Yli sadan vuoden filmikoot

Original: https://wichm.home.xs4all.nl/filmsize.html

Taistelu standardointi

Sata vuotta elokuvateatteri johtuu myös hyväksymistä yhden standardin mittari. Kun taas elokuva-laitteet on tehty rajuja muutoksia aikana vuosisadan se on pieni ihme, että 35mm on pysynyt yleisesti hyväksytty filmiliima-. Jos elokuva olisi seurannut samaa rataa kuin video, jossa on jatkuva muutos järjestelmien kehittäminen on saattanut viivästyä huomattavasti.

Edison
Edison

Olemme velkaa muoto suuressa määrin  Edison (katso kuva)  – itse asiassa 35mm kutsuttiin Edison kokoa ennen.

Vihan lähettiläs 1890Klikkaa kuvaketta  Vihan lähettiläs  Edison kalvosuika- 1890

1891 Kinetograph rainaEdison Kinetograph kalvosuika- 18 kesäkuu 1891 (click)

Toukokuussa 1889 Thomas Edison oli tilannut Kodak kamera Eastman Company ja ilmeisesti ihastui 70mm filmin käytetty. Sen jälkeen WKLDickson  hänen laboratorio tilasi filmin 1 3/8 “(n. 35 mm), leveys Eastman. Tämä oli puoli elokuva käytetyllä Eastman Kodak kameroissa. Sitä oli tarkoitus käyttää uudentyyppisen Kinetoscope liikkuvaa kuvaa kaistale selluloidifilmistä, joita voitaisiin tarkastella yksi henkilö kerrallaan.

Lumière elokuva
Lumiere filmframe

Lumière  veljekset käyttöön maaliskuu 1895 heidän kinematografi varten 35mm, jota käytettiin myös heidän ensimmäinen julkinen näyttely 28. Saman vuoden joulukuussa. Niiden kalvoliuskan oli vain yksi pyöreä reikä kuvaa kohti, kun taas Edison käytetään neljä suorakulmaista rei’itysten kehystä kohti.

Jo silloin oli jo erilaisia ​​leveyksiä:

Le Prince ja hänen elokuvansa

 


Edellä mainittujen William Dickson poistuttuaan Edison, käytetty 2 3/4 “(70 mm) hänen  mutoskooppi & Biograph Yhtiön tuotantoja välttää Edisonin patenttioikeuksia. Kameramiehiä tämän yrityksen matkustaneet ympäri Eurooppaa tuottaa dokumentteja merkittävä kuvanlaadun.
Laajakuva myös osoittautunut soveltuu erinomaisesti muissa aineissa. klikkaa kuvaa

 

70mm elokuva Corbett-Fitzsimmons taistelua
Fight Corbett-Fitzsimmons

Vuonna 1897 yli 10.000 jalat 63mm Elokuva kuvattiin silloisen kuuluisan laatikko välisessä ottelussa Corbett ja Fitzsimmons.

Yksi ongelmista, jotka on käsiteltävä oli kalvon lujuutta emästä. Koska kalvo vedetään läpi filmgate lyhyen aivohalvauksia se kuuluu suuren jännityksen. Siksi rei’itys oli revitty kerta toisensa jälkeen. Eastman voitti tämä heikkous kaksinkertaistamalla paksuus nitraatin emästä, joka normaalisti käytetään kalvon pakkauksissa 1896 lähtien.

Vuoteen vuosisadan elokuva näytti tullut suurta liiketoimintaa. Taistelua monopoli patenttien tehostettava. Välttää pitkiä oikeustapaukset yhdeksän suurimmat tuottajat ajasta päättäneet yhdistää oikeuksiaan Motion Pictures Patentit Yhtiö 1909. Tämä yhteenliittymä uhkasi kieltää ulkopuolisten uusilta elokuvatuotantoa. Huolimatta yleisestä paheksunnasta yksi suotuisa vaikutus oli, että 35 mm tuli standardoitu Bell & Howell erittelyt. Se hyväksyttiin ao jonka Congrès’n International des EDITEURS de Films Pariisissa samana vuonna. Se nimettiin vakiokokoisen kalusto, Saksassa  Normalfilm ja Ranskassa pélicule formaattistandardista. Eastman Kodak tuli tärkein elokuva toimittaja (katso 1912 ad).

Tämä ei tarkoita, että ei enää pyrittiin tehdään siihen muita mittareita. Standardi koko piiritettiin jatkuvasti taloudellisista syistä, esittämisen laadussa tai esteettiseen suunnitteluun.

Suuri valikoima amatöörielokuva koot

Kovaa kilpailua riehui amatööri markkinoilla. Talouden ja mitat olivat tärkein ainesosia. Yleisöllä oli voittanut suhteellinen edullisuus. Amatöörielokuva oli yleensä leikattiin 35 mm: n ammattilainen raaka varastossa, joka on tuotettu suuria määriä ja siten taloudellinen ostaa. Elokuva leikattiin kaksi tai kolme pituutta – huonompaa kokoa, tai ”Schmalfilm” Saksassa.

Ensimmäinen yritys osoitettiin Englannissa Birt Acres vuonna 1898. Hänen kamera, projektori samaan aikaan, Birtac, käytetty 17½ mm kokoisia rei’ityksiä toisella puolella.

Biokam
Biokam

Muutamaa kuukautta myöhemmin vuonna 1899 ja sen jälkeen Biokam (katso kuva ja filmframe) (varten £ 6,6 / -), myös 17½mm (ks runko, mutta rei’itys keskellä kuvien välillä. Se ei ollut menestys, AO takia taitoa tarvitaan tuottamaan hyväksyttäviä tuloksia.

Samana vuonna  JAPrestwich  käyttöön 13mm laitteita, mutta vähän oli kuullut siitä lähtien.

17,5mm Ernemann elokuva

Enemmän onnistunut oli Heinrich Ernemann, joka esitteli vuonna 1903  Kino minä . Se käytti samaa kalvoa kuin Biokam. Tämä laite voidaan myös käyttää sekä ottaa ja ulkonevat kuvat – yhdistelmä, joka on kokeiltu vuosia ilman suurempaa menestystä, viime aikoina American Wittnauer Cine-Twin 8mm asetettu.

Vuonna 1900 Gaumont-Demeny uskaltautui epätavallinen koko: 15 mm, jonka keskipiste on rei’itys. Chrono de Poche  ei tehnyt sitä. Nykyään se on harvinaisuus. Samana vuonna toinen ranskalainen yritys esitteli Mirograph joka käytti yhtä outoa: 20 mm. Se oli toisella puolella lovea sijaan rei’itys. En ole vielä nähdä yhdestä näytteestä.

Yhdysvalloissa ensimmäinen projektoriin epätyypillisten elokuva ilmestyi noin 1902. Tämä kotiteatterin käytti karbidilamppu. Se oli nimeltään Vitak ja käytetyt 17,5mm elokuva. Muutamaa vuotta myöhemmin toinen projektori ilmaantui samanlainen ulkonäkö. Se oli Ikonograph käyttäen 17,5mm elokuvan suuri keskus puhkeamiselle.
Vuonna 1923 11,5mm uudelleen käyttöön Yhdysvalloissa kanssa Duplex projektori.

Turvallisuus elokuva

Vuonna 1897 kovaa tulipalo tuhosi elokuvissa paviljonki hyväntekeväisyys Bazar Pariisissa, joka tappoi 124 ihmistä. Ei ole yllätys, että välitöntä haku avattiin korvaaminen erittäin tulenarkaa selluloosanitraattiin varastossa. Vuonna 1908 ensimmäinen ei-flam asetaatti kalvo kaupan. Kesti vuosikymmeninä täydellisyyttä ennen kuin se voisi korvata vanhaa varastoa. Vain 1950 tri-asetaatti kalvo voidaan pitää yhtä nitraatti kalvo. Kuitenkin amatöörielokuva se käytettiin heti sen keksinnön.

22 mm Koti Kinetoscope
Edison 22mm projektori

Vuonna 1912 Edison esitteli Home Kinetoscope turvallisuussyistä elokuva. Sen palveluksessa vielä toista kokoa: 22mm. Se oli kolme riviä kuvaa kokoinen 4 x 6mm, erottaa kaksi riviä reikiä. Yksi sarake kuvien oli kampi foreward, keskirivin taaksepäin, ja kolmannen rivin taas eteenpäin. Kamera ei koskaan tuotettu. Films 10-15 metrin pituisia erityisissä säiliöissä oli vuokrattavissa Edison vaunu- tai postitse.

Home Kinetoscope Show (klikkaa)

22mm Ozaphane elokuva
22mm Ozaphane elokuva

Kymmenen vuotta myöhemmin vuonna 1922 Sté Gallus käyttöön projektori, Cinebloc, käyttämällä samaa kokoa kalvon eri tavalla. Sitä käytetään kaksipuolinen rei’itetty 22mm Ozaphan kelmu. Niistä Cinebloc pikku kuului jommankumman lähtien.

24mm rei’ittämättömänä Ozaphane elokuva Cinelux
24mm Ozaphane elokuva

Vuonna 1931 Cinelux filmiprojektorit otettiin käyttöön, hiljainen ja äänimallia. Erittäin epätavallinen 24mm rei’ittämättömänä Ozaphan kalvo koko oli käytössä mekanismi ollessa vispilällä liikkeen.

Cinelux hiljainen projektori
24mm Ozaphane elokuva

28 mm

Pathé Kokin
Pathen Kokin

Vuonna 1912 Pathé käyttöön paljon enemmän menestystä 28 mm koko turvallisuuden elokuva. Leveys poikkesi estämiseksi syttyvä normaalin kokoinen kalvoa voidaan käyttää projektoria, Pathé Kok (katso kuva).

28 mm filmille

Ranskassa elokuva oli vasemmalla puolella kolme rei’itys kehystä kohti ja oikealla puolella yksi (katso kuva). Yksittäinen oikea puoli rei’itys oli tehdä muotoiluun tarpeettomaksi. (Katso kuva Pathé Kokin kameran  täällä)

Uusi Premier Pathescope
Uuden Premier Pathescope

Kun aikana WW1 tuonti Ranskasta Yhdysvaltoihin pysähtyi Victor esittelivät Turvallisuus ja kotiteatteri projektorit 28mm elokuvien rei’itetty kolme rei’itys kehystä kohti molemmin puolin.

Victor 28mm projektori
Victor 28mm projektori

Pathé jakelija WBCook suunniteltu täysin uusi moottoroitu projektori, The New Premier Pathescope (katso kuva). Ei monet myytiin kuitenkin. Keystone ja muut valmistajat esitteli myös 28mm projektori, mutta palasi pian jälleen 35mm kokoa.

Pathé Kok Projektori (nimi otettiin pois vasta patentoitu logo kukko) varustettiin yleensä dynamo. Joten sitä voidaan käyttää annetun ole vielä sähköistetty maaseudulla. Samalla 28mm kameroita markkinoitiin. Painopiste oli osoittaa teatraalinen elokuvia kopioitu suuri elokuva kirjasto Pathé pelin.
Aluksi uusi koko näyttänyt tekevän hyvin ja pääsi myös tavallisen Kotiteatteri. Vuoteen 1918 10.000 projektoreita myytiin.

Projektori nautti melkoisesti suosiota. Yhdysvalloissa 28mm hyväksyttiin myös tavallisen kannettaville filmiprojektorit Society of Motion Picture Engineers. 935 nimekettä vuokrataan.

Myöhemmin kehitys teki muotoa lasku suosio. Silti Kokin projektorit ovat malliesimerkki kokoelmaan nykyään, erityisesti niin, koska sen upea muotoilu muistuttaa vankka vanhan ajan ompelukone.

Lasi ja semi-äänilevyt

Lisäksi emulsion filmipohjalle kokeet suoritettiin selluloidia ja lasilevyjä. Oli vielä kova kilpailu välillä taikalyhty sen palamattomalla lasilevyille ja haavoittuva filmi.

  • Jo 1890 Rudge ennustettu liikkuvan kuvan lasista levyjä Bath Photographic Society.
  • Vuonna 1892 Demeny seurasi laite nimeltä The Phonoscope, jonka kanssa lasilevy 18 valokuvia mies sanonta ”je vous aime” voidaan ennustettu.
  • Vuonna 1897 E. & H.T. Anthony tulleista niiden Spiral kameran projektori altistamalla 200 kuvaa lasi plate.In samana vuonna Bettini Brothersin esittelivät ‘Plattenkinematograph -nauhoitus 576 kuvia lasilevylle.
  • Vuonna 1898 Leo Kamm käyttää hänen Kammatograph kaareva levy 30 cm leveys, joka 350-550 kuvat rekisteröitiin spiraalin muodossa.
  • Bettini plattenkamera Saksassa, noin 1900, 576 kuvia valokuvauslevylle.
  • Cinéphot on Huet & Cie. Käyttöön vuonna 1904 käytettiin kahden lehden 2 x 24 kuvaa levyllä 6″.
  • Ranskan Olikos 1912 käytetään suorakulmainen 9,5 x 9 cm lasilevy, joka 12 riviä 7 kuvaa kunkin rekisteröitiin.
  • Samanlainen laite on Ranskan Le Seul käyttäen lasista negatiivinen 9 x 12 cm
spirogrammi
 • Amerikkalainen Urban Spirograph 1915, ilmeisesti innoittamana suosittu gramofoni, käytetty selluloidityyppinen levy 1200 kehyksiä. Kukin levy oli projektio aikaa kaksi minuuttia. Levy kirjasto satoja nimikkeitä oli oltava käytettävissä. On kyseenalaista, onko se koskaan tullut niin pitkälle, koska mitään ei kuultu enemmän venture jonkin ajan kuluttua.
  Silti lannistumatta, Aladdin Cine Co (‘Kuvat-Development Co, Toledo, Ohio, USA) tuotti samanlaisen koesarja levyjen paikallisia aiheita, mutta menestyi kohtalo jopa pahempi kuin Spirograph.

  Yli sadan vuoden filmikoot

  • Puolan Keksijä Kazimierz Proszynski joka luotiin 1915 amatööri kamera/projektori, The Oko, sillä 12cm elokuva. Miniature kuvat oli järjestetty vaakasuoraan riveihin viisitoista. Kalvo singotaan vasemmalta oikealle, joka tarjoaa 20 minuutin kalvo näyttää 3 ylöspäin, kalvon.

  Kaikki nämä utelias yritykset tekevät hieno metsästys kentän keräilijä nykyään. Kammatograph huutokaupattiin jonka Christies varten £ 3850 vuonna 1993, ja se voi olla arvokkaampi nyt.


  Muissa muodoissa

  Duplex puoli runko kalvo

  1915 Duplex Corporation ehdotti taloudellinen käyttö 35mm kokoa, jakamalla runko kahdessa osassa ja kopioimalla nykyisiä 35mm elokuvia puoleen 35mm varastossa halkaisematta elokuvan ylös.

  Erityiset Duplex projektori linssit oli saatettava projisoida 10 x 19mm puolikaskehystä ruudulle.
  Olen esitteen mutta eivät ole pystyneet löytämään mitään mainintaa siitä, että järjestelmä oli vakavasti harkinnut tai duplex linssejä koskaan saatavilla.

  Toinen ehdotus tuli 1922 varten 42 mm kokoa mahtuu 7 mm optisen ääniraita nykyisiin 35mm Saksan Triergon yhtiö.


  Neuf-Cinq (Yhdeksän Viisi)

  Kolmekymmentä vuotta kestäneiden kokeilujen erilevyisiä vuonna 1922 yhdessä markkinoitiin joka oli paremmat mahdollisuudet. Joulukuussa 1922 Pathé esitteli kotiteatteri, Le Cinéma chez soi, nimeltään Pathé Vauva.

  Silmukoimattoman 9,5mm elokuva
  silmukoimattoman 9,5mm

  Perforointien väliset 35mm kolme riviä 9,5mm leikattiin (katso kuva).
  Projektori tuli ensin. Sen siirtomekanismi oli lähes identtinen Lumièressa Cinematographer ja 1895. Laite ennustettu vakaan kuvan jälkeä huomioon lamppu 6 Watt. Kasetit, joiden pituus on 9 tai 15 metriä 9,5mm kalvo voidaan ostettu tai vuokrattu varastoihin. Nämä elokuvat erottuivat niiden suuren määritelmän. Ne vähenivät Pathé merkittävät 35mm arkistosta. Aiheet mukana uutisfilmit, dokumentteja, komedioita ja elokuvia. Jotkut värittivät sapluuna jälki menetelmällä. Ingenuous systeemiä käytettiin pidentää projektio ajan. Avulla lovia elokuva mekanismin asetettiin liikkeelle projektorissa jolla tietyt kuvat – otsikoita tai lähikuvia – voitaisiin jäädyttää muutaman sekunnin.

  Pathé Vauva setti
  Pathé Vauva setti

  Vuonna 1923 kamera käsin kampi markkinoitiin. Se on pieni kooltaan, kätevä ja edullinen, teki suositun lyhyessä ajassa. Se oli ensimmäinen kerta, kun amatöörielokuva saavuttanut laajempaa hyväksyntää. On arvioitu, että noin 300,000 projektoreita myytiin. Mitä tapahtui ne kaikki on toinen asia. Ne eivät usein myytäväksi nykyään.

  Seurauksena myöhemmin kehityksestä koko koskaan tullut suosittu Yhdysvalloissa Euroopassa se oli. Myös Japanissa jäljitelmät 9,5mm elokuvakamera ja projektorit on valmistettu ennen sotaa (Cine Rola). Vuonna 1938 9,5mm hyvä elokuva otettiin käyttöön vuoden Pathé Vox ääntä projektori.

  Se voi tulla yllätyksenä joillekin, mutta 9,5 mm on vielä seuraava. Kamerat ja projektorit valmistetaan edelleen, tai tarkemmin, nykyaikaiset laitteet ollaan muunnetaan tämän koon. Elokuvat ovat edelleen uudelleen rei’itetty joidenkin yritysten ja kehittämällä palvelut ovat saatavilla, annetaan riittävästi kärsivällisyyttä.
  Kansainvälisesti 9,5mm fanit muodostavat tiiviisti neuloa yhteisö tilalla vuosittain maailmanlaajuisen kokoontumisia. Paras Yhdeksän Viisi elokuvaa saman vuoden ennustetaan sitten.


  Kuusitoista millimetrin

  Kodak ei voinut jäädä jälkeen Pathé. John Capstaff Kodak laboratorioiden oli jo kokeilleet toista kokoa. He olivat tulleet siihen tulokseen, että 10 mm oli pienin kuvan leveys hyväksyttävän laadun. Reiät molemmilla puolilla olisi miehittää toinen 6mm, mikä tekee yhteensä 16 mm. Tämä mittari oli lisäetu, että syttyvä 35mm varastossa ei ole halkaista kahtia harrestekäytössä.

  Vuonna 1923 16mm otettiin käyttöön. Taistelussa amatööri markkinoille Pathé kehui, että sen koko oli edullisempi, koska sen taloudellinen käyttö kalvon leveyden. Hintojaan sopii kaikki (?) Kukkaroita. Niiden myynti iskulauseita Pathé kehui, että 9,5mm oli lähes sama runkokoko 16mm hintaan 8mm.

  Kodak vastusti että keski rei’itys voi aiheuttaa raitoja kuvan päälle. Lisäksi jos projektori kynsiä ei kuitenkaan osunut rei’itys tarkasti kuvat voivat vaurioitua.

  Viljan laatu 16mm oli parempi. Kodak käyttöön 16mm käänteinen kehittää prosessi, jossa vaihteleva toisen altistuksen. Se poisti menettelystä, jota tähän mennessä on negatiivifilmi kopioidaan positiivinen varastossa. Tämän seurauksena kustannukset laskivat vain 1/6 negatiivisen / positiivinen prosessi.
  Myöhempinä vuosina ääniraita lisättiin yhdellä puolella kalvon, uhraa yksi reikärivi. Se hyväksytään SMPE vakiona vuonna 1932.

  Yli sadan vuoden filmikoot

  • 17,5 mm

   Split 35mm aina ollut suosittu vaihtoehtona mittari. Amerikkalainen  Sinemat  kamera / projektori käyttää sitä reiät toisella puolella vuonna 1915.

   Movette 17,5 mm

   Kaksi vuotta myöhemmin Movette kamera ja projektori näytti palamattomille 17,5mm varastossa. Se oli pyöreä rei’itysten kummallakin puolella.

  • Kaksikymmentäluvulla Pathé harkitessaan uusi koko elokuvan projektorit käytetään näkyy paikoista maassa, jossa ei elokuva toimi myös valinneet 17,5mm. Optimaalinen käyttö kalvon leveys saatiin laajentamalla kuvan ja koon pienentäminen reikien molemmin puolin.
  • Pathen Maaseudun oli saatavissa 1926. Pathescope, Iso-Britannia, seurasi Pathen Rex projektori vasta 1932. Samalla elokuva kirjasto oli saatavilla tunnettujen elokuvien tuon ajan. Vuonna 1932 ääni kalvo otettiin – ääniraidan korvataan yksi reikärivi kuin 16 mm. Vaikka 17,5mm en joyed jonkun verran suosiota ennen sotaa – sitä käytettiin 4823 Cineman Ranskassa – se katosi Isossa-Britanniassa vuonna 1939. Ranskassa ensimmäisellä sotavuosina kuten Saksan miehityksen teho ei salli off-mittari elokuvia näytetään sensuurin syistä.


   8mm bootlace

    


        Vuonna 1930  Kodel  edelläkävijä Yhdysvalloissa ajatus alentaa elokuva kustannuksia rajusti Vielä edullisempaa käyttää 16 mm leveä. Kanssa ingenuous mekanismi he onnistuivat lisäämällä 4 kuvaa pinnalle yhden 16mm kehyksen. Lisäksi  Kemco Home Movie  kamera dual koko projektori otettiin 16mm ja 1 / 4x16mm.The kuoliniskua annettiin tämä pyrkimys kun  Kodak  käyttöön 8mm elokuva vuonna 1932. 16 Mm annettiin kaksinkertainen määrä rei’ityksiä. Ensimmäinen puolet valotettiin. Tämän jälkeen kelan käännettiin ja toinen puoli ammuttiin. Käsittelyn jälkeen kalvo leikattiin keskeltä ja kaksi 8mm halfs liittää yhteen. Tällä tavalla niin monta kehystä olivat saatavilla 25ft pieni kela kuin 100 jalkaa 16mm kalvo.

   Koska muuttamalla rullien keskellä osoittautui hankalaksi useat valmistajat käyttöön suoraan 8mm haavan 50 jalkaa kiekkoa (Univex, Bell & Howell), tai kasettien (Agfa). Koska yhtenäisyyden puute johtaa rajallisen saatavuuden suoraan 8mm ei jää kiinni.


   Uudet koot fifties

   Huolimatta sen eduista Yhdeksän Viisi menetetty kenttään. Kodak oli hankkinut tärkein osuuden Pathé myöhään kaksikymppisenä. Se ei ollut kiinnostunut työntää että kooltaan aktiivisesti. Ylivallan 8 ja 16mm kestänyt huomattavan monta vuotta. Silti yritettiin ottaa amatööri taloudellisen laajakuva koot.

   Itse asiassa ensimmäisenä vuonna WW2 Saksan lehden Film für Alle “J.Pauli Berliinin ehdotetun käyttäen ensin puolet 16mm koon, käännä elokuva ympäri ja sitten altistaa jälkipuoliskolla. Se osallistuu pitämällä kameraa pystyasennossa ja käyttöä maskin. Projektori olisi prisman heijastaa vaakasuoran laajakangaskuvassa. Kun puolet elokuva oli ennustettu sitä tarvitaan luovutettava, jotta hankkeen toisen puoliskon. Miten elokuva oli muokattavan häiritsemättä vastakkaisen kehyksiä ei mennyt viisaasti.

   Pathé teki enemmän vakava yritys koukku suosio laajakuva fifties ottamalla käyttöön duplex ja monoplex muodossa 1955. 9,5mm oli kaksinkertainen rei’itetty ja jakaa keskellä on 4 3/4 mm koko, joka oli tarkoitus ennustetaan vaakasuoraan laajakuvana. Se oli huonosti suunniteltu idea. Julkisen ei osoittanut kiinnostusta lainkaan. Harvat kamerat ja projektorit myytiin. Hanke hylättiin pian ja unohdettu aikayksikön. Saatavissa oleva varasto muutettiin klassiseen 9,5mm kokoa.

   4 3/4 mm Lido/Orlyn Duplex kamerat ja  Monacon Duplex projektori ovat harvinaisia keräilyesineitä.


   Super / single 8 ja super 16

   Kahdeksan millimetriä myös uudistui vuonna 1965. kehys kuva on suurennettu 50% käyttämällä pienempiä pystysuora rei’itys. Ns Super 8 elokuva oli toimitettu 50 ‘8mm kasetteja (jolla silmiinpistävä yhdennäköisyys MEOPTA kasetteja käyttöön vuotta aikaisemmin). Alkaen 1973 magneettinen äänen raita. Fuji yritti tuoda paljon parempi raskaaksi yhden 8 mm järjestelmää, mutta ei voinut kilpailla Kodak.

  • Semi-ammattikäyttöön kaksinkertainen Super 8 on syötetty tavalla, standardin 8mm 16mm 100 jalkaa. Rullia. Se antoi paljon parempia tuloksia, koska elokuvan läpi tarkkuus kalvoaukko kameran sijaan, että lehden. Lisäksi suuremman kehyksen kokoa ja parantaa emulsion Super 8 verrattuna hyvin 16mm fifties. Ei ihme, että 16mm ei juurikaan käytetty enää harrastelijat.
  • 16 mm käyttävät ammattilaiset saivat sysäyksen ottamalla käyttöön  Super 16  mm 1971. 16mm Kuva laajennettiin käyttämällä myös tilan yleensä tarttunut ääniraidan. Tämä kalvo koko soveltuu erinomaisesti puhalletaan enintään 35 mm. Koska sen laajakuva mittojen se sopii täydellisesti nykyaikaisiin televion järjestelmiä, kuten Pal Plus. On ehdotuksia suurentaa kuvan kokoa entisestään tuomalla pystysuora rei’itys kaltaisia käytetään super 8 mm. Super-16 formaatti  kehitettiin sittemmin Ruotsin kuvaaja Rune Ericson.
  • Laajakuva

   Kuten edellä todettiin laajakuva tuli suosittu nuoremmilla. Se oli kuitenkin eteni useita yrityksiä aiemmin, vaikka yhdeksännentoista vuosisadan kuten olemme nähneet, jota seuraa:

   • 1900 – 75mm  Laaja Film of Lumière
   • 1900 – 70mm  Cinéorama of Raoul GRIMOIN-Sanson
   • 1914 – 70mm  Panoramica (of  Filoteo Alberini )
   • 1926 – 63,5mm  Natural Vision, RKO
   • 1929 – 70mm  Grandeur of Twentieth Century Foxin
   • 1930 – 56mm  Magnafilm Paramount
   • 1930 – 70mm  Realife, MGM
   • 1930 – 65mm  Vitascope Warner Bros.

   Kaikki näitä sijoituksia ei kestänyt paljon kauemmin kuin vuosi. Fifties toisen sarjan yritettiin esitellä suuria filmikoot laajakuva.Muutamia:

   Runko ‘Oklahoma’ Todd-AO – 65mm leveä negatiivinen painaa 70mm väri positiivinen.
   laajakuva kehys
   70 mm: n kalvo
   70mm elokuva

   Luvulta jälkeen IMAX (1970), Omnimax (1973), elokuva 180  ja toiset vaaka-asennossa kehysten 65 mm negatiivin. Erityiset teatterit rakennettiin majoittaa projektorien ja ultra laajakuva. Erityisesti rakennettu projektoreita tarvittiin koska elokuva ei voitu vetää läpi enää mukaan kynsiä. Että Imax järjestelmässä se kuljetetaan aaltoliike. Ansiosta ilmanpaine portti tarkkuus, projektio 180 ° 100 jalkaa. Leveys näyttö on tullut mahdolliseksi.


   Edellä esitetystä on selvää, että standardointia sanelee taloudellinen voima yhden tai useamman valmistajille. Yksi tulos oli yleisen hyväksymisen ja kasvun väline huvi, tietoja ja joissakin tapauksissa taidemuotona.

   Kerätä off-mittari elokuva laitteet ja elokuvat

   Keräilijä vaikea löytää off-mittari laitteet / kalvot ovat todellinen metsästykseen maahan. Erityisesti koot, joita ei koskaan kuullut enää. Voidaan silti hyötyä suhteellisen alhaiset hinnat verrattuna photographica. 8, 16 ja 35 mm laitteet / elokuvat ovat usein tarjotaan myyntiin, mutta se vaikeutuu 9,5, 17,5, 22, 28mm ja kaikki muut koot mainittu.

   3.-75mm

   Sata vuotta elokuva on tuottanut lähes sata elokuva mittarit 3mm 75mm. Pienin 3mm kehitettiin vuonna 1960 Eric Berndt NASA käytettäväksi avaruuslennot. Se oli keskus frameline puhkeamiselle. Suurin on työskennellyt Lumière vuonna 1900 suuren näytön esityksiä Pariisin maailmannäyttelyn.

   Useimmat näistä filmikoot on taka unohduksiin, paljon haittaa sen keksijöiden / valmistajille. Kukin koko on oma historiansa.

   Varmasti en ole maininnut niitä kaikkia. Tässä lisää kokoa:

   • 26mm paperikalvoputki käytetty  Refcy Japanin paperfilm kameraa 1930
   • 38mm (Casimir Sivan, Sveitsi).
   • 11,5 mm (säännöllinen 8mm + 3,5mm ääniraidan) Optinen ääni kalvoa käytetään Kenner Real Sound lelu projektorin ympärille 1965 
   • 16mm Harper Film järjestelmä, patentoitu vuonna 1938. ‘Edge rei’itys ei enää käytetä. 3mm kummallakin puolella kalvon oli varattu ääniraitojen jättäen 10 mm keskus leveys 16 mm kuvakehys. [Alunperin jossa kaksi lävistystä kehystä kohti], myöhemmin tässä muodossa on muutettu hieman sijoittaa kolmasosa keskeisesti sijoitettu vetoreiän, ilmeisesti helpottaa paineita kalvon nyt kulkee suurempi nopeus 18 “sekunnissa.’
   • GanGuang FL8,75 mm projektori

    8,75mm kalvoa käytetään luvulta kansantasavalta Kiinan koulutus-, propagandistisiin ja muihin tarkoituksiin. Kiinalainen 35mm varastossa oltiin leikataan neljään nauhat 8,75mm elokuvan kuvan sekä äänen raidallinen jälkeenpäin. Projektorit tämän kokoluokan myös on valmistettu siellä useita yrityksiä.

   • Super duper 8mm. Tämä uusi laajakuvatelevisio 8mm filmikoko sai kansainvälisen debyyttinsä joulukuussa 2003.  Sleep aina , ensimmäinen pitkä elokuva ammuttiin uusi ”mahtava 8”, seulotaan Espanjasta Sitgesin elokuvajuhlilla Katalonian ja New Yorkissa osa International Festival of Cinema and Technology. Mahtava 8 hyödyntää perinteisiä Super 8 elokuva, vaan käyttää myös alueella normaalisti varattu äänen raita (kuten super 16). Kun siirretty videonauhalle mahtava 8 käyttää 30% enemmän kuva-alue jokaisessa kehyksessä.
   • Super 9,5mm. Oikeastaan ​​11.6mm saatu halkaisemalla 35mm varastossa kolmessa nauhat. Prototyypit tehtiin muun muassa Elmo ja Beaulieu luvun. Mutta hanke luovuttiin riskipääoman puutteen.

   Lisätietoja info laitteen päälle mainittujen nähdä Lista ja linkeistä. Kuultava myös minun Kerää vuosikerta cinematographica sivulle.