Ruuansulatuskanavan läpi: Kuinka kauan kestää?

Original: http://www.vivo.colostate.edu/hbooks/pathphys/digestion/basics/transit.html

Kuinka kauan ruoka pysy vatsassani? Kuinka kauan se ennen ateriaa saavuttaa paksusuolen? Vastaus tällaiseen usein kysyttyjä kysymyksiä ei ole välttämättä helppoa.

Ensinnäkin on huomattava normaalista vaihtelusta keskuudessa terveitä ihmisiä ja eläimiä siirtymisaikoja eri osiin gatrointestinal ärsytystä. Toiseksi tarvittava aika materiaalin kulkea ruoansulatuskanavan putki vaikuttaa merkittävästi koostumuksen ateria. Lopuksi kuljetusaika vaikuttavat sellaiset tekijät kuin psykologista stressiä ja jopa sukupuoli ja lisääntymisterveyden tila.

Useita tekniikoita on käytetty mittaamaan kauttakulku kertaa ihmisillä ja eläimillä. Ei ole yllättävää, erilaisia ​​arvioita on raportoitu riippuen käytetystä tekniikasta ja potilaita, arvioidaan parhaillaan. Joitakin käytetään asiaa:

  • Radiografia jälkeen barium-leimatun aterian. Peräkkäinen röntgenkuvat voidaan käyttää määrittämään, milloin edessä barium etiketin saavuttaa eri alueilla ruoansulatuskanavan putken. Tällaisten aterioiden eivät ole kovin fysiologinen ja tekniikka altistaa potilaan toistuva altistuminen säteilylle.
  • Hengitys vety analyysi. Useat hiilihydraatit ovat erittäin huonosti sulavaa tai imeytyy ohutsuolesta, mutta helposti fermentoitu bakteerien, kun ne saavuttavat paksusuolen. Käyminen vapauttaa vetykaasua, joka diffundoituu vereen ja uloshengitysilman hengityksen, jossa se voidaan helposti mitata. Näin ollen, sen jälkeen kun aterian nauttimisen, jotka sisältävät ei-imeytyviä hiilihydraatteja (laktuloosi tai, yleisemmin, papuja), on suuri lisäys uloshengitetyssä vety, kun hiilihydraatin saavuttaa paksusuolen. Tämä muodostaa estimaatin ennen paksusuolen (mahan ja ohutsuolen) kulkuaika.
  • Skintigrafiset analyysit. Jauheet, jotka sisältävät pellettejä tai kolloideja merkitty pienellä määrällä radionuklidin ( 99m Teknetium, 113m indium, jne.) On kulunut, ja asema radioaktiivinen leima on peräkkäin seurattiin käyttämällä gamma-kameraa.

Tutkimukset ruuansulatuskanavan läpi ovat selvästi osoittaneet kahden liittyviä ilmiöitä tärkeää ymmärtää tätä prosessia:

  1. Aineet eivät liiku tasaisesti läpi ruoansulatuskanavan.
  2. Materiaalit eivät jätä lohkoilla ruoansulatuskanavan putken samassa järjestyksessä kuin ne saapuvat.

Toisin sanoen, ateria on tyypillisesti seos kemiallisesti ja fysikaalisesti eri materiaaleja, ja jotkut Tämän seoksen aineille näyttää nopeutetun kauttakulku kun taas toiset ovat hidastuvat niiden virtauksen alavirtaan.

Esimerkki siitä, miten nautitaan aineiden levittää ruoansulatuskanavan putken sijaan matkustaa samanaikaisesti on esitetty alla olevassa kuvassa. Nämä tiedot saatiin vapaaehtoisesta ihmisestä, jotka nautittuina sisältävän aterian  111 indium-leimatun pelletit, sitten sijainnin mittaamiseksi radioaktiivisen signaalin ajan isotooppikuvauksella. On selvää, että osat ateria on tulossa paksusuolen samalla, että muut osat ovat vielä mahassa.

Edellä on pitäisi auttaa selittämään, miksi on vaikeaa todeta sen tarkemmin, kuinka kauan ingesta pysyy mahassa, ohutsuolessa ja paksusuolessa. Kuitenkin on ollut monia tutkimuksia GI kauttakulkua, ja taulukossa esitetään karkeita arvioita passitusta kertaa terveillä ihmisillä nauttimisen jälkeen normaalin aterian (eli kiinteä, sekoitettu ruoka).

50% mahan sisällön tyhjennetty 2,5-3 tuntia
Yhteensä vatsan tyhjeneminen 4-5 tuntia
50% tyhjenemistä ohutsuolen 2,5-3 tuntia
Kauttakulkua paksusuolen 30-40 tunnin

Muista, että nämä ovat arvioita keskimääräisistä toimitusajat ja siellä on paljon vaihtelua yksilöiden välillä ja saman henkilön eri aikoina ja jälkeen eri aterioita.

Tämä käännöksen versio on ladattavissa tekstitiedostona tässä.