Johdatus Biomes

Source: https://php.radford.edu/~swoodwar/biomes/

Biomes  ovat merkittäviä alueellisia ryhmittymiä kasvien ja eläinten erotu klo maailmanlaajuisesti. Niiden leviäminen korreloivat voimakkaasti alueellisten ilmasto malleja ja eritellään huipentuma kasvillisuuden tyyppi. Kuitenkin  biomi koostuu paitsi huipentuma kasvillisuus, mutta myös niihin liittyvien successional yhteisöjen pysyviä subclimax yhteisöt, eläimistöön, ja maaperän.

Biomi käsite kattaa ajatus yhteisön vuorovaikutuksen kasvillisuuden joukossa, eläinpopulaatioihin, ja maaperän. Biomi (kutsutaan myös bioottinen alue) voidaan määritellä suuri alue erottuva kasvien ja eläinten ryhmät hyvin sovitettu fyysisen ympäristön sen jakelun alueella.

Ymmärtää luonne maapallon tärkeimpien biomes, yksi on oppia jokaiselle:

  • Maailmanlaajuinen jakelu kuvio: Jos jokainen biomi löytyy ja miten kukin vaihtelee maantieteellisesti. Tietty biomi voi koostua eri taksonikoostumus eri mantereilla. Mantereen-spesifinen yhteenliittymien lajien tietyllä biomi tunnetaan muodostumat ja usein tunnetaan eri paikallisia nimiä. Esimerkiksi lauhkean nurmi biomin kutsutaan vaihtelevasti Prairie, aro, pampa tai Veld, riippuen siitä, missä se esiintyy (Pohjois-Amerikka, Euraasian, Etelä-Amerikassa ja Etelä-Afrikassa, vastaavasti).
  • Yleisiä ominaisuuksia  ilmaston alueellista  ja rajoituksia ja vaatimuksia aseteta elämän tietyssä lämpötilassa ja/tai sateiden.
  • Näkökohtia fyysinen ympäristö, joka voi saada aikaan suurempi vaikutus kuin ilmasto määritettäessä yleinen kasvi growthforms ja/tai subclimax kasvillisuutta. Yleensä nämä tekijät ovat olosuhteet  substraatin  (esim, vetinen, liian droughty, vähäravinteisten) tai häiriön (esim määräajoin tulvan tai polttaminen).
  • Maaperän järjestyksessä (t), jotka luonnehtivat biomin ja ne  prosessit  osallistuvat maaperässä kehittämiseen.
  • Hallitseva, ominaisuus, ja ainutlaatuinen  growthforms; vertikaalinen ositus; lehtien muoto, koko, ja tapa, ja erikoistuotteita kasvillisuuden. Esimerkkejä viimeksi ovat ominaisia elämänhistorioita tai lisääntymis- strategioita, hajaantuminen mekanismeja, juuri rakenne, ja niin edelleen.
  • Tyypit  eläinten  (erityisesti selkärankaisten) ominaisuus biomin ja niiden  tyypillinen morfologiset, fysiologiset ja/tai käyttäytymiseen muutoksia ympäristöön.

Creative Commons License

Biomes Maailman SL Woodward on lisensoitu  Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen 3.0 Unported License.

Kirjoittaja: Dr. Susan L. Woodward, Maantieteen professori emerita, laitos Geospatial Science Radford yliopisto, Radford, Virginia. Sisällön maanpäällinen biomes alun perin valmistettiin 1997 sisällön vedessä biomes lisättiin 2012-2015. Andrew Foy, apulaisprofessori Geospatial Science Radford, on web ylläpitäjä sivuston. Kaikki sivut päivitetty viimeksi: 2012 SLW.