Käyttämällä dekoodattavissa Teksti

Original: http://www.auburn.edu/academic/education/reading_genie/decodable.html

Dekoodattavissa teksti on yksinkertaisesti tekstiä sovitettu vastaavuus tietoa lukijoille. Sanat dekoodautuva tekstissä (lukuun ottamatta rajoitettua määrää korkean taajuuden funktio sanaa) rajoittuvat oikeinkirjoitus kuvioita että lukija pystyy purkamaan antanut hänen nykyisiä kirjeenvaihto tietoa. Tämä tarkoittaa sitä, että ratkaiseva tekijä määriteltäessä decodability tekstin on lukijan nykytietämyksen vastaavuuksia. Jopa niinkin yksinkertaista tekstiä Cat Nap  (Educational Insights) ei ole dekoodattavissa varten prealphabetic lapsille. Teksti featuring pitkä kuvioita, kuten Jane ja Babe  (Educational Insights), ei ole dekoodattavissa lapsille, jotka ovat vain työskennelleet lyhyet vokaalit.Toisaalta, Frog ja Toad ovat ystäviä (Lobel, 1970) on dekoodattavissa lapsille, jotka ovat työskennelleet suurten vokaali kirjainyhdistelmät ja jotka ovat saaneet tarpeeksi näky sanastoa lukea ensimmäisen luokan opetuksen tasoa. Ammattitaitoisen lukijat pitävät itse, lähes mitään Englanti teksti on dekoodattavissa.
Kysymykseen dekoodattavissa tekstistä sitten on vai emme pitäisi antaa lapsille tekstejä sovitettu kirjeenvaihdon tietoa. Jos lapsella ei ole käytettävissä vastaavuuksia, ei tekstiä dekoodautuu heille. Heillä on vaihtoehtona ennustettavissa tekstejä, jotka ovat hauska lukea ja erinomainen neuvonta tekstejä opettaa tulostaa käsitteitä ja merkitys sanastoa. Jaettu lukeminen (eli cued lausunta) ennakoitavia tekstejä voi tarjota mahdollisuuksia opettaa yhteisten toimintojen sanoja ulkoa, toimittamalla tarvittavia sanoja lukemiseen tekstiä. Kuitenkin cued lausunta ei tarjoa oikeinkirjoitus analyysi koodauksen, ja siksi emme voi odottaa lapsia oppimaan identiteettien sanat ennustettavissa teksteissä.
Lapsille, jotka ovat oppineet joitakin vastaavuuksia, rajoittamalla sanastoa tekstejä eli ne voivat purkaa suuria etuja. Kanssa dekoodattavissa tekstejä, strategia tunnistaa sanoja luodata ja sekoittaminen toimii paremmin kuin saatavilla olevia vaihtoehtoja (arvailla mistä foneettinen vihjeet tekstiä ulkoa, käyttäen kuvia, ulkoa kirjoitustavat ulkoa jne). Koska dekoodaus toimii, lapset ovat riippuvaisia ​​dekoodauksen strategiasta. Dekoodaus tekee oppimisesta näkö sanoja noin yhdeksän kertaa helpompaa kuin ulkoa muistamista; lapset voivat oppia yhdeksän näkö sanoja dekoodaamalla samalla vaivaa kuluu oppia sanaakaan ulkoa (Gates, 1931; Reitsma, 1983).
Juel ja Roper / Schneider (1985), joka on jonkin verran näyttöä siitä, että käyttämällä dekoodattavissa teksti indusoi dekoodauksen strategia. He havaitsivat, että lapset, jotka olivat vain opetettu lyhyen vokaalin vastaavuuksia mutta työskennelleiden dekoodautuva tekstissä pystyivät käyttämään pitkän vokaalin vastaavuuksia dekoodaus tuntemattomia sanoja. Juel ja Roper / Schneider arveli tyypin sanojen teksteistä voi olla yhtä tehokas kuin tapa opetusta. Phonics ilman dekoodattavissa teksti on eristetty-se toimii vain sanoja, ei tarinoita. Jos phonics toimii purkaa tekstin, phonics on integroitu. Alku lukijat arvostavat ja muistaa vastaavuuksia, koska he työskentelevät rakentaa tarkoitettuja tekstejä;esimerkiksi silloin, kun he oppivat oa kirjeenvaihtoa, he voivat lukea seuraavan tarinan, ”Vene Made of Soap”. Tämä puolestaan ​​motivoi laajan ja vaikean työn phonics.
Opettajat ovat myös halukkaita investoimaan enemmän vaivaa nimenomaisen phonics opetus oppimiselle uuden kirjeenvaihdon avulla lapsia lukemaan juttuja onnistuneesti. Heidän lapsensa menestys motivoi opetuksen ponnisteluja. Taitavasti phonics opetus antaa lapsille tarvittavat työkalut tunnistaa sanoja ja rakentaa merkityksen tarinoita, mutta vain jos lapset lukea huolellisesti sovitettu dekoodattavissa tekstejä.

UUTTA: Tutustu  Reading Genie dekoodattava kirjoja  aloittavia lukijoita-ja lukea mallikirjaan verkossa.