Yleinen Psykologia: Neuroni

Source: http://webspace.ship.edu/cgboer/theneuron.html

Neuronien

On selvää, että suurin osa siitä, mitä me ajattelemme meidän henkinen elämä liittyy toimintaa hermoston, erityisesti aivoihin. Tämä hermosto koostuu miljardeja soluja, oleellisimmat ovat hermosolut tai neuronit. Siellä arvioidaan olevan jopa 100 miljardia neuronien meidän hermosto!

selkäydin hermosolu

Tyypillinen neuroni on kaikki osat, että solu olisi, ja muutamia erityisiä järjestelmiä, jotka erottavat sen. Pääosa solun kutsutaan soma tai solun elin. Se sisältää ydin, joka puolestaan ​​sisältää geneettistä materiaalia muodossa kromosomeja.

Neuronien on useita laajennuksia kutsutaan dendriittien. Ne näyttävät usein tykkää oksia tai piikkejä ulottuu ulos solusta elin. Se on ensisijaisesti pintojen dendriittien jotka saavat kemiallisia viestejä muilta neuronien.

Yksi laajennus on erilainen kuin kaikki muut, ja kutsutaan axon. Vaikka joissakin neuronien on vaikea erottaa dendrites, toisissa se on helppo erottaa sen pituus. Tarkoituksena Axon on välittää sähkökemiallinen signaali toisiin neuroneihin, joskus huomattavan matkan. Vuonna neuronit, jotka muodostavat hermoja käynnissä selkäytimestä varpaita, axons voi olla niin kauan kuin kolme jalkaa!

Pidemmät axons ovat yleensä peitetty myeliinitupen, sarja rasva-solujen, jotka ovat kiedottu Axon monta kertaa. Nämä tekevät Axon näyttämään kaulakoru makkaraa helmet. Ne palvelevat samanlainen toiminto kuin eriste noin sähköjohdot.

Aivan lopussa axon on axon päättyy, joka kulkee eri nimillä kuten Bouton, synaptic nuppi, Axon jalka, ja niin edelleen (en tiedä miksi kukaan ei ole ratkaistu johdonmukaisesti termi! ). Se on siitä, että sähkökemiallinen signaali, joka on kulkenut pituus Axon muunnetaan kemiallinen viestin, joka kulkee seuraavaan neuroni.

axon päättyy

Välillä axon päättyy ja dendrite seuraavan neuroni on hyvin pieni rako kutsutaan Synapsi (Tai synaptic rako, Tai synapsiraon), Jota aiomme keskustella Hieman. Jokaista hermosolu on välillä 1000 ja 10000 synapsien.


Aktiopotentiaalin

Kun kemikaalit yhteyttä pinnan hermosolun, ne muuttavat tasapainoa ioneja (sähköisesti varautuneita atomeja) välillä ja sen ulkopuolella solukalvon. Kun tämä muutos saavuttaa kynnysarvon, tämä vaikutus kulkee koko solun kalvo axon. Kun se saavuttaa axon, se käynnistää aktiopotentiaalin, joka on nopeasti liikkuva vaihtaa ioneja.

Pinta axon sisältää satoja tuhansia minimaalisia mekanismeja kutsutaan ionikanavia. Kun maksu saapuu axon, ionikanavien juuressa axon mahdollistavat positiivisesti varautuneita ioneja tulla axon, muuttamalla sähköistä tasapainoa ja sen ulkopuolella. Tämä aiheuttaa seuraava ryhmä ionikanavien tekemään samoin, kun taas muut kanavat palata positiivisia ioneja ulkopuolelle, ja niin edelleen kaikki alas axon.

Tässä pienessä kaaviossa, punainen edustaa positiiviset ionit menee axon, kun taas oranssi edustaa positiivisia ioneja menee ulos. Aktiopotentiaalin kulkee nopeudella 1,2-250 mailia tunnissa!

Tämä on tietenkin liian yksinkertaistettua, mutta tarpeeksi meidän tarkoituksiin. Mutta jos olet kiinnostunut hieman tarkemmin, klikkaa tästä!


Synapsin

Kun aktiopotentiaalin saavuttaa axon päättyy, se aiheuttaa pieniä kuplia kemikaaleja kutsutaan rakkulat vapauttamaan sisältönsä synaptic rako. Nämä kemikaalit ovat nimeltään välittäjäaineiden. Nämä purje kuilun yli seuraavaan hermosolu, jos he löytävät erityisen paikkoja solukalvon seuraavan neuronin kutsutaan reseptorin sivustoja.

Välittäjäaine toimii kuin pieni avain, ja reseptoriin kuin pieni lukko. Kun ne kohtaavat, ne avaavat käytävän tien ioneja, joka sitten muuttaa tasapainoa ionien ulkopuolelta ja sisäpuolelta seuraavan hermosolu. Ja koko prosessi alkaa alusta.

Vaikka useimmat välittäjäaineiden ovat kiihottavien – eli ne kiihottaa seuraavan hermosolu – on myös estävä välittäjäaineiden. Nämä vaikeuttavat varten kiihottavien välittäjäaineiden on niiden vaikutus.


Tyypit neuronien

Vaikka on olemassa monia erilaisia ​​neuronit, on kolme pääryhmään perustuu toiminto:

1. Aistihermoilla ovat herkkiä erilaisia ​​ei-hermo ärsykkeitä. On aistihermoilla ihon, lihaksissa, nivelissä, ja elimet, jotka osoittavat, paine, lämpötila, ja kipua. On erikoistuneita hermosoluja nenä ja kielen, jotka ovat herkkiä molekyyli- muodot näemme niin makuja ja hajuja. Neuronien sisäkorvan ovat herkkiä tärinälle, ja antaa meille tietoa äänen. Ja sauvat ja kartioita verkkokalvon ovat herkkiä valolle, ja antaa meille mahdollisuuden nähdä.

2. Moottorin neuronit pystyvät stimuloimaan lihassolujen koko kehoon, myös sydänlihaksessa, kalvo, suolistossa, virtsarakossa, ja rauhaset.

3. Interneuronien ovat neuroneja, jotka tarjoavat yhteyksiä aisti- ja moottori neuronien sekä keskenään. Neuronien keskushermostoon, myös aivoissa, ovat kaikki interneurons.

Useimmat neuronien kerätään “paketteina” jonkinlaisia, joskus nähtävissä paljaalla silmällä. Tallustella hermosolukuolemia elinten, esimerkiksi kutsutaan hermosolu (monikko: hermosolmu) tai ydin (monikko: ytimet). Kuitu koostuu monista aksonien kutsutaan hermo. Aivoissa ja selkäytimessä, alueilla, jotka ovat enimmäkseen axons kutsutaan valkean aineen, ja se on mahdollista erotella polkuja tai kirjoitusten näiden axons. Alueet, jotka sisältävät suuren määrän soluruumiit kutsutaan harmaat aivosolut.


© Copyright 2003, 2009 C. George Boeree

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.