McDonaldization Yhteiskunta

Original page: http://www.umsl.edu/~keelr/010/mcdonsoc.html

ESITTELY Sosiologian

Sosiologian 1010

Robert Keel, opettaja

George Ritzer on otettu keskeisiä elementtejä työn Max Weber, laajennettu ja päivitetty ne, ja tuottanut kriittinen analyysi vaikutuksista sosiaalisen rakennemuutoksen ihmisten vuorovaikutusta ja identiteettiä. Keskeinen teema Weberin analyysi modernin yhteiskunnan oli prosessin rationalisointi; kauaskantoisia prosessi, jossa perinteiset muodot ajattelu olivat korvattu päät/tarkoittaa analyysi koskee tehokkuus ja vakioidulla sosiaalisen kontrollin. Weberin, arkkityyppiselle osoitus tästä prosessissa oli Byrokratia; suuri, muodollinen organisaatio ominaista hierarkkisen viranomaisen rakenne, vakiintunut työnjako, kirjalliset säännöt ja määräykset, persoonattomuuden ja huoli teknistä pätevyyttä. Virkavaltaisia ​​ei edusta pelkästään rationalisointi, rakenteesta ne aiheuttavat ihmisten välistä vuorovaikutusta ja ajattelun edistää prosessia, joka johtaa yhä rationalisoidaan maailmassa. Prosessi vaikuttaa kaikkiin osa jokapäiväistä elämää. Ritzer viittaa siihen, että myöhemmin osa Twentieth Century sosiaalisesti jäsennelty muoto pikaruokaravintola on tullut organisaation voima edustava ja pidentämällä rationalisoinnin syvemmälle maailmaan arjen vuorovaikutus ja yksilöllisen identiteetin. McDonald’sin toimii tapauksen malli tämän prosessin 1990-luvulla.

… McDonaldization, … on  prosessi, jossa periaatteita pikaruokaravintola tulevat hallitsemaan yhä useampia aloja amerikkalaisessa yhteiskunnassa sekä muualla maailmassa. (Ritzer, 1993: 1)

Kuinka kauas Gone  (paikallinen)?

Vuodesta 1955 McDonald’sin on kasvanut 31967 myyntipisteistä kaikkialla maailmassa (Ritzer 2011: 2) (paikallinen) (Der Nürnburger, 2010) kantavassa keskeisiä käsitteitä käytetään nopeasti elintarviketeollisuus ovat levinneet kaikentyyppisiä ravintoloita. Kaikkea pizzasta hummeri, jäätelöstä leipään, alkoholilla ja paistettua kanaa hallitsee Chain mentaliteetti.

Meillä ei enää tarvitse mennä ketjut. He ovat tulleet meille. Ne ovat lähiöissä, Keski kaupungeissa, kauppakeskuksissa, koulujemme ja sotilastukikohdat, meidän sairaaloissa ja lentokentillä, jopa meidän lentokoneita ja pelikentät. He hallitsevat meidän valtatie vuorovaikutukselle-jokainen exit näyttää samalta.

Se ei ole vain elintarviketeollisuudessa, joka edustaa tätä prosessia McDonaldization. Lelukaupat (Toys R Us), Kirjakaupat (B. Daltonin), sanomalehdet ( USA Today ), lastenhoito (Kinder Care), oppiminen (Sylvan Learning Centers) ja suuri joukko muita ovat seuranneet.

”Vuonna 1980 ja 1990 McDonaldization on laajentanut tarjontaansa ja useamman alueen yhteiskunnan, ja nämä alueet ovat yhä kaukana sydämessä pikaruokaketjun liiketoimintaa”. (Ritzer 1994: 137)

Jokainen uusi spin-off toimii edelleen laajentaa prosessi. ”News puree” on USA Today  ovat muuttaneet eniten paikallislehdet esittelee uutiset, ehkä jopa tapaamme nähdä ja kuulla uutisia televisiosta-katsomaan Headline Network News. Ja vaikka tie ”uutinen” on constructed- työ PR johtajien ja lehdistötiedotteita.

Ritzer hahmotellaan viisi hallitseva teemaa tässä McDonaldization prosessi: Tehokkuus, laskettavuus, ennustettavuus, lisää hallintaa ja vaihto Human Non-Human Technology.

Tehokkuus

Tehokkuus tarkoittaa valinnasta keino päästä tiettyyn loppuun nopeasti, ja vähiten kustannuksia tai vaivaa. Ajatus hyötysuhde on erityisiä etuja teollisuuden tai liiketoiminnan, mutta tyypillisesti mainostettu etu asiakkaalle. Esimerkkejä on runsaasti: drive-up-ikkunan, salaatti baareja, täyttää oman cup, itsepalvelusisällön bensiiniä, pankkiautomaatti, puheposti, mikroaaltouuni illallisia ja supermarketit (verrattuna vanhan ajan päivittäistavarat missä annoitte jotta ruokakaupoista). Mielenkiintoinen elementti tässä on se, että asiakas joutuu usein tekemään työtä, joka aiemmin oli tehnyt heille. Ja asiakas maksaa ”etuoikeus”. Me päätyä menoja enemmän aikaa, jolloin pakko oppimaan uusia tekniikoita, muistaa enemmän numeroita, ja usein maksamaan enemmän, jotta liiketoiminnan toimimaan tehokkaammin (säilyttää korkeampi voittomarginaali).

Laskettavuus

(Tämä) liittyy painotetaan asioita, jotka voidaan laskea, lasketaan, määrällisesti. Kvantifiointiin viittaa taipumus korostaa asemesta aineen määrä laatu. Tämä johtaa mielessä, että laatu on sama kuin tiettyihin, yleensä (mutta ei aina) suuria määriä asioita.(Ritzer 1994: 142) (paikallinen kopio)

Esimerkkejä tästä elementin kuuluu: ”Big Mac” Whopper,”  ’Big Gulp’ Wendy ’Biggie Ateriat’, ruokaa myy siihen paino- Taco Bellin 8 unssia burrito. Toinen ilmentymä liittyy ajan nopeammin on parempi. ”Laihtua nopeasti”, mikroaaltojen sallii ”menoja vähemmän aikaa keittiössä,” ja uutisointi; Yksityiskohtia ei hidastaa menoa. Jatkaminen edelleen liittyy credentialing prosessi. Tila, kyky ja osaaminen oletetaan liittyvän lukumäärästä ja yhden listojen takana yksi nimi tai lukumäärää paperinpaloja olemme roikkuu toimistomme seiniin .

Ennustettavuus

Ennustettavuus viittaa yritys jäsentää ympäristöstämme, jotta yllätys ja erilaisuuden eivät ulotu sen meidän tunteita. Rational ihmisten on tiedettävä, mitä odottaa. He haluavat olla varmoja, että hauskaa, tyytyväisyys, maku ja hyödyt he saivat viime viikolla Cincinnati uusitaan ensi viikolla San Diego. Big Mac on Big Mac on Big Mac.

Elokuvateollisuus perustuu tämän käsitteen laadimme jatko jälkeen jatko. Spin-off-sarja tv-ohjelmistossa tai menestys kirjoittajat kuten Tom Clancy, edustavat myös tärkeää ennustettavuuden: Saamme seurata suosikki merkkejä ja kustantajien ja tuottajien voivat olla varmoja ennustettavissa voittoa.

Ostokset on ennustettavissa kauppakeskuksessa, samoissa myymälöissä, usein sama kaava, suljettu ja suojattu säistä.Elämämme ovat rakenteeltaan ja valvotaan; käymme läpi esityksiä auto-pilot.

Ohjaus Kautta korvaaminen kuin ihmisen for Human Technology

Ritzer keskustelu yhdistää nämä kaksi viimeistä elementtejä McDonaldization prosessin.

… nämä kaksi elementtiä liittyvät läheisesti toisiinsa.Erityisesti, korvaaminen ihmisessä ei-humaanilla tekniikka on usein suunnattu suuremman kontrollin.Suuri epävarmuustekijä ja yllätyksellisyys Järkeistäminen järjestelmässä ovat ihmisten joko työskentelevät ihmiset näissä järjestelmissä tai ihmisiä, jotka ovat palvelleet niitä. (Ritzer 1994: 148)

Kaikki on valmiiksi pakattu, ennalta mitatun, automaattisesti.Ihmisen työntekijä ei tarvitse ajatella, vain seuraa ohjeita ja painaa nappia silloin tällöin. Kotona meidän uunit ja anturit kertoa, milloin ruokamme on tehty, mausteita esisekoitetaan tai aterian mukana toimitetaan yhdessä kätevässä paketissa.

Tammi supermarketista ei tarvitse ajatella joko vain viivakoodi (olemme jo punnittiin ja merkitty tuotteen). ”Seuraava askel tässä kehityksessä on, että asiakkaalle tehdä skannaus, …” (Ritzer 1994: 150). Skannerit korvaavat nappuloita, mutta ne mahdollistavat myös enemmän valtaa asiakkaalle; hinnat eivät ole enää kohteita ostamme joten meillä on vähemmän kykyä valvoa meidän menoja ja tarkkuutta myymälän maksut. Hyväksymme ”erehtymättömyys” tietokoneistetun lähtöä.

Lentokoneet ovat jo valvonnassa tietokoneita, lentäjien vain valvoa prosessia. Pian autot seuraavat perässä, jo diagnostiikkamoduuleita ”kerro” mekaniikan mitä osia on vaihdettava (huom: ei juurikaan korjata joka tapahtuu).

Tämä tarkoittaa sitä, että taitoja ja valmiuksia ihmisen näyttelijä on nopeasti tulossa menneisyyttä. Keitä me olemme ja miten me vuorovaikutuksessa on tulossa määritellään riippuvuuttamme ja alistaminen koneeseen.

 Järjettömyyden Rationaalisuus

Vaikka on ollut monia etuja ja mukavuuksia, jotka liittyvät tähän prosessiin McDonaldization: lajike, pyöreä vuorokauden pankki- ja ostosmahdollisuuksia, ja usein nopeampaa palvelua; on tietyssä mielessä, että nämä rationaalinen on taipumus kääntyä itseään, johtaa irrationaalinen tuloksiin.

”Useimmat erityisesti järjettömyyden tarkoittaa, että järkevä järjestelmät ovat kohtuuttomia järjestelmiä. Sillä tarkoitan, että he kieltävät perus ihmiskunnan, ihmisen syy, että ihmiset, jotka työskentelevät tai palvelee heitä.”(Ritzer 1994: 154)

Linjat on pikaruokaravintoloista voivat olla hyvin pitkiä, ja odottaa saada läpi drive-thru voi jopa kestää kauemmin kuin menee sisälle. Nämä järkevä järjestelmä ei pelasta meitä rahaa; voisimme viettää vähemmän, mutta teemme enemmän työtä. Ruoka, jota syömme on usein vähemmän ravitsevaa, täynnä stabilointi ja arominvahventeita, rasvoja, suolaa ja sokeria. Tämä edistää terveysongelmia meidän yhteiskunta, ehdottomasti ”ihmisen vastaisesta” komponentti. Koska meidän lapset kasvavat näissä järjestelmissä, ne kehittää tapoja, jotka vakuuttavat lisääntyvä riippuvuus järjestelmien. Pakkauksessa käytetään nopeasti elintarviketeollisuudessa saastuttaa ympäristöä. Ja perhe: osa solidaarisuutensa ja eheyden oli keskittynyt perheen aterian:

Yhteisöllinen ateria on ensisijainen rituaali edistämiseksi perheen kerätä yhdessä päivittäin. Jos se katoaa meille, meidän on keksittävä uusia tapoja olla perhe. On aihetta kysyä, onko jaetun ilon että ruoka voi tarjota kannattaa luopumista. (Visser, 1989: 42; vuonna Ritzer, 1994: 156)

Microwavable elintarvikkeet ja pikaruokaravintoloista avulla voimme syödä mitä haluamme, kun me haluamme sen. Rituaali ruoanlaitto, syövät yhdessä, ja jakaminen on hiipumassa pois amerikkalainen perhe.

Kaksi viimeistä ongelmat voidaan panna merkille. Kuinka kauan kestää, ennen kuin nämä järkevä järjestelmien kehitystä tahdosta ihmisiä. Kuinka paljon elämämme sovelletaan jo vaikutusvaltaansa ja valvontaa. Mitä tapahtuu, kun ihmiset, jotka ohjaavat järjestelmät periksi ohjataan?

Ja koska nämä järjestelmät laajentaa ja kehittää riippuvuussuhteet keskenään-sekä kansallisesti että kansainvälisesti, mahdollisuus pieni määrä käyttäviä henkilöitä valtava valvoa ihmisiä riippuvainen järjestelmistä yhä realistinen. Ehkä Uljas uusi maailma on jo tekeillä. Mitä sinä ajattelet?