Siirtämällä LPS CDR: neuvoja

Source: http://www.delback.co.uk/lp-cdr.htm

Ennen kuin aloitamme, # 1 kysymys ihmiset sähköpostitse minulle on:
“En voi pelata läpi tietokoneen kaiuttimet, mutta ei voi tallentaa kiintolevylle”
(Tai: “Kun Tallentaminen kiintolevylle, tuloksena tiedosto sisältää hiljaisuus”)
Tässä on vastaus

Kuoleman CoolEdit 2000

Monet ihmiset ovat kuulleet yleiskäyttöinen shareware audioeditori nimeltään CoolEdit 2000 (tekemät Syntrillium Software). Olen suositellut tätä ohjelmaa aikaisemmin erinomaisena esimerkkinä lajissaan. On olemassa lukuisia viittauksia sen tällä sivulla. Vuonna 2004 Adobe Systems hankki välillä ohjelmiston tuottamien Syntrillium. Valitettavasti ne ovat päättäneet lopettaa CoolEdit 2000, jättäen vain paljon kalliimpia multitrack CoolEdit Pro (nyt nimi Adobe Audition) käytettävissä. Tämä on surullinen päivä ihmisille, jotka tarvitsemme stereo vain äänieditori. Sen hinta ($ 299 kohta) En voi suositella tällaista vakavasti Adobe Audition on kustannustehokas ohjelma käytettäväksi siirroista stereo LP kirjaa. Joten sopivan edullisen vaihtoehdon cooledit 2000 tarvitaan.

Olen tutkinut muutamia muita edullisia audiotoimittajien, kuten Audacity, Pro Tools Free ja Sound Forge Studio (joka itse on hiljattain hankkinut Sony), mutta mikään niistä tuntuu niin hyvä minulle CoolEdit 2000. Tietenkin, kuten pitkäaikainen käyttäjä CoolEdit 2000 (jota jatkan käyttää valitsemani audioeditori), on väistämätöntä, että minulla on jonkinlainen sisäänrakennettu painottumista ohjelmia, jotka näyttävät ja tuntuvat samankaltaisia. Haluan korostaa, että nämä kolme toimittajat ovat kaikki erittäin hieno ohjelmia, ja kun otetaan huomioon monipuolinen reaktioita ihmisillä on ohjelmia tämäntyyppisen, olisin varmasti rohkaista teitä arvioida niitä itse.

Koska se on ilmainen ja on monia innokkaita kannattajia, tunsin vain reilua antaa Audacity tarkempi arviointi, ja tulen ympäri siihen tulokseen, että minun ensimmäinen reaktio oli epäoikeudenmukaisesti negatiivinen johtuen menneisyyteni kanssa CoolEdit 2000. Nyt selvältä, että Audacity on hieno audioeditori monia ecellent ominaisuuksia, joten suosittelen sitä rinnalla GoldWave, joka on ollut suositus jo vuosia.

Saada kopio CoolEdit 2000

Löytää kopio CoolEdit 2000 on vaikeaa. On harvinaista nähdä se eBay (vaikka yleensä kopioita CoolEdit Pro saatavilla). Jotkin linkit Olin antanut aiemmissa versioissa tämän sivun enää toimi. Tämän vuoksi olen päättänyt isännöidä asennustiedostot CoolEdit 2000. Uskon, että tämä on luultavasti laillista, koska nämä ovat tiedostoja, jotka Syntrillium käytetään tekemään ladattavissa arvioidakseen ohjelmaa. Haluan korostaa, että tiedostot olen hosting vain antaa sinulle kokeiluversiot ohjelmasta: jos haluat saada ne auki, niin sinun täytyy saada sopivat tunnukset muualta. Älä sähköpostitse minulle pyynnön tunnukset – toimittamaan niille olisi laitonta, enkä aio tehdä niin. Huomaa, että jos Adobe minun perässäni, minä poistaa nämä tiedostot tästä sivustosta.

Tässä on kolme asennusohjelma:

Ohjeita asennukseen:

 • Suorita ce2kmain.exe. Tämä asentaa CoolEdit 2000 arvioinnissa tilassa.
 • Suorita ce2knr.exe. Tämä asentaa äänen siivous plugin arviointiin tilassa.
 • Avata CoolEdit 2000, hankkivat rekisteröintinimen & koodi suorita ce2kreg.exe, joka kysyy koodeja.
 • Avata äänen siivous plugin, hankkia rekisteröintikoodin, vedota “Ohje | Osta lisäosat Now” vuonna CoolEdit 2000, valitse siivous laajennuksen listasta ja paina “Enter sarjanumero”.

Joku muu löytänyt sivuston, jossa useiden vanhojen versioiden CoolEdit ja CoolEdit Pro löytyy: http://www.oldversion.com/program.php?n=coolpro.

Tunnustelut

Tämän sivun muistiinpanoja on tislaamalla kokemuksiani siirtämään vinyylilevyjen CDR. Tarjoan sitä toivottavasti puolueeton neuvoja muille, jotka haluavat tehdä saman. Olen yrittänyt toimia koko prosessin kohtuullisen syvällä tasolla. Jotkut sen osat on varmasti kiinnosta joillekin lukijoille; Toivottavasti osioista ovat ilmeisiä riitä, että voit ohittaa kohdat, jotka eivät koske sinua.

Minun ovat tiukkoja. Olen stereot jossa kaikki vaan pieni vähemmistö audiofiilivirittimessä ääriainesten pitäisivät “erittäin kalliita”. En ole kiinnostunut laskemisesta mitään CDR ellei saan melko lähelle täydellisyyttä. Neuvot näissä Notes on kokemusperäinen, ja tulokset omasta henkilökohtaiset kokemukset.

En ole digitaalisen äänen ammattilainen. Siirtämällä LPS CDR on harrastukseni, syntyi halu säilyttää niitä osia minun LP kokoelma, joka (i) eivät ole käytettävissä CD- tai (ii) eivät ole oleellisia tarpeeksi minusta syytä käyttää rahaa korvaa niitä CD .

Työskentelen PC, ja voi vain antaa neuvoja tässä areenalla. En tunne lainkaan tehdä tällaista työtä Mac- tai Unix koneita.

Saan aivan muutaman sähköpostikyselyiden ihmisiltä, ​​jotka ovat löytäneet tämän sivun, ja joitakin kysymyksiä yleensä kysytään toistuvasti. Ne eivät suoranaisesti liity tehtävään siirtää LP CDR, mutta ovat yleisempiä Audio PC. Siksi olen koonnut eri sivulla (Clive UKK) vastaamaan näihin. Ennen sähköpostitse minulle kysymys audio PC, tarkista tämän sivun nähdä, jos se on vastannut siellä.

En tietenkään voi kirjoittaa ylös kaikki, mitä olen koskaan löydetty tästä prosessista, joten jos sinulla on muita erityisiä kysymyksiä, ota yhteyttä sähköpostitse minulle. Mutta ennen kuin teet, pyytäisin teitä tarkistamaan UKK tarkasti, jos kysymykseesi on jo vastattu siellä. Huomaa myös, että muutokset olosuhteissani tarkoita, että en pysty vastaamaan sähköposteihin niin nopeasti kuin olen tehnyt aiemmin, mutta yritän edelleen auttaa missä voin.

Vaikka aiheesta sähköposteja, pyyntö. Olen saanut paljon roskapostin viime aikoina, joten olen nyt aktivoitu Spam Assassin minun email isäntä, ja kaikki sähköpostin, joka näyttää roskapostia poistetaan automaattisesti olematta koskaan toimitettu minulle. Varmistaa, että kaikki sähköposti sinun täytyy lähettää minulle menee läpi, varmista, että se on yksiselitteinen otsikkokenttään ja on tekstimuodossa. Viime aikoina paljon roskapostia on käyttänyt temppu eikä mikään otsikkokenttään ollenkaan. Jos tällainen roskapostin pääsee läpi minulle, joilla vältetään havaitseminen Spam Assassin, olen tähän asti tarkistanut sitä. Koska tällaiset subjectless sähköpostit ovat olleet lähes 100% roskapostin, olen nyt päättänyt poistaa kaikki subjectless sähköpostit lukemattomat. Joten, jos lähetät minulle sähköpostia ilman aihetta, sitä ei voi lukea eikä vastannut.

Ja lopuksi, vastuuvapauslauseke Adaptec / Roxio ohjelmisto. Olen joskus vastaanottaa sähköposteja pyytää apua koskevat Adaptecin / Roxio tuotteet Easy CD Creator ja Spin lääkäri. Sikäli kuin voin tehdä, on mahdollista päästä tälle sivulle linkkien kautta alkavien Roxion verkkosivuilla, ja niin jotkut ihmiset tänne virheellinen käsitys, että olen jotenkin kytketty Adaptecin / Roxio. Haluan tehdä kantani selväksi. Minulla ei ole yhteyttä Adaptecin / Roxio. Olen arvioidaan sekä Easy CD Creator ja Spin lääkäri aiemmin, mutta älä käytä jompikumpi niistä ja olen pysty tarjoamaan erityisiä neuvoja niistä.


Lopussa tämä asiakirja on Linkkiluettelomme. Haluaisin vain huomauttaa, että en voi kommentoida tarkkuuteen Käännökset muille kielille, jotka on tehty eri ihmisille.

Hieman off-topic: miksi käyttää tietokonetta?: Sain sähköpostia joltakin, joka pyysi minua lisätä lyhyt kappale keskustella vaihtoehtoisista arkistoinnin vinyylilevyjen ilman tietokonetta, joten olen tehnyt niin lopussa näistä seteleistä.


Yleiskatsaus

Tehtävänä siirtää LP CDR koostuu 3 perusvaiheet:

 1. Tallennus LP kiintolevylle.
  • Puhdista LP
  • Pelaa LP
   • RCA etuasteet
   • Märkä pelaaminen
  • Äänityksen kovalevylle
   • Äänikortti tyypit
   • On 16 bittinen tallennus tarpeeksi?
  • Hum ongelmat
  • Äänitystasoista
  • Seurata jakaminen
 2. Siivota vinyyli vahinkoa tietokoneella perustuu WAV-tiedoston muokkaus.
  • Mono LP:
  • Leikkaus ja häipyminen
  • Jatkuva melu
  • Napsautuksella ponnahtaa ja ratista
   • Automaattinen declickers
   • Kiinnostavan lähestymistavan decrackling
  • Tasaus
  • Normalisointi ja pakkaus
 3. Palaa CDR
  • Halkaisu Kappaleet
  • Cue levyt
  • Strippaus toivotut tiedot
  • CD lohkot
  • Todellinen polttaa

Tallennus LP kiintolevylle

Puhdista LP

Ennen kuin aloitat, sinun pitäisi tehdä paras puhdistaa levy mahdollisimman hyvin; saada pöly ja Gunge ulos urista poistaa melkoisesti alemman tason melua, joka muuten vaatisi hyvin aikaa vievää työtä poistaa myöhemmin. Ihanteellisesti käyttää alipainelaite; vielä parempi saada niitä ammattimaisesti puhdistaa joku, joka on pääsy Keith Monks pesukoneessa.

Jos sinulla ei ole pääsyä tyhjiö kone, ja levy on erittäin likainen, niin olen viime aikoina kokeillut nestettä Australiasta tunnetaan Vinyl Solution joka on edullinen ja toimii hyvin hyvin likainen kirjaa. Minun on sanottava, että en tiedä, mitä tässä nestettä, joten se ei voi ottaa vastuuta mistään pitkäaikaisia ​​vaikutuksia sillä voi olla vinyyli. Epäilen, mutta ei voi sanoa varmuudella, että se voi olla sama väitetyn haitat kuin märkä soittoa, mutta jos kaikki haluamasi on tehdä yksi hyvä siirto LP ja ei ole varaa investoida pölynimuria, se näyttää kuten hyvä lähestymistapa.

Pelaaminen LP

Käytä hyvälaatuista levysoittimen pelata LP. Pickup patruuna olisi kohdistettu oikein ja kynällä tulee olla hyvässä kunnossa ja puhtaana.

Kääntöpöydän on mekaaninen laite, joka on altis ilmassa ja floorborne tärinää. Tällaiset värähtelyt voivat heikentää toiston laatua melko noticably. Jopa parasta levylautaset voi kärsiä tässä suhteessa. Siksi tallennuksen LP, pitää ympäröivän äänitason mahdollisimman alhaisena. Ihannetapauksessa sinun ei pitäisi käyttää minkäänlaisia ​​seurannan lainkaan; älä välitä tietää kun musiikki alkaa ja päättyy, vain aloittaa äänityksen ennen kuin asetat kynää lyijy-uraan ja jatkaa tallennusta suoraan run-uralla (rajaa pois nämä ylimääräiset bitit myöhemmin on helppoa).

Tarve Preamp

Aion olettaa, että käytät liikkuvaa magneettia tai kiertokäämimittauslaite patruuna (kaikki laadukkaita patruunat ovat yksi näistä molemmilla). Signaali tällainen patruuna on sekä alhainen taso (tyypillisesti <5mV liikuttamiseksi magneetti, <0.5mV liikuttamiseksi kela), joten täytyy tehostetaan noin 100mV tarvitaan ajaa linjaa tulot, ja on myös RIAA tasoituksensa (soveltaa silloin, kun LP- on hallittava kiertää mekaanisista rajoituksista LP-järjestelmä), joka on käännettävä niin, että saadaan tasainen taajuusvaste linjan tulo. Nämä molemmat tarvittavat toimet saavutetaan sopivalla esivahvistin. Jos on vastaanotin tai vahvistin, jossa on “RCA” input, että tulo suorittaa tämän tehtävän, ja tuloksena linjan tasolla lähtö on saatavilla vastaanottimen / vahvistimen nauha lähtö. Tom Weber kertoo minulle, että Radio Shack myy edullinen vahvistimen (mallinumero SA-155) noin $ 65, joka on sopiva, ja välitän hänen suosituksesta tässä korostaen, että minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta tämän laitteen. Uskon, että Radio Shack myös myydä itsenäisenä levysoitinetuastetta noin $ 30. Raportit eri lähteistä saavat minut uskomaan, että laatu tämän esivahvistin on enintään “servicable”. NAD tehdä hyvin arvostettu esivahvistinta PP-1, noin $ 60 vuotta. Jotkut lukijat ovat raportoineet, että halpa RCA etuasteille saatavilla www.phonopreamps.com toimivat hyvin, niin välitän tämän tiedon mutta korostaa, että minulla ei ole ollut mitään henkilökohtaista kokemusta niistä. On myös täysin mahdollista rakentaa oman, jos olet ollenkaan taitavia DIY elektroniikka; On pari sopivia piirikaavioiden Mike Richter sivuilla, ja PAiA Elektroniikka myydä DIY kit. Jos sinulla on korkea laatu laitteita kuten erillinen esivahvistin ja poweramp, tiedät mitä puhun, ja jätän valinta laatu esivahvistimen sinusta.

Näen, että harvat yritykset, kuten Stanton ja Denon tekevät levysoittimet, jotka ovat rakentaneet äänirasiaesivahvistimen Etuasteet, ja muutama jopa SPDIF digitaaliset lähdöt. Se sanoi, nämä ovat DJ tyyppiä levysoittimet, jotka yleensä rakennetaan kestävyys ja luotettavuus sen sijaan suorastaan ​​äänenlaatu.

Entä “märkä pelaamisesta”?

Yksi vaihtoehto haluat ehkä harkita on “märkä pelaamisesta”. Ideana on tulva LP sopivaan nestemäiseen, kun se toistetaan, siinä toivossa, että lika, joka normaalisti istuu urat (ja näin ollen seurataan kynää) nostetaan ilmaan ja siksi ei vaikuta kynällä.

Muut ihmiset ovat eri mieltä siitä, miksi märkä pelissä toimii. On koulukunta, että se ei oikeastaan ​​mitään tekemistä nosto roskat jousitus, vaan että se muuttaa vaimennuksen kynä ja / tai mahdollistaa kynällä vesiliirron yli pienet epätäydellisyydet.

Haluan myös kertoa, että jotkut ihmiset toteavat, että märkä pelaa todella vahingoittaa uraseinä. Argumentti on seuraava. Kun toistat LP, The (kova) timantti kynällä muotoaan (pehmeä) vinyyli uraan. Kun toistoa (ts. Kuiva), kitka aiheuttaa vinyyli lämpene jonka avulla se muuttaa muotoaan ja palautua alkuperäiseen muotoon, kun taas. Jos, kuitenkin, LP toistetaan märkä, neste toimii jäähdytysaineena, joka estää muodonmuutoksen, jolloin kynää sen sijaan paloitella nauhaksi vinyyli pois uran seiniä.

Muut ovat raportoineet, että märkä pelaaminen voi aiheuttaa eräänlainen lietteen (ts. Lian LP keskeytettiin neste) kerääntyä kynällä. Tämä sitten kuivaa ja kovettua, on erittäin vaikea puhdistaa pois, ja aiheuttaa uuden lukuvirheitä. En ole huomannut tätä itse, mutta arvelisin, että tämän ongelman laajuuden vaikuttaisi likaisuudesta LP on tarkka koostumus käytettävän nesteen ja kuinka kiillotetut Kosketuskynää.

Olen kokeillut märkä soittoa, ja se todellakin vähentää joitakin (mutta eivät kaikki) muodot ajoäänet. On olemassa useita asioita, mutta:

 • Mitä neste tulisi käyttää? Et varmasti saa käyttää vesijohtovettä, koska se on täynnä kontaminoivista aineista. Tislattua vettä on ilmeinen pohja neste, mutta se ei ole erityisen hyvä liuotin, ja niin lika, joka on kiinni uriin on todennäköisesti nostetaan. Lisätään määrä alkoholia voi auttaa asioita täällä, mutta se yleensä haihduta LP pinnalle ennen kuin puolen toisto on päättynyt; sulkemalla levysoitin kantta pelaaminen voi auttaa vähentämään haihtumisnopeus.
 • Pelaamisen jälkeen LP märkä, lika suspensiossa putoaa takaisin uriin hyvin hankalaa paikoissa. Tämä johtaa siihen, että pinnan melu on lisääntynyt merkittävästi, jos myöhemmin pelata ennätys kuiva. Siksi pelattuaan ennätys märkä, sinun on todella edelleen olla se märkä jälkeen.
 • Menestynein Märkä-play menetelmä olen koskaan törmännyt on tuote nimeltä “Lencoclean”, joka seuraa LP kuin toinen nostovarsi-, liuosta levittämällä paikallisesti juuri siihen osaan toistetaan. En ole käyttänyt sitä jo yli 20 vuoden ajan, mutta se on edelleen käytettävissä Saksan verkkosivuilla Musictools: siirry linkin “LP-Zubehör” ja sinun pitäisi löytö se luetteli. Lenco on verkkosivusto, mutta se on hieman vaikea liikkua, ja viimeisen kerran kävin sitä en löytänyt Lencoclean mainita missään. Verkkokauppa, joka käyttää toimittamaan Lencoclean on Conrad Electronic, mutta en voi enää löytää Lencoclean niiden website.

Minä on todettava, että minulla ei ole arvovaltaista tietoa märkä pelaamista, mutta tuntuu, että jos en keskustella ollenkaan, on tärkeää mainita kaikkia mielipiteitä josta olen tietoinen.

Äänityksen kovalevylle

Kun olet linjatason signaalin sitä on digitoitu ja tallennettu päälle tietokoneen kiintolevylle. Huomaa, että tyypillisen 40 minuutin LP, sinun noin 500Mb levytilaa, ja riippuen siitä, mitä PC toimittaja (t) käytät, saatat tarvita toisen 500Mb tilapäistiedostot. Luottaa tarvitsevat noin gigatavu yhteensä.

Standardi Ääninauhuri apuohjelma Windowsin mukana ei sovellu tähän tehtävään, koska se tallentaa päävalikkoon muistia ja vain kirjoittaa tulokset kiintolevyltä kun tallennus päättyy. Tämä tarkoittaa, että tallennusaika on rajoitettu määrä RAM PC; koska 16 bittinen stereo kello 44kHz käyttää noin 10 Mt per minuutti, ei ole mitään keinoa voit tallentaa kokonaisen LP puolelle käyttäen Ääninauhuri. Tarvitaan apuohjelma, jolla voidaan tallentaa suoraan kiintolevylle. On olemassa suuri määrä tällaisia ​​apuohjelmia saatavilla shareware. Oman shareware Wave Repair tukee kiintolevynauhoituksesta, on pikemminkin parempi ennätystasolle annostelu kuin useimmat muut paketit, ja jos käyttää yksinkertaisena ennätys apuohjelma on ilmainen. Ja muita paketteja ympärillä, halvin kahden olen tietoinen ovat CD Wave ja RIP Vinyl. LP Ripper on toinen melko tunnettu tallennus ohjelma, että saatat haluta tutkia. Toinen melko yksinkertainen ja edullinen tallennus paketti on PolderbitS. Vaikka en ole ollut mahdollisuutta arvioida sitä kunnolla, useat käyttäjät ovat hyvin vaikuttunut siitä, joten tästä syystä on syytä mainita. GoldWave (erittäin hyvä yleiskäyttöinen audioeditori) tarjoaa myös suoraan kiintolevylle tallennus.

Keskustelu Äänikortti Tyypit

Kun olet paketin pystyvät tallentamaan suoraan kiintolevylle, on kolme perusvaihtoehtoa digitointia linjatasolla signaali:

 • Käytä “normaali” tietokone äänikortti. Tarvitset äänikortin kykenee 44,1 16bit stereo. Kaikki modernit äänikortit pystyvät tekemään tätä. The (analoginen) linja tason signaali olisi syötetään linjan tuloon äänikortti, ja signaali voi sitten tallentaa suoraan kiintolevylle.
 • Käytä USB Audio Interface Device. Nämä ovat nyt hyvin yleisiä, ja useimmat ovat USB2.0 laitteita. Alkuaikoina USB äänikortit oli monia raportteja epävakaa kuljettajien, mutta tämä näyttää olevan menneisyyteen. Monet kannettavissa tietokoneissa on vain mikrofonitulot, ja näissä tapauksissa USB-laite on ylivoimaisesti helpoin tapa tehdä laadukkaita tallenteita.
 • Käyttää perämoottorin analogia-digitaali-muunnin, ja syöttää sen (digitaalinen) tulosteen äänikortti, joka kykenee vastaanottamaan digitaalisia signaaleja. Kuten käyttämällä “normaalia” äänikortin, analogisen signaalin on otettava näytteitä 44,1 stereo. Jos käytät A / D-muunnin, joka pystyy yli 16 bitin resoluutiolla, saatat haluta löytää äänikortti, joka voi ylläpitää näitä bittejä (vaikka et tietenkään tarvitse muuntaa 16 hieman ennen polttamista CDR). Kuitenkin oma kokemukseni on, että jopa kaikkein täydellinen LP lähteistä on hyvin vaikea antaa signaalin yli 12 bitin resoluutio, joten puhtaista 16 bittinen on hieno, ja jopa katkaisu ilman redithering ei vahingoita LP-signaalin.

Normaali Äänikortit

Käyttämällä “normaali” äänikortti on varmasti halvin vaihtoehto pöytätietokoneen. Sisäpuoli PC on erittäin vihamielinen ympäristö Analogiasignaaleille, ja joitakin vuosia sitten monet äänikorteille olivat alttiita häiriöille, mikä korkea melutaso ja / tai “chirrups ja pillejä”. Tämä ei ole enää yhteinen ongelma, ja valtaosa modernin PCI äänikortteja on aika hyvä melun tasoa. On helppo ostaa edullinen äänikortti joiden melu kerroksessa on selvästi pienempi kuin vinyylilevyille.

Kokemukseni on, että tällä hetkellä käytettävissä äänikorteille yleensä jakaa viiteen luokkaan:

 1. Halpa kortit tuntemattomalla tuotenimiä. On tietenkin mahdollista, että jotkut näistä saattavat olla kunnossa, mutta yleensä ne ovat melko kauhea äänenlaatu. Välttää.
 2. Äänikortit rakennettu päälle emolevy. Nykyään ne ovat yleensä joitakin halpoja AC97 piirisarja, ja ne tulevat eri laatuja (luultavasti enemmän tekemistä emolevyn asettelu kuin piirisarja itse). Saatat saada onnekas ja löytää joka antaa kohtuullisen laatua, mutta yleensä ne on vältettävä.
 3. Mainstream kortit kuten PCI-väylä Soundblasters ja niiden kaltaiset. Nämä voivat antaa kohtuullisen äänenlaadun, mutta ne eivät yleensä ole täysin läpinäkyvä. Yläpäässä tämän luokan kortin ovat laitteet, kuten M-Audio Revolution sarja, jotka ovat erittäin hyviä; enemmän kuin tarpeeksi hyvä tallentaa vinyylilevyjen.
 4. Semi-pro korttia osa- $ 200 hintaluokassa, kuten M-Audio, Echo, Terratec jne Ne ovat yleensä erittäin hyviä, ja enemmän kuin riittävä kaapata mitä tahansa vinyyli. Ne on tyypillisesti RCA tai XLR pistorasiat pikemminkin kuin stereo minijacks löytyy yleiseen kortteja, jotka voivat antaa enemmän luotettavat yhteydet.
 5. Erittäin kalliita kortteja kuten DAL CardDeluxe ja LynxTwo. Nämä ovat vakavia ammattikortin ja sitä voidaan pitää ylilyönti.

Seuraavat kärki tulee luvalla Richard Melton: Käytettäessä analogista äänikortti, se on usein hyvä mykistää kaikki tulot ja lähdöt, joita ei todellisuudessa käytetään (esim. Mikrofoni, MIDI, jne). Tämä parantaa melutasoon monta äänikorttia.

www.pcavtech.com/soundcards/index.htm on paljon hyvää tietoa analogisen äänikorttia.

USB äänilaitteet

Nämä ovat yleensä kalliimpia kuin normaali PCI äänikortit, ja yleensä ne eivät ole niin laadukkaita. Minun on kuitenkin korostettava, että en ole käyttänyt tällaista syöttölaite, joten voi vain välittää tietoa olen poimittu muista lähteistä. Yleinen mielipide siellä näyttää olevan, että jos pystyt käyttämään “kunnollinen” PCI-kortin, sitten tehdä niin. Vain turvautua USB jos tarvitset siirrettävyys tai käytät kannettavaa tietokonetta. Koska en ole koskaan käyttänyt yksi näistä laitteista, en voi tarjota mitään suosituksia, joten seuraava on yksinkertaisesti luettelo valmistajista Olen huomannut, jotka tarjoavat tällaisia ​​tuotteita: Creative, M-Audio, Edirol, Tascam, Terratec, Philips. Tämä lista ei ole täydellinen; on pakko olla useita muita toimittajia, että en ole törmännyt.

I/O-kortit

Mitä äänikortit, jotka voivat vastaanottaa digitaalista signaalia, on olemassa lukuisia vaihtoehtoja:

 1. Halvin tiedän se laajalti saatavilla on Midiman DiO2448.
 2. On toinenkin kortti nimeltään Zoltrix Nightingale, joka käyttää samaa piirisarja kuin DiO2448 joka tukee SPDIF I / O ja on hinta alle $ 40. Mutta on kaksi ongelmaa: (i) se on erittäin vaikea itse löytää yksi; (Ii) se on vain optinen (Toslink) tulo, vaikka on yksinkertainen DIY muutos lisätä COAX tuloon.
 3. Jotkut edullinen keskitason kortit voi olla SPDIF valmiudet. Kuitenkin monet näistä näytteistää SPDIF aluksella olevaan kellotaajuudella, niin ne eivät salli vähän täydellinen siirto ulkoisen digitaalisen äänen kiintolevylle.
 4. Useimmat kalliimpiin analoginen äänikorteille (M-Audio Audiophile ylöspäin) on myös vähän täydellinen digitaalinen I/O-ominaisuuksia.
 5. Ja lopuksi, saatat kuulla tarinoita $ 20 äänikorteille SPDIF I / O. Eri ihmiset ovat testanneet näitä kortteja ja suurimmassa osassa tapauksista ei päässyt SPDIF I / O toimi kunnolla. Nekin harvat ihmiset, jotka eivät ole menestystä rakentamiseen tarvitaan ylimääräisiä bittejä piirejä.

Mitä tulee perämoottorin A/D-muuntimet itse, en todellakaan ole paljon kokemusta tällä alalla, mutta voi ilmoittaa, että joitakin edullisia muuntimia, joilla on hyvä maine ovat Midiman Flying Calf (noin $ 200), Lucid ADA1000 ( noin $ 500), The Symetrix 620 (vanha suunnittelu noin $600 silti erittäin arvostettu ja jonkinlainen de-facto standardi semi-pro studiot), ja Lucid AD9624 (noin $800). Jos tämä alamme päästä vakavan ammatillisen alueelle, enkä pätevä antamaan neuvoja tällä tasolla.

Muistutettakoon, olen henkilökohtaisesti käyttää M-Audio Audiophile 2496, joka voidaan oli alle $ 200, joka on erinomainen analogisen I / O (varmasti tarpeeksi hyvä uskollisesti tallentaa mitään kotimaisesta analogisen lähde) sekä bittiä myöten SPDIF I / O: ta.

Vaihtoehtoinen lähestymistapa, joka ohittaessa Äänikortti

Viime vuonna tai niin, kulutusluokan audio-CD-RW-laitteet ovat tulleet markkinoille. Nämä laitteet voi liittää omaan stereoihin kuin nauhadekin. Tämä esittelee uuden lähestymistavan haluat ehkä harkita: tallentaa LP CD-RW-levylle audio-CD-tallennin ja siirrä se kiintolevylle digitaalisella äänen poiminta kanssa romppuasema. CD-RW-levylle voidaan sitten käyttää uudelleen seuraavan siirron. Tämä on seuraavia etuja:

 • A/D-muuntimet ääni- CD-tallentimet eivät ole lainkaan huono. Ne ovat tyypillisesti parempi kuin muuntimet valtavirran äänikorttia kuten Soundblasters. (Ne eivät ole yhtä hyviä kuin muuntimet korteista kuten DAL CardDeluxe, LynxTwo, jne).
 • Koska CD-tallennin ei sisällä PC mahdollisuutta melua pickup muista osajärjestelmien kuten näytönohjain poistuu.
 • CD-tallennin voi istua rinnalla stereoihin ja äänittää mistä tahansa lähteestä saatat haluta siirtää (esim. LP, kasetti, radio, jne). Sinulla ei ole ongelma, miten kytkeä stereo jopa tietokoneeseen (joka kodeissa on eri huoneissa).
 • Ainoa asia mitä tarvitset äänikortin nyt seuraa työsi käynnissä, ja jopa melko halpoja äänikorttia (esim. $ 10 SB-kloonit) ovat tarpeeksi hyvä tunnistaa vinyyli vahinkoa, joka tarvitsee siivota.

On 16 bittinen tallennus tarpeeksi?

Audio foorumit ja uutisryhmät usein keskusteluja onko tarvetta kirjata vinyylilevyille suurempi kuin 16 bitin resoluutiolla. Ei ole juurikaan järkeä käyttää sanaa joidenkin “kultainen eared audiofiilivirittimessä” koskevasta itsetehostuksen joka toteaa, että hän on kuullut hajoamisen aiheuttaman 16 bit tallennus: solid mittauksia tarvitaan. Yritän täällä tutkia joitakin tieteellisiä todisteita, jotka voivat auttaa sinua tekemään päätöksen itse.

Aloitetaan lausumaan ne, jotka julistavat, että 16 bittiä riittää. He sanovat, että melu kerroksessa vinyyli on noin -60 dB on hyvä päivä. Ehkä todella hyvä laatu LP painetaan rakastavaa huolenpitoa raskaiden puhdasta vinyyliä voisi hoitaa noin -70dB. Tämä on vielä 26dB suurempi kuin pohjakohinan 16-bittisen digitaalisen. Näin ollen, he päättelevät, 16 bittiä on enemmän kuin riittävä.

Yhteisen vastoin tätä väitettä, että kohina on vinyyli vaihtelee taajuudella. Suurin osa vinyyli pinnan melu on pienillä taajuuksilla: korkeammilla taajuuksilla, kohinan vähimmäistaso on itse asiassa hyvin alhainen. Nämä väitteet ovat yleensä varmuuskopioidaan kanssa esittävät graafisesti taajuuden analyysi hiljainen uran LP. Tyypillinen esimerkki tästä väitettä löytyy Audioholics verkkosivuilla. Esitetyt kuviot osoittavat, että taajuuksilla yli noin 500 Hz, pohjakohinan LP voi lähestyä tai jopa voittaa, -96dB.

Vain siinä tapauksessa Audioholics sivusto ei ole käytettävissä, ja myös tarkistettava havaintonsa, tässä frekvenssianalyysiä hiljainen uran korkeasta laadusta testi LP (hifiääni HFS75):

Tämä varmistaa melutaso alle -80dB noin 100Hz ylöspäin, parantaa paremmin kuin -96dB yläpuolella noin 2 kHz. Mitataan RMS tasolla tämän tallennuksen antaa arvon -51dB. Levittämisen jälkeen seinään suodatin 100 Hz poistaa nämä taajuudet antavat suurin panos melua, RMS-taso laskee -70dB. Mutta tämä on silti ainakin 20dB suurempi kuin kuvaaja osoittaa korkeammilla taajuuksilla.

Todistettua tarvetta kirjata LPS yli 16 bittiä, se näyttäisi. Mutta tämä ei vastaa minun kokemus. Olen aina sitä mieltä, että 16-bittinen tallenne on enemmän kuin riittävä vinyylilevyille. Tämä perustuu siihen yksinkertaiseen havaintoon, että tällaiset tallenteet kuulostavat identtinen alkuperäisen LP puitteissa oman kohtuullisen laadukas järjestelmä (Koi ennätys pesukoneessa, Linn Sondek LP12/Lingo/Ittok/Karma levysoitin, Naim 42.5K levysoitinetuastetta, M -Audio Audiophile 2496 äänikortti, ATC SCM100A aktiivinen kaiuttimet). Kun ensimmäinen lukea joitakin näistä artikkeleista esittää pieni kohina suurilla taajuuksilla, olin sekä järkyttynyt ja kiintoisaa, ja päätettiin tutkia edelleen. Ja minä havainnut, että nämä taajuusspektrianalyysiin kuvaajia voi olla harhaanjohtavaa. Mieti tämä:

Se osoittaa selvästi melutaso noin -120dB aina noin 10 Hz ylöspäin (ja parempi kuin -100dB DC 10Hz). Saatat olla yllättynyt kuullessani, että tämä kuvaaja on analyysi 16-bittinen tallennus mitään. Toisin sanoen, pohjakohinan tyhjäkäynnillä 16 bittinen digitaalinen signaali, satunnaisesti vaihdellen näytearvot 0 ja 1 (ja ajoittain 2 avautumisen nyt ja sen jälkeen). Jos sovellamme samaa päättelyä, joka annetaan äänetön LP ura kaavio, me päättelisi pohjakohinan 16 bitin digitaalista audiota -120dB. Mutta me kaikki tiedämme, että se on todella -96dB, ja todellakin RMS taso tämän tallennuksen raportoidaan -96dB.

Oma johtopäätös näistä testeistä on, että rento tarkastus frekvenssianalyysiä kuvaajat hölmöjä sinut uskomaan melutaso on vähintään 20dB pienempi kuin se todellisuudessa on. Joten näennäinen -96dB kohinapohjasta korkealaatuisen vinyylilevy korkeilla taajuuksilla on todellisuudessa enemmän kuin -76dB parhaimmillaan. Tai tarkastella asioita toisella tavalla, jos haluat näyttää melu kerroksessa vinyyli käyttäen frekvenssianalyysiin kuvaajia, niin se on vain reilua käyttää samaa menetelmää mittaamaan kohinapohjasta 16 bittinen digitaalisen äänen, jolloin näemme, että se on edelleen yli 20 dB alle LP. Tunnen nyt on mahdollista vastata kysymykseen yläreunassa Tässä jaksossa:

 • K: 16 bittinen Tallennusvälineet Riittää vinyylilevyille?
 • V: Kyllä.

Humina yhdessä musiikki

On täysin mahdollista, että kun liität linjatasolla lähdön LP stereotoistolaitteet tuloon tietokoneen äänikortin, hum johtaa. Tämä johtuu yleensä ongelmia maadoitukset eri puolilla koko setup (tavallisesti PC: n maahan ja stereo järjestelmän maahan ovat eri jännitteet).

Ennen olettaen, että se on maa ongelma on kuitenkin vain varmista, että sinulla ei ole signaalia kaapeleita perään rinnalla verkkokaapelit, sillä se voi aiheuttaa hum noudettavissa. Jos sinulla on kaapelit näin, kokeile erottaa sähköverkosta ja liitäntäkaapelit useita tuumaa. Tämä saattaa ratkaista hum ongelma, mutta jos näin ei ole, niin sinun täytyy miettiä maadoitus järjestelyistä. Valitettavasti yrittää korjata tällainen hum voi olla ongelmallista, mutta on olemassa muutamia asioita, joita voit kokeilla. Mutta ennen kuin aloitamme, varoitus: jos olet ollenkaan varma mitä teet, niin älä poista maadoitukset verkkovirran komponentteihin. (Sähköiskulla pidetään yleensä vakavampia kuin vähän hum).

 • Tarkista, että kaikki komponentit stereoihin ja tietokone on todella maadoitettu; jättäen pois alueilta voi helposti aiheuttaa hum. Kun tarkkailun maadoitus komponenttien, älä unohda tarkistaa johdotukset sisällä verkkovirtapistokkeella.
 • Plug kaikki sähköverkon kohdetta (so. Kaikki stereolaitteet ja PC) samaan sähköverkkoon, käyttäen moniraitainen tarvittaessa sovittimia. (Tehonkulutus tämän kaltaisia ​​laitteita on niin pieni, että se ei kuormita pistorasiaan). Tämä pakottaa kaikki komponentit yhteinen maa, joka voi ratkaista ongelman.
 • Jos jakavat saman pistorasiaan ei auta, voit yrittää irrottaa maahan yhteydet joitakin komponentteja. Aloita levysoittimen itse. Jos tämä ei auta, tarkista onko levysoittimen n yhteys etuvahvistin / amp / vastaanotin on erillinen maadoitusjohto ja kokeilla vaikutusta liittämällä / poistamalla se esivahvistin / amp / vastaanottimen maadoitus postitse.
 • Kokeile kytkeä langan välillä metallin alustan tietokoneen ja stereot n maadoitus postitse. Jos stereo ei ole maadoitus postitse käyttää ulkoreunalla yksi sen RCA-liitäntää. Huomaa, että maali on hyvä eriste, joten varmista mitään yhteyttä teet menee paljaalle metallille.
 • Jos se ei vieläkään onnistu, kokeile irrottaa esivahvistimen / amp / vastaanottimen maa (sekä ilman kääntöpöydän maahan uudelleen kytkettynä). Kuitenkin varoa mitään hirveitä varoituksia valmistajan käsikirjan tästä: monissa tapauksissa se on turvallista, mutta joitakin osia ei ehkä ole eristetty tapauksia.
 • Rod Smith kertoo minulle, että kaapeli-tv-yhteydet voivat joskus aiheuttaa maasilmukkaa jos ne syötetään stereoihin. Tässä tapauksessa, yksinkertaisin ratkaisu on irrottaa kaapeli-TV ulostulo stereo tallennuksen aikana tietokoneeseen.
 • George Koulomzin ehdottaa toisessa kokeessa. Jos sinulla on verkkovirtapistokkeet joka voidaan lisätä joko päin, kokeile kääntävä vaikutus yhden tai useamman kanssa. Tämä muuttaa suhteellista vaihetta sähköverkosta komponentit, ja se voi aiheuttaa hum kumoavat.
 • Keith Christensen kertoo minulle, että jos asut lähellä analogiselle TV-lähetintä masto, pystysynkronointisignaalia pulssit voivat aiheuttaa häiriöitä, joka kuulostaa hyvin paljon sähköverkosta hum. Valitettavasti en tiedä mitään ratkaisua tähän.
 • Tallentaa kuten Radio Shack myydä pienissä laitteissa tunnetaan “Maapiirin isolaattorit”. Nämä voivat parantaa joidenkin hum ongelma, kun yhdistetty stereo ja tietokone. Kuitenkin halpa niistä ovat yleensä erittäin huono, käyttöön vakava leikkaus basso. On mahdollista, että ne voisivat yksinkertaisesti olla ylipäästösuodattimia (ts. Ne ratkaise hum ongelman vain heittää pois kaikki matalia taajuuksia yhdessä hum).
 • Liuos, joka on lähes varmasti työ on käyttää äänen erotusmuuntajien. Valitettavasti ne eivät ole halpoja. Erittäin laadukas niistä tykkää Jensen voi maksaa yli 100$ kanavaa. Joku kutsui Steve (hän ​​ei kerro hänen sukunimi) löysi jotkut $ käyttö 55 JK Audio joka hänen mukaansa eivät tunnu käyttöön mitään hajoamista, mutta en ole kuullut niitä itseäni niin olen vain kulkee pitkin tietoa.

Asetus ennätyslukemiin

Onko haluat mennä “normaali” äänikortti tai ulkoiset A / D-muunnin, on tärkeää asettaa tulotasot vastaavasti. Tavoitteena on saada huiput niin lähellä 0dB kuin mahdollista ilman ylittyä. Tähän on kaksi syytä:

 • Se käyttää maksimi resoluutio saatavana 16 bittiä. Tämän sanottuaan koska LP-signaalin hallinnoi noin 12 bitin resoluutio parhaimmillaan, voit teoriassa varaa jättää valtavan liikkumavaran (esim. Tienoilla -12 dB tai jopa vähemmän) menettämättä päätöslauselmaa.
 • (Vähemmän ilmeisiä mutta luultavasti tärkeämpää) Jos tallennat matalalla tasolla ja polttaa CDR, päädyt on CD, joka pelaa liian hiljaa verrattuna muihin (kaupallinen) CD. Vaikka on mahdollista tuoda tason ylöspäin käyttämällä “normalisointi” piirre monissa WAV toimitukselle kuten normalisointi ei koskaan täydellinen (aritmeettinen joka suoritetaan johtaa pyöristysvirheitä), ja niin se on parempi välttää tätä, jos mahdollista.

Ohjeena, minulla on tapana valita mitä luulen on äänekkäimmin osa LP (jos tiedät musiikkia hyvin, tiedät missä kovaa bittiä ovat, jos se on tuntematon kirjaa, silmämääräisesti urat niitä, jotka heiluminen eniten), ja aseta ennätystasolle rekisteröitymään noin -3 dB sille osalle, joka jättää hieman pääntila varalla.

Toisin tallennus analogisiin nauhalle (jossa työntämällä signaalitaso mennyt nimellinen enimmäismäärä voi joskus olla pätevä lähestymistapa) on ehdottoman tärkeää, että te koskaan ylitä 0dB tasolla. Jos et, tulos on digitaalinen leikkaaminen; erittäin epämiellyttävä kuulostavat särötyyppi.

Track jakaminen

Kun tallennetaan LP kovalevylle, älä houkutusta yrittää jakaa kappaleet tässä vaiheessa. Haluat säilyttää oikea ajoitus välisen radan aukkoja lopullisesta CD, ja se on paljon helpompi jakaa kappaleita ja säilyttävät oikean pituinen rako tietokoneella editori myöhemmin. (Itse asiassa voit käyttää CDR polttava paketti, joka ei tarvitse kappaleet olla erillisinä tiedostoina muutenkin).


Siivotaan tallennus

Kun signaali on kiintolevylle kova työ alkaa. Ennen kuin aloitamme, haluan todeta heti aluksi, että monet ihmiset toivovat löytävänsä yhden ohjelmistopaketin, joka tekee kaiken tarvitsemansa. Tämä on epärealistinen odotus; yleensä tarvitset työkalupakki eri paketteja. Liitetiedoissa Seuraavissa Tulen osoittamaan vahvuuksia, jotka olen henkilökohtaisesti käyttänyt, ja ohimennen mainitsen muita paketteja joita en ole käyttänyt, mutta silti on hyvä maine.

Mono LP:

Useimmat ihmiset ovat tallennettaessa stereo kirjaa. Jos kuitenkin haluat siirtää mono LP on muutamia ylimääräisiä asioita pohtimaan johon haluaisin käsitellä ensin. CD ei voi olla monosubstituoitu; sinun täytyy tallentaa sen stereona. Ihanteellinen tilanne on se, että molemmat kanavat ovat samat, mutta jos vain pelaat mono LP tavallisella levysoitin, mahdollisuudet saada identtiset vasen ja oikea kanava on käytännössä olematon. Saattaa hyvinkin olla, että ne ovat tarpeeksi lähellä, että tulokset ääni hieno ja et tunne tarvetta muuttaa mitään.

Kuitenkin, mitä jos nämä kaksi kanavaa ovat riittävän erilaisia, että tulokset eivät ole todella hyväksyttäviä mono? Saadaan kaksi identtistä kanavaa, on periaatteessa kolme vaihtoehtoa:

 • Yhdistää kaksi kanavaa yhdessä ja kahtena tulokset sekä vasemmalle ja oikealle. Saatat huomata, että jotkut ajoäänet kumoaa hieman tällä tavalla.
 • Kahtena vasemmalle tai oikealle kanavan molempien kanavien. Tämä olisi tarkoituksenmukaista, jos päätät, että toinen kanavista on selvästi parempi kuin muut. Todennäköisin syy tähän voi olla, on, kun yksi uran seinät on suurempaa vahinkoa kuin muut, jolloin voit valita kanavan vähemmän pinta melua ja / tai klikkauksia ja ponnahtaa.
 • Joissakin välivaihe kahden edellä mainituista vaihtoehdoista, jolloin kanavat yhdistetään, mutta painotus on sovellettu niin, että suurempi osa yhtä kanavaa käytetään kuin muut.

Jompikumpi kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa voidaan saavuttaa luovia johdotus levysoittimen n patruuna, mutta painotettu yhdistäminen on ainoa todella mahdollista käyttäen sekoitinta. Voit tietenkin käsitellä kaiken ohjelmiston, kun signaali on kiintolevylle, ja tämä on tietenkin Suosittelen. Yksi etu tallennuksen kaksi kanavaa kiintolevylle stereo on, että jos on olemassa klikkaa yksi kanava vain, voit kopioida yli puhtaalla osalla muista kanavan. Vasta tämän vaiheen jälkeen olisi se sitten asianmukaista aloittaa sekoittamalla kanavia mono.

Vähentämällä jatkuva melu

Määrän jatkuva taustamelun (esim. Hiss) on melko alhainen vinyylilevyille. (En kuulu “crackle” tässä luokassa: vinyyli ratista ei oikeastaan ​​jatkuva melu ja se on yleensä parempi poistetaan kuvattuja menetelmiä käyttäen seuraavassa kappaleessa). Jatkuva melu on yleensä ainoa merkittävä historiallinen kirjaa, joten jos se löytyy erityisen vastenmielistä se on luultavasti parasta jättää yksin. Se sanoi, että on varsin helppo käsitellä kuin satunnaista kohinaa kuten klikkaukset, ponnahtaa ja ratista.

Monet audiotoimittajien kuuluu laajakaista melun vähentäminen ominaisuus. Ne toimivat yleensä ensin ottamalla “kohina sormenjälki” alueelta, joka sisältää vain kohinaa, sitten poistamalla että melu sormenjälki musiikista käyttäen menetelmää kutsutaan “spektrinvähennysperiaat-“. Tämä prosessi voi toimia hyvin, mutta nauha hiss voi leikata pois melko vähän korkean taajuuden ohjelman sisältöä. On myös syytä käyttää maltillisesti, koska se voi antaa eräänlaisen “metallisen, robotti” ääni musiikkia, jos käytät sitä liian innokkaasti.

Jos et halua vähentää melua käyttämällä tätä tekniikkaa, sinun on tietenkin tehtävä ennen trimmausta pois “kuollut tila” (kuvattu seuraavassa kohdassa), joka sisältää “kohina sormenjälkiä” sinun täytyy kokeilla.

Toinen paketti, joka ansaitsee maininnan on DCart. Tämä on melko hyvä dynaaminen melu rajoitin, joka vaihtelee määrä hiss vähentäminen määrän perusteella korkean taajuuden signaalin, joka on läsnä. Kun on paljon korkean taajuuden energian määrä hiss vähentäminen on pieni; tämä hyödyntää sitä, että korkeat taajuudet, jotka ovat läsnä peittää hiss. Kun on hieman korkea taajuus sisältöä, määrä hiss vähentäminen on korkea, ja menetys, mitä hieman korkea taajuuksia ei ole kovin havaittavissa. (Tämä tekniikka on samanlainen kuin vanha Philipsin “DNL” suhina vähentämiseen järjestelmää, jota käytetään niiden kasettinauhureita jo 1970-luvulla). Se voi toimia erittäin hyvin, varsinkin “varattu” musiikkia, vaikka se pumppaa huonosti joitakin erilaisia ​​signaalin (esim. Pianolle).

Leikkaus pois ei-toivotut osat ja häipyminen ja ulos

Nämä ovat olennaisia ​​toimia, ja se voidaan tehdä helposti käyttämällä erilaisia ​​WAV toimitukselle kuten GoldWave tai oman shareware Wave Repair voi myös leikata pois tarpeettomia kohtia. Yritä saada alusta WAV niin lähelle alkuun musiikkia kuin mahdollista, jättäen ehkä neljäsosa toinen varalla. Kun olet leikattu tämän ylimääräisen alussa, muokata ensimmäiset näytteet varmista, että ne ovat nolla molemmilla kanavilla ja hiipuvat sitten seuraavassa muutama näyte (tekee varmasti saat täydelle siihen mennessä, kun musiikki alkaa); kaikki tämä pelleily on saada mukava puhdas alku CDR ilman napsautuksella. Samaa menettelyä tarvitaan lopussa LP, vaikka täällä pitäisi pyrkiä pidemmän asteittainen katoavan. Haluan lisätä hieman ylimääräistä hiljaisuutta lopussa; Tämä johtuu siitä, että jotkut CD-soittimet tekevät melko vähän mekaanista melua lopussa CD (esim. releet kytkentä, laser kelkat pysäköinti, jne), ja pidän tätä ei tapahdu hetkessä musiikin päättyy.

Poistaminen klikkaukset, Pops ja Crackle

Paraskaan LP on joitakin pieniä klikkauksella että sinun kannattaa poistaa. Joidenkin tietojen huonossa kunnossa on tasainen taustan rätinän että haluat vähentää.

Ennen menossa yksityiskohtiin, minun täytyy tehdä kohta vaaroista ostaa puhdistus ohjelmisto “spec”. Audio palauttaminen ei suinkaan tarkkaa tiedettä. Ohjelmaa ei ole menossa töihin täydellisesti, ja hyvät ja huonot puolet jokaisen vaihtelevat valtavasti. Sinun ei koskaan tulisi maksaa äänen palauttaminen ohjelmisto ellet ole ehtinyt kokeilla sitä ja tarkista, että se, mitä tarvitset. Mikä tahansa tuote, jolla ei ole kokeiluversio ladattavissa tulisi käsitellä epäilys: mitä valmistaja on salattavaa? Kukaan ei osta autoa ottamatta koeajo, joten älä tee sitä ohjelmistoja.

Minulla on aikaisemmin ollut sormet palanut osto-ohjelmisto, joka ei seiso lupaus (Spin lääkäri, yhdistetty aiempien versioiden Roxio Easy CD Creator). Joten nyt kieltäytyvät ostaa mitään, jos ei ole kokeiluversio saatavilla. Tämä politiikka tarkoittaa sitä, että en ole tutkittu (ja siksi ei voi antaa neuvoja) kolme melko hyvin tunnetut pakkaukset: Steinberg Clean, Magix Audio Cleaning Lab, ja Roxio LP ja Tape assistentti.

OK, edelleen tehtäväksi miten voisit voisivat vähentää häiritsevyyttä napsautusten arvoa, ponnahtaa ja ratista. Poistaminen tällaisia ​​ääniä vaikuttamatta haitallisesti musiikki on vaikeaa. On olemassa useita paketteja markkinoilla, jotka väittävät tehdä niin automaattisesti, ja niiden määrä näyttää kasvavan miltei päivittäin. Olen yrittänyt seuraavat: DCart, DART Pro. CoolEdit Pro (nyt nimi Adobe Audition), Sound Forge (saatu nyt Sony), Sound Laundry, Spin Doctor (vanhempaa ohjelmaa, joka oli ennen toimittamista Roxio joka näyttää olleen superceded moduuli nimeltään “LP ja Tape Assistant” – jota en ole arvioitu – uusimman version Roxio Easy Media Creator), Groove Mechanicia ClickRepair, WAVclean, Wave Corrector, Wave Repair (kirjoittanut minulle, joten ota mitä sanoa se sopiva annos epäily). He kaikki kärsivät samasta perusongelma: ne joskus toimivat erittäin hyvin, ja toisinaan ne todella pahentaa asioita.

Voit kokeilla rukkaamalla parametrit, mutta tämä harvoin johtaa merkittävää parannusta. Jotkut heistä ovat niin paljon konfigurointiparametrit, että se on lähes mahdotonta yrittää niitä kaikkia, varsinkin kun ne suorittavat käsittelyn niin hitaasti.

DCart, Sound Laundry ja Wave Repair ovat parempia tässä suhteessa, koska heillä on reaaliaikainen esikatselu tilassa, jonka avulla voit säätää asetuksia kuunnellen tehonsa.

Sonyn Kohinanvaimennus DirectX plug-in näyttävät antavan parhaat tulokset niistä kaikista (tai ainakin se, kun se oli Sonic Foundry tuote, mutta en ole uudelleen sitä viime aikoina). Kuitenkin tämä plug-in maksaa $ 280, eikä sitä voida pitää hyvää vastinetta puhtaasti vinyyli palauttaminen näkökulmasta. Varaamalla hinta hetkeksi, plussan puolelle Sound Forge Kohinanvaimennus plug-in suorittaa varsin nopeasti, ja on reaaliaikainen esikatselu ominaisuus, joka olisi asettanut parametrit paljon helpompaa. Jos pystyt varaa hinta, tämä laajennus luultavasti avulla voit saavuttaa yhtä hyviä tuloksia tai ehkä paremmin kuin muiden automaattisten toimintojen ja paljon vähemmällä vaivalla.

ClickRepair on hiljattain uusi tuote, että olen ollut varsin vaikuttunut. Se näyttää tekevän parempaa työtä poistaa suurempia klikkauksia kuin useimmat muut automaattiset declickers. Käyttöliittymä on hieman epätavallinen, mutta on melko helppo oppia.

WAVclean, vaikka ei toimi reaaliajassa, voit kuunnella tähänastisia tuloksia, kun se on käsittelee vielä jäljellä olevan tiedoston.

Wave Corrector (joka taas ei toimi reaaliajassa) on havaitseminen ja korjaaminen algoritmeja, jotka näyttävät olevan pikemminkin tehokkaampaa kuin monet, joten minusta on kannattaa tutkia. Hyödyllinen ominaisuus on, että se antaa käyttäjälle mahdollisuuden tarkistaa ja säätää korjauksen kunkin klikkauksen. Tällä hetkellä olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että tämä on paras edullinen automaattinen declicker saatavilla.

Groove Mechanic on yksi työkalu, joka ei toimi reaaliajassa, mutta jonka tulokset ovat riittävän hyviä perusteeksi suosituksen. Onneksi se on muutaman säädettävät parametrit, joten et voi tuhlata valtavasti aikaa rukkaamalla niitä turha yrittää löytää parhaat asetukset.

Adobe Audition (ts. Mitä aiemmin CoolEdit Pro) on sisäänrakennettu declicker joka toimii melko hyvin, mutta kaksi ongelmaa: itse ohjelma on melko kallista; ja declicker ei kulje kovin nopeasti. On kolmas osapuoli saatavissa laajennusta kutsutaan ClickFix joka toimii vähän nopeammin kuin tavallinen declicker, ja joka tarjoaa yhtäläisen hyviä tuloksia (vaikkakin eri joukko kompromisseja). ClickFix plug-in toimii myös alkuperäisen CoolEdit (sekä Pro ja 2000 versiot) jos sinulla sattuu olemaan näitä vanhoja ohjelmia.

Toinen tuote, jolla on hyvä maine on Steinbergin WaveLab (jotkut ammattikäyttäjille pitävät sitä parempi Sound Forge), mutta en ole arvioinut sitä.

Bottom line kuitenkin on, että ei vielä ole automaattista keinoa poistaa kaikki klikkaukset ja ponnahtaa muuttamatta samalla jostakin musiikin. I suorittaa tämä vaihe manuaalisesti useimmissa tapauksissa, kuuntelemalla aaltomuoto, itseohjautuva on klikkaukset ja uudelleenvetämisestä aaltomuoto hiirellä, interpoloimalla ulos vika, tai liittämällä yli korvaaminen osa wavform päässä lähellä. Kun teet tämän, se on parasta seurata kuulokkeilla, koska ne ovat paljon paljastavia klikkausten ja ponnahtaa kuin kaiutinta. Kaksi ohjelmaa, joilla on kyky manuaalisesti piirtää aaltomuodon ovat GoldWave ja Wave Repair.

Monet ihmiset ovat kysyneet minulta vinkkejä siitä, miten löytää vikoja aaltomuodossa. Paras neuvo, jonka voin antaa teille on, että opit kokemuksen kautta. Tämä saattaa kuulostaa vastuun pallottelua mutta todella saada siellä ja pelaa noin WAV opettaa sinulle enemmän kuin mitään voit lukea. Sinun täytyy hankkia suoliston tuntea, mitä eri kuultavissa virheet näyttävät aaltomuodossa, ja paras tapa tehdä tämä on käytäntö. Kuten saat enemmän ja enemmän kokemusta, edistystä tulee nopeammin ja nopeammin.

Tämän kaiken sanottuani, voin välittää muutamia vinkkejä:

 • Ilmeinen kapea piikkarit että ampua ylös ja alas hyvin nopeasti on yleensä helppo havaita ja korjata. Kannattaa muistaa, että kuuluvan vaikutuksen iso piikki saattaa sisältää “soi” useita kymmeniä näytteitä jälkeen visuaalinen vaikutus aaltomuodon näyttää kadonneen (toisin sanoen, saatat huomata, että se on tarpeen ulottaa korjaamiseen edelleen pitkin takareuna kuin näyttää visuaalisesti tarpeen). Pienemmät piikkejä yleensä paljon enemmän paikallisia, ja voit usein korjata vain ilmeinen visuaalinen vaurioita.
 • “Dull thuds/plops” ja “sotkee ​​merkeillä” yleensä paljon kauemmin, usein ulottuu useita kymmeniä tai jopa muutaman sadan näytteitä. Visuaalisesti ne usein näyttävät normaalia aaltomuotoja, jotka vain näyttävät isompi kuin ympäristöönsä. Muina aikoina ne johtuvat siirtyminen ylös tai alas yleisen aaltomuodon aikana muutamia kymmeniä näytteitä (äkillinen muutos ylös tai alas muutaman näytteitä antaa paljon terävämpi click). Kun korjaus nämä, se on usein yllättävää, kuinka paljon pidemmälle sinun täytyy pidentää korjaus sekä edessä takana näennäinen näkyvää vauriota. Mielestäni tämä on luultavasti, koska se on paljon vaikeampaa olla varma missä vahinko todella alkaa ja päättyy vain katsomalla.
 • Se on intuitiivinen yrittää korjata niin vähän näytteitä mahdollista, mutta kuten edellä on todettu, kuuluu häiriö usein ulottuu visuaalinen häiriö, joten älä pelkää kokeilla pidempään korjauksia. Kun etsit aaltomuotoa hetkellä korkea zoom, se on helppo unohtaa, kuinka lyhyt aika, olet tekemisissä.
 • Visuaalinen ulkonäkö ei aina korreloi kuuluvuutta, varsinkin pieniä vaurioita. Asioita, jotka näyttävät melko hälyttävää voi usein olla äänetön, kun voi viettää ikäisille yrittää jäljittää vaikeasti “rasti”, joka osoittautuu lähes näkymätön finni vain yksi tai kaksi näytettä pitkä nousevalla tai laskevalla rinteellä paljon suurempaa aaltoa .

Toinen tyyppi vinyyli artefakti kannattaa poistaa on vääristymä johtuu aiheuttamien vahinkojen edellinen lukuvirheitä. Manuaalisesti uudelleenvetämisestä aaltomuodot ei varmasti sinut kovin pitkälle tätä. Olen huomannut, että tällainen vääristymä voidaan joskus poistaa melko hyvin kaksi paketteja edellä. Sound Laundry de-scratcher (käyttäen ainoastaan ​​de-ratista laitos, jättäen de klikkaus päältä) voi antaa hyviä tuloksia, vain hiuksenhieno esineitä (pahin näkökohta on, että laulu äänteisiin puheäänessä yleensä korostuu). WAVclean yleensä poistaa jopa enemmän lukuvirheitä vääristymän kuin Sound Pesula, mutta sen esineitä ovat melko selvempiä, ja voin vain kuvata niitä voivat välittää “ontto” eräänlainen ominaisuus. Minulla on myös toisinaan pystyneet vähentämään lukuvirheitä vaurioilta Parametrikorjaimessa erittäin syvä lovi suodatin melko korkealla taajuudella (esim. Noin 15 kHz). Tämä dulls taajuustasapainon, joten korvaava nosta jonnekin noin 4 kHz tarvitaan palauttaa jo menetetty “kimallus”; se ei ole täydellinen, mutta se voi olla parannus. Minun mielipiteeni on, että GoldWave on paras Parametrikorjaimessa edulliseen hintaan.

Suositeltava Automaattinen Declickers

Jos vaadit laiskuutta ja käyttäen automaattista declicker, niin tässä on lista paketeista pidän kannattaa tutkia. Tulen jakaa listan kahteen tyyppiin. Jotka pystyvät reaaliaikainen esikatselu on se etu, että voit kuunnella samalla kun säätää asetuksia, joka tekee löytää tehokkaita asetuksia niin paljon vähemmän turhauttavaa:

 • Sonyn Noise Reduction 2.0 plug-in toimii erittäin hyvin, mutta on erittäin kallista.
 • Sound Laundry on erittäin hyvä vähentää vakio “crackle”, mutta voi esitellä artefakteja (ontto kuulostava “ponnahtaa”, ja painotetaan laulu-äänteet).
 • Uudemmissa versioissa DCart (DCart32 ja uudemmat) ovat melko hyviä yleiseen vinyyli-tyyppinen “hash”, ja on yllättävän alhainen esineitä. (Kokemukseni aiempaan versioon DCart ollut niin vaikuttava).
 • Wave Repair on enemmän tarkoitettu yksittäisille eri klikkauksella jotka, jos ne havaitaan, ovat yleensä korjataan vain vähän tai ei kuultavia artefakteja. Koska se yrittää korjata ilman esineitä, se ei yleensä menetä napsautuksia, joita muut aggressiivisempi paketteja poimia. Se on myös varsin tehokas vähentämään vähentää hash ja häiriötön, mutta tämä tiettyä toimintoa valitettavasti ole reaaliaikainen esikatselu vaihtoehtoa.

Muut paketit, joissa ei ole reaaliaikainen esikatselu voi olla turhauttavaa käyttää, mutta jotkut antavat tuloksia tarpeeksi hyvä, että vaivaa on kannattavaa:

 • Wave Corrector on tehokas monipuolinen declicker pienellä esineitä. Toisin kuin useimmat muut paketit mainittu, sen avulla voit manuaalisesti tarkistaa ja säätää korjailuun yksittäisten klikkausten. Nykyään pidän sitä todennäköisesti paras all-round edullinen automaattinen declicker.
 • ClickRepair on hyvin uusi ja on paljon lupauksia. Se antaa jo erinomaisia ​​tuloksia monissa tapauksissa, ja tiedän, että kehittäjä tekee kovasti töitä sen parantamiseksi. Toistaiseksi, sanoisin, että se on samalla tasolla Wave korjaaja vaikkakin hieman eri etuja ja haittoja, joten kannattaa kokeilla niitä tilanteen.
 • Groove Mechanic toimii lähes yhtä hyvin kuin Wave Corrector. Se on hyvin vähän muutoksia, joten voit löytää hyvin nopeasti, onko se tulee toimimaan tietyllä LP.

Mikään pakkausten palauta todella iso ponnahtaa, jotka voidaan käsitellä parhaiten käsin. Huomaa, että se on parasta tehdä tämän ohjeen korjata ennen käynnissä automaattisen declicker. Tämä johtuu siitä, että suuri ponnahtaa voi hämmentää declicking algoritmeja, mikä johtaa usein niiden korvaamista tylsä ​​thuds ja merkeillä, jotka ovat paljon vaikeampaa eristää kuin alkuperäinen ponnahtaa, mikä tekee niistä vaikeampi korjata pitkällä aikavälillä.

Kiinnostavan lähestymistavan Decrackling

Törmäsin äskettäin ehdotettu menetelmä decrackling joka kannattaa ehdottomasti välittämiseen. En ota mitään kunniaa tämän menetelmän; Näin ensimmäistä kertaa sen kuvattu AudioForums verkkosivuilla joku kutsuvat itseään “Younglove”. Näyttää siltä, ​​että alkuperäinen lanka ei ole enää verkossa, mutta Tom Sherman on löytänyt arkiston sitä ja ystävällisesti läpäissyt linkkiä minulle.

Menettely lyhyesti on tämä:

 1. Hanki melu sormenjäljen WAV tiedosto decrackled. Toisin sanoen, löytää osio, joka sisältää vain kohinaa ja kevyt ratista, mutta ei musiikkia.
 2. Käytä melu sormenjäljen tehdä melua koko tiedoston, mutta pitää vain melua (eikä musiikki miinus melu). Sinun täytyy tehdä melko julma melua. Mitä te loppujen lopuksi on melu, valo ratista, ja vähän musiikkia.
 3. Tallenna melua, joka on juuri eristetty joko tiedoston tai leikepöydälle.
 4. Suorita Declick operaatio melun yli. Melko aggressiivinen, jotta voidaan löytää kaikki ratista. Sinulla on nyt melu miinus ratista.
 5. Sekoita liitä melua, että olet vaiheessa 3 tallennettu yli tulos Declick, mutta kääntää tallennettu melua että liität. Tämä aiheuttaa melua kumoavat jättää pelkän ratista, mutta käänteinen.
 6. Nyt mix-pastan ylösalaisin ratista takaisin alkuperäiseen tiedostoon. Koska ratista käännetään, se peruuttaa ratista alkuperäisen tiedoston.

Se ei todellakaan toimi melko hyvin, mutta muista, että se toimii vain taustavaloa ratista; se ei käsitellä suuria ponnahtaa ja napsauttaa.

Joten miten tämä toimii? Minun näkemykseni on, että syy decrackling on niin vaikea tehdä, koska klikkauksista muodostavat ratista ovat pieniamplitudisten ja helposti menetetään ympäröivän musiikki: tämä tekee niiden tunnistamiseksi erittäin vaikeaa. Kun olet eristetty vain taustakohinaa & ratista, click mäyksentunnistusalgoritmeja on paljon helpommalla, joten he löytävät aito klikkauksella menestyksekkäämmin. Laatu melun vähentäminen ei todellakaan ole niin tärkeää, ja declicking algoritmit voivat olla vähemmän kehittyneitä, koska niiden tehtävä on helpottanut.

Younglove kuvattu prosessi käyttäen CoolEdit, ja se on varmasti hyvin yksinkertainen käyttää tuon paketin koska voit perustaa käsikirjoituksen tehdä se, mutta se on hyvin hidasta. (Hyvin vanha kone, joka oli 350MHz AMD K6-2 CPU, kesti noin 6 tuntia DeCrackle yhden LP tällä menetelmällä. Sitten 1.2GHz Athlon CPU kesti noin 50 minuuttia. Nykyinen Athlon XP2400 + kestää noin 30 minuuttia). Periaatteessa tekniikka toimii kaikilla paketit, jotka tukevat tarvittavat toimenpiteet. Ainoa ohjelma Tiedän, jolla on sisäänrakennettu decrackling laitos perustuu tämä tekniikka on Wave Repair.

Tasaus

Jotkut vinyylilevyjen eivät kärsi korkean taajuuden ikävyys, ja se on syytä antaa yläpäähän hieman vauhtia. Jatkan kiintolevylle lyhyt osa musiikin (uutettu digitaalisesti CD), joka on mielestäni on ihanteellinen äänellinen tasapaino ja dynamiikan toistettaessa minun stereoihin, ja käyttää tätä vertailukohtana, jota vasten vertailla työt. Eniten olen koskaan laittaa noin +6 dB välillä 5 kHz ylöspäin; tämä on yleensä vain välttämätöntä reissue vinyylejä, jotka todennäköisesti puristettu “korkean mittarilukema” leimasimia. Yleensä on parasta olla viulu liikaa tasapainoa valitsema ihmiset alunperin LP.

Normalisointi ja pakkaus

Normalisointi on menettely, jolla varmistetaan WAV huiput suurin mahdollinen arvo. Jos jostain syystä nauhoitettu liian alhaiseksi, niin normalisointi lienee syytä tehdä.

Huomaa, että normalisointi ei takaa, että kaikki kappaleet kuulostavat yhtä kova; havaittu loudness on yhtä vaikuttaa dynaamisen alueen musiikkia. Pakkausta voidaan käyttää squash dynaamisen alueen, joka tekee musiikkia kuulostaa kovempaa. Se on myös taipumus kuulostaa “iskevä”. Hakeminen eriasteisesti pakkausta voidaan käyttää tasapainottamaan äänenvoimakkuuden kappaleita eri lähteistä, mutta muista, että liiallinen puristus, kun taas kuulostava aluksi vaikuttava, voi ryöstää ääni sen hienous.

Jotkin paketit Voin suositella jotka tarjoavat tasaus, normalisointi ja puristus sisältävät GoldWave, Wave Repair ja DCart.

Yksi tilanne, jossa normalisoinnin ja puristus ovat todennäköisesti käyttökelpoisia on kun kokoamassa CD eri lähteistä ja haluaa tehdä kaikki kappaleet kuulostavat yhtä kovaa. Lähestymistapa ottaa tässä normalisoida kaikki tiedostot, valitse yksi apuna, ja sitten asianmukaista määrä puristus toiseen tiedostot niin, että ne kuulostavat niin kovaa kuin viite. Tämä on helpommin sanottu kuin tehty; löytää sopiva pakkausasetuksia on pitkälti kyse ja erehdyksen kautta. Olen kirjoittanut shareware-ohjelma nimeltään Volume Balancer joka automatisoi tämän prosessin. Olen tarkoituksella oli helppo käyttää; valitsemisen tiedostot voidaan käsitellä, yhdellä napin painalluksella tekee työtä. On joitakin muita ohjelmia ympäri (esim. Audiograbber), joka antaa käyttäjälle enemmän valvontaa, mutta edellyttää, että säädät useita asetuksia.

Palaa CDR

Halkaisu Kappaleet erillisiin WAV-tiedostoja

Riippuen valitsemastasi CDR poltto-ohjelmisto, voit joutua jakaa yksittäiset kappaleet erillisiin WAV-tiedostoja. Tämä voidaan tehdä monenlaisia ​​WAV toimittajille, mutta tehtävä on paljon yksinkertaisempi käyttää joko CD Wave tai Wave korjaus.

Käyttämällä cue arkki tunnistaa kappaleet

Toisaalta, sinulla voi olla CDR polttava paketti, joka sijoittaa radan (ja ehkä indeksi) merkkien yksittäisessä wav. Tällöin sinun tulee valmistella sopiva määritelmä, jossa nämä tavaramerkit pitäisi olla, yksinkertainen tekstitiedosto kutsutaan Cue Sheet. Kuten kappaleen jakamisen CD Wave ja Wave Repair tehdä luomista cue levyt yksinkertaista. Huomaa, että jos haluat asettaa indeksejä sekä kappaleita, Wave korjaus tukee niitä mutta CD Wave ei.

Strippaus otsikot ja perävaunut, pehmuste lohkot

En ole koskaan törmännyt, mutta olen kuullut huhuja, että jotkut CDR poltto-ohjelmisto ei sivuuttaa WAV otsikon, joka on riisuttu WAV-tiedostoja ennen polttamista. Todennäköisemmin on, että virheellinen WAV otsikkoa ei ehkä huomaa CDR poltto-paketti, joka katsoo, että on äänidataa ja sijoittaa sen CDR. Jotkut WAV toimittajat paikka taloudenhoito tietoa lopussa WAV, ja tämäkin ehkä riisuttu riippuen poltto ohjelmia käytetään. On apuohjelma nimeltä StripWave joka voi auttaa tässä, ja löytyy Mike Richter sivuilla.

Kysymys CD lohkon koko

CD-levyt ovat järjestäytyneet “lohkot”. Kukin lohko on 1/75-toinen (joka vastaa 2352 tavua dataa). Raita CD oltava tarkka määrä lohkoja, kun se on kirjoitettu. Siksi, jos audiodatan WAV ei moninkertainen 2352 tavua, lopussa viime lohkon voidaan jättää roskat, mistä aiheutui pieniä klikkaa toistoa. Useimmat poltto ohjelmisto pad pois viimeinen lohko nollilla. Tapa välttää ongelmia tämän ongelman vuoksi on varmistaa, että kaikki WAV-tiedostoja ovat täsmällinen summa lohkon koko. Paketit jakaa raidat erillisiin WAV-tiedostoja tietää tästä, ja varmistaa, että halkeaa tehdään lohkorajoja.

Todellinen polttaa

Tämä on melko yksinkertainen. Useimmat nykyaikaiset CDRW asemista nyt myös puskuri alleajosuoja, jotta sinun ei tarvitse huolehtia liikaa katkoksia virtaavat tiedot polttimen.

Useimmat tyhjä CDR levyt on optimoitu melko nopea palaminen. Monet eivät edes välttämättä toimi tällä alle 4x. Se on luultavasti parasta olla polttaa absoluuttista suurimmalla mahdollisella nopeudella (usein 48x tai 52x), koska näillä nopeuksilla virheprosentit voi alkaa hiipiä. Polttaminen 16x ja 32x näyttää noin optimi audiolevyjä useimmissa polttimet. Vaan kaikin keinoin kokeilu nähdä, mitä parhaiten sopii laitteen.

Moderni Ultra-ATA ja SATA kovalevyjä voi tukea valtavia datanopeuksia – tyypillisesti jopa 50MB / s. Ei ole ongelma niissä pysyä mukana nopea palaminen, jos ne eivät ole käynnissä PIO-tilassa.

Jotkut ihmiset väittävät sinun tulee säännöllisesti tai satunnaisesti eheyttää kiintolevyn, mutta moderni levyt on niin alhainen hakuaikoja että en vaivaudu tämän enempää, ja en ole ollut vuoristoradalla vielä.

Track-at-once polttava voidaan käyttää, ja muuttuvan aukon ominaisuuksia joidenkin laitteiden ja ohjelmistojen voidaan lähestyä levylle-at-once tuloksia, mutta suoraan sanottuna tämä kaikki joutava noin on aivan sivuuttamaan ympärille peruskysymys, jonka mukaan audiolevyjä parhaiten tehty levyn kerrallaan -tilassa, aikana.

Koskien CDR poltto-ohjelmisto: audio-CD luomisen, käytin suositella Goldenhawk n CDRWin. Se on kuitenkin tullut tietooni, että monet ihmiset on vaikeuksia tämän yrityksen. Lähestymistapa varoen.

Erittäin mukava ilmainen ohjelma polttamiseen äänilevyjä on Burrrn. Se on helppo käyttää ja toimii yleensä hyvin.

Roxio Easy CD Creator on mukana monia CDR asemia, ja sen perus levynpoltto moottori on erittäin vankka, kunhan se toimii järjestelmään. (On ollut monia tarinoita ihmisistä, jotka eivät koskaan kyenneet saamaan Easy CD Creator työskentelee, ja yleinen johtopäätös näyttää olevan, että se joko toimii suoraan ulos laatikosta tai se koskaan olla oikealla). Vaikka se on hieman liian jäykkinä, se on hieno luomiseen yksinkertaista audio CDR. Kaksi muita paketteja, jotka on hyvä maine ovat Nero ja Feurio, mutta minulla on hyvin vähän kokemusta niistä. Paketti nimeltä Exact Audio Copy, tosin pääasiassa tunnetaan myös ehkä hienoin digitaalisen äänen poiminta ohjelma saatavilla kaikkialla, myös CD-poltto-ominaisuus, jonka minä olen perillä toimii erittäin hyvin. Toinen CD-asema olen saanut tietää on Ace CD Burner, joka sekä pysty kirjoittamaan CD-levyjä, myös CD kopiointi ja MP3-to-WAV koodauksen. En kuitenkaan ole koskaan käyttänyt tätä ohjelmaa niin ei voi kommentoida sitä.

Hyödyllisiä linkkejä

Muut sivustot asianmukaisia tietoja

www.a-reny.com/iexplorer/restauration.html Allen Reny muistiinpanot noin palauttaminen käyttämällä Cool Edit
www.joergei.de/lp2cd/index.html Jörg Eisentraeger muistiinpanot (saksaksi)

Wav-tiedoston toimittajat

www.goldwave.com  GoldWave
www.adobe.com  Adobe Audition
mediasoftware.sonypictures.com  Sound Forge
www.steinberg.net  WaveLab
 www.cdwave.com  CD Wave
 www.polderbits.com  PolderbitS
 www.delback.co.uk/wavrep  Wave Repair

Äänikortit ja USB-laitteet

www.creative.com Soundblasters
www.edirol.com Edirol (Roland)
www.tascam.com Tascam (Teac)
www.terratec.com Terratec
www.pcsound.philips.com Philips
www.tbeach.com Turtle Beach
www.digitalaudio.com DAL (CardDelux)
www.echoaudio.com Echo
www.m-audio.com M-Audio (aka Midiman)
www.pcavtech.com Arvostelut eri Äänikortit

Musiikki palauttaminen ohjelmisto

www.diamondcut.com DCart
www.coyotes.bc.ca Groove Mechanic
www.algorithmix.com Sound Laundry
mediasoftware.sonypictures.com Sony Noise Reduction
www.wavecor.co.uk Wave Corrector
www.kagi.com/clickrepair ClickRepair
www.delback.co.uk/wavrep Wave Repair
www.excla.com WAV Clean

Sekalainen

www.burrrn.net Burrrn CD tallennusohjelmistojen
www.roxio.com Easy Media Creator CD tallennusohjelmistojen
www.feurio.de Feurio CD tallennusohjelmistojen
www.ahead.de Nero CD tallennusohjelmistojen
www.exactaudiocopy.de Exact Audio Copy Dae & CD tallennusohjelmistojen
www.cdrfaq.org Andy McFadden CDR FAQ
www.mrichter.com Mike Richterin CDR sivusto – yhteyksiä moniin herkkuja

Vaihtoehtoja Tietokoneen

Se vain on järkevää käyttää tietokonetta, jos aiot yrittää siivota signaalit äänilevyjen. Jos olet tyytyväinen siihen, miten ne kuulostavat, ja haluat vain siirtää ne helpompi keskipitkällä tai säilyttää ne sitten johon tietokone prosessi on melko turhaa.

Jos et halua siivota vinyylejä (ts. Poistaa kohinaa, klikkaukset ja POP) sitten tietokone on oikeastaan ​​ainoa edullinen tapa. (On mega-kalliita ammattikäyttöön laitteistoyksiköitä kuten CEDAR alue, joka tekee työtä, mutta nämä ovat täysin ulkopuolella harrastelija talousarviosta).

Jos et halua käyttää tietokonetta, valinta arkistointia väliaineen on varsin laaja:

 • Analoginen Kasetti. Huolimatta antiikki asema, vanha kunnon kasetti voi tehdä yllättävän uskollinen tallenteet käytät hyvälaatuista kannella ja nauha. Tämä on edelleen hyvin halpaa välineellä.
 • HiFi VHS. Monia laadukkaita videonauhureita voidaan käyttää äänen kansilla. Jos video on hifi malli ja on käsin säädettävä äänitystasoista, se luultavasti antaa varsin hyvä laatu; noin samalla tasolla kuin hyvä analoginen kasetti, vaikkakin eri puutteet. Ottaa huomioon, että kasetti on taipumus kuulostaa “lämmin” ja “verhottu”, HiFi-VHS voi kuulostaa “rakeinen” tai “räikeä”. Kustannus nauhat on jopa halvempi kuin kasetti.
 • DAT. Vaikka DAT saat upeita laatua, nauhat eivät ole erityisen halpoja, ja väliaine on herkkä. DAT nauha ei ole hyvä pitkäaikainen arkistointi muodossa.
 • Minidisc. Nyt on selvää, että MInidiscit on tullut jäädäkseen. Uusin Minidisc soittimet Olen kuullut antanut erittäin hyvälaatuisia todellakin; varmasti parempi kuin mikään kasettidekkiä. Minidisc on tietenkin erittäin kätevä muoto, ja hinta tyhjiä levyjä on nyt hyvin alhainen.
 • CDR. Audio-CDR-tallentimet ovat nyt hyvin edullinen, ja antaa käytännöllisesti katsoen sama laatu kuin DAT nauha. CDR on myös paljon vakaampi arkistointia välineellä. Myös median nyt hyvin halpaa; jopa rojaltimaksut maksettu “ääni” aihioita maksaa vähemmän kuin kunnon tyhjä kasetti. Semi-Pro koneissa voi käyttää melko halvempia tietokoneen tasoisen aihiot ovat melko kalliimpia ostaa, mutta ovat yleensä paljon parempi rakennettu.
 • DCC. Kuollut.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.