Sanaton viestintä tilat

Source: https://www.andrews.edu/~tidwell/bsad560/NonVerbal.html

Huomautus: Seuraavat opettavat toteaa, että tein käytettävissä opiskelijoiden BSAD560, Intercultural Business Relations, jatko kurssi tarjotaan valittavia MBA-ohjelmassa Andrews University. Jos löydät tämän materiaalin hyödyllinen, voit käyttää sitä ei-kaupallisiin tarkoituksiin, kuten opetukseen, kulttuurien koulutusseminaarit jne Tällaisissa tapauksissa tarjota asianmukainen akateeminen lainaus tohtori Charles Tidwell, Dean emeritus, Andrews University.

Mikä on sanaton viestintä?

Määritelmä (CBC): “sanattoman viestinnän sisältää ne sanallinen ärsykkeiden tiedonannossa asetus, joka syntyvät sekä lähde [puhuja] ja hänen käytön ympäristöön ja jotka ovat mahdollisia viestin arvoa lähde tai vastaanotin [kuuntelija] (Samovar et al). Pohjimmiltaan se on viestien lähettämisen ja vastaanottamisen eri tavoin ilman sanallinen koodeja (sanaa). Se on sekä tahalliset ja tahattomat. Useimmat kaiuttimet / kuuntelijat eivät ole tietoisia tästä. Se sisältää – mutta ei rajoitu:

 • kosketus
 • silmäys
 • silmävamman (katse)
 • tilavuus
 • laulu vivahde
 • läheisyys
 • eleet
 • ilme ? tauko (hiljaisuus)
 • intonaatio
 • pukeutua
 • ryhti
 •  haju
 • sanavalinnat ja syntaksi
 • äänet (paralanguage)

Yleisesti ottaen on olemassa kaksi perustavaa kategoriaa sanaton kieli:

            sanallinen viestejä elimistön tuottama;
sanallinen viestejä tuottamaa laajaa asetusta (aika, tila, hiljaisuus)

Miksi sanaton viestintä tärkeitä?    

Periaatteessa se on yksi tärkeimmistä näkökohdista viestintä (ja erityisen tärkeää korkean yhteydessä kulttuuri). Siinä on useita toimintoja:

 • Käytetään toistaa sanallisen viestin (esim. Kohta suuntaan, kun todetaan suuntiin.
 • Usein käytetään aksentti sanallisen viestin. (Esim. Sanallinen sävy osoittaa todellisen merkityksen tiettyjä sanoja).
 • Usein täydentävät sanallisen viestin, mutta voi myös ristiriidassa. Esim .: nyökkäys vahvistaa myönteisen viestin (amerikkalaiset); “vinkki” voi ristiriidassa määrättyinä myönteinen viesti.
 • Säädellä vuorovaikutukset (sanatonta vihjeet Covey, kun toinen henkilö tulee puhua vai ei puhu).
 • Voidaan korvata sanallista viestiä (varsinkin jos se on estetty melu, keskeytys jne) – eli eleet (sormi huulille ilmaisemaan tarpeeseen hiljainen), ilmeet (ts nyökkäys sijaan kyllä).

Huomaa vaikutukset sananlasku: “Teot puhuvat enemmän kuin sanat.” Pohjimmiltaan tämä korostaa, miten tärkeää on sanatonta viestintää. Sanaton viestintä on erityisen merkittävä kulttuurien tilanteissa. Luultavasti sanaton erot osuus tyypillistä vaikeus kommunikoida.

Kulttuurierot in sanaton viestintä

 1. Yleiset Ulkonäkö ja Pukeutua
  Kaikki viljelmät ovat huolissaan siitä, miten ne näyttävät ja tehdä päätelmiä perustuu ulkonäkö ja pukeutuminen. Amerikkalaiset esimerkiksi näyttävät lähes pakkomielle mekko ja henkilökohtainen houkuttelevuutta. Tarkastellaan erilaisia ​​kulttuurisia normeja, mikä on houkutteleva mekko ja siitä, mikä on vaatimattomuus. Huomautus tapoja mekko käytetään merkkinä tila?
 2. Kehon liikkuvuutta
  Lähetämme tietoa suhtautuminen henkilö (päin tai kallistuu toiseen), emotionaalinen patsas (salakuuntelu sormia, jiggling kolikot), ja halu kontrolloida ympäristöä (kohti tai siitä poispäin henkilö).
  Yli 700000 mahdolliset liikkeet voimme tehdä – niin mahdotonta luokitella ne kaikki! Mutta täytyy vain olla tietoinen kehon liike ja asema on tärkein ainesosa viestien lähettämistä.
 3. Ryhti
  – Mieti seuraavia toimia ja huomata kulttuurierot:
  – Kumartaa (ei tehdä, arvostella, tai vaikuttaa Yhdysvalloissa, osoittaa sijoitus Japani)
  – Laahustaa (töykeä useimmilla Pohjois-Euroopan alueet)
  – Kädet taskussa (epäkunnioittavasti Turkki)
  – Istuu jalat ristissä (loukkaavaa Ghana, Turkki)
  – Näytetään jalkapohjista. (Hyökkäävä Thaimaassa, Saudi-Arabia)
  – Jopa Yhdysvalloissa, on sukupuoliero hyväksyttävin asento?
 4. Eleet
  Mahdotonta luetteloida ne kaikki. Mutta täytyy tunnustaa: 1) uskomattoman mahdollisuus ja lajike ja 2) että hyväksyttävä omalla kulttuuri voi olla loukkaavaa toisessa. Lisäksi määrä elehtiminen vaihtelee eri kulttuureissa. Joitakin viljelmiä animoituja; muut hillitty. Hillitty kulttuureissa tuntuu usein animoituja viljelmistä puuttuvat tapoja ja yleistä maltillisuutta. Animoitu kulttuureissa tuntuu usein hillitty viljelmistä puuttuvat tunteet tai kiinnostusta.
  Jopa yksinkertaiset asiat kuten käyttämällä käsiä kohtaan ja laskea vaihtelevat.
  Osoittelee: Yhdysvaltain kanssa etusormi; Saksassa pikkusormi; Japani kanssa koko käden (itse asiassa useimmat aasialaiset harkita osoittaen etusormi olla töykeä)
  Laskenta: Peukalo = 1 Saksassa, 5 Japanissa, keskisormi 1 Indonesiassa.
 5. Ilmeet
  Vaikka jotkut sanovat, että ilmeet ovat samat, toisin sanoen niissä niihin liitetyt erilainen. Enemmistön mielipide on, että nämä eivät ole samanlaisia ​​merkityksiä maailmanlaajuisesti suhteen hymyilevä, itku, tai osoittaa vihaa, surua, tai inhoa. Kuitenkin intensiteetti vaihtelee eri kulttuureissa. Huomaa seuraava:

  Monet Aasian kulttuureissa tukahduttaa ilme mahdollisimman paljon.
  Monet Välimeren (Latino / arabia) viljelmät liioitella surua tai surua vaikka useimmat American men piilottaa surua tai surua.
  Jotkut näkevät “animoituja” ilmaisuja merkiksi valvonnan puutteesta.
  Liian paljon hymyilee tarkastellaan merkiksi shallowness.
  Naiset hymyillä enemmän kuin miehet.

 6. Silmiin ja katse
  Yhdysvalloissa, silmävamman osoittaa: verran huomiota tai etua, vaikuttaa asennemuutosta tai suostuttelua, säätelee vuorovaikutusta, kommunikoi tunteita, määrittelee valta ja asema, ja sillä on keskeinen rooli hallinnassa vaikutelmia muille.

  Länsimaisissa kulttuureissa – katso suoraan silmästä silmävamman positiivisina (neuvoa lapsia etsimään henkilön silmiin). Mutta sisällä USA, Afrikkalainen-amerikkalaiset käyttävät enemmän silmävamman puhuessaan ja vähemmän kuunneltaessa käänteisen totta Anglo amerikkalaisia. Tämä on mahdollinen syy joillekin levottomuus välillä rotujen Yhdysvalloissa. Pitkittynyt katse nähdään usein merkkinä seksuaalista kiinnostusta.
  Arabia kulttuureissa tehdä pitkäaikainen katsekontaktin. – Uskokaa osoittaa kiinnostusta ja auttaa heitä ymmärtämään todenperäisyydestä toisen henkilön. (Henkilö, joka ei vastavuoroisesti nähdään epäluotettava)
  Japani, Afrikan, Latinalaisen Amerikan, Karibian – välttää katsekontaktia osoittaa kunnioitusta.

 7. Kosketus
  Kysymys: Miksi kosketa, mistä me koskettaa, ja mitä merkityksiä me antaa, kun joku muu koskettaa meitä?
  Kuva: Afrikkalainen Amerikan mies menee lähikauppa hiljattain siirtyneet uusia Korean maahanmuuttajia. Hän antaa $ 20 laskun hänen ostaa jäsen Cho joka on kassa ja odottaa hänen muutos. Hän on järkyttynyt, kun hänen muutos laittaa alas laskuri eteensä.

  Mikä on ongelma? Perinteiset korea (ja monet muut Aasian maat) eivät kosketa vieraita., Erityisesti välillä jäsenten vastakkaista sukupuolta. Mutta Afrikkalainen Amerikan pitää tätä toinen esimerkki syrjinnästä (ei kosketa häntä, koska hän on musta).

  Perustiedot Vastaus: kosketus on kulttuurisesti määritetään! Mutta jokainen kulttuuri on selkeä käsitys siitä, mitä kehon osiin yksi ei voi koskea. Perusviestin touch on vaikuttaa tai ohjaus – suojella, tukea, hylätä (ts halata, suudella, osuma, potkia).

  – Yhdysvallat – kättely on yleistä (jopa vieraita), halauksia, suukkoja niille vastakkaisen sukupuolen tai perheen (yleensä) on yhä enemmän intiimi perusteella. Huomaa erot Afrikkalainen-amerikkalaiset ja Anglos Yhdysvalloissa. – Useimmat Afrikkalainen amerikkalaiset käsitellä tervehdys mutta ärsyttää koskeminen päähän (hyvä poika, hyvä tyttö sävyjä).
  – Islamilainen ja Hindu: eivät yleensä koske vasemmalla kädellä. Voit tehdä niin on sosiaalinen loukkaus. Vasen käsi on WC toimintoja. Hyväkäytöksinen Intiassa murtamaan leipää vain oikealla kädellä (joskus vaikea ei-intiaanien)
  – Islamilainen viljelmät eivät yleensä hyväksy mitään koskettavaa sukupuolten välinen (jopa käsin tärisee). Mutta pitävät tällaista koskettava (kuten käsi, halauksia) välillä samaa sukupuolta olevan sopiva.
  Monet aasialaiset älä koske pää (pää taloa sielun ja kosketuksen laittaa sen vaarassa).

  Perustiedot kuviot: kulttuureissa (Englanti, Saksa, Skandinavian, Kiina, Japani) korkea emotionaalinen turvalaite käsitteitä ole juurikaan julkista touch; jotka kannustavat tunteet (Latino, Lähi-idän, juutalainen) hyväksyvät usein koskettaa.

 8. Haju
  – Yhdysvallat – pelko hyökkäävä luonnollisen hajuja (miljardin dollarin teollisuuden peittää epämiellyttävistä hajuista, mitä koetaan miellyttävä) – uudelleen yhdistetty “houkuttelevuutta” käsite.
  – Monissa muissa kulttuureissa pitävät elimistön hajuja normaalisti (arabia).
  – Aasian kulttuureissa (filippiiniläinen, Malaiji, Indonesia, Thai, Intian) korostavat usein uiminen – ja usein arvostella Yhdysvaltoihin ei uiminen riittävän usein!
 9. Paralanguage
  laulu characterizers (nauraa, itkeä, huutaa, vaikerrus, kitistä, belch, haukotus). Nämä lähettää erilaisia ​​viestejä eri kulttuureissa (Japani – Giggling osoittaa hämmennystä, Intia – belch osoittaa tyytyväisyys)
  – laulu karsintoihin (tilavuus, piki, rytmi, tempo, ja sävy). Loudness osoittaa vahvuus arabiaksi kulttuureissa ja pehmeyttä osoittaa heikkoutta; osoittaa luottamusta ja valtuudet saksalaiset ,; ilmaisee impoliteness että Thais; ilmaisee hallinnan menetys kuin japanilaiset. (Yleensä yksi oppii olemaan “huutaa” Aasiassa lähes jostain syystä!). Sukupuoleen perustuva samoin: naiset puhua korkeammalle ja pehmeämmin kuin miehet.
  – laulu erottelee (un-huh, shh, öh, ooh, mmmh, humm, eh, mah, lah). Erottelee osoittavat muodollisuus, hyväksyntä, suostumus, epävarmuutta.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.