Signaali 11 taas ytimen kääntämistä

Source: http://bitwizard.nl/sig11/

BitWizard B.V.

Tämä UKK kuvaa, mitä mahdollisia syitä ovat vaikutus, joka häiritsee paljon ihmisiä viime aikoina. Nimittäin, että linux (*) – ytimen (tai muu iso paketti, että asia) koota kaatuu kanssa “signaali 11”. Syynä voi olla ohjelmisto tai (todennäköisesti) laitteisto. Lue selvittää lisää.
(*) Tietenkin mikään ei ole Linux erityinen. Jos laitteisto on hilseilevä, Linux, Windows 3.1, FreeBSD, Windows NT ja NextStep kaikki kaatuu.

Sig11 FAQ

KYSYMYS
Signaali 11, mitä se tarkoittaa?

VASTAUS
Signaalin 11, tai virallisesti tunnetaan “segmentointi vika”, tarkoittaa sitä, että ohjelma käyttää muistipaikkaan, jota ei ole määritetty. Se yleensä ohjelmassa virheen. Joten jos kirjoitat omaa ohjelmaa, joka on todennäköisin syy. Kuitenkin tämä FAQ keskittyy mahdollisuuksista sen lisäksi.

KYSYMYS
Oma (ydin) koota kaatuu

gcc: Internal compiler error: program cc1 got fatal signal 11

Mitä vikaa kääntäjä? Mikä versio kääntäjä tarvitsen? Onko jotain vikaa ytimen?

VASTAUS
Todennäköisesti ei ole mitään vikaa asennuksen kääntäjä tai ytimen. Se hyvin todennäköisesti on jotain tekemistä laitteiston. On olemassa erilaisia osajärjestelmien jotka voivat olla väärässä, ja on olemassa erilaisia tapoja korjata sen. Lukea, ja huomaat enemmän. On kaksi poikkeusta tähän “sääntöön”. Voisit olla vähissä virtuaalimuistia, tai voit olla asentamassa Red Hat 5.x, 6.x tai 7.x. On enemmän tästä loppupuolella.

KYSYMYS
Ok se voi olla ohjelmisto, Mistä tiedän varmasti?

VASTAUS
Ensimmäinen avulla varmista, että se on laitteisto, joka on aiheuttanut ongelmia. Kun “Make” pysähtyy, kirjoita “tehdä” uudelleen. Jos se kokoaa muutaman tiedostot ennen pysäyttämistä, sen täytyy olla laite joka aiheuttaa ongelmia. Jos se välittömästi pysähtyy uudelleen (eli skannaa muutama hakemistojen “mitään tehnyt xxxx” ennen pommittavat täsmälleen samassa paikassa), kokeile

 dd if=/dev/HARD_DISK of=/dev/null bs=1024k count=MEGS

Vaihda HARD_DISK että “hda” nimen kovalevylle (esim hda tai SDA. Tai käytä “df.”). Muuta Megs lukumäärään megatavua keskusmuistia, että sinulla on. Tämä aiheuttaa sen, että muutamien ensimmäisten megatavua kovalevylle luettava levy, pakottaen C-tiedostoihin ja GCC binary lukea uudestaan levyltä, kun seuraavan kerran käyttää sitä. Nyt kirjoita tehdä uudelleen. Jos se vielä pysähtyy samassa paikassa olen alkanut ihmetellä, jos luet oikean FAQ, koska se alkaa näyttää ohjelmaongelmaan loppujen …. Ota kurkistaa “mitä muita mahdollisuuksia “kysymys ….. Jos ilman tätä ‘dd’ komento kääntäjä pitää siitä pysähtyen samassa paikassa, mutta siirtyy toiseen paikkaan, kun käytät ‘dd’ sinulla varmasti on levy-> ram-ongelma.

KYSYMYS
Mitä se oikeastaan ​​tarkoittaa? Oletko varma, että se on laitteisto-ongelma?

VASTAUS
No, kääntäjä pääsee muisti ulkopuolella muistin alueella. Jos näin tapahtuu työ- laitteiston se ohjelmointivirhe sisällä kääntäjä. Siksi se sanoo “sisäinen kääntäjä virhe”. Kuitenkin kun laitteisto ajoittain kääntää hieman, GCC käyttää niin paljon viitteitä, että se todennäköisesti päätyvät päästä jotain ulkopuolella sen osoitetunnisteilla. (Random-osoitteet ovat useimmiten ulkopuolella osoitetunnisteilla, kuten vaikka pääasiallinen muisti voi olla merkittävä osa 4G nykyään yleensä vain pieni osa on kartoitettu Jonkin prosessi. 🙂 Näyttää siltä, ​​että nykyään, kaikki kanssa “signaalin 11 “ongelmia saa ohjataan tälle sivulle. Jos olet kehittää omia ohjelmistoja tai on ohjelmisto, joka ei ole debugged aivan tarpeeksi, “signaali 11” (tai segmentointi vika) on edelleen hyvin vahva vihje, että siellä on jotain vikaa ohjelman. Vasta kun ohjelmaa kuten “gcc”, joka toimii lähes kaikki muutkin kaatumisen tietokokonaisuus (esimerkiksi Linux-ydin), joka on myös hyvin testattu, siitä tulee vihjeen siitä, että siellä on jotain vikaa laitteisto. Jos jotkut ohjelmistokomponentti kuin laitteistoajurin järjestelmässä on rikki, se voi aiheuttaa oireita, jotka ovat hyvin lähellä kuin laitteistovirhe. Kuitenkin, kun kuljettaja on vika, se on omiaan aiheuttamaan vakavia vaikeuksia sisällä ydin, kuin vain aiheuttaa kääntäjä kaatumisen.

KYSYMYS
Ok. Saisin laitteistohäiriötä mikä se on?

VASTAUS
Jos se sattuu olemaan laitteiston se voi olla:

 • Päämuisti. Tärkeimmät muisti saattaa olla tulossa satunnaisesti hieman väärin. Jos näin tapahtuu on “kirjoittaa”, et näe mitään pariteettivirheet. On olemassa useita tapoja korjata sen:
  • Muistin nopeuden voi olla liian hidas. Määrän lisäämiseksi odotustiloja BIOSissa.
   Tämä voi johtua siitä, että AMIBIOSs automaattisen määrityksen vaihtoehto: se voi vain tietää 486s käynnissä enintään 80 MHz, kun taas tällä hetkellä ostaa 100 MHz versioita. – Pat V.
  • Muistin nopeuden voi olla liian hidas. Saada nopeammin DRAM SIMM. Esimerkiksi nykyinen ASUS emolevy vaativat 60 ns DRAM jos sinulla on 100 tai 133 MHz: n prosessori (Vilkaisepa emolevyn manuaalista). Olen kuullut raportteja, että 70 ns toimii myös, luotettavuus ongelmia, kuten satunnainen sig11 n kuuluvat mahdollisuudet …. (en ota riskiä) – Andrew Eskilsson (mpt95aes@pt.hk-r.se)
  • Voisi ajatella, että voit ajaa 100MHz SDRAM 100MHz. Väärä! Lue http://www.bitwizard.nl/sig11/sdram miksi Mielestäni näin on. Tarvitset ainakin yhden vaatimalla nopeudella nopeammin kuin nopeus ne mitoitettu.
  • On huono siru yksi SIMM. Jos omistat enemmän kuin 1 muistinlohkon saatat pystyä vetämään SIMMIT ja katso jos ongelma poistuu. Ole varovainen staattiseen !!!
  • Hoidimme kova kukaan täällä viime viikolla. Kävi ilmi, että kaikki 4 16Mb SIMM rikottiin että ne laskivat hieman noin kerran tunnissa. Tämä riitti kaataa koneen noin vuorokauden tai kaatuu ytimen koota noin tunnissa. Uusi sarja SIMM toimii täydellisesti. Kesti kauan diagnosoida tämä, koska kaikki 4 SIMM vaikutti yhtä, niin jättää puolet muistin ulos ei muuttunut asioita. Mark Kettner (kettner@cat.et.tudelft.nl) mukaan hänen järjestelmä kykeni käynnissä muistini testi 2300 kertaa moitteettomasti, mutta sitten havaittiin noin 10 virhettä. Se jatkoi sitten ei havaita vikaa muutama sata kulkee taas ….. Hänen tapauksessa suoritettava ydin kokoaa oli paljon tehokkaampi tapa havaita terveyttä järjestelmästä (vakain kokoonpanon järjestelmä voisivat koota noin 14 ytimet ennen menee sekaisin). Hänen ratkaisu oli “kauppaa” vanhassa muistissa tietyn ns “muisti päivitys”. Kauppias sitten “testit” niiden muisti testaaja, joka OKS muisti. Hän sai hyvän alennuksen uuden muistin :-).
  • Näyttää siltä, ​​että jotkut 30-72 tappi-muuntimet voivat aiheuttaa muistin virheitä. (Katso, miten vanha tämä kirjoitus on? Kuka muistaa 30pin SIMMIT? Kuitenkin kaikki nämä asiat pitävät täydellisesti SIMM <-> DIMM muuntimien tai socket 370 <-> paikka 1 muuntimet) (Sitä ei ole todistettu, onko 4 Simms konvertterissa oli mennyt huonosti, tai jos SIMM muuntimen virheen. SIMM oli toimi moitteettomasti vuosia ennen kuin ne siirretään muuntimen ….) – Naresh Sharma (n.sharma@is.twi.tudelft.nl) . Paul Gortmaker (paul.gortmaker@anu.edu.au) lisää, että SIMM muuntimien tulee olla vähintään 4 ohituskondensaattorit pitää virtalähteen SIMM puhtaana.
  • Jos päivityksen DRAM ei toimi kunnolla, DRAM menettää hitaasti tietoja. Jotkut (486) emolevyt lopettaa virkistävä oikein, kun käynnistät “piilotettu päivitä”. Näyttäisi olevan ohjelma nimeltä “DRAM” ympärille, joka voi myös sotkea virkistää aiheuttaa sig11 ongelmia. – Hank Barta (hank@pswin.chi.il.us), Ron Tapia (tapia@nmia.com)
  • Määrä odotustiloihin saattaa olla liian alhainen. Määrän lisäämiseksi odotustilaa BIOS korjata. Intel Endeavor aluksella ei salli lisätä muistia odotustiloihin. Tämä voi muka vahvistaa vilkuttamalla MR BIOS emolevyyn. – David Halls (david.halls@cl.cam.ac.uk)
  • Jotkut muistikammat yksinkertaisesti eivät halua työskennellä yhdessä muiden kanssa. Erikseen ne molemmat toimivat yhdessä he eivät. Tämä on todennäköisesti tapahtuu, jos erimerkkisiä ja kokoja. Virallisesti jos kiinni silmälasit kaikki moduulit, se toimii aina. Epävirallisesti joskus joutua vaikeuksiin.
 • Välimuisti. Välimuistin muisti saattaa olla tulossa satunnaisesti hieman väärin. Välimuistit ovat yleensä ole varustettu pariteettia. Voit diagnosoida että näin on sammuttamalla välimuisti BIOSissa. Jos ongelma poistuu se on luultavasti välimuisti. On olemassa useita tapoja korjata sen:
  • Välimuisti nopeus voi olla liian hidas. Määrän lisäämiseksi odotustiloja BIOSissa.
  • Välimuisti nopeus voi olla liian hidas. Saada nopeammin SRAM pelimerkkejä.
  • On huono siru välimuisti. On epätodennäköistä, että voit vaihtaa pelimerkkejä yhtä helposti kuin SIMM. Ole varovainen staattiseen !!! – Joseph Barone (barone@mntr02.psf.ge.com)
  • Välimuisti on mahdollisesti määritelty “kirjoittaa takaisin”, kun on bugi kirjoittamaan takaisin toteuttamista piirisarja. Emolevy jossa tämä tapahtui oli “MV020 486VL3H” (20m RAM) – Scott Brumbaugh (scottb@borris.beachnet.com) (Mail ei toimi. Scott: kostaa minulle kelvollinen lähettäjän osoite)
  • Emolevy voi vaatia jumpperi vaihtaa Cache Stick ja vanhanaikainen kytkentä siru välimuisti. (JP16 on Rev 2,4 ASUS P / I-P55TP4XE emolevy)
 • Levyn siirtoja. Korttelin tuleva levy saattaa aiheutua satunnaisesti bitin virhe.
  • Jos sinulla on tämä ongelma, olet todennäköisimmin tehdä “dd” komento “siirtää” ongelma paikasta seuraavaan ….
  • Jotkut IDE kiintolevyjä kestä “irq_unmasking” vaihtoehto. Tämä voi näyttää vain kuormitettuna. Ja se voisi näyttää kuin sig11.
  • Jotkut asetelmia voi käsitellä DMA joissakin kokoonpanoissa. Mario Moder kertoo, että hänen järjestelmä vihdoin alkanut toimi oikein, mahdollistaen 32-bittinen-io sekä hänen HD ja hänen CD-asemaan. – Mario Moder (clay-man@freenet.de)
  • Onko sinulla Kalok 31xx? Heittää roskiin. (Tai myy sen DOS käyttäjälle. Päivitys: ole kuullut Kalok vuosia. He luultavasti nurin. Asemat eivät myöskään toimi W95 muuten.)
  • SCSI? Irtisanominen? Lyhyt bussi voi silti toimia (epäluotettavasti siis) huono irtisanominen. Pitkä linja saattaa saada virheet muutenkin. Voitko päälle tasa isäntä ja levy?
 • CPU itse. Joitakin eriä prosessorit on paljon suurempi osa niistä, jotka sattuvat olemaan “huono”. Joitakin vuosia sitten: alkuperäinen Intel-Pentium-120: n. Muutama vuosi sitten AMD K6 / 2-300: n (1998, tuotettu viikkoina 34 kautta 39!). Ja viime aikoina AMD K6 / 2-450 s. Jotkut saattavat päättää, että sanoa 400MHz on hyväksyttävää heille, mutta jos tämä osoittautuu ongelma, olet oikeutettu uusi prosessori. Mene ja vaihtaa sen, josta ostit sen. (Unohda nuo P120: n, se ei ole vaivan arvoista …;-) – Guillaume Cottenceau (gcottenc@ens.insa-rennes.fr) & Mark Keegan (keegan@mx.qc.ca)
 • CPU itse. Joitakin eriä K6 prosessorit yksinkertaisesti design vika. Lue http://www.multimania.com/poulot/k6bug.html ja sitten varmista, että saat oman K6 vaihdettu. – Rongen (rongen@istar.ca).
 • Ylikellotukseen. Cyrix P-166-prosessorit ajaa 133MHz, ei 166. Tämä on loogista pojat Cyrix, mutta kukaan muu. Olet ylikellotettu niitä, jos käytät niitä 166MHz ….. (Huom: Osa tästä FAQ on aika vanha. Nyt AMD on alkanut tehdä sama asia: XP1800 käyntiaikalaskurin klo 1533MHz.)
 • Ylikellotukseen. Jotkut myyjät (tai yksityiset ihmiset) sitä mieltä, että on mahdollista overclock joidenkin suorittimia. Jotkut niistä voivat työskennellä toiset eivät. Haluat ehkä kokeilla sammuttamista turbo (huomaa, että suurin osa Pentium emolevyt eivät enää tue ei-turbo-tila) ja katso jos ongelma poistuu. Tarkista nopeus suorittimen verrattuna (painettu, poista varovasti tuulettimen tarvittaessa) mitä emolevyn puserot tai BIOS-asetuksia sanoa …. Näyttää siltä, ​​että jopa Intel voi tehdä virheitä tällä alalla. Minulla on nyt useita luotettavia raportteja, että viralliset Pentium olisi sig11 niiden nimellisnopeuden muttei alhaisemmalla nopeudella. Koska joidenkin nopeuksia emolevy on vain korostanut vaikeampaa hitaampi prosessorin nopeus, (120 MHz-> emolevyn kulkee 60 MHz, 100MHz-> emolevy kulkee 66MHz), minusta on epätodennäköistä, että tämä on mitään tekemistä emolevyn. Lisäksi uusi 120MHz prosessori toimii nyt oikein. – Samuel Ramac (sramac@vnet.ibm.com). Tämä ei ole ainutlaatuinen Intelille tai sen kilpailijat.
 • Ylikellotukseen. Tällä hetkellä prosessorin nopeus, teho hajoamista jne jne ovat kaikki niin lähellä “reunaa”, joka aina silloin tällöin luotettava yritykset kuten Intel on turvauduttava temppuja että Overclockers käyttää suorituskyvyn parantamiseksi. Tulokset voivat myös olla vertailukelpoisia: Random istumisesta, sig11 n jne jne
 • Suorittimen lämpötilaa. Nopeiden prosessori saattaa ylikuumentua ilman oikeaa lämpönieluun. Tämä voi johtua myös hylätyn tuuletin. (Oma ‘486 on tuuletin, joka kestää muutaman minuutin päästä vauhtiin. Luultavasti koskaan epäonnistua, koska se on nyt poistettu käytöstä :-). CPU voi tulla virheellisiä jos “työntää” kokoamalla ydin. Tämä ongelma pahenee jos poistat “HALT” on LILO komentoriviltä. Linux yrittää valtaan alas CPU suorittamalla “pysäyttää”, opetusta, kun järjestelmä on toimettomana. Tämä säilyttää valta, ja siksi CPU lämpötila laskee, kun järjestelmä on toimettomana. Te siis välttämättä huomaa tätä ongelmaa, kun muokkaamalla ja se saattaa vain pintaa tuntien kuormittavampaa työpaikkoja, kun ympäröivä lämpötila on korkea. Jos sinulla on Pentium Fdiv bug, on suositeltavaa vaihtaa sen sisään Intelillä. Ne lähettää sinulle uuden joka valmiiksi konfiguroitu virallisen Intel-hyväksytty Fan. Huomaa myös, että useimmat normaalit liimat ovat erittäin huono terminen johtimia. On erityinen lämpö liima käytettävissä, jota tulisi käyttää, kun tuuletin pitää liimata CPU. – Arno Griffioen (arno@ixe.net), – W. Paul Mills (wpmills@midusa.net) – Alan Wind (wind@imada.ou.dk)
  Intel kertoo, että sallitun lämpötila-alueet ulkopuolelta suorittimen on:
  0-85 C: Intel486 SX, Intel486 DX, IntelDX2, IntelDX4 prosessori
  0-95 C: IntelDX2, IntelDX4 OverDrive® prosessorit
  0-80 C: 60 MHz Pentium® prosessori
  0-70 C: 66-166 MHz: n Pentium-prosessori
  Tietoa siitä, miten mitata ja joidenkin vahvistusta, mitä sanon täällä, katso: http://pentium.intel.com/procs/support/faqs/iarcfaq.htm (Erityisesti kysymykset Q5, Q6 ja Q12. Asiakirja on tulossa hieman vanhentunut, mutta se on edelleen hyvin tarkka. näyttää siltä kysymykset liikkua hieman aina silloin tällöin myös.) (Intel on nyt siirtänyt sitä. en ole löytänyt uutta. Onko joku, joka voi kohta minua uuteen paikkaan ???)
 • CPU jännite. Jotkut emolevyt voit valita suorittimen jännitettä. Jotkut emolevyt pahasti dokumentoida hyppyjohdinasetuksia että hallita tätä. Näyttää siltä, ​​että 5V prosessorin voi vielä työtä suurimman osan ajasta 3,3 volttia ….. – Karl Heyes (krheyes@comp.brad.ac.uk)
 • RAM jännite. Näyttää siltä, ​​että myyjät ovat valmistautumassa 3.3V RAM nyt. Useimmat muisti on nyt 3.3V. (Mutta ole varovainen, jos on johtokunta pystyy asettamaan RAM jännite: 3.3v RAM murtuu 5V …..) (Kuultuani vähän tästä, mielestäni kytkimen on oltava automaattinen.)
 • Paikallisbussilla ylikuormitusta. 25 MHz: et saa olla 3 VesaLocalBus (VLB) kortteja, kello 33 MHz vain kaksi, on 40MHz vain yksi ja arvaa mitä kello 50MHz yhtään! (Eli sinulla on mahdollisuus ajaa järjestelmän 50MHz paikallisbussilla, mutta sitten et saa käyttää mitään VLB kortteja). Jotkut järjestelmät alkavat toimia hilseilevä kun ylikuormittaa VLB. Silloinkin kun VLB ei lopu (yli rajojen edellä), järjestelmä voi menettää muutaman nanosekunnin marginaali lisäämällä ylimääräinen VLB kortti, joten sinun on ehkä lisätä välimuistiin odotustilaan tai jotain, kun olet lisännyt uusi VLB kortti …. – Richard postgate (postgate@cafe.net)
 • Virranhallinta. Joissakin kannettavissa tietokoneissa (ja nykyään myös “vihreän” pc) on virranhallinta toiminnot. Nämä saattavat häiritä Linux. Yksi piirre voi säästää muistia kuvan HD ja palauttaa RAM kun painat näppäintä. Tämä kuulostaa hauskaa, mutta Linux laiteajurit eivät odota, että laitteisto on kytketty pois päältä kahden vierailuja. Jotkut voivat toipua, mutta toiset eivät. Kokeile poistaa se käytöstä, tai jotka mahdollistavat “APM support” ytimen. – Elizabeth Ayer (eca23@cam.ac.uk)
 • Pölyä. Pölyä saattaa käydä hieman ja luoda heikko lyhyt. Se saattaa nousta kapasitanssit jonnekin, ja huonontaa ajoitus ominaisuuksia. Se voi estää lämmön virtaus, ja johtaa ylikuumenemiseen komponentteja. Se saattaa jopa lyhyt jumpperi yhteys! Suosittelen, että joka vuosi tai niin, se on hyvä avata tietokoneen, ja imuroi sisällä. Vihje: Nuo puuvilla-on-a-stick thingies auttavat prodding pöly pois saavuttamattomissa paikkoja … – Craig Graham (c_graham@hinge.mistral.co.uk). Joku muu sanoi minulle: jos voit käyttää paineilmaa puhaltaa asioita sijasta pölynimuri. Edullisesti tehdä tämän ulkopuolella.
 • CPU itse. Useat ihmiset ovat ilmoittaneet, että he ovat löytäneet mitään syyttää paitsi CPU. Tämä voisi myös ollut yhteensopimattomuus CPU ja emolevyn. Aalto koskevia raportteja Intelin prosessorit on kulunut (helmikuu ’97). Uusi aalto raporteista on tulossa jotka syyttävät Cyrix / IBM 6×86 suorittimia. Vaikka se voisi todellakin olla CPU, se voi myös olla, että emolevy on ristiriidassa suorittimen. Ainakin olen nähnyt emolevyn manuaalista mainita, että se ei ole yhteensopiva vanhempien 6×86 n. Oma kokemukseni on, että nämä laitteet eivät ole huono ollenkaan, ja ytimen koota I vertailukohtana P166 + samanarvoisina kanssa P155 (1,3 kertaa nopeammin kuin P120).
 • Memory reikä. Monet nykyaikaiset emolevyt avulla voit käyttää vanhoja ISA näytönohjaimet yhdellä tai kahdella megatavua Linear Frame Buffer. Tämän saavuttamiseksi ne on kartoittaa muisti alapuolella 16Mb. Kukaan ei tosiasiassa koskaan käyttänyt tätä ominaisuutta, mutta jos otat muistiaukkoon (tai LFB tuki joissakin BIOSit) päälle, laite varmasti hilseilevä ….. – Paul Connolly (pconnolly@macdux.com.au)
 • X ja AMD yhteensopimattomuus. On ongelma joukko modernin AMD pelimerkkejä, jotka eivät ole kaikkia toimintoja aivan yhtä hyvä kuin niiden pitäisi. Jos sinulla on AMD, ja X11 usein sulkeutuu kanssa “signaali 11 kiinni”, niin saatat olla uhri tämän ongelman. Kokeilla käynnistämistä “mem = nopentium”. – Matthew Beale (mixonic@synitech.com).
 • Mikrokoodissa. Varsinkin SMP järjestelmissä suorittimia saattaa tarvita päivityksen. Koska Pentium jako katastrofi, Intel on omat prosessorit kenttä päivitettävissä! CPU voi törmätä muutama versioita erityisellä ohjeita BIOS. Nämä päivitykset yleensä mukana BIOS, joten varmista käytät uusin BIOS, varsinkin jos on SMP-järjestelmä. – Jeffrey Friedl (sähköposti pidätetty).

KYSYMYS
RAM ajoitus ongelmia? Olen sorkkimassa BIOS asetukset yli kuukausi sitten. Olen koonnut lukuisia ytimiä välin ja mitään meni pieleen. Se voi olla RAM ajoitus. Oikea?

VASTAUS
Väärä. Luuletko, että RAM-valmistajat ovat kone, joka tekee 60ns RAM ja toinen, joka tekee 70 ns RAM? Ei tietenkään! He tekevät nippu, ja sitten testata niitä. Jotkut täyttävät silmälasit 60 ns, toiset eivät. Nuo ehkä 61 ns, jos valmistaja olisi laittaa numeron sitä. Siinä tapauksessa on varsin todennäköistä, että se toimii tietokoneen kun esimerkiksi lämpötila on alle 40 astetta (sirut hidastua, kun lämpötila nousee. Siksi jotkut supertietokoneiden tarvitse niin paljon jäähdytystä).

Kuitenkin “tulevan kesän” tai pitkä koota työ voi työntää lämpötila tietokoneen sisällä yli “rajan”. – Philippe Troin (ptroin@compass-da.com)

KYSYMYS
Sain suckered ole ostamassa ECC-muistia, koska se oli hieman halvempaa. Tunnen typerys. Minun olisi ostanut kalliimpia ECC-muistia. Oikea?

VASTAUS
Ostaminen kalliimpi ECC-muistia ja emolevy suojelee sinua tietynlainen virheitä: Ne, jotka tapahtuvat sattumanvaraisesti johtamalla alfa hiukkasia.

Koska useimmat ihmiset voivat lisääntyä “signaali 11” ongelmia puolen tunnin sisällä käyttämällä “gcc”, mutta ei voi toistaa niitä muistitestaus tuntikausia peräkkäin, joka todistaa minulle, että se ei ole vain satunnainen alfahiukkanen käännetään hieman. Se tulla huomatuksi muistitestin liikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jotain muuta on tekeillä.

Minulla on sellainen käsitys, että useimmat sig11 ongelmat johtuvat ajoitus virheitä CPU <-> välimuisti <-> muisti polku. ECC oman keskusmuisti ei auta tässä asiassa.

Milloin pitäisi ostaa ECC? a) Kun tunnet sen tarpeelliseksi. b) Jos sinulla on paljon muistia. (Miksi ei cut-off numero? Koska raja-muuttuu ajan, aivan kuten “LOTS”.) Jotkut ihmiset ovat hyvin vahvoja noin jokainen käyttää ECC-muistia. Viittaan ne järkeillä “a)”.

KYSYMYS
Muistin ongelmia? Minun BIOS testaa muistini ja kertoo minulle sen ok. Olen tämän fancy DOS-ohjelma, joka kertoo minulle muisti on OK. Voi olla muistia oikea?

VASTAUS
Väärä. Muistin testi BIOS on täysin hyödytön. Se voi jopa satunnaisesti OK enemmän muistia kuin todella on käytettävissä, puhumattakaan testata onko se hyvä vai ei.

Eräs ystäväni oli aiemmin 640K PC (joo, tämä oli kauan sitten), joka oli yksi 64 kbit sirun sijaan 256kbit siru toisella 256k pankki. Tämä tarkoittaa sitä, että hän todella oli 320k työmuistia. Joskus BIOS testaisivat 384K nimellä “OK”. Joka tapauksessa, vain tietyissä sovelluksissa epäonnistuu. Se oli hyvin vaikea diagnosoida todellinen ongelma …

Useimmat muistiongelmia esiintyä vain erityisissä olosuhteissa. Nämä olosuhteet ovat tuskin koskaan tiedossa. GCC Näyttää käyttää niitä. Muistia testeistä, varsinkin BIOS muistin testit eivät. En ole enää työskennellyt luomaan levyke, jossa on Linux-ytimen ja hyvä muisti testaaja sitä. Unohda häiritsee minua siitä ……

Syynä on, että muisti testi aiheuttaa CPU suorittaa vain muutamia ohjeita, ja muistin pääsy kuviot ovat yleensä hyvin säännöllinen. Näissä olosuhteissa vain hyvin pieni joukko muistoja hajoaa. Jos olet opiskelu sähkötekniikan ja ovat kiinnostuneita muistissa tarhaa, diplomityön voitaisiin selvittää, mitä on tekeillä. On tietokonevalmistajat jotka haluaisi rahoittaa sellaista hanketta, jotkin laitteet että asiakkaat väittävät olevansa epäluotettavia, mutta ei onnistu tuotannon testit ……

KYSYMYS
Onko se vain tapahtuu, kun olen Ytimen kääntämiseen?

VASTAUS
Ei. Ei ole mitään keinoa laitteisto voi tietää, että olet kokoamassa ydintä. Se vain niin, että ytimen koota on erittäin kovaa laitteistosta, niin se vain tapahtuu paljon, kun olet kokoamassa ydintä. Kääntäminen muut suuret pakkaukset kuten gcc tai glibc usein myös laukaista sig11.

 • Ihmiset ovat nähneet “random” kaatuu esimerkiksi asentamisessa käyttämällä Slackware asennusskriptin …. – dhn@pluto.njcc.com
 • Muut saavat “yleinen suoja virheitä” ytimestä (kanssa crashdump). Nämä ovat yleensä / var / adm / viestejä. – fox@graphics.cs.nyu.edu
 • Jotkut näkevät bzip2crash kanssa “signaali 11” tai “sisäinen väitteen vika (# 1007).” Bzip2 on melko hyvin testattu, joten jos se kaatuu, ei kuitenkaan luultavasti bugi bzip2. – Julian Seward (jseward@acm.org)

KYSYMYS
Mikään kaatuu NT, Windows 95, 98, Milennium tai XP. Sen täytyy olla jotain Linux erityistä.

VASTAUS
Ensinnäkin Linux korostaa laitteistosi enemmän kuin kaikki edellä. Jotkut käyttöjärjestelmien kuin Microsoft itse yllä nimettyä kaatua odottamattomalla tavalla muutenkin. Kukaan ei soita Microsoftin ja sanoa “hei, Windows laatikko kaatui tänään”. Jos teet muutenkin, he kertovat teille, että te, käyttäjä, teki virheen (katso haastattelu Bill Gates on saksalainen aikakauslehti ….) ja että koska se toimii nyt, sinun pitäisi hiljaa.

Nuo käyttöjärjestelmät ovat myös hieman “ennustettavissa” kuin Linux. Tämä tarkoittaa sitä, että Excel voi aina lastattava täsmälleen samaa muistitilaa. Näin ollen kun terä-virhe esiintyy, se on aina Excel, joka saa sen. Excel kaatuu. Tai Excel kaatuu toisen sovelluksen. Joka tapauksessa, se näyttää olevan yksi ainoa sovellus, joka epäonnistuu, eikä liity muistiin.

Mitä olen varma on, että siististi asentanut Linuxin järjestelmän pitäisi pystyä kokoamaan ydin ilman virheitä. Varmasti ei sig-11 niistä. (** Poikkeus: Red Hat 5.0 kanssa Cyrix prosessori. Katso muualle. **)
Todella Linux ja GCC stressiä laitteiston enemmän kuin muut käyttöjärjestelmät. Jos tarvitset kuin Linuxin juttu joka korostaa laitteiston pisteen kaatuu, voit kokeilla Winstone. – Jonathan Bright (bright@informix.com)

KYSYMYS
Onko aina signaalin 11?

VASTAUS

Ei. Muut signaalit kuten neljä, kuusi ja seitsemän myös esiintyä satunnaisesti. Signaali 11 on yleisin kuitenkin.
Niin kauan kuin muisti on saada vioittunut, mitä tahansa voi tapahtua. Uskoisin huono binaarikoodiisi esiintyä paljon useammin kuin ne todellisuudessa tekevät. Joka tapauksessa näyttää siltä, ​​että todennäköisyydet ovat vahvasti painottuu GCC saada signaali 11. Lisäksi nähdään:

 • free_one_pmd: bad hakemistosyötön 00000008
 • EXT2-fs varoitus (laite 08:14): ext_2_free_blocks bitti on jo selvitetty lohko 127916
 • Sisäinen virhe: bad sivutuslaitteena
 • Yritetään vapauttaa olematon swap-sivulle
 • kfree kuin kmalloced muisti …
 • scsi0: REQ ennen WAIT DISCONNECT IID
 • Pysty käsittelemään ytimen nollaosoittimen epäviittausongelman virtuaaliosoitteesta c0000004
 • put_page: sivu on jo olemassa 00000046
 • virheellinen operandi: 0000
 • Whee .. inode muuttunut allamme. Kerro Linus
 • CRC-virhe – Järjestelmä pysäytetty (aikana uncompress Linux-ytimen)
 • segmentointi vika
 • “Pysty ratkaisemaan symboli”
 • tehdä [1]: *** [sub_dirs] Virhe 139
 • tehdä: *** [linuxsubdirs] Virhe 1
 • X Window-järjestelmä voi päättää, jossa on “kiinni signaali xx”

Muutaman ensimmäisen niistä ovat tapauksia, joissa ytimen “epäillyt” ​​kernel-ohjelmointi-virhe, joka on todellisuudessa aiheuttamia huono muisti. Viime kohta sovellusohjelmia, jotka päätyvät ongelmia.

– S.G.de Marinis (trance@interseg.it)
– Dirk Nachtmann (nachtman@kogs.informatik.uni-hamburg.de)

KYSYMYS
Mitä teen?

VASTAUS
Seuraavassa on muutamia asioita kokeilla, kun haluat selvittää, mikä on vialla … Huomaa: Jotkin näistä merkittävästi hidastaa tietokoneen alas. Nämä asiat on tarkoitus saada tietokoneen toimimaan kunnolla ja voit kaventamaan mitä vikaa. Näiden tietojen avulla voidaan esimerkiksi yrittää saada viallisen komponentin korvattu myyjältä.

 • Jumper emolevyn alemman suorittimen ja väylän nopeus.
 • Mene BIOS ja kertoa se “Load BIOS oletukset”. Varmista kirjoitat levyaseman asetuksia alas etukäteen.
 • Välimuistin pois päältä (BIOS) (tai vedä sitä ulos, jos se on “keppi”).
 • käynnistysydin kanssa “Linux mem = 4M” (poistaa muisti edellä 4Mb).
 • Yrittää ottaa pois puoli muistista. Kokeile molemmat puoliskot vuorotellen.
 • Viulu asetukset virkistystaajuus (BIOS)
 • Kokeile lainanoton muisti joku muu. Mieluiten tämän pitäisi olla muisti, joka toimii Linux moitteettomasti toisen koneen … (Silicon Graphics Indy koneet ovat myös mukavia kohteita lainata muistia)
 • Jos haluat tarkistaa, onko ratkaisu todella toimii kokeile seuraava kirjoitus:
 #!/bin/sh
  #set -x
  t=1
  while [ -f log.$t ] 
   do
   t=`expr $t + 1`
  done

  while true
   do
   make clean
   make -k bzImage > log.cur 2>&1
   mv log.cur log.$t
   t=`expr $t + 1`
  done

Kaikki tuloksena lokitiedostoja tulisi olla sama (eli sama koko ja sama sisältö). Jokainen ydin rakentaa kestää noin 4 minuuttia 1GHz Athlon 512 Mt muistia. (Ja noin 3 kuukauden ajan 386 4Mb :-).

 • Toinen tapa testata, jos nykyinen asennus on vakaa ehkä ajaa “md5sum” tiedostoja erikokoisia (dd if = / dev / random of = testfile bs = 1024k count =). Jos käytät tiedoston kaksinkertainen RAM, sinun on käyttää levyn. Jos käytät tiedostoa 4-10 Mb pienempi RAM, voit käyttää muistia / CPU.Onko tämä menetelmä saaliit kaikki mahdolliset ongelmat on kuitenkin epävarmaa. GCC suorittaa monia eri ohjeet eri järjestyksessä, ja md5sum ehkä yksinkertaisesti ole osua oikeaan käskysarjan että GCC tekee. Mutta jos md5sum johtaa virheisiin, se voi tehdä niin nopeammin kuin ytimen koota. – Rob Ludwick (ryöstää @ no-spam)

Vaikeinta on, että useimmat ihmiset pystyvät tekemään kaikki edellä mainitut, paitsi lainanotto muisti jostain muualta, ja se ei tee eroa. Tästä syystä on todennäköistä, että se todella on RAM. RAM käytetään olla yksi priciest osat PC, niin et halua päätynyt tähän ratkaisuun, mutta olen pahoillani, saan paljon reaktioita, jotka lopulta osoittautua RAM. Kuitenkin älä masennu aivan vielä: RAM ei välttämättä täysin hukkaan: voit aina yrittää kauppaa sitä erilaisiin tai enemmän muistia.

KYSYMYS
Minulla oli RAM testataan RAM-testaaja laite, ja ne ovat kunnossa. Ei voi olla RAM oikea?

VASTAUS
Väärä. Näyttää siltä, että virheet, jotka ovat tällä hetkellä esiintyvät RAMS eivät ole havaittavissa RAM-testaajille. Saattaa olla, että emolevyn ei käytä RAM on kyseenalainen tavalla tai muutoin Messing RAM kun se on tietokoneessa. Etuna on, että voit myydä RAM joku vielä luottaa hänen RAM-testeri ……

KYSYMYS
Mitä muita laitteita voisi olla ongelma?

VASTAUS
No, mikä tahansa laitteisto-ongelma tietokoneen sisällä. Mutta asiat, jotka on helppo tarkistaa on tarkistettava ensin. Niinpä esimerkiksi, kaikki kortit olisi oikein paikallaan emolevyn.

KYSYMYS
Miksi Red Hat asentaa pommitukset minua?

VASTAUS
Red Hat 5.x, 6.x ja 7.x asentaa on ongelmia joissakin koneissa. Yritä suorittaa asennuksen vain 32M. Tämä voidaan yleensä tehdä mem = 32m annetaan käynnistysparametrina.
Voi olla, että on olemassa luku virhe CD. Asentajan käsittelee tätä pienemmän täydellinen ….. Varmista, että CD on virheetön! Näyttää siltä, ​​että asentaja pommin marginaalinen CD-!

Ihmiset raportti, ja olen nähnyt omin silmin, että Red Hat asentaa voi mennä pieleen (riveissään signaali 7 tai signaali 11) koneita, jotka ovat täysin kunnossa. Koneeni oli ja on edelleen 100% luotettava (itse koneen testasin tätä, on nyt luotettavasti kuollut). Ihmiset ovat joutumassa vaikeuksiin pyyhkimällä vanhan “working hienosti” jakelu- ja sitten haluavat asentaa uudemman Red Hat jakeluun. Palataan sitten ole enää vaihtoehto, koska paluuta 5.x johtaa myös samaan “kaatuu asennuksen”.

Patrick Haley (haleyp@austin.rr.com) kertoo, että hän yritti kaiken muistikokoonpanot jopa 96MB (32 & 64) ja totesi, että vasta kun hän oli 96MB asennettu, asenna toimisi. Tämä vastaa myös omaa kokemusta (Red Hat asentaa puuttuessa): Yritin asentaa on 32M koneeseen.

UUTTA: Näyttää siltä, ​​että tämä voi johtua ytimen ongelma. Ydin voi (temporarliy) loppumassa muisti ja tappaa nykyinen prosessi. Fix Hubert Mantel (mantel@suse.de) on: http://juanjox.linuxhq.com/patch/20-p0459.html.

Jos tämä on todella kyse, kokeile vaihtaa toiseen virtuaalikonsoliin (ctrl-alt-F2) ja kirjoita “sync” siellä muutaman sekunnin välein. Tämä vähentää muistin määrää ottanut kiintolevy-puskurit … Olisin todella kiitollinen kuulla teitä, jos olet nähnyt Red Hat asentaa kaatuu kaksi tai useampia kertoja peräkkäin, ja sitten pystyivät loppuun asentaa tämän tempun !!!

Mitä teet kiertää tämän ongelman? …

 • Käytä SuSE. On parempi: se ei kaadu asennuksen aikana. (Lisäksi se todellisuudessa on parempi. 😉
 • Ehkä olet törmätä huono-lohkon CD. Tämä voi olla drive-riippuvainen. Jos näin on, yritä tehdä kopion CD toiseen asemaan. Kokeile lainanotto jonkun muun kopio Red Hat.
 • Yritä määrittää gigatavu swap. Minulla on kaksi riippumatonta raportteja, jotka kertovat, että he saivat läpi keikka swap. Ilmoita minulle, jos se auttaa!
 • Muunna “asetukset” varten kiintolevy. Muuttamalla asetusta “LBA” “Normaali” bios on auttanut ainakin yksi henkilö. Jos yrität tätä, olisin todella kiitollinen, jos haluat lähettää minulle sähköpostia: Haluaisin kuulla teiltä, ​​jos se auttaa tai ei. (Ja mitä tarkalleen muuttunut saada se toimimaan)
 • Sain koneen asentaa asentamalla minimaalinen peruskokoonpano ja lisäämällä sitten paketit asennettuun järjestelmään.
 • Joku ehdotti, että kone voi olla out-of-muistia, kun tämä tapahtuu. Kokeile ottaa sivutusosio valmiina. Myös asennus saattaa olla “valmis” käsittelemään alhaisen mem tilanteita, mutta väärää arviota tilanteesta. Esimerkiksi se voi ladata RAMDISK, jättäen vain 1M vapaata RAM, ja sitten yrittää ladata 2M sovellus. Joten jos sinulla on 16M RAM, käynnistyksessä mem = 14M voi todella auttaa, koska “load RAMDISK” vaiheessa sitten epäonnistuu ja asentaa tietäisivät ajaa pois CD sijasta pois RAMDISK. (Nuksissa käytetään työskennellä> 8M koneita. Onko se edelleen totta?)
 • Kokeile, yhdellä kertaa tyhjentää levyn kaikki osiot, jotka aiotaan käyttää Linux. Reboot. Yritä asentaa. Joko jakamalla manuaalisesti tai antamalla Asennusohjemaa tajuta se. (Oletan, että Red Hat on tämä mahdollisuus myös SuSE on se …) Jos tämä toimii sinulle, olisin kiitollinen, jos kertoisi minulle.
 • Korruptoitunut lataus voi myös aiheuttaa tämän. Höh.
 • Joku kertoo, että asentuu 8Mb koneita ei enää toimi, ja että asentaa ungracefully poistuu kanssa sig7. – Chris Rocco (crocco@earthlink.net)
 • Yksi henkilö kertoo, että käytöstä “BIOS varjo” (järjestelmä VIDEO), auttoi häntä. Linux ei käytä BIOS, varjostavat se ei auta. Joissakin tietokoneissa jopa antaa sinulle 384K ylimääräistä muistia jos poistat varjostuksen. Vain poistaa sitä, ja katso mitä tapahtuu. – Philippe d’Offay (pdoffay@pmdsoft.com).

KYSYMYS
Mitä muita mahdollisuuksia?

VASTAUS
Toiset ovat todenneet seuraavat vaihtoehdot:

 • Kääntäjä ja libc sisältyvät Red Hat 5.0 pariton vuorovaikutuksessa Cyrix prosessori. Se kaatuu kääntäjä, tämä on hyvin outoa. Luulisin, että ainoa tapa, että tämä voi olla kyse on kun Cyrix on vika, joka on mennyt huomaamatta koko ajan, ja luotettavasti saa laukeaa, kun ETTÄ GCC kokoaa Linux-ytimen. Joka tapauksessa, jos haluat vain
 • Ytimen kääntämiseen, sinun pitäisi saada uusi kääntäjä ja / tai libc päässä Red Hat verkkosivuilla. (Alkavat etusivulla ja valitse errata).
 • Kääntäminen 2.0.x ydin kanssa 2.8.x gcc tai egcs ei toimi. On olemassa muutamia bugeja ytimen, jotka eivät näy, koska GCC 2.7.x tekee kurja työtä optimointia. GCC 2.8.x ja egcs vain dump joitakin koodin koska emme kerro sitä ei.
 • Joka tapauksessa, te yleensä saada ytimen, joka näyttää toimivan, mutta on hauskaa vikoja. Esimerkiksi X voi kaatua signaalilla 11. Niin, ja ennen kuin kysyt, ei se ei tule vahvistaa. Älä vaivaudu Alan tai Linus tästä hyvin? – Hans Peter Verne (h.p.verne@kjemi.uio.no)
 • Pentium-optimointiin ja GCC (se, jolla on versionumero päättyy “p”) epäonnistuu oletusasetuksilla tietyistä lähdetiedostoihin kuten floppy.c ytimen. “Laukaisee” ovat ytimen, libc ja GCC itsessään. Tämä on helppo diagnosoida “ei laitteisto ongelma”, koska se tapahtuu aina samassa paikassa. Voit joko poistaa joitakin optimointeja (kokeile -fno-avautua-silmukat ensin) tai käytä toista GCC. – Evan Cheng (evan@top.cis.syr.edu) (toisin sanoen: gcc 2.7.2p kaatuu sig11 on floppy.c. Kiertotapa-1: Käytä vain normaalia gcc. Kiertotapa-2: manuaalisesti kääntää floppy.c kanssa “-o” eikä “-O2”.)
 • Huono yhteys levyn ja järjestelmän. Esimerkiksi IDE vain voivat olla 40cm (16″ ) pitkä. Monet järjestelmät tulevat pidempiä kaapeleita. Myös irrotettava IDE telineeseen voi lisätä tarpeeksi ongelmia kaataa järjestelmän.
 • Huonosti määrittänyt väärin GCC – joitakin osia yksi versio, jotkut toisesta. Muutaman viikon päädyin uudelleen asentamista tyhjästä saada kaiken oikein. – Richard H. Derr III (rhd@Mars.mcs.com).
 • Gcc tai tuloksena sovellus voi lopettaa sig11, kun ohjelma liittyy vastaan ​​SCO kirjastot (jotka tulevat IBC). Tämä tapahtuu joissakin sovelluksissa, joissa on L / lib niiden LDFLAGS ….
 • Koostettaessa ytimen ELF kääntäjä, mutta määritetty a.out (tai toisinpäin, unohdin) saat signaalin 11 ensimmäisen puhelun “LD”. Tämä on helppo tunnistaa ohjelmisto-ongelma, koska se aina tapahtuu ensimmäisessä kutsu “LD” aikana rakentaa. – REW
 • Ethernet-kortti yhdessä huonosti määritetty PCI BIOS. Jos (ISA) Ethernet-kortti on reikä ISA väylä, on ehkä määrittää sen jossain BIOS-asetusten ruudut. Muussa laitteiston näyttäisi PCI väylän jaetun muistin alue. Koska ISA korttia ei reagoinut pyyntöjä PCI, luet tyhjiä “ilmaa”. Tämä voi johtaa segmentointi vikoja ja ytimen kaatuu. – REW
 • Vioittunut sivutusosiota. Tony Nugent (T.Nugent@sct.gu.edu.au) raportoi hän käytti tätä ongelmaa ja ratkaista se jota mkswap hänen sivutusosiota. (Älä unohda kirjoittaa “sync” ennen kuin teet mitään muuta jälkeen mkswap. – Louis J. LaBash Jr. (lou@minuet.siue.edu))
 • NE2000 kortti. Jotkut halvat NE2000 kortteja voisi sotkea järjestelmää. – Danny ter Haar (dth@cistron.nl) Olen henkilökohtaisesti voinut olla samanlaisia ​​ongelmia, kuin minun sähköpostipalvelin kaatui kovaa silloin tällöin (kerran päivässä). Nyt näyttää siltä, ​​että 1.2.13 ja paljon on 1.3.x ytimiä on tämän vian. En ole nähnyt sitä 1.3.48. Luultavasti sai kiinteät jossain välin …. – REW
 • Virtalähde? Ei, en usko. Moderni raskas, jossa on kaksi tai kolme kiintolevy, sekä SCSI- IDE ei ylitä 120 wattia tai niin. Jos sinulla on kuormien vanhoja kovalevyjä ja vanhoja lisäkortit tehovaatimukset on suurempi, mutta silti se on erittäin vaikea päästä rajat virtalähteen. Tietenkin jotkut ihmiset onnistuvat löytämään kuormien vanhoja täysikokoinen kovalevyjä ja asentaa ne omiin iso-torni. Voit jopa ylikuorma virtalähde niin. – Greg Nicholson (greg@job.cba.ua.edu) Viallinen virtalähde voi tietysti tuottaa marginaalinen voima, joka aiheuttaa kaikki toimintahäiriön, että olet lukenut tämän tiedoston …. – Thorsten Kuehnemann (Thorsten @ actis.de)
 • Epäjohdonmukainen ext2fs. Joissakin olosuhteissa voi aiheuttaa ytimen koodin ext2 tiedostojärjestelmä johtavan Signaali 11 GCC. – Morten WftDnder (terra@diku.dk)
 • CMOS akku. Vaikka asetat BIOS kuin haluat, se voi olla muuttumassa takaisin “huono” asetukset nenän alla, jos CMOS akku on huono. – Heonmin Lim (coco@me.umn.edu)
 • Lainkaan tai liian vähän sivutustilaa. GCC ei sulavasti käsittele “muisti” kunnossa. – Paul Brannan (brannanp@musc.edu)
 • Yhteensopimattomia kirjastoissa. Kun olet symlink mistä “libc.so.5” osoittaa “libc.so.6”, jotkin sovellukset pommi sig11. – Piete Brooks (piete.brooks@cl.cam.ac.uk).
 • Rikki hiiri. Jotenkin hiiri näyttää kykenevän murtamaan siten, että se aiheuttaa joitakin (hiiri liittyvä) ohjelmia kaatumisen kanssa Sig11. Olen nähnyt sen tapahtua X-palvelin, joka kaatuu jos vie hiiren nopeasti. Matthew ehkä edes ole liikkuvia suutaan. – REW & Matthew Duggan (stauff@guarana.org).
 • Huonosti istuvat RAM. Varmista, että RAM on oikein istukkaan …. – Carroll Kong (me@carrollkong.com).

KYSYMYS
Olen todennut, että käynnissä ….. havaitsee virheitä paljon nopeammin kuin kokoamiseen ytimiä. Mainitse sivuston.

VASTAUS
Monet ihmiset sähköpostitse minulle muistiinpanoja näin. Mutta se, mitä monet eivät ymmärrä, että he kohtasivat YKSI kyse ongelmallisen laitteisto. Henkilö suosittelee “pura -t” sattui olemaan tietty rikki DRAM keppiä. Ja pura sattui “löytää” sitä nopeammin kuin ytimen koota.

Olen kuitenkin varma, että monet muut ongelmat, ydin koota pitäisivät, kun taas muut testit eivät. Uskon, että ytimen koota on hyvä, koska siinä korostetaan paljon eri osien tietokone. Monet muut testit vain käyttää vain yksi alue. Jos tämä alue sattuu olemaan rikki sinun tapauksessa se näyttää ongelma paljon nopeammin kuin “ydin käännöksen” tahtoa.

Mutta jos tietokone on OK, että alue ja rikki toiseen, “nopeammin” testi voi vain kertoa tietokoneen on OK, kun taas ytimen koota testi olisi kertonut teille jotain oli vialla.

Joka tapauksessa, voisin yhtä hyvin luetella, mitä ihmiset ajattelevat ovat hyviä testejä, jossa ne ovat, mutta ei niin yleistä kuin “yrittää kääntää ytimen” testi ….

 • Suorita pura koostettaessa ytimiä. Käytä zipfile suunnilleen yhtä suuri kuin RAM.
 • Käytä “memtest86” osoitteessa: http://www.memtest86.com/.
 • do dd jos = / dev / hda on = / dev / null koostettaessa ytimiä.
 • ajaa md5sum on suuret puut.

Huomaa, että mitä nopea tapa saatat kertoa teille, että tietokone on rikki, se ei takaa tietokone on hienoa, jos tällainen testi yhtäkkiä ei onnistu enää. Olen aina suositella, että kun rukkaamalla asioita, jotta se toimisi, sinun pitäisi ajaa 24 tunnin kernel-koota testi.

KYSYMYS
Miksei “memtest86” ensimmäinen kokeilla, jos epäilee muistiongelmia?

VASTAUS
Voit vapaasti tehdä niin. Osa tästä on mustaa magiaa. Kuitenkin, kun “memtest86” kertoo, että RAM on ok, saatat olla kiusaus uskoa sitä. Se kertoo, että se ei löytänyt mitään ongelmia. Se ei kerro teille, että RAM on virheetön.
Kokemukseni, RAM liittyvät ongelmat ovat joskus ei löydy käytettäessä muistia testaaja. Kuviot ovat kaikki mukavia ja säännöllistä. Ongelmallisia RAM yksinkertaisesti toimii hyvässä sellaista stressiä, mutta epäonnistuu alla epätasaisempaa jännityskuvioita aiheuttama “gcc” tai “zip”.

Joten, olen silti suositella, että yrität tarkistaa järjestelmän kernel kokoaa ja luota muistin testaaja ….

KYSYMYS
En usko tätä. Joille tämä on tapahtunut?

VASTAUS
No yksi se tapahtui minulle henkilökohtaisesti. Mutta sinun ei tarvitse uskoa minua. Se tapahtui:

 • Johnny Stephens (icjps@asuvm.inre.asu.edu)
 • Dejan Ilic (d92dejil@und.ida.liu.se)
 • Rick Tessner (rick@myra.com)
 • David Fox (fox@graphics.cs.nyu.edu)
 • Darren White (dwhite@baker.cnw.com) (L2 cache)
 • Patrick J. Volkerding (volkerdi@mhd1.moorhead.msus.edu)
 • Jeff Coy Jr. (jcoy@gray.cscwc.pima.edu) (Temp ongelmat)
 • Michael Blandford (mikey@azalea.lanl.gov) (Lämpötila ongelmat: CPU fan epäonnistui)
 • Alex Butcher (Alex.Butcher@bristol.ac.uk) (Muisti waitstates)
 • Richard Postgate (postgate@cafe.net) (VLB lastaus)
 • Bert MEIJSin tilalle (L.Meijs@et.tudelft.nl) (huono SIMM)
 • J. Van Stonecypher (scypher@cs.fsu.edu)
 • Mark Kettner (kettner@cat.et.tudelft.nl) (huono SIMM)
 • Naresh Sharma (n.sharma@is.twi.tudelft.nl) (30-> 72 muunnin)
 • Rick Lim (ricklim@freenet.vancouver.bc.ca) (Bad cache)
 • Scott Brumbaugh (scottb@borris.beachnet.com)
 • Paul Gortmaker (paul.gortmaker@anu.edu.au)
 • Mike Tayter (tayter@ncats.newaygo.mi.us) (Jotain välimuistin)
 • Benni ??? (Benni@informatik.uni-frankfurt.de) (VLB Ylikuormitus)
 • Oliver Schoett (os@sdm.de) (Cache hyppääjä)
 • Morten WftDnder (terra@diku.dk)
 • Warwick Harvey (warwick@cs.mu.oz.au) (bitin virhe välimuistissa)
 • Hank Barta (hank@pswin.chi.il.us)
 • Jeffrey J. Radice (jjr@zilker.net) (Ram jännite)
 • Samuel Ramac (sramac@vnet.ibm.com) (CPU toppeja ulos)
 • Andrew Eskilsson (mpt95aes@pt.hk-r.se) (DRAM nopeus)
 • W. Paul Mills (wpmills@midusa.net) (CPU fan irrotettu CPU)
 • Joseph Barone (barone@mntr02.psf.ge.com) (Bad cache)
 • Philippe Troin (ptroin@compass-da.com) (viivästynyt RAM ajoitus vaivaa)
 • Koen D’Hondtin (koen@dutlhs1.lr.tudelft.nl) (lisää ytimen virheilmoitukset)
 • Bill Faust (faust@pobox.com) (cache ongelma)
 • Tim Middlekoop (mtim@lab.housing.fsu.edu) (CPU temp: tuuletin on asennettuna)
 • Andrew R. Cook (andy@anchtk.chm.anl.gov) (huono cache)
 • Allan Tuuli (wind@imada.ou.dk) (P66 ylikuumeneminen)
 • Michael Tuschik (mt2@irz.inf.tu-dresden.de) (gcc2.7.2p uhri)
 • R.C.H. Li (chli@en.polyu.edu.hk) (ylikellotus: OK kuukausia …)
 • Florin (florin@monet.telebyte.nl) (ylikellotettu CPU toimittajan mukaan)
 • Dale J. March (dmarch@pcocd2.intel.com) (Prosessorin ylikuumenemisen laptop)
 • Markus Schulte (markus@dom.de) (Bad RAM)
 • Mark Davis (mark_d_davis@usa.pipeline.com) (Bad P120?)
 • Josep Lladonosa i Capell (jllado@arrakis.es) (PCI optiot overoptimization)
 • Emilio Federici (mc9995@mclink.it) (P120 ylikuumeneminen)
 • Conor McCarthy (conormc@cclana.ucd.ie) (Bad SIMM)
 • Matthias Petofalvi (mpetofal@ulb.ac.be) ( “Simmverter” ongelma)
 • Jonathan Christopher Mckinney (jono@tamu.edu) (gcc2.7.2p uhri)
 • Greg Nicholson (greg@job.cba.ua.edu) (monia vanhoja levyjä)
 • Ismo Peltonen (iap@bigbang.hut.fi) (irq_unmasking)
 • Daniel Pancamo (pancamo@infocom.net) (70 ns sijasta 60 ns RAM)
 • David Halls (david.halls@cl.cam.ac.uk)
 • Mark Zusman (marklz@pointer.israel.net) (Bad emolevy)
 • Elizabeth Ayer (eca23@cam.ac.uk) (Virranhallinnan ominaisuudet)
 • Thorsten Kuehnemann (thorsten@actis.de)

(Sähköpostia minulle tarinasi, saatat saada tässä yhteydessä mainittava … 🙂 —- Päivitys: Haluan kuulla, mitä sinulle on tapahtunut. Tämä antaa minun arvata mitä tapahtuu eniten, ja pitää tätä tiedostoa mahdollisimman tarkka. Olen kuitenkin nyt noin 500 eri sähköpostiosoitteet ihmisiä, jotka olen saanut sig-11 ongelmia. En usko, että on hyödyllistä jatkaa lisäämällä “random” ihmisten nimet tässä luettelossa. Mitä mieltä sinä olet?

Olen kiinnostunut uusia tarinoita. Jos sinulla on ongelmia ja ovat epävarmoja siitä, mitä se on, se voi auttaa ottamaan yhteyttä minuun. Uteliaisuuteni yleensä ajaa minut kysymyksiisi kunnes löydät mikä ongelma on ….. (toisaalta, en saa vihainen kun selvästi ongelman edellä kuvatut 🙂

© 1996-2017 – BitWizard BV on rekisteröity tavaramerkki

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.