Henri Marie Coanda

Source: http://www.allstar.fiu.edu/aero/coanda.htm

Henri Marie Coanda oli toinen poika Constantin M. Coanda oli viisi poikaa ja kaksi tytärtä. H. Coanda syntyi Bukarestissa 7. kesäkuuta 1886. Kuten hän totesi myöhemmin hän on ollut houkuttelemina ‘ihme tuuli’, koska hän oli poika.

Henri Coanda kävi lukion Bukarestissa ja Iasi. Tämän jälkeen hän liittyi Bukarestin Military School, jossa hän valmistui tykistöupseerina. Ihastunut teknisiä ongelmia, erityisesti lento tekniikka, vuonna 1905 hän rakensi “ohjus-lentokoneen Bukarestin armeijalle. Sitten hän meni Berliiniin osallistua opintoihin Technische Hochschule Charlottenburg, jonka jälkeen hän seurasi opintoja tiedeyliopistona Liege, osa Electrical instituutin Montefiore. Hän rekisteröity Superior Ilmailuliitto School Pariisissa, jossa hän valmistui vuonna 1909.

H. Coanda aloitti konepajakäytännön aerodynamiikan jossa hän vasta nyt tulla maailman tunnetuimman. Hän sai eroja eri puolilla maailmaa monia mutkia. Muutaman mainitaan tässä:

 • mobiilialustan aerodynaamista kokeet; hän on asennettu tämän laitteen junassa ja suorittaa kokeet, kun taas kokeellinen juna oli käynnissä noin 90 km / h. Pariisi-Saint Quentin reitillä. Tällä tavalla, hän voisi määrittää kvantitatiivisesti aerodynaaminen ilmiöt; käyttämällä tuuli Tunel savua ja aerodynaaminen tasapaino ajatuksensa hän määrällisesti aerodynaaminen periaatteita erityisellä kamera (suunnitellut itse). Johtuen nämä kokeet hän voisi luoda oikeaa profiilia siipien jotka myöhemmin käytettiin lentokoneissa suunnittelussa.
 • 1911 klo Reims, H. Coanda esitteli kaksi moottori lentokone vain yhdellä potkurilla;
 • välillä 1911-1914 hän toimi teknisen johtajan Bristol lentokoneet Englannissa, jossa hän suunnitteli useita perinteisen lentokoneita (potkurit) tunnetaan Bristol-Coanda lentokoneita. Vuonna 1912 yksi näistä tasoista voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Sotilasilmailun kilpailu Englannissa.
 • välillä 1914-1916 H. Coanda työskenteli Dalauney-Belleville Lentokoneet Saint Denis. Täällä hän suunnitteli kolmenlaisia ​​lentokoneita, joiden joukossa Coanda-1916, jossa kaksi potkuria asennetaan lähelle hännän (kuten tunnettu ‘Caravelle’ kuljetus lentokoneen, itse asiassa Coanda osallistui suunnittelu tämän lentokoneen teknisenä konsulttina).

Näiden lisäksi H. Coanda oli myös preocupations erilaisissa teknisissä aloilla. Merkittävimpiä olivat:

 • keksinnön uusi rakenne materiaalista, joka tunnetaan nimellä ‘Beton-bois’, jota käytetään arkkitehtuurin koristeet (Kulttuuripalatsista Iasi, rakennettu 1925, oli täysin koristeltu käyttäen Coanda-materiaali);
 • vuonna 1925 Coanda suunniteltu Romaniassa ilmaisevan laitteen nesteiden maaperässä. Sitä käytetään öljy–kaasun huomattavasti korkeampi kuin jatkuva poisto.
 • Persianlahden, Coanda rakennettu valtameren säilytyslaitteet öljy uutetaan laitteiden toimii erittäin kaukana rannalla.

Kaikki nämä saavutukset nähdään nyt Bukarestissa Tekniikan museon professori Dimitrie Leonida.

Mutta parhaiten tunnettu, tutkittu ja sovellettu löytö Henri Coanda on ‘Coanda’. Henri totesi, että ensimmäistä kertaa hän tajusi jotain mitä olisi tullut tunnetuksi niin Coanda oli, kun hän testasi, mitä hän kutsua oli hänen reaktiivinen lentokone, Coanda-1910. Jälkeen kone lähti, Coanda havaittu, että liekit ja poltetaan kaasuja rasittunut moottorin taipumus pysyä lähellä rungon. Jo pitkään tätä ilmiötä poltetun kaasuja ja liekit halailemassa runko pysyi suuri mysteeri, jonka hän tutki vaihtamalla mielipiteitä asiantuntijoiden kanssa aerodynamiikan ympäri maailmaa. Opiskeltuaan joka kesti yli 20 vuotta, (suorittamat Coanda ja muiden tutkijoiden) todettiin uudeksi ilmailualan vaikutus. Prof. Albert Metral nimetty ilmiö Coanda. Katso jälkikirjoitus koskevat innovatiiviset lentokoneen Coanda-1910.

Coanda_1.gif (57345 bytes)
Coanda – 1910 Air reaktiivinen (Jet) Lentokone Toinen kansainvälinen Ilmailuliitto Exhibition Grand Palais, Champ-Elysees, Pariisi, Ranska Noin lokakuu 1910

8. lokakuuta 1934 Coanda sai pattent, menettely ja laite poikkeama nesteen sisällä muuta nestettä. Tämä menettely on niin monia sovelluksia, että se on vaikea valita tärkeimmät: muuttuvat työntövoiman suunta nykyaikaisen lentokoneen (työntövoima kääntyminen), alentamaan melutasoa reaktiivisen moottorit (tai kokeellinen seisoo) korkean nopeuden ilma, ja hissi aerodynaamisten pintojen voidaan lisätä muutamia.

Vuonna 1935 perustuu ‘Coanda’, Henri suunniteltu lentävä kone, joka muistuttaa, joka tunnetaan nykyään nimellä ‘lentävä lautanen’ (hän ​​kutsui kone Aerodina Lenticulara – Romanian). Coanda itse katsoi, että tämä voisi olla tärkein sovellus hänen vaikutus ilmailun tulevaisuuden; vuonna 1967 kello Symposionum järjestämässä Romanian Academy hän sanoi:

Nämä lentokoneet meillä nykyään enintään täydellisyyttä lelun valmistettu paperista lapset käyttävät leikkiä. Minun mielipiteeni on, että meillä pitäisi etsiä täysin eri lentävän koneen, joka perustuu muita lentäviä periaatteisiin. Pidän ilma tulevaisuudessa, että joka vie pois pystysuunnassa, lentää normaalisti ja maa pystysuunnassa. Tämä lentävä kone pitäisi olla mitään osia liikkeessä. Ajatus tuli valtava voima cyclons.

Niistä mitalit ja tunnustukset myönnetään elinaikanaan mainitsimme:

 • vuonna 1956 Henri juhlittiin New Yorkissa toteutumista ensimmäinen reaktiivinen lentokoneen ja lennon. Hän oli tuolloin “menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden ilmailun.
 • vuonna 1965 Kansainvälisessä Automation Sympozium, New York, Henri sai Harry Diamond Laboratories diplomin.

Hän sai myös:

 • Diploma ja Isossa kultamitali ‘Vielles Tiges’;
 • ‘Diploma tutkimusviranomaisen’ UNESCO;
 • ‘Medal Ranskan ilmailu’; ja
 • Tilaus ‘Pour le Merite’ ja komentaja rengas kaikkien toiminnastaan;

Vuonna 1970 Coanda palasi Romaniaan ja asettui viimeisen elinvuotensa Bukarestissa. Vuonna 1971 hän ja professori Elie Carafoli organisoineet Aeronaurical Engineering kuria Bukarestissa Polytechnic Institute, jakamalla Mekaaninen ja Lentotekniikka osasto kahteen osastot tutkimus – Konetekniikan ja Ilmailutekniikka.

H. Coanda kuoli 25. marraskuuta 1972.

Tärkein viite:
Romanialainen keksinnöt ja prioriteetit vuonna ilmailu, Constantin C. Gheorghiu, Ed. Albatros, Bukarest, 1979 (romaniaksi).

Perusteena tälle elämäkerta oli lähetetty Romanian postituslistalle romanians@sep.stanford.edu Cornel I. Sultan, se on muokata selkeämmiksi.

Coanda-1910

Henri Coanda n Coanda-1910 oli käänteentekevä lentokoneen monin tavoin. Ensinnäkin, se on nyt tunnustettu ensimmäinen ilma-reaktiivinen moottori (jet) lentokone, joten sen ensimmäinen ja ainoa lento lokakuussa 1910. Henrin lentokone oli ensimmäinen ei ole potkuri. Tämä oli 30 vuotta ennen Heinkle, Campini ja Whittle jotka on pidetty “isien jet lennon. Puuttuvat tuki, Coanda ei jatkanut jatkokehitystä hänen reaktiivinen “ilma. Muut innovaatiot aikansa mukana nämä monet ensimmäisiä:

 • siivet valmistettu teräksestä etureunat asemesta puuta;
 • liikkuva säleet laskevalla siiven reuna lisätä hissi;
 • siipiprofiiliksi oli vahva kammio
 • kaksi siipeä olivat eri pituisia ja ylemmän siiven asetettiin ennen alemman siiven, joka oli lyhyempi. Tämä vähensi aerodynaaminen häiriö kahden pinnan väliin. Tämä oli myöhemmin kutsutaan Sesquiplan ja loi 10 vuotta myöhemmin, jossa sitä sovellettiin Fokker, Brequet ja Poetz lentokoneet; ja
 • bensiini ja öljy varastoitiin ylemmän siiven mikä vähentää rungon koko ja siten vetämällä.

Moottori oli todellinen innovaatio, vaikka, ja se hävisi lentokoneteollisuuden että kehitys ei vielä jatkettava vuonna 1910. Coanda n ‘ilma-reaktiivinen moottorin oli majoitettu alle kupu ja käsitti nelisylinterinen, vesijäähdytteinen , bensiini-moottorilla, joka pyöri nopeudella 1000 rpm. Vaihteiston kautta, moottorin ollessa kompressorilla 4000 rpm. Sulkuelimen (laite, joka avautuu ja sulkeutuu samanlainen kuin iiriksen kamera) etäyhteyden toimivat ohjaajan havaittiin edessä kompressorin säädellä virtausta ilmaa kompressorin. Kompressori pakokaasun tuli kaksi renkaan muotoista poltto kammiot sijaitsevat kummallakin puolella rungon. Bensiinimoottorin pakokaasuihin ja lisäksi polttoaineen myös siirretty kammioihin. Palaminen Tämän seoksen loppuun kammioista alas teräs-peitteellä vaneri puolin Coanda-1910, joka työntää (220 kgf) on paljon suurempi kuin olisi saatavilla bensiinimoottorin ja potkurin yksin.

Lisäviittauksia

Kuka oli vanhempi reaktiivisen ilmailun?, American Aviation 5. joulukuuta, 1955

Aubrey, Rene: Hän lensi 1910, Flying, syyskuu 1956

Bie, Andre: Ensimmäinen turbo-propulsed lentokone, Aviation Magaxine, nro 160, 1955

Vihreä ja Cross: Jet Aircraft of the World, London, 1955

Encarta Encyclopedia, Microsoft, 1997

Henri Marie Coanda, Biography, http://www.biography.com


© 1995-2017 ALLSTAR Network. All rights reserved worldwide.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.