Esihistoriallinen Beringia

Source: http://pages.ucsd.edu/~dkjordan/arch/beringia.html

Aloittelijan Opas Kotimaa Amerikoiden

Jäätiköt ja seaea tasot

Jää- iät enemmän maapallon vedestä oli lukittu napa-ja vuoristo jäätiköitä, alentaa merenpinta. Alempi merenpinta alttiina ylimääräinen maa-alueen rannikoilla nykyisen mantereilla. Tämä rannikon maa, nyt pinnan alla meressä, oli kotiin kantojen kasvien ja eläinten, jotka tavanomaisen elämänsä, tuli jaetaan laajoilla alueilla, joista osa erotettu vesi tänään.

Beringinsalmelle on tänään suhteellisen matala vesistö Venäjän ja Alaskan. Se osittain kuivuneet joissakin näistä jaksoista, jotka tuottavat laaja taipaleen yhdisti koilliseen Aasian kanssa Amerikassa. Alueella oli kotiin monenlaisia kylmään sopeutettua eläimet ja, tiettyinä aikoina ihminen.

mapTämä elin maa kutsutaan Beringia. (Ulkoiset linkki) Toisinaan alimman merien, se oli noin tuhat mailia pohjoisesta etelään (karkeasti välimatka Ottawa ja Winnipeg välillä tai San Diego ja Seattle).

Koska tämä maa makasi modernin kuilu Euraasiassa ja Amerikassa, se on myös kutsuttu “Beringinsalmi maakannas.” Jotkut kasvit ja eläimet elävät siellä (mukaan lukien ihmiset) sanotaan “siirtynyt Amerikassa Siperiasta” tätä “reittiä”, vaikka he itse luultavasti ollut mitään järkeä, että he olivat tekemässä jotain enemmän kuin tarhat oman yrityksen ja juurikasvit nyt-katosi maisemaan, jossa he asuivat.

Tutkijat ovat nyt pyrkivät ymmärtämään paleoenvironments of Beringia. Tällainen tutkimus olisi lopulta auttaa meitä selvittää, mitä eläimiä ja kasveja siellä löydettiin aikana eri aikoina, jolloin se oli merenpinnan yläpuolella, ja mitkä ympäristötekijät olisi ollut edistää pitkän aikavälin “mantereen” kasvien ja eläinten (ja mikrobit ja virukset, että asia). Paljon huomiota on kiinnitetty mahdollisuudet arojen tai tundra ympäristöissä tällä alueella. (Klikkaa lisää aro ympäristöjen tai tundran ympäristöissä.)

Ylitys Beringia

Useimmat varhainen ihmispopulaatioita Amerikassa polveutuvat kansojen, jotka asuivat Beringia ja mittaan sukupolvien, “ristissä” Beringia, niin että kun vedet lopulta nousi jälleen, heidän jälkeläistensä asuivat Yhdysvaltojen puolella. Osa meidän jälleenrakentamiseen ihmiset – lta Uusi Maailma siis riippuu osittain tietämättä, joina Beringia oli vedenpinnan yläpuolella ja käytettävissä asumiseen.

(Lisääntyvä todistusaineisto viittaa siihen, että jotkut pienet Pohjois-Amerikan populaatiot, ehkä aiemmat, ehkä syöttänyt Amerikassa muualta, koska joitain ihmisen jäänteitä tällä mantereella ei näytä olevan odotettua Läheisen muistuttaa huomattavan myöhemmin esikolumbiaanista populaatioissa. Valitettavasti asiaa todisteita ei ole systemaattisesti tukahdutettu koska monet kriittinen yksilöitä löytyy Yhdysvalloissa ovat reburied niiden moderni “jälkeläisiä” estää lisätutkimuksia. Tämä on mahdollista, koska porsaanreikä Yhdysvaltain laki säädetään moderni jälkeläisiä on valta esi-isiensä säilyy, mutta ei tunnista mahdollisuutta muinaisten populaatioiden, jotka eivät ole esi mihinkään modernin ryhmille. Näytettä sai eniten lehdistössä huomiota viime vuosina on nimeltään Kennewick Mies.)

Maakuljetusreitistä

Sama kylmä sää, joka alensi merenpinta peräti 120 metrin syvyydessä nykyisellä tasolla myös tuottanut jäätiköiden yli paljon pohjoisen Pohjois-Amerikassa. Tiettyinä aikoina, jolloin Beringia itsessään oli saatavilla kuitenkin laaja unglaciated “putken” laajennettu lounaaseen itäpuolella Kanadan Kalliovuorilla, vaikka alue rannikolla Alaskan ja Brittiläisen Kolumbian oli jään peitossa. Jäättömällä sisämaan käytävä seurasi Mackenziejoki altaan Luoteisterritoriot ja siksi kutsutaan “Mackenzie Corridor.” Se voisi teoriassa ovat tarjonneet mahdollisen sisämaan reitti etelään muuttoliikkeen, vaikka ei ole näyttöä siitä, että se oli itse asiassa käytetty tällä tavalla. (Tärkeä Charlie Lake Cave sivusto northeasterm British Columbia [ulkoinen linkki] juontaa noin 8800 eaa, joten ihmiset olivat alueella sitten, mutta arkeologiset todisteet näyttävät viittaavan siihen, että ne todennäköisesti tulivat etelästä sijasta pohjoisesta.)
Coastal Route

Muina aikoina jäätiköt kattoi Mackenzie käytävän, mutta ei länsirannikolla Pohjois-Amerikan mantereella, joka tarjosi mahdollinen rannikon reitti mahdollista siirtymistä, joko jalka tai osittain käyttämällä yksinkertaisia ​​vesikulkuneuvoja ja elävät rannikon meren luonnonvarojen. Jälleen kerran, ei ole näyttöä siitä, että tällainen reitti ei tosiasiassa käytetty. Kun kyseessä rannikon reitti, voisi odottaa, että vähäiset jäännökset esihistoriallisia rannikkoalueiden asukkaiden nykypäivänä veden alla, koska nykyaikainen korkeampi meret olisi kattanut vanha rannikolla, joten on vaikea kuvitella, että meillä on koskaan vankkaa näyttöä tämän polku muuttoliike.

Yksi yritys tutkia rannikon maastossa tällä kuin se oli noin 10000 BC käytti syvyyssuunnassa kartan paikantaa alueet sukellusvene näytekokoelmatodistuksen joka voi olla Hiili-14 päivätty. Tämä antoi todisteita rantametsät että oli peittänyt alueella tuolloin, vaikka parituhatta vuotta aikaisemmin se olisi jäädytetty. Yksi kivi työkalu oli jopa talteen vuodelta noin 8000 eKr tasolta 53 metriä alapuolella olevassa merenpinnasta. Nämä löydöt viittaavat siihen, jatkuvat väestössä näillä rannikkoalueilla, ja lisäävät todennäköisyyttä mallia, joka näkisi rannikolle myös olleen varhainen “muuttoreitti” osaksi Amerikassa.

Päivämäärät

Seuraavat päivät yhteenveto saatavuudesta esteetön reittejä muuttoliikkeen etelään päässä Beringia jääkauden aikana. Aikana “lämmin” jaksot sulanut jäätiköt ja korkea merivesi, kun Beringia itse upotettiin luonnollisesti sekä rannikon ja sisämaan reittejä vapautuivat jäistä. Vaikka kaavio ehdottaa binary “auki” ja “kiinni” ero, tämä on liian yksinkertaista: “Avata” ei ole aina yhtä kutsuva, koska vaihtelu merenpinnan nousu ja rannikoiden metsän ekologian osoittaa selvästi.

Vuodesta Paleoklimatologinen tiedot Annetut, näyttää siltä, että rannikon reitti hypoteesi on vahvempi kuin maakuljetusreitistä hypoteesi, ja ikään kuin “smart money” olisivat kauden 22,000-15,000 eaa todennäköisin aika tätä ensimmäistä muuttoliikettä, jossa 38,000-34,000 provosoiva varhaisen end hypoteesi.

Päivämäärät BC Beringia maakannaksen rannikko reitti Mackenzie käytävä
38,000-34,000 pääsy (avoin) avoin suljettu
34,000-30,000 sukelluksissa (suljettu) avoin avoin
30,000-22,000 pääsy (avoin) suljettu avoin
22,000-15,000 pääsy (avoin) avoin suljettu
15,000 BC – today sukelluksissa (suljettu) avoin avoin

Olemme nähneet, että selkeä arkeologisia todisteita tällaisesta muuttoliikettä ei ole löydetty Mackenzie käytävä, ja että jos se on rannikon käytävä on meren alla. Mutta Paleoklimatologinen ja arkeologiset tiedot eivät ole ainoa tapa lähestyä tätä kysymystä. Vaihteeseen mennessä XXI luvulla, todennäköisin jälleenrakennusta, joka perustuu kielellisiä ja geneettisiä todisteita, ehdotti, että meidän pitäisi ajatella kolmen erillisen “aaltoja” maahanmuuton esikolumbiaanista esi väestön Amerikassa:

Päivämäärät BC Kielellinen ja geneettinen todistusaineisto
30,000 esi-isät Amerind kaiuttimet
(nyt jaettu lähes koko Amerikka)
9,000 –
12,000
esi Na-DINE kaiuttimet
(jaettu pohjoisella puoliskolla Pohjois-Amerikka)
4,800 –
5,400
esi Eskimo-aleutti (“Eskaleut”) kaiuttimet
(Jaetaan pohjoisimmassa osassa Pohjois-Amerikka)

(Tämä luettelo ei sisällä maahanmuuttajat, sikäli kuin tiedämme, ei esi kenellekään hengissä Pohjois-Amerikassa tänään, mahdollisesti myös Kennewick Mies ja vastaavat näytteet.)

Jos yhdistämme Paleoklimatologinen päivämäärät kielelliset-geneettinen päivämääriä, huomaamme, että maakuljetusreitistä oli “avoin” noin 4000 vuotta aikaisemmin kuin silloin, kun kielelliset ja geneettiset “kellot”, sanoi nämä tapahtumat olisi tapahtunut. Yksi näkemys on, että tämä saattaa johtua jonkinlainen virhe koronmäärityspäivät kielellisen ja geneettinen todistusaineisto, tai se voi yksinkertaisesti tarkoittaa, että vasta avattu reitti ei heti täytetty.

Vuoteen 2010 mennessä DNA tutkimus todellakin osoittaa hieman varhaisemmat, jossa on erillinen “Eskaleut” ja Na-Dine vaellukset molempia esiintyy noin 18000 vuotta sitten (16000 BC), kun sekä maan silta ja meritie oli neuvotella:

Päivämäärät BC Kielellinen ja geneettinen todistusaineisto (tarkistettu)
30,000 esi-isät Amerind kaiuttimet
(nyt jaettu lähes koko Amerikka)
16,000 esi Na-DINE kaiuttimet
(Jaettu pohjoisella puoliskolla Pohjois-Amerikka)
16,000 esi Eskimo-aleutti (“Eskaleut”) kaiuttimet
(Jaetaan pohjoisimmassa osassa Pohjois-Amerikka)

Näiden muutosten ymmärrystämme geneettisiä todisteita, kielelliset ja geneettiset päivämääriä vielä sopivat hyvin historiaan rannikko reitti saavutettavuus, mutta sopii paremmin historiaan maa-silta saatavuus. Edelleen geneettiset tutkimukset vuonna 2012 ehdotti myöhemmin päivämääriä, enemmän nopea leviäminen kerran populaatiot määritettiin Yhdysvaltojen puolella salmen. Kuitenkin tutkimukset perustuvat yksinomaan DNA todisteita joskus tuottaa malleja, jotka eivät näytä vaikea yhdistää geologisten tai kielellisiä todisteita. (Esimerkki)

Tuntuu kohtuullista sanoa, että tasapaino todisteita (toistaiseksi) viittaa nyt upoksissa rannikolla yhdistettynä paimentolaisen keräilijäkansoja elämäntapa maalla silta itsensä todennäköisin muuttoreitillään näitä populaatioita.

Kuten päivämäärät, koska nämä olisi ollut erittäin pieni, jos laajenee, väestö, odotamme, että arkeologisia todisteita näyttäisi jäljessä geneettisiä tai kielellisiä näyttöä hieman. Ei ole yllättävää, kaikkein pakottavia “aikaisintaan” arkeologista materiaalia, josta on vähennetty erittäin kiistanalainen väittää, näyttää tähän mennessä noin kolme vuosituhatta myöhemmin kuin toinen muuttoliike oletettujen kielellisiä ja geneettisiä todisteita (eli noin 13000 BC) milloin, voimme kuvitella, alunperin rannikkoväestölle olisi muuttanut tai laajennettu korkeammalle sisämaahan.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.