Läpi sokkeloihin Matematiikka

Original: http://www.math.stonybrook.edu/~tony/mazes/


Tämä myöhäinen 12th Century käsikirjoitus sokkelo (13cm halkaisija) on Bayerische Staatsbibliothekista Munich (Clm. 14731, Fol 82 v.). Tekstin yläpuolella sokkelo lukee  CUM MINOTHAURO PUGNAT THESEUS [IN] LABORINTO . = Theseus taistelee Minotauros on labyrintti.

Sokkelo malli on selvästi tarkoitus olla 12-tason yksinkertainen, vuorottelevat, kauttakulku sokkelo kanssa taso sekvenssin 0 3 2 1 4 7 6 5 8 11 10 9 12, yhteinen sokkelo keskiaikaisia käsikirjoituksia, mutta 11 taso on ottanut haltuunsa keskellä kuva (jälkiä se on edelleen näkyvissä); taso 8 johdetaan suoraan keskelle; tasot 9 ja 10 on nyt leikattu irti muusta polun, ja on liitetty erikseen keskelle. Topologinen merkitys sokkelo uhrattua visuaalinen vaikutus koostumuksen.