Henri Becquerel – Elämäkerrallinen

Original: https://www.nobelprize.org/nobel_prizes/physics/laureates/1903/becquerel-bio.html

Antoine Henri Becquerel syntyi Pariisissa 15. joulukuuta 1852 jäsen erottaa perheen tutkijat ja tiedemiehet. Hänen isänsä, Alexander Edmond Becquerel, oli professori fysiikan ja oli tehnyt tutkimuksen auringon säteilyä ja Fosforesens- kun hänen isoisänsä, Antoine César, oli Fellow, Royal Society ja keksijä elektrolyyttisen menetelmän metallien erottamiseen malmeistaan. Hän tuli ammattikorkeakoulussa vuonna 1872, minkä jälkeen ministeriö on Ponts-et-Chaussées’n 1874 tulossa ingénieur vuonna 1877 ja Mainostettaessa ingénieur-en-kokki 1894. Vuonna 1888 hän hankki aste Docteur es Sciences. Vuodesta 1878 hän oli nimitetiin assistenttina Museum of Natural History, haltuunottoa isältään puhemiehenä fysiikan konservatoriossa des Arts et Métiers. Vuonna 1892 hänet nimitettiin professori fysiikan laitoksella Natural History Pariisin museo. Hän tuli professori ammattikorkeakoulussa vuonna 1895.

Becquerel varhaisin työ koskee tasopolarisaation valon, jossa ilmiö fosforesenssin ja imeytymistä valon kiteitä (väitöskirjassaan). Hän myös työskenteli aiheesta maanpäällisen magnetismin. Vuonna 1896, hänen aikaisemman työn varjosti hänen tämän ilmiön keksimisen luonnollisesta radioaktiivisuudesta. Keskustelun Henri Poincaré säteilyn, joka oli äskettäin löytänyt Röntgen (X-säteitä), ja joka oli liitetty tyyppi fosforesenssin että imuputki, Becquerelin päättivät tutkia, oliko yhteys röntgenkuvat ja luonnollisesti esiintyviä fosforesenssia. Hän oli perinyt isältään tarjonta uraanin suoloja, jotka phosphoresce altistuessaan valolle. Kun suolat sijoitettu lähelle valokuvauslevylle peitetty läpinäkymätön paperi, levy havaittiin olevan fogged. Ilmiö havaittiin olevan yhteisiä kaikille uraanin suolat tutkittu ja tehtiin olla omaisuutta uraanin atomi. Myöhemmin Becquerel osoitti, että säteet synnyttämä uraania, joka pitkään nimettiin niiden löytäjä, aiheutti kaasut ionisoidakseen ja että ne poikkesivat röntgenkuvat, että ne voitaisiin taivuttaa sähkö- tai magneettikenttien. Hänen löytö spontaani radioaktiivisuuden becquereliä sai puolet Nobelin fysiikan vuonna 1903, toinen puoli on kiinnitettävä Pierre ja Marie Curie niiden tutkimuksen becquereliä säteilyä. joka pitkään nimettiin niiden löytäjä, aiheutti kaasujen ionisoimiseksi ja että ne erosivat röntgenkuvat, että ne voitaisiin taivuttaa sähkö- ja magneettikenttiä. Hänen löytö spontaani radioaktiivisuuden becquereliä sai puolet Nobelin fysiikan vuonna 1903, toinen puoli on kiinnitettävä Pierre ja Marie Curie niiden tutkimuksen becquereliä säteilyä. joka pitkään nimettiin niiden löytäjä, aiheutti kaasujen ionisoimiseksi ja että ne erosivat röntgenkuvat, että ne voitaisiin taivuttaa sähkö- ja magneettikenttiä. Hänen löytö spontaani radioaktiivisuuden becquereliä sai puolet Nobelin fysiikan vuonna 1903, toinen puoli on kiinnitettävä Pierre ja Marie Curie niiden tutkimuksen becquereliä säteilyä.

Becquerel julkaisi havaintonsa moniin papereihin, pääasiallisesti Annales de Ruumiinrakenne et de Chimie ja Comptes Rendus de l’Academie des Sciences.

Hänet valittiin jäseneksi Academie des Sciences de France 1889 ja onnistui Berthelot kuin elämä sihteeri kyseisen elimen. Hän oli jäsenenä myös Accademia dei Lincei ja Royal Academy of Berlin, mm. Hän oli tehnyt Officer Legion of Honor vuonna 1900.

Hän oli naimisissa Mlle. Janin, tytär insinööri. Heillä oli poika Jean, b. 1878, joka oli myös fyysikko: neljännen sukupolven tutkijat becquereliä perheessä.

Antoine Henri Becquerel kuoli Le Croisic 25. elokuuta 1908.

Vuodesta Nobel Luennot, fysiikan 1901-1921, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1967