohjaus lähtöisin yhteyksiä ruoansulatuskanavan ja keskushermoston, mutta aivan yhtä tärkeää, ruoansulatuskanavan on jolla on oma, paikallinen hermoston kutsutaan suolisto-tai luontainen hermostoon. Suuruus ja monimutkaisuus enteerisen hermoston on valtava – se sisältää monia neuronien selkäytimen.

Enteerinen hermosto, yhdessä sympaattisen ja parasympaattisen hermoston, muodostavat autonomisen hermoston.

Pääkomponentit enteerisen hermoston kaksi verkkoa tai punokset neuronien, jotka molemmat on upotettu seinämään ruoansulatuskanavan ja ulottuvat ruokatorven peräaukkoon:

 • Suolikalvopunoksessa sijaitsee välissä pitkittäis- ja pyöreä kerrosten lihaksen tunica musculariksesta ja, tarkoituksenmukaisesti, on määräysvalta ensisijaisesti yli ruoansulatuskanavan liikkuvuutta.
 • Submukoottinen plexus, kuten nimikin kertoo, on haudattu submukoosassa. Sen pääasiallinen tehtävä on aistimaan ympäristössä onteloon, gastrointestinaalisen verenkiertoa ja ohjaamalla epiteelisolujen toiminnassa. Alueilla, joilla nämä toiminnot ovat vähäisiä, kuten ruokatorvi, limakalvon alaisten plexus on harvaa, ja voi itse asiassa puuttuu osia.Alla olevassa kuvassa näkyy osa suolikalvopunoksessa on osa kissan pohjukaissuolen. Pass hiiren osoittimen kuvan päälle hahmottaa useita enteeriset neuronit.Lisäksi kaksi suurta enteerisesti hermo punokset, on pieniä punokset alla herakalvojen, ympyrämäisen sileän lihaksen ja limakalvon.

  Sisällä enteerisesti punokset olemassa kolmenlaisia ​​neuronien, joista suurin osa on moninapainen:

  • Aistihermoilla saada tietoja aistireseptoreissa limakalvossa ja lihas. Vähintään viisi eri aistireseptoreissa on tunnistettu limakalvon, jotka vastaavat mekaaniset, lämpö-, osmoottiset ja kemiallisten ärsykkeitä. Kemoreseptoreihin herkkä hapolle, glukoosia ja aminohappoja on osoitettu, jotka asiallisesti, sallii ”maku” ja lumenaalisen sisällön. Aistireseptoreissa lihasten vastata venyttää ja jännitystä. Yhdessä enteerisesti aistineuroneita laatia kattavaa akun tietoa suolen sisältö ja tila ruoansulatuskanavan seinämässä.
  • Liikehermosolut sisällä enteeristä punokset hallita maha-liikkuvuudessa ja erityksessä, sekä mahdollisesti imeytymistä. Suoritettaessa näitä toimintoja, liikehermosolujen toimia suoraan suuri määrä efektorisoluja, kuten sileän lihaksen, erittävien solujen (päätoimittaja, päälaen, limakalvojen, enterosyytit, haiman eksokriinisoluihin) ja maha-suolikanavan endokriiniset solut.
  • Interneurons ovat suurelta osin vastuussa tietojen integroimisessa aistihermoilla ja tarjoamalla sitä (”ohjelmointi”) enteerisen liikehermosoluja.

  Enteeriset neuronit erittävät uhkaava joukko välittäjäaineiden. Yksi merkittävä välittäjäaine tuottama enteeriset neuronit on asetyylikoliini. Yleensä neuronit erittävät asetyylikoliinia ovat kiihottavien, stimuloiva sileän lihaksen supistumista, kasvaa suolieritteissä, vapautumista enteerisesti hormoneja ja verisuonten laajeneminen. Norepinefriinin käytetään myös laajasti neurotransmissiota ruoansulatuskanavassa, mutta se johtuu ulkoisen sympaattisten hermosolujen; vaikutus noradrenaliinin on lähes aina estävä ja vastakkainen asetyylikoliinin.

  Enteerisen hermoston voi ja funktio itsenäisesti, mutta normaali ruoansulatus toiminto vaatii tietoliikenneyhteyslinkit tätä luontaista järjestelmän ja keskushermostoon. Nämä linkit muodoltaan parasympaattisen ja sympaattisen säikeitä, jotka kytkevät joko keskus- ja enteerisen hermoston tai yhdistää keskushermoston suoraan ruoansulatuskanavan. Näiden ristikytkentöjä, suolen voi aistinvaraisen tietoja CNS, ja CNS voi vaikuttaa ruuansulatuskanavan toiminnan. Yhteys keskushermostoon myös sitä, että signaaleja ulkopuolelta ruoansulatuskanavan voidaan välittää ruoansulatuskanavan: esimerkiksi silmissä houkutteleva ruoka stimuloi eritystä mahassa.

  Yleisesti, sympaattinen stimulaatio aiheuttaa inhibitio maha eritystä ja motoristen toimintojen, ja supistuminen ruoansulatuskanavan sulkijalihasten ja verisuonia. Kääntäen, parasympaattisen ärsykkeet tyypillisesti tehostaa näitä ruoansulatuskanavan toimintaa. Jotkut näkyvästi tiedonannot mahdollistamat hermostunut yhteenliitännät ruoansulatuskanavan on nimetty refleksit ja tarkoitus valaista vankka valvontajärjestelmä. Esimerkkejä ovat gastrocolic refleksi, jossa turvotus mahan stimuloi evakuointi paksusuolen, ja enterogastrinen heijaste, jossa turvotus ja ärsytystä ohutsuolen johtaa tukahduttaminen erityksen ja motorisen aktiivisuuden vatsassa.

  Synnynnäiset ja hankitut derangements rakenteen tai toiminnan enteerisen hermoston ovat hyvin tunnustettu syitä ruoansulatuskanavan taudin. Esimerkkejä ovat ohutsuolen motiliteettihäiriöitä, mahalaukun pistorasiaan esteitä ja megakoolon.