Miten Esittää Kysymyksiä Älykäs Tapa

Source: http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html

Eric Steven Raymond

Rick Moen

Sisällysluettelo

Vastuuvapauslauseke
Esittely
Ennen kuin kysyt
Kun kysyt
Valitse forum huolellisesti
Pinon ylivuodon
Web ja IRC foorumit
Toisessa vaiheessa, käytä projektin postituslistoille
Käytä mielekästä, tietystä aiheesta otsikot
Helpottavat vastata
Kirjoita selkeästi, kieliopin, oikein-kirjoitettu kieli
Lähettää kysymyksiä saavutettavassa, standardimuodoissa
Tarkkaan ja informatiivinen ongelman
Volyymi ei ole tarkka
Älä kiirehdi vaatia, että olet löytänyt virheen
Groveling ei korvaa läksyjänne
Kuvaile ongelma oireiden ole sinun arvauksia
Kuvailemaan ongelmaa oireet aikajärjestyksessä
Kuvaile tavoite, eikä askel
Älä pyydä ihmisiä vastaamaan yksityisten sähköpostitse
Oltava yksiselitteinen kysymyksestäsi
Kysyttäessä koodi
Älä lähetä kotitehtäviä kysymyksiä
Karsi turhia kyselyitä
Älä lippua kysymykseesi mahdollisimman  ”Kiireellinen”, vaikka se on sinulle
Kohteliaisuus ei koskaan sattuu, ja joskus auttaa
Seurata kanssa lyhyen muistion ratkaisu
Miten tulkita vastauksia
RTFM ja STFW: Miten kertoa olet vakavasti mokasi
Jos et ymmärrä…
Tekemisissä rudeness
Käytössä ei reagoi Like häviäjä
Kysymykset olla pyytämättä
Hyvät ja huonot kysymykset
Jos et saa vastausta
Miten vastata kysymyksiin on hyödyllinen tapa
Muita resursseja
Kiitokset

Vastuuvapauslauseke

Monet hankkeet Internet linkki tähän asiakirjaan niiden osioista mistä saa apua. Se on hyvä, se on käytössä meidän tarkoitus – mutta jos olet webmaster luomaan tällaisen linkin projektin sivulle, näyttää näkyvästi lähelle linkin ilmoittaa, että emme ole helpdesk projektin!

Olemme oppineet kantapään kautta, että ilman tällaista ilmoitusta, me jatkuvasti olla häirittiin idiootteja jotka ajattelevat julkaistuaan tämän asiakirjan tekee meidän tehtävämme ratkaisemaan kaikki maailman teknisiä ongelmia.

Jos luet tätä asiakirjaa, koska tarvitset apua, ja kävelet pois vaikutelman saat sen suoraan tämän ohjeen, olet  yksi idiootteja puhumme. Älä kysy meiltä kysymyksiä. Me vain sivuuttaa sinulle. Olemme täällä näyttää, miten saada apua ihmiset, jotka tietävät ohjelmistoja tai laitteita olet tekemisissä, mutta 99,9% ajasta, joka ei meitä. Ellet tiedä tiettyjä että yksi kirjoittajista on asiantuntija, mitä olet tekemisissä, jätä meidät rauhaan ja kaikki ovat onnellisempia.

Esittely

Kun maailma  hakkereita, millaisia vastauksia saat oman teknisiin kysymyksiin riippuu yhtä paljon matkalla kysyt kysymyksiä kuin vaikeus kehittää vastauksen. Tämä opas opettaa sinulle, miten kysymyksiä tavalla todennäköisempää saada sinulle tyydyttävää vastausta.

Nyt kun avoimen lähdekoodin on yleistynyt, voit usein saada yhtä hyviä vastauksia muilta, kokeneemmilta käyttäjille hakkereilta. Tämä on hyvä asia; käyttäjät ovat yleensä vain hieman enemmän suvaitsevaisia ​​sellainen epäonnistumiset aloittelijoille usein. Silti hoitoon kokeneille käyttäjille, kuten hakkereilta tavoilla suosittelemme täällä yleensä tehokkain tapa saada hyödyllisiä vastauksia ulos niistä, too.

Ensimmäinen asia on ymmärtää, että hakkerit oikeastaan kuin kovia ongelmia ja hyvä, ajatuksia herättäviä kysymyksiä niistä. Jos emme, emme olisi täällä. Jos annat meille mielenkiintoinen kysymys pureskella me olla kiitollisia teille; hyviä kysymyksiä ovat ärsykkeen ja lahja. Hyviä kysymyksiä auttaa meitä kehittämään ymmärrystämme, ja paljastavat usein ongelmia emme ehkä huomannut tai ajatellut toisin. Keskuudessa hakkereita, ”Hyvä kysymys!” On vahva ja vilpitön kohteliaisuus.

Tästä huolimatta hakkerit ovat maine kokous yksinkertaisia ​​kysymyksiä siitä, mitä näyttää vihamielisyyttä tai ylimielisyyttä. Joskus Taidamme refleksinomaisesti epäkohtelias aloittelijoille ja tietämätön. Mutta tämä ei ole totta.

Mitä me olemme, unapologetically, on vihamielinen ihmisille, jotka näyttävät olevan haluttomia ajatella tai tehdä omia hankinta ennen kyselemällä. Tällaisia ihmisiä on aika nieluja – he ottavat ilman antaa takaisin, ja he tuhlaa aikaa olisimme voineet käytetty toinen kysymys mielenkiintoisempia ja toinen henkilö enemmän arvoinen vastauksen. Me kutsumme ihmisiä kuten tämä  ”häviäjiä”  (ja historiallisista syistä joskus se kirjoitetaan ”lusers”).

Ymmärrämme, että on olemassa paljon ihmisiä, jotka haluavat vain käyttää ohjelmistoa kirjoitetaan, ja joilla ei ole kiinnostusta oppia tekniset yksityiskohdat. Useimmille, tietokone on vain väline, jonka avulla lopettamiseksi; heillä on tärkeämpääkin tekemistä ja asuu elää. Myönnämme, että, ja eivät odota kaikkien kiinnostua teknisiä ongelmia, jotka kiehtovat meitä. Siitä huolimatta meidän tyyli vastaamassa kysymyksiin on viritetty ihmisille, jotka eivät ota tällaista kiinnostusta ja ovat valmiita olla aktiivisesti mukana ongelmanratkaisuun. Se ei muutu. Se ei myöskään saisi; jos se ei, me menettää tehoaan ajan mitä teemme parhaiten.

Olemme (pääosin) vapaaehtoisia. Otamme aikaa ulos varattu elämää vastaamaan kysymyksiin, ja joskus olemme hukkua niihin. Joten suodattamamme armottomasti. Erityisesti olemme heittää pois kysymyksiä ihmisiltä, ​​jotka näyttävät olevan häviäjiä jotta viettää kysymykseemme-vastausaika tehokkaammin, voittajista.

Jos löydät tämän asenteen vastenmielinen, alentuva tai ylimielinen, tarkista oletuksia. Emme pyydä teitä polvistua meille – itse asiassa useimmat meistä haluaisivat mitään muuta kuin käsitellä sinua tasavertaisena ja toivottaa teidät meidän kulttuuriin, jos laittaa ponnistus sen mahdollistamiseksi. Mutta se ei yksinkertaisesti ole tehokas, että yritämme auttaa ihmisiä, jotka eivät ole halukkaita auttamaan itseään. Se on OK olla tietämättömiä; se ei ole OK pelata tyhmä.

Joten, vaikka se ei ole välttämätöntä jo teknisesti pätevä saada huomiota meiltä, se on tarpeen osoittaa sellaista asennetta, joka johtaa osaamisen – hälytys, huomaavainen, tarkkaavainen, joka haluaisi olla aktiivinen kumppani kehittämään ratkaisua. Jos et voi elää tällaista syrjintää, suosittelemme maksat jonkun kaupallisen tukisopimusta sijaan pyytää hakkerit henkilökohtaisesti lahjoittaa apua sinulle.

Jos päätät tulla meille apua, et halua olla yksi häviäjiä. Et halua tuntua yhtä joko. Paras tapa saada nopea ja herkkä vastaus on kysyä sitä kuin henkilö nokkeluutta, luottamusta, ja vihjeitä joka sattuu tarvitsevat apua yhteen tiettyyn ongelmaan.

(Improvements to tämän oppaan ovat tervetulleita. Voit postittaa ehdotuksia  esr@thyrsus.com  tai  respond-auto@linuxmafia.com. Huomaa kuitenkin, että tämä asiakirja ei ole tarkoitus olla yleinen opas netikettiä, ja me yleensä hylätä ehdotukset, jotka eivät liity erityisesti aiheuttivat hyödyllisiä vastauksia teknisessä foorumilla.)

Ennen Kuin Kysyt

Ennen kysyy tekninen kysymys sähköpostitse tai uutisryhmän tai verkkosivuilla chat aluksella, toimi seuraavasti:

 1. Yritä löytää vastaus etsimällä arkistoista foorumin tai postituslistalle aiot lähettää viestejä.
 2. Yritä löytää vastaus hakemalla Web.
 3. Yrittää löytää vastauksen lukemalla käsikirja.
 4. Yrittää löytää vastauksen lukemalla FAQ.
 5. Yritä löytää vastaus tarkastuksessa tai kokeilemalla.
 6. Yrittää löytää vastauksen kysymällä ammattitaitoisen ystävä.
 7. Jos olet ohjelmoija, yritä löytää vastauksen lukemalla lähdekoodia.

Kun pyydät kysymyksen, näyttö siitä, että olet tehnyt nämä asiat ensin; tämä auttaa osoittamaan, että et ole laiska sienellä ja tuhlaa ihmisten aikaa. Parempi vielä, näyttää mitä olet oppinut tekemästä näitä asioita. Me ja vastaavat kysymyksiin ihmisiä, jotka ovat osoittaneet ne voivat oppia vastauksia.

Käytä taktiikka haluaisit tehdä Google-haku tekstistä riippumatta virheilmoituksen saat (hakuja Googlen ryhmät sekä web-sivuja). Tämä saattaa hyvinkin viedä sinut suoraan korjata asiakirjojen tai postituslistalle kierre vastaamalla kysymykseen. Vaikka se ei sano ”Googlasin seuraaviin lause mutta ei saanut mitään, joka näytti lupaavalta” on hyvä asia tehdä sähköpostitse tai news-artikkeleista pyytävät apua, jos vain koska se tallentaa mitä etsii voitti’ Tapua. Se auttaa myös ohjaamaan muita ihmisiä, joilla on samankaltaisia ongelmia oman kierre yhdistämällä hakutermejä, mikä toivottavasti ongelma ja päätöslauselman säiettä.

Ei kiirettä. Älä odota pystyä ratkaisemaan monimutkainen ongelma muutaman sekunnin Googling. Lue ja ymmärrä FAQ, huilata, rentoutua ja anna ongelma joidenkin mielestä ennen lähestyy asiantuntijoita. Luottavat meihin, he voivat kertoa kysymyksiin, kuinka paljon lukemisen ja ajattelu teit, ja on enemmän valmiita auttamaan, jos tulet valmis. Älä heti palo koko arsenaali kysymyksiä vain siksi ensimmäinen haku ilmaantunut mitään vastausta (tai liikaa).

Valmistele kysymys. Ajattele sitä kautta. Hätäinen kuulostava kysymykset saavat hätäisiä vastauksia, tai ei ollenkaan. Mitä enemmän teet sen osoittamiseksi, että pani ajattelun ja vaivaa ratkaisemaan ongelman ennen hakevat apua, sitä todennäköisemmin olet todella saada apua.

Varo kysyä väärä kysymys. Jos kysyt joka perustuu viallinen oletuksiin, J. Random Hacker on varsin todennäköistä, jos haluat vastata turhaan kirjaimellisesti vastaus taas ajattelu  ”tyhmä kysymys…” , ja toivoen kokemusta saada mitä pyysi ennemmin kuin mitä tarvitaan opettaa sinulle oppitunti.

Koskaan olettaa olet oikeutettu saada vastaus. Et ole; et ole loppujen lopuksi maksaa palvelusta. Ansaitset vastauksen, jos ansaitset sen, kysymällä huomattava, mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kysymys – joka epäsuorasti edistää kokemuksen yhteisön eikä vain passiivisesti vaativa tietoa muilta.

Toisaalta, tekemällä selväksi, että pystyt ja halukas auttamaan kehitettäessä ratkaisu on erittäin hyvä alku. ”Voisiko joku antaa osoitin?”,  ”Mikä on minun esimerkki puuttuu?”, Ja  ”Mitä sivuston pitäisi Olen tarkistanut?” Ovat todennäköisesti saada vastaukset kuin ”postittaa tarkka menettely minun pitäisi käyttää.” Koska olet tehdään selväksi, että olet todella valmis saattamaan päätökseen, jos joku voi vain kohta sinua oikeaan suuntaan.

Kun kysyt

Valitse Forum Huolellisesti

Olla herkkä valita missä kysyä kysymyksen. Olet todennäköisesti voida jättää huomiotta, tai poistettu niin luuseri, jos:

 • lähettää kysymys foorumi, jossa se on off topic
 • lähettää hyvin yksinkertaista kysymyksen foorumi, jossa kehittyneet tekniset kysymykset odotetaan, tai päinvastoin
 • rajat postitse liikaa eri uutisryhmissä
 • lähettää henkilökohtaisen sähköpostin joku joka ei ole tuttava omasi eikä henkilökohtaisesti vastuussa ratkaista ongelman

Hakkerit räjäytä kysymykseen ei epäasianmukaisesti kohdennettuja, jotta yrittää suojella viestintäkanavat olemasta hukkui olemattomat. Et halua näin tapahtuvan sinulle.

Ensimmäinen vaihe on siis löytää oikea foorumi. Jälleen Google ja muut web-tutkiva menetelmiä ovat ystäväsi. Käytä niitä löytää Hankkeen verkkosivut läheisimmin liittyvän laitteiston tai ohjelmiston antaa sinulle ongelmia. Yleensä se on yhteyksiä FAQ (usein kysytyt kysymykset) luettelosta, ja projektin postituslistoille sekä arkistot. Listan kautta ovat lopulliset paikkoja mennä apua, jos omat ponnistelut (myös lukemalla ne FAQ löysit) eivät löytää ratkaisu. Hanke sivu voi myös kuvata virhe-raportointiin liittyviä tai on linkki toiseen; Jos näin on, noudata sitä.

Kuvaamassa pois sähköpostiviestin henkilölle tai foorumi, joka et ole perehtynyt on riskialtista parhaimmillaan. Esimerkiksi älä oleta, että tekijä informatiivinen verkkosivu haluaa olla vapaa konsultti. Älä tee optimistinen arvailla onko kyseessä ovat tervetulleita – jos et ole varma, lähettää sen muualle, tai olla lähettämättä sitä lainkaan.

Valittaessa Web foorumin, uutisryhmien tai postituslistalle, älä luota nimeä itsestään liian pitkälle; etsiä FAQ tai charter tarkistaa kysymyksesi on-topic. Lukenut joitakin takaisin liikenteeseen ennen lähettämistä niin saat tuntumaa miten asiat tehdään siellä. Itse asiassa, se on erittäin hyvä idea tehdä hakusanan sanoja, jotka koskevat omia ongelma keskusteluryhmään tai listan arkistot ennen niiden viemistä. Se voi löytää vastauksen, ja jos ei se auttaa muotoilemaan Parempi kysymys.

Älä shotgun- räjähdys kaikki saatavilla apua kanavia kerralla, se on kuin huutaa ja ärsyttää ihmisiä. Vaihe niiden kautta pehmeästi.

Tiedätkö mikä aihe on! Yksi klassinen virheistä on kyselleet Unix- tai Windows ohjelmointirajapinta foorumi omistettu kieltä tai kirjastossa tai työkalu kannettavan molemmilla. Jos et ymmärrä, miksi tämä on kömmähdys, olisit paras pois ei pyydä kysyttävää lainkaan, kunnes saat sen.

Yleensä kysymykset hyvin valittu julkisella foorumilla ovat todennäköisesti saada hyödyllisiä vastauksia kuin vastaavat kysymyksiin yksityisellä. On olemassa useita syitä. Yksi on yksinkertaisesti koko Mahdollisten vastaajien. Toinen on koko yleisön; hakkereita mieluummin vastata kysymyksiin, jotka kouluttaa moni kuin kysymyksiä palvelee vain muutama.

Ymmärrettävästi, taitava hakkereita ja laatijoiden suosittuja ohjelmia saavat jo yli osansa väärin kohdennettuja viestejä. Lisäämällä tulva, voit ääritapauksissa jopa olla olki, joka katkaisee kamelin selän – aika monta kertaa, edistäjiä suosittu projektit ovat peruuttaneet tukensa koska vahinkoja muodossa hyödytön sähköpostiliikenteen heidän henkilökohtaisia ​​tilejä tuli sietämätön.

Pinon Ylivuodon

Etsi, sitten kysyä Stack Exchange

Viime vuosina Stack Exchange yhteisö sivustoja on tullut merkittävä voimavara vastaamalla teknisiä ja muita kysymyksiä ja on jopa ensisijainen foorumi monet avoimen lähdekoodin projekteja.

Aloita Google-haun ennen kuin katsot Stack Exchange; Google indeksoi niitä reaaliaikaisesti. On erittäin hyvä mahdollisuus, että joku on jo pyytänyt samankaltainen kysymys, ja Stack Exchange sivustot ovat usein yläosassa hakutulosten. Jos et löytänyt mitään Googlen kautta, etsi jälleen erityisen paikan tärkeimmät kysymykseesi (katso alla). Etsiminen tunnisteita voidaan auttaa kaventamaan tulokset.

Jos et vieläkään ei löytänyt mitään, lähetä kysymyksesi yhdellä, jossa on eniten aiheeseen. Käytä muotoilutyökaluilla erityisesti koodia ja lisätä tunnisteita, jotka liittyvät aineen kysymykseesi (erityisesti nimi ohjelmointikieli, käyttöjärjestelmä tai kirjasto sinulla on ongelmia). Jos Commenter kysyy lisätietoja, muokata Pääposti sisällyttää sen. Jos jokin vastaus on hyödyllistä, klikkaa ylänuolta upvote sitä; Jos vastaus antaa ratkaisu ongelmaan, rastita alla äänestys nuolia hyväksymään sen oikein.

Stack Exchange on kasvanut  yli 100 sivustoja , mutta tässä ovat todennäköisimmin ehdokkaat:

 • Super Käyttäjä on kysyttävää yleiskäyttöinen Computing. Jos ei ole kysymys koodia tai ohjelmat, jotka puhua vain verkkoyhteyden kautta, se todennäköisesti menee täällä.
 • Pinon ylivuoto on kysyttävää ohjelmointiin.
 • Server Vika on kysyttävää palvelimen ja verkon hallinto.

Useita hankkeita on omat erityiset sivustot, kuten Android, Ubuntu, TeX/LaTeX ja SharePoint. Tarkista Stack Exchange sivuston up-to-date listan.

Web ja IRC foorumit

Paikallinen käyttäjäryhmä, tai Linux-jakelu, voi mainostaa verkkokeskusteluryhmästä tai IRC-kanavalla, jossa aloittelijat voivat saada apua. (Ei-Englanti puhuvissa maissa newbie foorumit ovat yhä todennäköisemmin postituslistoille.) Tämä on hyvä alku paikkoja kysyä, varsinkin jos luulet voinut laueta suhteellisen yksinkertainen tai yleinen ongelma. Mainostettu IRC-kanavalla on avoin kutsu kysyä siellä ja usein saada vastauksia reaaliaikaisesti.

Itse asiassa, jos sinulla ohjelma, joka antaa sinulle ongelmia Linux-jakelu (kuten nykyään yleisiä), se voi olla parempi kysyä distro foorumilla/list ennen uutta ohjelman hanke forum/lista. Hankkeen hakkerit voi vain sanoa, ”käytä  meidän  rakentaa”.

Ennen lähettämistä tahansa Web-foorumin, tarkistaa, jos se on hakutoiminto. Jos näin on, kokeile pari avainsanahakuihin jotain ongelman; se vain voi auttaa. Jos teit yleinen Web-haku ennen (kuten sinun pitäisi olla), etsiä ryhmästä muutenkin; Web-laajuinen hakukone ei välttämättä ole kaikkia tämän foorumin indeksoitu äskettäin.

On yhä useammin hankkeille tehdä käyttäjätuen yli verkkokeskusteluryhmästä tai IRC-kanava, sähköpostitse varattu enemmän kehittämiseen liikennettä. Joten etsiä niitä kanavia ensimmäistä pyytäessään hankekohtaista apua.

IRC, se on luultavasti parasta olla dumpata pitkään ongelman kuvaus kanavan ensimmäinen asia; jotkut tulkitsevat tämän kanavan vuotoveden. Paras lausua yksirivisenä ongelmankuvauksen tavalla senkin aloittaa keskustelun kanavalla.

Toisessa Vaiheessa, Käytä Projektin Postituslistoille

Kun hanke on kehitystä listaa, kirjoita postituslistalle, ei yksittäisille kehittäjille, vaikka uskot kuka voi parhaiten vastata kysymykseen. Tarkista dokumentaatio projektista ja sen etusivun osoitteen projektin listaa, ja käyttää sitä. On olemassa useita hyviä syitä politiikan:

 • Kysymyksiin tarpeeksi hyvä pyydetään yhden kehittäjä olla hyötyä koko ryhmälle. Päinvastoin, jos epäilet kysymys on liian tyhmä listan, se ei ole tekosyy kiusaa yksittäisille kehittäjille.
 • Kysymysten luettelossa jakaa pyykin kehittäjien. Yksittäiset kehittäjä (varsinkin jos hän on projektinjohtaja) voi olla liian kiireinen vastaamaan kysymyksiin.
 • Useimmat postituslistoille arkistoidaan ja arkistoista indeksoidaan hakukoneita. Jos kysyt kysymyksesi-luettelosta ja siihen vastataan, tuleva querent voisi löytää kysymys ja vastaus Webissä sijaan pyytää sitä uudelleen.
 • Jos tietyt kysymykset nähdään kysytään usein, kehittäjät voivat käyttää näitä tietoja parantaakseen ohjeista tai ohjelmiston itse vähemmän sekava. Mutta jos nämä kysymykset on esitetty yksityisten, kukaan ei ole täydellinen kuva siitä, mitä kysymyksiä kysytään usein.

Jos hanke on sekä ”käyttäjä” ja ”kehittäjä” (tai ”hakkeri”) listan tai verkkokeskusteluryhmästä, ja et hakkerointi koodia, kysy että  ”käyttäjä” listan/forum. Älä oleta, että olet tervetullut kehittäjä luetteloon, missä he todennäköisesti kokemaan kysymykseen melu häiritsee heidän kehittäjä liikennettä.

Kuitenkin, jos olet varma,  kysymyksesi on ei-triviaali, ja et saa vastauksen  ”käyttäjä”  lista/foorumi useita päiviä, kokeile ”kehittäjä” yksi. Sinun olisi viisasta vaanivat siellä muutama daysor ainakin tarkistaa viime päivinä arkistoidut viestit, oppia paikallista Folkways ennen lähettämistä (oikeastaan tämä on hyviä neuvoja jokaista yksityistä tai osittain yksityiset lista).

Jos et löydä projektin postituslistalle osoitetta, mutta vain nähdä osoitteen ylläpitäjän hankkeen, mennä eteenpäin ja kirjoittaa ylläpitäjälle. Mutta myös siinä tapauksessa, älä oleta, että listaa ei ole olemassa. Mainitse sähköpostin, jota yritit eikä voinut löytää sopiva listaa. Myös mainita, että et vastusta ottaa viestisi välitetään muille ihmisille. (Monet uskovat, että yksityinen sähköposti olisi pysyvät yksityisinä, vaikka ei ole mitään salaista siinä. Sallimalla viestisi välitetään annat kirjeenvaihtaja valita, miten käsitellä sähköpostiisi.)

Käytä Mielekästä, Tietystä Aiheesta Otsikot

Postituslistoille, uutisryhmissä tai Web-foorumeilla, aihe otsikossa on loistava tilaisuus houkutella pätevien asiantuntijoiden huomion noin 50 merkkiä. Älä tuhlaa sitä leperrellä kuin ”Auttakaa minua” (saati ”auttakaa minua !!!!”, viestejä aiheista, kuten jotka saavat poisheitettävän refleksi). Älä yritä tehdä meihin syvyyttä ahdistusta; käyttää tilaa super-tiivis ongelmankuvauksen sijaan.

Yksi hyvä yleissopimus aihe otsikot, jota monet teknistä tukea organisaatioille, on  ”esine – poikkeama””Objekti” osa määrittää, mitä asiaa tai ryhmää asioita on ottaa ongelma, ja ”poikkeama” osa kuvaa poikkeamaa odotetusta käyttäytymisestä.

Tyhmä:
AUTA! Video ei toimi kunnolla minun laptop!
Fiksu:
X.org 6.8.1 epämuodostunut hiiren kursori, Fooware MV1005 vid. piirisarja
älykkäämpiä:
X.org 6.8.1 hiiren osoitin Fooware MV1005 vid. piirisarja – on epämuodostunut

Prosessi kirjallisesti ”objekti-poikkeama” kuvaus auttaa järjestämään ajatella ongelmasta tarkemmin. Mikä vaikuttaa? Vain hiiren osoitin tai muita graafisia liian? Onko tämä nimenomaan X.org versioon X? Versioon 6.8.1? Onko tämä erityisesti Fooware video piirisarjoja? Mallintaa MV1005? Hakkeri joka näkee tuloksen voi välittömästi ymmärtää, mitä se on, että sinulla on ongelma ja ongelma sinulla on, yhdellä silmäyksellä.

Yleisemmin kuvitella katsomalla indeksi arkiston kysymyksiä, vain aihe linjat näytetään. Tee otsikkokenttään vastaamaan kysymykseesi riittävän hyvin, että seuraava henkilö hakuja arkiston kysymyksen samanlainen kuin omasi pystyy seuraamaan lanka vastaus sen sijaan lähettämistä uudelleen tätä kysymystä.

Jos kysyt kysymyksen vastauksen, muista vaihtaa otsikkokenttään osoittamaan, että olet esittänyt kysymyksen. Otsikkokenttään, joka näyttää ”Vs: test” tai ”Vs: uusi vika” on vähemmän todennäköisesti houkutella hyödyllisiä määriä huomiota. Myös leikata noteeraus aiempien viestien sen suuruisena cluing vuonna uusia lukijoita.

Älä pelkästään osuma vastauksen listan viestin, jotta voidaan aloittaa kokonaan uuden kierteen. Tämä rajoittaa yleisöön. Postia lukijat, kuten mutt, jotta käyttäjä voi lajitella lanka ja sitten piilottaa viestejä lanka taittamalla säiettä. Ihmiset, jotka tekevät joka ei koskaan näe viestisi.

Aiheen muuttaminen ei riitä. Mutt, ja luultavasti muita postin lukemiseen, tarkastellaan muita tietoja sähköpostin ylätunnisteista määrittää sen lanka, ei otsikkokenttään. Sen sijaan aloittaa kokonaan uuden sähköpostiviestin.

Web foorumeilla sääntöjen hyvien käytäntöjen ovat hieman erilaiset, koska viestit ovat yleensä paljon enemmän sidoksissa tiettyyn keskusteluketjuja ja usein näkymätön ylityksestä kierteet. Aiheen muuttaminen kun esittänyt kysymyksen vastauksena ei ole välttämätöntä. Ei kaikki foorumit jopa antaa erillisenä oppiaineena viivoja vastauksia, ja lähes kukaan ei lue niitä, kun he tekevät. Kuitenkin esittänyt kysymyksen vastauksessa on kyseenalainen käytäntö itsessään, koska se näkyy vain ne, jotka ovat katsomassa tätä säiettä. Joten, jos olet varma, että  haluat  kysyä vain ihmiset nykyisin toimivat lanka, aloita uusi.

Helpottavat Vastata

Viimeistely kysely ”Lähetä vastauksesi…” käy varsin epätodennäköistä saat vastauksen. Jos et voi olla vaivautunut ottamaan edes muutaman sekunnin tarvitse perustaa oikea vastausosoitetta otsikon sähköpostin agentti, emme voi viitsi kestää vielä muutaman sekunnin ajatella ongelman. Jos sähköpostiohjelmasi ei salli tätä, saat paremman sähköpostiohjelmaa. Jos käyttöjärjestelmä ei tue mitään sähköpostiohjelmia, jotka mahdollistavat tämän, saat paremman käyttöjärjestelmä.

Web foorumeilla, pyydetään vastausta sähköpostitse on suoranainen töykeä, ellet usko tieto voi olla herkkä (ja joku tulee jostain tuntemattomasta syystä, voit mutta ei koko foorumin tietävät sen). Jos haluat sähköpostiviestin kopio kun joku vastaa tähän lanka, pyytää verkkokeskusteluryhmästä lähettää sen; tätä toimintoa tuetaan lähes kaikkialla alle vaihtoehtoja, kuten ”katso tätä säiettä””lähetä sähköpostiviestejä vastauksia”, jne.

Kirjoita selkeästi, kieliopin, oikein-kirjoitettu kieli

Olemme huomanneet kokemuksesta, että ihmiset, jotka ovat huolimattomia ja huolimaton kirjoittajat ovat yleensä myös huolimaton ja huolimaton ajattelun ja koodaus (riittävän usein vetoa, anyway). Vastaamassa kysymyksiin varomattomasta ja huolimaton ajattelijat ole palkitsevaa annamme mieluummin viettää aikaa muualla.

Joten ilmentäviä kysymyksesi selkeästi ja hyvin tärkeää. Jos et voi olla vaivautunut tekemään sitä, emme voi viitsi kiinnittää huomiota. Käyttää ylimääräistä vaivaa hioa kieli. Sen ei tarvitse olla jäykkä tai muodollinen – itse asiassa hakkeri kulttuuri arvostaa epävirallisen, slangy ja humoristinen käytetyn kielen tarkasti. Mutta se on oltava tarkka; On oltava viitteitä siitä, että olet ajatellut ja kiinnittää huomiota.

Oikeinkirjoituksen, pistemäinen ja hyödyntää oikein. Älä sekoita ”sen” kanssa ”se””löysä” kanssa ”menettää”, tai ”diskreetti” kanssa ”huomaamaton”. Älä kirjoita ISOILLA; tämä tulkitaan huutaminen ja epäkohteliasta. (All-Smalls on vain hieman vähemmän ärsyttävää, koska se on vaikea lukea. Alan Cox voi koira veräjästä, mutta ei voi.)

Yleisemmin jos kirjoitat kuin puoliksi lukutaitoisia töppäys luultavimmin ohitetaan. Joten älä käytä pikaviestipalvelu pikakuvakkeet. Spelling ”sinä”, kuten ”U” saa sinut näyttämään puoliksi lukutaitoisia töppäys tallentaa kaksi koko painalluksia. Huonommin: kirjoittaminen kuin l33t skriptipennuista hax0r on ehdoton kuolinisku ja takaa saat vain kivinen hiljaisuus (tai parhaassa, kasaamista auttaa ivan ja sarkasmia) vastineeksi.

Jos pyydät kysymyksiä foorumi, joka ei käytä äidinkieli, saat rajoitetun määrän löysällä oikeinkirjoituksen ja kielioppivirheitä – mutta ylimääräisiä löysällä lainkaan laiskuuden (ja kyllä, pystymme yleensä havaita tämän eron). Myös ellet tiedä mitä vastaajan kielet ovat, kirjoittaa Englanti. Kiireinen hakkerit ovat yleensä yksinkertaisesti huuhdella kysymyksiin kielillä he eivät ymmärrä, ja Englanti on työkieli Internetissä. Kirjoittamalla Englanti minimoit mahdollisuuksiasi että kysymys hylätään lukematta.

Jos kirjoitat Englanti, mutta se on toinen kieli sinulle, se on hyvä muoto varoittaa mahdollisia vastaajia mahdollisille kielivaikeuksien ja vaihtoehtoja saada niiden ympärille. esimerkkejä:

 • Englanti ei ole äidinkieleni; suokaa anteeksi kirjoitusvirheitä.
 • Jos puhut $ LANGUAGE, lähetä sähköpostia/PM minua; Saatan tarvita apua kääntämiseen kysymykseeni.
 • Olen perehtynyt teknisiä termejä, mutta jotkut slangia ilmaisuja ja sanontoja ovat minulle vaikeaa.
 • Olen lähetetty kysymykseeni $ kieli ja Englanti. Otan mielelläni kääntää vastauksia, jos käyttää vain jompaakumpaa.

Lähettää Kysymyksiä Saavutettavassa, Standardimuodoissa

Jos teet kysymyksen keinotekoisesti vaikea lukea, se on todennäköisesti sivuuttaa yhden, joka ei ole. Niin:

 • Lähettää vain teksti postia, ei HTML. (Ei ole vaikea sammuttaa HTML.)
 • MIME liitetiedostoja ovat yleensä kunnossa, mutta vain, jos ne ovat todellisia sisältöä (kuten yhdistettyyn lähdetiedoston tai patch), eikä pelkästään boilerplate tuottamat sähköpostiohjelman (kuten toisen kopion viestistäsi).
 • Älä lähetä sähköpostia, jossa kokonaisia ​​kappaleita ovat yhden moninkertaisesti riveinä. (Tämä tekee liian vaikea vastata vain osa viestiä.) Oletetaan, että vastaajat ovat lukeminen posti 80-merkin laajuinen tekstinäyttöjä ja asettaa oman linjan wrap vastaavasti jotain alle 80.
 • Älä kuitenkaan ole kääri tietoja (kuten lokitiedosto kaadetaan tai istunto transkriptien) milloin tahansa kiinteä sarakeleveyttä. Tietojen olisi sisällytettävä sellaisenaan, joten vastaajat voivat luottaa siihen, että he näkevät, mitä näit.
 • Älä lähetä MIME quoted-printable koodausta Englanti-kielen keskustelupalsta. Tämä koodaus voi olla tarpeen, kun viet kielellä ASCII ei kata, mutta monet sähköposti aineet eivät tue sitä. Rikkoutuessaan, kaikki nuo = 20 kuvioita hajallaan tekstissä ovat rumia ja häiritseviä – tai voi aktiivisesti sabotoida semantiikkaa tekstin.
 • Koskaan, koskaan odottaa hakkerit pystyä lukemaan suljettuun omaan tiedostomuotoja, kuten Microsoft Word tai Excel. Useimmat hakkerit reagoida näihin suunnilleen samoin kuin olisit ottaa kasa höyryävän sian lanta dumpataan ovesi. Vaikka ne voivat selviytyä, he paheksuvat tarvitse tehdä niin.
 • Jos lähetät sähköpostiviestin Windows-kone, sammuta Microsoftin ongelmallinen ”Älykkäät lainausmerkit” ominaisuus (Työkalut> Automaattisen korjauksen asetukset, poista Älykkäiden lainausmerkkien valintaruutu kohdasta Automaattinen muotoilu kirjoitettaessa.). Tämä on niin vältät sadetus roskamerkkejä läpi viestisi.
 • Web foorumeilla, käytä väärin ”Smiley” ja ”HTML” piirteitä (kun he ovat läsnä). Hymiö tai kaksi on yleensä OK, mutta värillistä hieno teksti taipumus saada ihmiset ajattelemaan olet ontuva. Vakavasti overusing hymiöt ja väriä ja fonttien tekee tulet pois kuin giggly teinityttö, joka ei ole yleensä hyvä idea, ellet ole enemmän kiinnostunut seksistä kuin vastauksia.

Jos käytät graafista-käyttöliittymä sähköpostiohjelma kuten Netscape Messenger, MS Outlook tai heidän kaltaisensa, varottava, että se saattaa rikkoa näitä sääntöjä, kun sitä käytetään sen oletusasetuksilla. Useimmat tällaiset asiakkaat ovat valikkopohjaisessa ”View Source” komento. Käytä tätä jotain omassa lähetetyt kansioon, tarkistaa lähettää tekstimuodossa ilman turhia liitteenä lika.

Tarkkaan ja informatiivinen ongelman

 • Kuvaile oireita ongelman tai vian huolellisesti ja selvästi.
 • Kuvata ympäristöä, jossa se esiintyy (kone, käyttöjärjestelmä, sovellus riippumatta). Anna toimittajan jakelu- ja vapautumisen taso (esim: ”Fedora Core 7””Slackware 9.1” jne).
 • Kuvaile tutkimus teit yrittää ymmärtää ongelman ennen kysyi.
 • Kuvaile diagnostisia vaiheet otit yrittää selittää ongelman itse ennen kuin kysyi.
 • Kuvailkaa mahdollisesti asiaan viimeaikaisia ​​muutoksia tietokoneen tai ohjelmiston kokoonpano.
 • Jos suinkin mahdollista, tarjota tapa toistaa ongelman valvotussa ympäristössä .

Onko parasta mitä voi ennakoida kysymyksiin hakkeri kysyy, ja vastata niihin etukäteen oman avunpyyntöä.

Antaa hakkerit kyky toistaa ongelman valvotussa ympäristössä on erityisen tärkeää, jos olet ilmoittamassa jotain luulet on vian koodin. Kun teet tämän, oman kertoimet saada hyödyllinen vastaus ja nopeudesta, jolla olet todennäköisesti saada tämän vastauksen molemmat parantavat valtavasti.

Simon Tatham on kirjoittanut erinomaisen esseen oikeus Miten Report Bugs tehokkaasti. Suosittelen lämpimästi, että luet sen.

Volyymi ei ole Tarkka

Sinun täytyy olla tarkka ja informatiivinen. Tämä pää ei tarjoilla yksinkertaisesti polkumyynti valtavia määriä koodia tai datan tukipyyntö. Jos sinulla on suuri, monimutkainen testitapaus joka rikkoo ohjelmaa, yritä leikata sitä ja tehdä siitä mahdollisimman pieni.

Tästä on hyötyä ainakin kolmesta syystä. Yksi: nähdään panemaan voimavaroja yksinkertaistaa kyseessä merkitsee todennäköisesti sitä, saat vastauksen, kaksi: yksinkertaistaminen kysymys merkitsee todennäköisesti sitä, saat hyödyllisiä vastauksen. Kolme: Kun jalostusprosessissa vikailmoituksen voi kehittyä korjaus tai kiertotapa itse.

Älä Kiirehdi Vaatia, että olet Löytänyt Virheen

Kun sinulla on ongelmia ohjelmiston osa, väitä olet löytänyt virheen, jos olet erittäin, erittäin  varma omasta maasta. Vihje: jos et voi tarjota lähdekoodin laastari, joka korjaa ongelman, tai testausalusta vastaan aiemman version, joka osoittaa virheellistä käyttäytymistä, et luultavasti ole totta tosiaan. Tämä koskee verkkosivuja ja dokumentointi, liian; jos olet löytänyt asiakirjoista ”vika”, sinun tulisi toimittaa vaihto tekstiä ja mitkä sivut sen pitäisi mennä.

Muista, on olemassa monia muita käyttäjiä, jotka eivät ole kokeneet ongelman. Muuten olisit oppinut siitä lukiessaan asiakirjat ja Internetistä etsimistä (et tee sitä ennen valittavat, eikö niin?). Tämä tarkoittaa sitä, että hyvin todennäköisesti se on sinulle, jotka tekevät jotain väärin, ei ohjelmistoa.

Ihmisiä, jotka kirjoittivat ohjelmisto kovasti työtä, jotta se toimisi mahdollisimman hyvin. Jos väität olet löytänyt virheen, sinun on kiistämistä osaamistaan, mikä saattaa loukata joitakin niistä, vaikka olet oikeassa. Se on erityisen epädiplomaattinen ele huutaa ”vika” otsikkokenttään.

Kun kysymällä kysymyksen, se on parasta kirjoittaa ikään kuin olettaa olet tekemässä jotain väärin, vaikka olet yksityisesti melko varma olet löytänyt todellinen vika. Jos todella on bugi, kuulet siitä vastauksessa. Toista se niin ylläpitäjät haluavat anteeksi teiltä, jos vika on todellinen, eikä niin, että voit heille velkaa anteeksipyynnön, jos olet sekaisin.

Nöyristely ei Korvaa Läksyjänne

Jotkut ihmiset, jotka saavat että he eivät käyttäydy sopimattomasti tai ylimielisesti, vaativa vastauksen, vetäytyä vastakkaiseen äärimmäisyyteen groveling. ”Tiedän, että olen vain säälittävä newbie häviäjä, mutta…”. Tämä on häiritsevää ja hyödytön. Se on erityisen ärsyttävää, kun se yhdistetään epämääräisyyttä todellisesta ongelmasta.

Älä tuhlaa aikaasi tai meidän, karkeisiin kädellinen politiikkaa. Sen sijaan esittää taustatietoja ja kysymyksesi niin selkeästi kuin voit. Se on parempi tapa kantaa itse kuin groveling.

Joskus Web foorumeilla on erilliset paikat newbie kysymyksiä. Jos sinusta tuntuu, sinulla on newbie kysymys, mene vain sinne. Mutta älä grovel sielläkään.

Kuvaile Ongelma Oireiden ole sinun Arvauksia

Se ei ole hyödyllistä kertoa hakkerit mitä luulet aiheuttaa ongelman. (Jos diagnostiset teoriat olivat niin kuumaa kamaa, olisitko konsultointia muiden apua?) Joten varmista kerrot heille raaka oireita mikä menee pieleen, eikä sinun tulkintoja ja teorioita. Anna heidän tehdä tulkintaa ja diagnoosi. Jos sinusta tuntuu, on tärkeää todeta arvauksesi, selvästi merkittävä se sellaisenaan ja miksi tuo vastaus ei toimi sinulle.

Tyhmä:
Saan back-to-back SIG11 virheitä ydin kokoaa ja epäilen hiusraja crack yksi emolevyn jälkiä. Mikä on paras tapa varmistaa, että laitteessa?
Fiksu:
Kotini rakennettu K6/233 FIC-PA2007 emolevy (VIA Apollo VP2 piirisarja), jossa 256 Mt Corsair PC133 SDRAM alkaa saada toistuvia SIG11 virheitä noin 20 minuutin kuluttua virran kytkemisen aikana ytimen kokoaa, mutta ei koskaan ensimmäiset 20 minuuttia. Uudelleenkäynnistystä ei käynnistä kelloa, mutta virtaa alas yhdessä yössä ei. Vaihtamalla kaikki RAM ei auttanut. Asiaankuuluva osa tyypillisen koota loki seuraavasti.

Koska edellisessä kohdassa näyttää olevan kova monille ymmärtää, tässä on lause muistuttaa: ”Kaikki teknikoita ovat Missouri.”, Että Yhdysvaltain valtion virallinen motto on ”Näytä” (ansaittu vuonna 1899, kun kongressiedustaja Willard D . Vandiver sanoi: ”minä tulen maasta, joka nostaa maissin ja puuvillan ja cockleburs ja demokraattien, ja vaahtoava puhetaito ei vakuuta eikä tyydyttää minua. Olen kotoisin Missourin. Sinulla näyttää minulle.”) Kun diagnosticians’ tapauksessa, se on ei ole kyse skeptisyys, vaan kirjaimellinen, toiminnallinen tarve nähdä mikä on mahdollisimman lähellä samaa raaka näyttöä siitä näet, ennemmin kuin arvelee ja yhteenvetoja. Näytä meille.

Kuvailemaan Ongelmaa Oireet Aikajärjestyksessä

Johtolankoja hyödyllisin mietitään mikä meni pieleen usein hajallaan tapahtumiin välittömästi ennen. Joten, tilisi pitäisi kuvata tarkasti, mitä teit ja mitä koneen ja ohjelmiston tekivät, vievät räjähdys. Tapauksessa komentorivin prosesseja, joilla on loki (esim, käyttämällä script hyödyllisyys) ja lainata asiaa parikymmentä linjat on erittäin hyödyllinen.

Jos ohjelma, joka puhalsi jopa teitä on diagnostiikkamahdollisuuksia (kuten -v verbose), yritä valita asetuksia, jotka lisäävät hyödyllistä vianjäljitystietoa transkriptioon. Muista, että enemmän ei ole välttämättä parempi; yritä valita debug taso, joka ilmoittaa sen sijaan hukkuminen lukijan roskaa.

Jos tilisi päätyy on pitkä (enemmän kuin noin neljä kappaletta), se voisi olla hyödyllistä lyhyesti todeta ongelman ylös, sitten seuraamaan kronologisessa tarina. Näin hakkerit tietävät mitä katsella lukemisen tilillesi.

Kuvaile Tavoite, eikä Askel

Jos yrität selvittää, miten tehdä jotain (vastakohtana raportointi bugi), aloittaa kuvailemalla tavoite. Vasta sitten kuvata erityisen askel kohti sitä, että olet estetty.

Usein ihmiset, jotka tarvitsevat teknistä apua on korkean tason tavoite mielessä ja juuttua siihen, mitä he ajattelevat on yksi tietty polku kohti maalia. Ne tulevat apua vaiheessa, mutta eivät ymmärrä, että polku on väärä. Se voi kestää huomattavia vaivan aiemmin tämä.

Tyhmä:
Miten saan väri-poimija on FooDraw ohjelma ottaa heksadesimaalista RGB-arvo?
Fiksu:
Yritän korvata väritaulukkoon kuvaan arvoilla valitsemani. Juuri nyt ainoa tapa näen tehdä tämä on muokkaamalla kunkin taulukon korttipaikka, mutta en voi saada FooDraw n värinvalitsimen ottaa heksadesimaalimuotoinen RGB-arvon.

Toinen versio kysymys on älykäs. Sen avulla vastauksen, joka viittaa työkalu paremmin tehtävään.

Älä Pyydä Ihmisiä Vastaamaan Yksityisten Sähköpostitse

Hakkerit uskovat ongelmien ratkaiseminen pitäisi olla julkinen, avoin prosessi, jonka aikana ensin kokeilla osoitteessa vastaus voidaan ja pitäisi korjata, jos joku asiantunteva huomaa, että se on puutteellinen tai virheellinen. Myös auttajia saada heidän palkkansa siitä, että vastaajat nähdään olevansa pätevä ja osaava heidän ikäisensä.

Kun pyydät yksityisviestin, olet häiritsevät sekä prosessin palkkion. Älä tee tätä. Se on vastaajan valinta joko vastata yksityisesti – ja jos hän tekee, se on yleensä, koska hän ajattelee kysymys on liian huonosti muodostettu tai ilmeisiä mielenkiintoista muille.

On yksi rajoitettu poikkeus tähän sääntöön. Jos luulet kysymys on sellainen, että olet todennäköisesti saada monia vastauksia, jotka ovat kaikki hyvin samankaltaisia, sitten taikasanat ovat ”E-mail minua ja minä yhteenvedon vastauksia ryhmä”On kohtelias yrittää tallentaa listan tai uutisryhmää tulva olennaisesti identtisiä viestejä – mutta sinun täytyy pitää lupauksen tiivistää.

Oltava Yksiselitteinen Kysymyksestäsi

Avoimia kysymyksiä yleensä mielletään avoin aika uppoaa. Ne ihmiset todennäköisimmin voi antaa sinulle hyödyllistä vastausta ovat myös vilkkain ihmiset (jos vain koska he ottavat eniten työtä itse). Tällaisia ​​ihmisiä ovat allergisia avoimiin aikaa nieluja, joten ne ovat yleensä allerginen avoimia kysymyksiä.

Olet todennäköisesti saada hyödyllinen vastaus, jos olet selkeästi mitä haluat vastaajien tehdä (tarjota viitteitä, lähettää koodia, tarkista laastari riippumatta). Tämä keskittävät vaivaa ja esittänyt epäsuorasti yläraja aikaa ja energiaa vastaaja on myönnettävä auttamaan sinua. Tämä on hyvä.

Ymmärtää maailmaa asiantuntijat elävät, ajattelevat asiantuntemusta runsas luonnonvara ja aikaa vastata niin niukka yksi. Mitä vähemmän on aikaa sitoutumista teitä epäsuorasti kysyä, sitä todennäköisemmin olet saada vastauksen joku todella hyvä ja todella kiireinen.

Joten on hyödyllistä kehystää kysymykseen minimoida aikaa sitoutumista tarvitaan asiantuntijan kenttään – mutta tämä ei useinkaan ole sama asia kuin yksinkertaistaa kysymykseen. Siten esimerkiksi ”Voisitko antaa minulle osoitin hyvä selitys X?” On yleensä älykkäämpiä kysymys kuin  ”Voisitko selittää X, kiitos?”. Jos sinulla on epäkunnossa koodia, se on yleensä älykkäämpiä pyytää joku selittää mitä vikaa se kuin se on pyytää joku korjata sen.

Kysyttäessä Koodi

Älä pyydä muita debug rikki koodia antamatta vihje millaisen ongelman niiden pitäisi olla etsimistä. Lähettämistä muutaman sadan rivin koodia, sanomalla ”se ei toimi”, jolla pääsee huomiotta. Lähettämistä kymmenkunta riviä koodia, sanomalla ”jälkeen rivi 7 Odotin nähdä <x>, mutta <y> tapahtui sijaan” on paljon todennäköisempää saada siten vastauksen.

Tehokkain tapa olla tietää tarkkaan koodin ongelma on tarjota minimaalinen bug-osoittaen koetinkivi. Mikä on minimaalinen ennakkotapaus? Se on esimerkki ongelmasta; juuri tarpeeksi koodin näytteille toivotun käyttäytymisen eikä enempää. Miten teet minimaalinen ennakkotapaus? Jos tiedät mitä linjaa tai koodinpätkän on tuottaa ongelmallista käyttäytymistä, kopioi se ja lisää vain tarpeeksi tukeva koodilla täydellinen esimerkki (eli niin, että lähde on hyväksyttävää kääntäjä/tulkki/tms sovellus käsittelee sitä). Jos et voi kaventaa sitä tiettyyn osaan, kopioi lähteen ja alkaa poistaa paloina, jotka eivät vaikuta häiriökäyttäytymisen. Pienempi teidän minimaalinen koetinkivi on, sitä parempi (katso luvusta ”volyymi ei ole tarkkuus”).

Generoidaan todella pieni minimaalinen koetinkivi ei ole aina mahdollista, mutta yritetään on hyvä kuria. Se voi auttaa sinua oppimaan, mitä sinun täytyy ratkaista ongelman omalla – ja vaikka se ei ole, hakkerit haluavat nähdä, että olet kokeillut. Se tekee niistä entistä osuuskunta.

Jos haluat vain koodin tarkastelun, sanovat niin paljon etukäteen, ja muista mainita mitä alueita luulet voi erityisesti tarvitsevat lue ja miksi.

Älä Lähetä Kotitehtäviä Kysymyksiä

Hakkerit ovat hyviä tiputtelua kotitehtäviä kysymyksiä; useimmat meistä ovat tehneet ne itse. Nämä kysymykset ovat sinulle treenata, jotta opit kokemuksesta. Se on OK pyytää vihjeitä, mutta ei koko ratkaisuja.

Jos epäilet, että sinulla on ohittanut kotitehtäviä kysymys, mutta ei voi ratkaista sitä muutenkaan, yrittää kysyä käyttäjäystävällisellä ryhmän keskustelupalstalle tai (viimeisenä) on ”käyttäjä” lista/foorumin projektin. Vaikka hakkerit ovat  paikalla se, jotkut kokeneet käyttäjät voivat ainakin antaa vihjeen.

Karsi Turhia Kyselyitä

Vastusta kiusausta sulkea avunpyyntö semanttisesti-nolla kysymyksiä kuten ”Voiko kukaan auttaa minua?” Tai ”Onko vastaus?” Ensinnäkin: jos olet kirjoittanut ongelman kuvaus puoliväliin asiantuntevasti, kuten tacked-kysymysten ovat paras tarpeeton. Toinen: koska ne ovat tarpeettomia, hakkerit löytää ne ärsyttävät – ja todennäköisesti palaa loogisesti moitteeton mutta vähättelevä vastauksia kuin ”Kyllä, voit auttaa” ja ”Ei, ei ole apua sinulle.”

Yleensä kysyy kyllä-tai-ei-kysymystä on hyvä välttää, ellet halua  kyllä-tai-ei vastausta .

Älä Lippua Kysymykseesi Mahdollisimman ”Kiireellinen”, Vaikka se on Sinulle

Se ongelma, ei meidän. Väittäen kiireellisyys on hyvin todennäköisesti haitallista: useimmat hakkerit yksinkertaisesti poistaa tällaisia ​​viestejä kuten töykeä ja itsekäs yrityksissä tuottaa välitöntä ja erityistä huomiota. Lisäksi sana ‘Kiireellinen’ (ja muut vastaavat yrittää napata huomiota otsikkokenttään) usein laukaisee roskapostisuodattimet – suunnittelemasi vastaanottajat eivät ehkä koskaan näe sitä ollenkaan!

On yksi semi-poikkeus. Se voi olla syytä mainita, jos käytät ohjelmaa joitakin korkean profiilin paikka, joka hakkerit innostuvat; tällaisessa tapauksessa, jos olet kiireessä, ja sanot niin kohteliaasti, ihmiset voivat saada riittävän kiinnostuneita vastata nopeammin.

Tämä on hyvin riskialtista puuhaa, mutta koska hakkerit metrinen mitä on jännittävä todennäköisesti eroaa sinun. Kirjoittamisen International Space Station täyttäisi esimerkiksi mutta lähettämistä puolesta hyvän olon hyväntekeväisyys- tai poliittisiin aiheuttaa lähes varmasti ei. Itse asiassa lähettämistä ”Kiireellinen: Auta minua pelastaa sumean hylkeenpoikasten!” Luotettavasti pääset vierastavat tai syttyi jopa hakkereita jotka ajattelevat sumea hyljevauvoja ovat tärkeitä.

Jos löydät tämän salaperäinen, lukea uudelleen loput tästä kuinka toimitaan toistuvasti, kunnes ymmärrät sen ennen lähettämistä yhtään mitään.

Kohteliaisuus ei Koskaan Sattuu, ja Joskus Auttaa

Ole kohtelias. Käytä ”kiitos” ja ”Kiitos huomiota” tai ”Kiitos harkintaan”. Tee selväksi arvostat aikaa ihmiset viettävät auttaa sinua ilmaiseksi.

Olla rehellinen, tämä ei ole yhtä tärkeää kuin (ja voi korvata) on kieliopin, kirkas, tarkka ja kuvaava, välttäen omat formaatit jne.; hakkereita yleensä mieluummin saada suppeahkosta mutta teknisesti terävä vikailmoituksia kuin kohtelias epämääräisyyttä. (Jos tämä hämmentää teitä, muista, että arvostamme kysymys, mitä se opettaa meille.)

Kuitenkin, jos olet saanut teknistä ankat peräkkäin, kohteliaisuus ei lisätä mahdollisuuksia saada hyödyllinen vastaus.

(On pakko todeta, että ainoa vakava väite saamamme veteraani hakkerit Tämä ohje on suhteessa edellisessä suositus käyttää ”Kiitos jo etukäteen”. Jotkut hakkerit tuntevat tämän connotes aikomuksestaan olla kiittää ketään jälkeenpäin. Suosittelemme, joko sanoa ”Kiitos jo etukäteen” ensimmäinen ja kiittää vastaajia jälkeenpäin, tai ilmaista kohteliaisuus eri tavalla, esimerkiksi sanomalla ”Kiitos huomiota” tai ”Kiitos harkintaan”.)

Seurata Kanssa Lyhyen Muistion Ratkaisu

Lähettää merkinnän, kun ongelma on ratkaistu kaikille jotka auttoivat teitä; Kerro heille, miten se tuli ulos ja kiittää heitä jälleen heidän apuaan. Jos ongelma herätti yleistä kiinnostusta listan tai uutisryhmien, se on tarkoituksenmukaista lähettää seuranta siellä.

Optimaalisesti, vastauksen pitäisi olla lanka aloitti alkuperäisen kysymyksen lähettämistä, ja olisi pitänyt ‘kiinteä’, “PÄÄTTI tai yhtä ilmeinen tunniste otsikkokenttään. Postituslistoille nopeasti läpimenoaika, potentiaalinen vastaaja, joka näkee säikeen ”Ongelma X” loppuu ”Ongelma X – Fixed” ei tiedä tuhlata hänen/hänen aikaa edes lukeneet lanka (paitsi (t) hän itse toteaa Ongelma X mielenkiintoinen ) ja voi näin ollen käyttää tuolloin ratkaista eri ongelma.

Jatkoviesti ei tarvitse olla pitkä ja mukana; yksinkertainen ”Hei – se oli epäonnistunut verkkokaapeli! Kiitos kaikille. – Bill” olisi parempi kuin ei mitään. Itse asiassa, lyhyt ja ytimekkään on parempi kuin pitkä väitöskirja ellei ratkaisua on todellinen tekninen syvyys. Mihin toimiin ratkaisi ongelman, mutta sinun ei tarvitse toistaa koko vianmääritys järjestyksessä.

Sillä ongelmia joidenkin syvyyttä, on aiheellista lähettää tiivistelmä vianmäärityspolun historiaa. Kuvaile Viimeinen ongelma selvitys. Kuvailla mikä toimi ratkaisu, ja osoittavat vältettävissä umpikujiin jälkeen. Sokea kujat pitäisi tulla jälkeen oikea ratkaisu ja muut tiivistelmä materiaalia, eikä kääntämällä seurannan osaksi dekkari. Nimeä henkilöiden nimet, jotka auttoivat teitä; voit tehdä ystäviä tällä tavalla.

Sen lisäksi, että kohtelias ja informatiivinen, tällainen seurannassa auttaa muita etsimistä arkistosta postituslistan/uutisryhmä/foorumi tietää tarkalleen, mikä ratkaisu auttoi teitä ja siten voi myös auttaa heitä.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, tällainen seurannassa auttaa kaikkia, jotka auttoivat tuntevat tyydytystä tunne sulkemisen ongelmasta. Jos et ole techie tai hakkeri itse, luottavat meihin, että tämä tunne on erittäin tärkeää Gurut ja asiantuntijoiden napautit apua. Ongelmana kertomuksia että trail pois osaksi ratkaisematta olemattomiin ovat turhauttavia asioita; hakkerit kutittaa nähdä ne ratkaistaan. Liikearvo, joka raapiminen että kutittaa ansaitset on erittäin hyödyllistä sinulle seuraavan kerran haluat esittää kysymyksen.

Mieti, kuinka voit ehkä estää muita, joilla on sama ongelma tulevaisuudessa. Kysy itseltäsi, jos asiakirjat tai FAQ laastari auttaisi, ja jos vastaus on kyllä ​​lähettää että laastari ylläpitäjälle.

Keskuudessa hakkereita, tällainen hyvä seurannan käyttäytyminen juuri tärkeämpää kuin perinteiset kohteliaisuutta. Se miten saat maineen pelaa hyvin muiden kanssa, mikä voi olla erittäin arvokas.

Miten Tulkita Vastauksia

RTFM ja STFW: Miten Kertoa olet Vakavasti Mokasi

On vanha ja pyhitetty perinteen: jos saat vastauksen, jossa lukee ”RTFM”, henkilö, joka lähetti sen mielestä pitäisi lukenut Fucking Manual. Hän on lähes varmasti oikeassa. Mennä lukemaan sitä.

RTFM on nuorempi sukulainen. Jos saat vastauksen, jossa lukee ”STFW”, henkilö, joka lähetti sen mielestä pitäisi etsinyt Fucking Web. Hän on lähes varmasti oikeassa. Mene etsiä sitä. (Sen lievempi versio tästä on, kun sanotaan ”Google on ystäväsi!”)

Web foorumeilla, voit myös kertoa, etsiä foorumin arkistoista. Itse asiassa, joku voi jopa olla niin ystävällinen antamaan osoitin edellisen kierteen, jossa tämä ongelma on ratkaistu. Mutta älä luota tähän harkintaan; tee arkisto-hakuja ennen kysyy.

Usein henkilö kertoo sinulle tehdä hakuja on manuaalinen tai Web-sivun tiedot, joita tarvitset auki, ja etsii sitä hän tyyppejä. Vastausten tarkoita sitä, että vastaaja ajattelee (a)tiedot, joita tarvitset on helppo löytää, ja (b)opit enemmän, jos etsimään tietoa kuin jos olet sitä hemmoteltu sinulle.

Sinun ei pitäisi järkyttynyt tästä; by hakkeri standardit, sinun vastaaja näyttää sinulle karkea kunnoittaisit yksinkertaisesti ole sivuuttaa teitä. Sinun pitäisi sen sijaan olla kiitollisia tästä grandmotherly ystävällisyydestä.

Jos et Ymmärrä…

Jos et ymmärtänyt vastausta, eivät heti palautua takaisin kysyntää selvennystä. Käytä samaa työkaluja, joita käytetään yrittää vastata alkuperäiseen kysymykseen (käsikirjoja, usein kysyttyjä kysymyksiä, Web, ammattitaitoista ystävät) ymmärtää vastauksen. Sitten, jos vielä pyytää selvennystä, näytteille mitä olet oppinut.

Oletetaan esimerkiksi, että minä sanon teille: ”Se kuulostaa sinulla jumissa zentry; sinun poistaa se.” Sitten: tässä on  huono  followup kysymyksen: ’Mikä on zentry?’ Tässä on hyvä followup kysymys: ”OK, luin ohjesivuilta ja zentries on mainittu vain alle -z ja p kytkimet. Kumpikaan heistä sanoo mitään clearing zentries. Onko jokin näistä tai olen puuttuu jotain täällä?”

Tekemisissä Rudeness

Paljon siitä, mitä näyttää epäkohteliasta hakkeri piireissä ei ole tarkoitus loukata. Pikemminkin se tuote suorien, cut-through-the-paskaa viestinnän tyyli on luonnollista ihmisiä, jotka ovat enemmän huolissaan ongelmien ratkaisuun kuin tehdä toiset tuntuu lämpimältä ja sumea.

Kun huomaan röyhkeyden yrittää reagoida rauhallisesti. Jos joku todella näyttelemistä, on hyvin todennäköistä vanhempi henkilön luetteloon tai uutisryhmän tai foorumin soittaa hänelle siitä. Jos näin ei tapahdu, ja menetät temperamenttinsa, on todennäköistä, että henkilö menettää sen käyttäytyi sisällä hakkeriyhteisö normien ja sinun katsotaan syyllinen. Tämä satuttaa mahdollisuuksia saada tietoja tai apua haluat.

Toisaalta, et joskus kulkee röyhkeyden ja teeskentelyn, joka on varsin aiheeton. Kääntöpuoli edellä on, että se on hyväksyttävässä muodossa slam todellinen rikollisia melko kovaa, leikkaamalla niiden epäsopivasta terävällä sanallinen leikkausveitsellä. Ole hyvin, hyvin varma oman maahan, ennen kuin kokeilla tätä pelin. Linjan välillä korjataan huonoine tapoineen ja alkaa turhaa flamewar on riittävän ohut, että hakkereita itse ole harvinaista blunder sen poikki; jos olet aloittelija tai ulkopuolinen, mahdollisuutesi välttää tällaisen kömmähdys ovat alhaiset. Jos olet jälkeen informaatiolla eikä viihdettä, on parempi pitää sormensa pois näppäimistön kuin riski tähän.

(Jotkut väittävät, että monet hakkerit ovat lievä muoto autismi tai Aspergerin oireyhtymä, ja todella puuttuu joitakin aivojen piirejä voitelee ”normaali” ihmisen sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Tämä saattaa olla totta. Jos et ole hakkeri itse se voi auttaa sinua selviytymään meidän omituisuuksia jos luulet meistä olevan aivovauriosta. Mene oikealle eteenpäin. emme välitä, me like on mitä se on olemme, ja yleensä terve skeptisyys kliininen tarroja.)

Jeff Bigler n huomioita hienotunteisuutta suodattimet ovat myös relevantteja ja lukemisen arvoinen.

Seuraavassa jaksossa, me puhumme eri asia; sellainen ”röyhkeyden” näet, kun sinut huonosti.

Käytössä ei Reagoi miten Häviäjä

Kertoimet ovat sinun tyriä muutaman kerran hakkeri foorumit – tavoilla yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa, tai vastaavia. Ja sinun on kertonut kuinka mokasit mahdollisesti värikkäitä Asides. Julkisesti.

Kun näin tapahtuu, pahinta mitä voi tehdä on ruikuttaa siitä kokemuksesta, väittää tulleensa suullisesti pahoinpidelty, kysyntä anteeksipyyntöjä, huutaa, pidätä hengitystä, uhkaa oikeusjuttuja, valittaa ihmisten työnantajille, jätä wc-istuimen ylös jne sijaan tässä mitä teet:

Päästä sen yli. Se on normaalia. Itse asiassa, se on terve ja tarkoituksenmukaista.

Yhteisön standardit eivät elättämiseen: He ylläpitämä ihmistä aktiivisesti niitä soveltavien näkyvästi, julkisesti. Älä kitistä, että kaikki kritiikki olisi pitänyt kautta välitetty yksityinen sähköposti: Se ei ole, miten se toimii. Ei ole myöskään syytä vaatia olet ollut henkilökohtaisesti loukkaantunut kun joku kommentoi, että joku väittää oli väärä tai että hänen näkemyksensä eroavat. Nuo ovat häviäjä asenteita.

On ollut hakkeri foorumit missä, pois joitakin harhaanjohtava ajatus hyper-kohteliaisuus, osallistujia on kielletty julkaisemasta mitään moittiminen toisen viestit, ja kertoi  ”Älä sano mitään, jos et halua auttaa käyttäjää.” tuloksena lähtöä clueful osallistujia muualta saa ne laskeutua merkityksettömiä leperrellä ja muuttuvat käyttökelvottomiksi teknisenä foorumeilla.

Liioitellun ”ystävällinen” (kyseisessä tavalla) tai hyötyä: Valitse yksi.

Muista: Kun että hakkeri kertoo, että olet mokannut, ja (riippumatta siitä, kuinka gruffly) kertoo olla tekemättä sitä uudestaan, hän näyttelemistä huolta (1)sinä ja (2)hänen yhteisönsä. Olisi paljon helpompaa häntä hylkäämään teitä ja suodattaa teitä hänen elämänsä. Jos et voi hallita olla kiitollinen, ainakin on hieman arvokkuutta, älä kitistä, ja älä odota kohdeltavan hauras nukke vain koska olet tulokas kanssa teatraalisesti yliherkkä sielu ja harhoja oikeudesta.

Joskus ihmiset hyökkää kimppuusi henkilökohtaisesti, liekki ilman näkyvää syytä, jne, vaikka et tyriä (tai jotka ovat mokannut heidän mielikuvitustaan). Tässä tapauksessa, valittavat on tapa todella tyriä.

Nämä Flamers ovat joko Lamers joilla ei ole aavistustakaan, mutta uskovat olevansa asiantuntijoita tai mahdollisille psykologien testaus onko sinun tyriä. Muut lukijat joko sivuuttaa niitä, tai löytää tapoja käsitellä niitä itse. Flamers käyttäytymistä aiheuttaa ongelmia itselleen, jota ei tarvitse koskea sinua.

Älä anna itsesi vedetään flamewar joko. Useimmat liekit parhaiten ohitetaan – Kun olet tarkistanut, ovatko ne todella liekeissä, eikä osoittimia tapoja, joilla olet mokannut, eikä taitavasti salatun vastauksia Varsinainen kysymys (tämä tapahtuu samoin).

Kysymykset olla pyytämättä

Tässä muutamia klassisia tyhmiä kysymyksiä, ja mitä hakkerit ajattelevat, kun he eivät vastaa niihin.

K:  Mistä löydän ohjelman tai resurssin X?
K:  Miten voin käyttää X tehdä Y?
K:  Miten määritän komentotulkin?
K:  Voinko muuntaa AcmeCorp asiakirjan TeX tiedosto Bass-O-Matic File Converter?
K:  Minun {ohjelma, kokoonpano, SQL} ei toimi
K:  Minulla on ongelmia minun Windows-kone. Voitteko auttaa?
K:  Minun ohjelma ei toimi. Mielestäni järjestelmä laitos X on rikki.
K:  Minulla on ongelmia asentamisen Linux tai X Voitteko auttaa?
K:  Miten voin halki juuri/varastaa kanava-OPS etuoikeuksia/lukea jonkun sähköpostin?
K: Mistä löydän ohjelman tai resurssin X?
V: Samassa paikassa olisin löydä sitä, typerys – toisessa päässä web-haku. Ghod, ei jokainen osaa käyttää Googlen vielä?
K: Kuinka voin käyttää X tehdä Y?
V: Jos mitä haluat on tehdä Y, sinun pitäisi kysyä, että kysymys ei ole valmiiksi oletettaisiin käyttöön menetelmän, joka ei välttämättä ole tarkoituksenmukaista. Kysymykset Lomakkeen usein merkki henkilö, joka ei ole vain tietämättömiä X, mutta hämmentynyt siitä, mitä ongelma Y he ratkaisevat ja keskitytty liikaa yksityiskohtiin maan tilanteen. Se on yleensä parasta jättää sellaisia ​​ihmisiä, kunnes he määrittelevät ongelman paremmin.
K: Miten määritän komentotulkin?
V: Jos olet niin fiksu kysyä tätä kysymystä, olet tarpeeksi älykkäitä RTFM ja selvittää itse.
K: Voinko muuntaa AcmeCorp asiakirjan TeX tiedosto Bass-O-Matic File Converter?
V: Kokeile ja katso. Jos teit sen, olisit (a)oppii vastaus, ja (b)lopeta tuhlaa aikaani.
K: Minun {ohjelma, kokoonpano, SQL} ei toimi
V: Tämä ei ole kysymys, ja en ole kiinnostunut pelaamaan kaksikymmentä kysymystä urkkia todellinen kysymys ulos sinusta – minun on parempaakin tekemistä. Nähdessään jotain tällaista, minun reaktioni on tavallisesti yksi seuraavista:

 • Onko teillä mitään muuta lisättävää?
 • Voi, se on liian huono, toivottavasti kuntoon.
 • Ja tämä on juuri sitä, mitä tehdä kanssani?
K: Minulla on ongelmia minun Windows-kone. Voitteko auttaa?
V: Joo. Heitä, että Microsoftin roskakoriin ja asentaa avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä, kuten Linux tai BSD.Huomautus: et voi esittää kysymyksiä Windows koneita, jos ne ovat noin ohjelma, joka ei ole virallista Windows rakentaa tai vuorovaikutuksessa Windows-koneissa (eli Samba). Vain älä ihmettele antamaan vastaukseen, että ongelma on Windows eikä ohjelmaa, koska Windows on niin rikki yleisesti, että tämä on hyvin usein kyse.
K: Minun ohjelma ei toimi. Mielestäni järjestelmä laitos X on rikki.
V: Vaikka on mahdollista, että olet ensimmäinen henkilö huomaa ilmeinen puute järjestelmässä puhelut ja kirjastot vilkkaassa käytössä satoja tai tuhansia ihmisiä, se on melko todennäköistä, että olet täysin tietämättömänä. Satunnaiset väitteet vaativat epätavallisia todisteita; Kun haet korvausta kuten tämä, sinun täytyy varmuuskopioida selkeät ja kattava dokumentointi epäonnistumisen tapaus.
K: Minulla on ongelmia asentamisen Linux tai X Voitteko auttaa?
V: En halua kaivata käytännön käsiksi koneen vianmääritys tähän. Mennä kysymään paikallinen Linux-käyttäjäryhmä käytännön apua. (Löydät luettelon käyttäjäryhmille täältä.)Huomautus: kysymyksiä Linuxin asentamista voi olla tarpeen, jos olet vanhoja viestejä postituslistalle tietystä jakelusta, ja ongelma on, että distro; tai paikallisista käyttäjäryhmiä foorumeilla. Tässä tapauksessa varmista, kuvaamaan tarkat yksityiskohdat epäonnistumisen. Mutta tee huolellinen etsitään ensin, jossa ”Linux” ja kaikki epäilyttävät eri laitteella.
K: Miten halki juuri/varastaa kanava-OPS etuoikeuksia/lukea jonkun sähköpostin?
V: Olet Lowlife tämä haluaa semmoista ja ääliö kysymästä hakkeri auttaa.

Hyvät ja Huonot Kysymykset

Lopuksi aion osoittaa, kuinka esittää kysymyksiä järkevällä tavalla esimerkkiä; paria kysymyksiä sama ongelma, yksi kysyi tyhmästi ja yksi järkevällä tavalla.

Tyhmä: Mistä löydän tavaraa noin Foonly Flurbamatic?
Tämä kysymys vain kerjää ”STFW” vastauksena.
Taitava: Käytin Google yrittää löytää ”Foonly Flurbamatic 2600” Webissä, mutta en saanut mitään hyödyllistä osumia. Voinko saada osoittimen ohjelmointi löytyy tämän laitteen?
Tämä on jo STFWed, ja kuulostaa saattaa olla todellinen ongelma.
Tyhmä: En saa koodin projektin foo koota. Miksi se rikki?
Querent olettaa, että joku muu mokasin. Ylimielinen git…
Taitava: Koodi projektin elintarvikkeita ei kokoa alle Nulix versio 6.2. Olen lukenut FAQ, mutta sillä ei ole mitään sitä noin Nulix liittyviä ongelmia. Tässä transkriptio minun kokoelma yritys; onko se jotain tein?
Querent on määritellyt ympäristöön, lue FAQ, näkyy virhe, eikä sitä olettaen hänen ongelmat ovat jonkun muun syytä. Tämä voisi olla arvoltaan noin huomiota.
Tyhmä: Minulla on ongelmia minun emolevy. Voiko kukaan auttaa?
J. Satunnainen Hacker vastaus tähän on todennäköisesti ”Right. Tarvitaanko röyhtäily ja diapering myös?”, Jota seuraa boolia Delete-näppäintä.
Taitava: Yritin X, Y ja Z on S2464 emolevyn. Kun se ei toimi, yritin A, B ja C. Huomaa utelias oire kun yritin C. Ilmeisesti florbish on grommicking, mutta tulokset eivät ole mitä voisi odottaa. Mitkä ovat tavallisia syitä grommicking Athlon MP emolevy? Onko kellään ideoita enemmän testejä voin ajaa hahmottaa ongelma?
Tämä henkilö, toisaalta, tuntuu arvoinen vastaus. Hän/hän on näytteillä ongelmanratkaisun älykkyys sen sijaan passiivisesti odottamaan vastausta pudottaa korkeudesta.

Viimeisessä kysymykseen, huomaa pieni mutta tärkeä ero vaativa ”vastata minulle” ja ”Auttakaa minua selvittää mitä lisädiagnostiikkasta voin ajaa saavuttaa valaistumisen.”

Itse asiassa muodossa että viime kysymys läheisesti perustuu todelliseen tapaus, joka tapahtui elokuussa 2001 linux-kernel listaa (lkml). I (Eric) oli yksi kysyvät tuolloin. Olin nähdä salaperäinen jumiutumisia sijoitukset Tyan S2462 emolevy. Listan jäsenille toimitetaan kriittistä tietoa tarvitsin niiden ratkaisemiseksi.

Kysymällä tavalla tein, annoin ihmisille jotain pureskella; Tein sen helppoa ja houkuttelevaa heitä osallistumaan. Olen osoittanut kunnioitusta minun ikäisensä pystyvät ja pyysi heitä kuulemaan minulle peer. Olen myös osoitti kunnioitusta arvon aikaansa kertomalla heille umpikujiin olin jo ajaa alas.

Myöhemmin, kun minä kiitti ja huomautti siitä, kuinka hyvin prosessi oli työskennellyt, An lkml jäsen totesi, että hänen mielestään se oli toiminut ole, koska olen  ”nimi”, että luetteloon, vaan siksi kysyin oikeassa muodossa.

Hakkerit ovat jollain tapaa hyvin häikäilemätön kykyihin; Olen varma, että hän oli oikeassa, ja että jos minä olisi käyttäytynyt kuin sieni olisin ollut syttyi tai jätetty huomiotta riippumatta siitä, kuka olin. Hänen ehdotus, että kirjoitan ylös koko tapaus ohjausta muille johti suoraan kokoonpanoa tämän oppaan.

Jos et Saa Vastausta

Jos et saa vastausta, älä ota sitä henkilökohtaisesti, että emme tunne voimme auttaa sinua. Joskus jäsenet pyysivät ryhmä voi yksinkertaisesti tiedä vastausta. Ei vastausta ei ole sama asia kuin jätetään huomiotta, vaikka tosin on vaikea paikalla ero ulkopuolelta.

Yleensä yksinkertaisesti uudelleen lähettää kysymyksesi on huono idea. Tämä nähdään turhaan ärsyttävää. Ole kärsivällinen: henkilö, jolla on vastaus voi olla eri aikavyöhykkeiden ja unessa. Tai se voi olla, että kysymys ei ollut hyvin muodostuneita aluksi.

On muitakin lähteitä apua voi mennä, usein lähteet paremmin noviisi tarpeisiin.

On olemassa monia online-ja paikallisia käyttäjäryhmiä, jotka ovat harrastajia tietoa ohjelmistosta, vaikka ne ehkä koskaan kirjoittanut ohjelmiston itse. Nämä ryhmät muodostavat usein niin, että ihmiset voivat auttaa toisiaan ja auttaa uusia käyttäjiä.

On myös paljon kaupallisten yritysten voi sopimuskumppanina apua, sekä suuret että pienet. Älä arkaile ajatus ottaa maksamaan hieman apua! Loppujen lopuksi, jos auton moottori puhaltaa kannentiiviste, mahdollisuudet ovat sinun veisi sen korjaamoon ja maksaa kuntoon. Vaikka ohjelma ei maksa mitään, ei voi odottaa, että tuki aina ilmaiseksi.

Suosittuja ohjelmistoja, kuten Linux, on olemassa ainakin 10000 käyttäjää kohden kehittäjä. Se vain ei ole mahdollista, että yksi henkilö hoitaa tukipuheluiden yli 10000 käyttäjää. Muista, että vaikka joudut maksamaan tukea, olet silti maksaa paljon vähemmän kuin jos piti ostaa ohjelmistoja samoin (ja tukea suljetun lähdekoodin ohjelmisto on yleensä kalliimpia ja vähemmän toimivaltaisten kuin tuki avoimen lähdekoodin ohjelmistot).

Miten Vastata Kysymyksiin on Hyödyllinen Tapa

Ole hellä. Ongelma liittyvä stressi voi saada ihmiset näyttävät töykeä tai tyhmä, vaikka he eivät ole.

Vastaaminen ensikertalainen off-line. Ei ole tarvetta julkisen nöyryytyksen joku, joka on ehkä tehnyt rehellinen virhe. Todellinen newbie ei voi tietää, miten etsiä arkistojen tai jos FAQ varastoidaan tai lähetetty.

Jos et tiedä varmasti, niin sanoa! Väärä mutta arvovaltainen kuulostava vastaus on pahempi kuin ei ollenkaan. Eivät osoita ketään alas väärää polkua yksinkertaisesti koska se on hauskaa kuulostaa asiantuntija. Ole nöyrä ja rehellinen; hyvänä esimerkkinä sekä querent ja työtoverit.

Jos et voi auttaa, eivät haittaa.  Älä tee vitsejä menettelyistä, jotka voisivat roskakoriin käyttäjän asetukset – huono mahla saattaa tulkita näitä ohjeita.

Kysy hyvää kysymystä aiheuttamaan lisätietoja.  Jos olet hyvä Tämän querent oppii jotain – ja niin ehkä sinun. Yritä kääntää huono kysymys tulee hyvä; Muistan olimme kaikki aloittelijoille kerran.

Vaikka mutisten RTFM on joskus perusteltua vastatessaan joku, joka on vain laiska nahjus, osoitin dokumentaatio (vaikka se on vain ehdotus Googlelle hokeman) on parempi.

Jos aiot vastata kysymykseen ollenkaan, anna hyvää vastinetta.  Älä ehdota kludgy kiertoteitä kun joku käyttää väärää työkalua tai lähestymistapaa. Ehdota hyviä välineitä. Reframe kysymys.

Vastaa todellinen kysymys! Jos querent on ollut niin perusteellinen kuin tehdä hänen tutkimusta ja on sisällyttänyt kyselyn että X, Y, Z, A, B ja C on jo kokeiltu ilman hyvän tuloksen, se on äärimmäisen hyödytön reagoimaan ”Try A tai B” tai linkin jotain vain sanoo, ’Yritä X, Y, Z, A, B tai C.’.

Auta paikkakunnallasi oppia kysymykseen. Kun kenttään hyvä kysymys, kysy itseltäsi ”Miten asiaa koskeviin asiakirjoihin tai FAQ on muututtava, jotta kenenkään ei tarvitse vastata tähän uudelleen?” Sitten lähettää laastari Sivun ylläpitäjä.

Jos teit tutkimusta vastaamaan kysymykseen, osoittaa taitosi kirjoittamisen sijasta, ikään kuin veti vastauksen ulos selkään. Vastaaminen yksi hyvä kysymys on kuin ruokinta nälkäinen henkilö yhden aterian, mutta heille opetetaan tutkimuksen taitoja esimerkillään näyttää heille, miten kasvattaa ruokaa eliniän.

Muita Resursseja

Jos tarvitset opetusta perusteet siitä, miten henkilökohtaiset tietokoneet, Unix, ja Internet työtä, katso Unix ja Internet Fundamentals HOWTO.

Kun vapautat ohjelmistoja tai kirjoita korjaukset ohjelmiston, yritä seurata suuntaviivoja Software Release Practice HOWTO.

Kiitokset

Evelyn Mitchell tuki noin esimerkki tyhmiä kysymyksiä ja innoitti ”Miten antaa hyvä vastaus” osiossa. Mikhail Ramendik vaikuttaneet erityisen tärkeän parannusehdotuksia.