Historia flamenco

Source: http://www.classicalguitarmidi.com/history/flamenco.html

SISÄLLYSLUETTELO

Mikä on flamenco?
Alkuperä
Moderni flamencokitaran
Viitteet
Linkit flamenco sivustoja

Mikä Flamenco?

Flamenco on kansantaiteen ja kulttuurin Espanjasta. On erityisesti maakunnan Andalusian Espanjassa. Historiallisesti se on aina ollut musiikin ulostulon köyhien ja sorrettujen. Se vyörytetään suullista perimätietoa jossa yksilö taiteilija käyttää pohjana omaan muunnelmia.

Flamenco on kolmikantainen taidetta, johon laulua, tanssia ja kitara samanaikaisesti – sekä rytmikäs välimerkkejä (käsin taputtaa ja muut menetelmät), jota pidetään taidemuoto. On satoja erilaisia kappaleita sisällä flamencoa, joilla on yleisiä nimiä kuten seguiriyas, soleares, alegrías, malagueñas, fandangos, zapateado, rondena, jne. Ne on määritelty ominaisuus melodinen, rytmikäs ja harmoninen rakenteet; jokainen on ominaista mielialan ja monet ovat alueellisia muunnelmia olennaisilta osiltaan samanlaisia muotoja.

Alkuperä

Se hänen kuitenkin, että mitä oli kehittyä flamencoa origined juurensa 16-luvulta. Flamenco laulu (tai cante, koska se on tiedossa) liittyy synteesi vähintään neljä viljelmää:

  • mustalaisten
  • moorsten tai arabeista
  • juutalaiset
  • alkuperäiskansojen andalusialaiset

Kolme ensimmäistä heitettiin yhteen yleisen vainon että seurasi karkottaminen maurien 1492. Flamenco lopulta luotu fuusio cante Gitanon Andalusian kansanmusiikkia. Säestyksellä laulua kitara on uudempi ilmiö altough se tallennetaan matkailijoiden Andalusiassa 18-luvulla. Andalusian kansanlauluja oli aiemmin ollut
mukana eri välineitä kuten bandurria, viulu ja tamburiini, mutta nyt kitara oli vallitseva.

Flamenco ensin tuli julkinen, esittävän taiteen jälkipuoliskolla yhdeksännentoista vuosisadan, syntymistä kahvilan cantante. Ensimmäinen kahvila cantante avattiin Sevillan in1842, ja herättänyt hyvin vähän huomiota. Mutta 1860 vastaavia kahviloissa perustettiin paitsi suurimmissa kaupungeissa Andalucia mutta sikäli kuin Madridissa, ja sen jälkeen. Yleisö harrastajat kaikkialta luokat ja ammateissa katseli suorituskykyä. Ne voivat odottaa tutkita ryhmästä, joka käsittää mahdollisesti yhden tai kaksi laulajaa, kolme tai neljä naarasta ja kaksi miestanssijaa, mukana kaksi kitaristia. Jälkipuoliskolla yhdeksännentoista vuosisadan oli yksi suurista iät flamenco suorituskykyä. Kahvilat kokosi Gypsy laulajat (cante Gitano) ja Andaluz laulajat (cante andaluz), joka tuli mestareita monissa eri muodoissa flamenco. Kahvilat laajensi roolia kitaran, josta tuli valtavasti suosittuja. Ne työllistävät säännöllisesti ensimmäisen ja toinen kitaristi, jolla oli osata mukana monia eri muotoja sekä tanssia, ja pystyä seuraamaan tyylejä eri laulajien. Vaikka laulaja on edelleen tärkein hahmo, kitaristi tuli ottamaan vähemmän nöyristellä osa ajan mittaan. Hyvä kitaristit olivat suuri kysyntä, kilpailu oli kovaa. Pyrkimyksiä päihittää toisensa, pelaajat käyttöön uusia tekniikoita, ja joskus jopa turvautuneet temppuja ja törkeää tekoja showmanship kuten leikkii käsine yhdellä kädellä tai kitaran piti yllä heidän päänsä. Mutta kahviloissa edistänyt sarjaan ohuita kitaristeja huipentui Rámon Montoya (1880-1949), joka oli myöhemmin olla perustaja modernin tyylin flamenco solo kitara.

Kahviloita cantantes’ suurin päivät olivat haltuunsa vuosisadan vaihteessa, ja 1910-luvulla ne olivat voimakkaassa laskussa. Vuodet uo on 1936 piti olla vuosien teatterin esittely flamenco, että “Opera Flamenca” ja “Flamenco Ballet”. Julkinen maku kääntyi pehmeämpi tyyppinen ääni, kuten tyypillistä Antonio Chacón, kohti kevyempiä Andalusian cantes. Johtava ammatillinen laulajia ajasta, Chacón, Torre olivat suurimpia flamencon historiassa. Ei ollut mitään todellista pulaa todellisen taiteilijoiden tanssin joko, ja kuten kitaristit kuten Javier Molina, Ramón Montoya, Manolo de Huelva, ja Perico del Lunar olivat aktiivisia.

Sota Euroopassa ja jälkimainingeissa sisällissodan Espanjassa teki 1940 AN epäsuotuisan vuosikymmen flamenco, joilla on vain vähän mahdollisuuksia maksettu suorituskykyä Amerikan ulkopuolella. Kuitenkin huoli todellinen flamenco alkoi uusiutumaan vuonna 1950 tuo mukanaan mahdollisuuksia vakavia suorituskykyongelmia. Festivaalit Cordoba, Jerez ja Malaga myöhään fifties ja kuusikymmentäluvun alkupuolella kannustanut yleistä etua ja kannusti uuden sukupolven taiteilijoita.

Moderni flamencokitaran

Moderni flamencokitaran on serkku modernin klassisen kitaran. Kaksi on yhteinen syntyperä, ja ne Handbuilt oleellisesti samoilla menetelmillä. Flamenco kitara on kuitenkin erityisen erottuva ääni ja pelaa toiminta oman, saavutetaan käyttämällä eri puulajeja kehon ja hienovaraisesti eri ulottuvuuksia ja mittasuhteet.

On olemassa kolme ensisijaista eroja flamencon ja perinteisten välineiden:

1) klassisen kitaran on tyypillisesti valmistettu Library, kanssa setri tai kuusikansi. Perinteinen flamenco instrumentti on valmistettu kokonaan sypressi, ja se on yleensä kevyempi rakenteeltaan, jolloin se kokonaisuudessaan kevyempi ja perkussiiviset ääntä. Jotkut flamenco kitaristeja itse mieluummin syvyys klassisen välinettä, jolla ne soolosoittoon, kun taas toiset käyttävät hybridi väline.

2) flamencokitaran on muovia tappingplates nimeltään golpeadores. Ne suojaavat edessä kitaran hanoista kanssa oikeanpuoleisen kynnet, ominaista flamencomusiikilla.

3) Flamenco kitarat edelleen usein push-tappeja (kuten viulu) virittämiseen. On klassinen kitara, nämä on korvattu suunnattu konevarret.

Kuten modernin klassinen kitara, flamenco kitara on väline suhteellisen uusi keksintö.

Käytettävissä olevien tietojen mukaan Antonio de Torres on ansiokkaasti kehittämiseen ja vakauttamiseen flamencokitaran 1850-luvulla, samana ajankohtana ja samalla tavalla hän määritteli klassisen kitaran.

Tarkastelu varhaisen flamencokitaran, tekemät Torres vuonna 1867, paljastaa perusominaisuudet tyyppiä. Kuusi jouset on viritetty puiset tapit, ja runko on hieman pienempi kuin vastaavan klassista. Kaksi tärkeintä ominaisuuksia tyypillinen flamencokitaran ovat kuitenkin käyttää Espanjan Cypress varten takana ja sivuilla, ja äärimmäinen keveys rakentamisen. Käytettäville erittäin ohut, kevyt Cypress puolin ja selkä auttaa antamaan flamencokitaran sen erottuva ääni. Koko sisäinen rakenne on yksinkertaisempi kuin klassiseen malliin. Toimien osalta flamencokitaran asetetaan alemmaksi kuin klassisen, jossa jouset lähempänä nauhaa nopeasti sormitus ja otelautaa itsessään on yleensä hieman kapeampi. Lopuksi taulukossa kantaa erottuva hana levy, joka suojaa rummutuksen ja läpsiminen kitaristi sormien, mikä on olennainen osa flamenco tekniikkaa. On ehdotettu, että monet ominaisuudet flamencokitaran alunperin
syntyi tarpeesta edullinen väline. On osa perää väite: flamenco kitaristeja ole perinteisesti ollut rikkaat miehet.

Viime vuosisadan ja neljännes, perus flamencokitaran on tehty muutamia muutoksia, vaikka se on kasvanut hieman kooltaan. Kokeet on tehty vaahtera mieluummin kuin Cypress elimissä. Tuorein käyttöönotto on ollut hybridi “Concerto flamenco” kitara, jossa yhdistyvät flamencon otelautaa ja hana levy klassisen Library ja koneen viritys.

Flamenco: muoto/perhe/tyyli

1) Vetopyörän (cante Gitano)
Soleares perhe
Soleares
La Cana
Alegrías
Bulerias
Seguiriya perhe
Seguiriyas
Serranas
Tientos perhe
Tientos
Zambras
tangoja
Tanguillos
2) Andalusian (Cante andaluz)
Fandangos perhe
Fandangos
grandes
Fandangos de
Huelva
Granadinas (Granaínas)
Media Granaínas
Malagueñas
Verdiales
Minera
Rondena
Tarantas
Tarantos3) Folk-vaikutteistaFarruca
Garrotín
Petenera
sevillanasta
Villancico
el Vito
4) Latinalaisen Amerikan vaikutteita

Guajiras
Colombianas
Rumba

Suositukset

Evans, Tom and Mary Evans: music, history, construction, and players from the Renaissance to Rock”

Magnussen, Paul: “Rincon Flamenco”, Classical Guitar , 1997,: 30-33.

Magnussen, Paul: “Rincon Flamenco No.5: Basic Forms”, Classical Guitar 1997,: 47-49.

“The Origins and Development of Flamenco” IN

The Guitar Foundation of America : http://www.guitarfoundation.org/

Linkkejä Flamenco sivustoja

  • Salin flamenco Palauteboksi: Flamenco sanakirja ja muut asiaan liittyvät tietoa opiskelija tanssijoita ja kitaristeja. Tiedot flamenco historia, sen alkuperä, tallenteet flamenco tekijän. Monet linkit sivustoja flamenco.

 

Tekijänoikeus François Faucher 1998-2017

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.