Persoonallisuus Teoriat: Rollo May

Source: http://webspace.ship.edu/cgboer/may.html

ROLLO MAY

1909 – 1994

Dr. C. George Boeree

Elämäkerta

Rollo May syntyi 21 huhtikuu 1909, Ada, Ohio. Hänen lapsuutensa ei ollut erityisen miellyttävä: Hänen vanhempansa eivät tulleet toimeen ja lopulta erosivat, ja hänen siskonsa oli psykoottinen erittely.

Kun lyhyt työjakso Michigan State (häntä pyydettiin poistumaan, koska hänen osallisuudesta radikaalin ylioppilaslehti), hän osallistui Oberlin College Ohiossa, missä hän sai alemman korkeakoulututkinnon.

Valmistumisen jälkeen hän meni Kreikkaan, jossa hän opetti Englanti Anatolia College kolme vuotta. Tänä aikana hän vietti myös aikaa kiertävä taiteilijan ja jopa tutkittu lyhyesti Alfred Adler.

Kun hän palasi Yhdysvaltoihin, hän tuli Union Teologiasta ja ystävystyi yksi hänen opettajat, Paul Tillich eksistentiaaliseen teologi, joka olisi suuri vaikutus hänen ajatteluun. May sai BD vuonna 1938.

May sairastanut tuberkuloosin ja joutui viettämään kolme vuotta parantolassa. Tämä oli luultavasti käännekohta hänen elämässään. Kun hän kohtasi mahdollisuus kuoleman, hän myös täynnä hänen tyhjä tuntia käsittelyssä. Niistä kirjallisuus hän luki olivat kirjoituksia Søren Kierkegaard, Tanskan uskonnollinen kirjailija, joka innoitti paljon eksistentiaalista liikkeen, ja edellyttäen, että inspiraation toukokuun teoria.

Hän jatkoi opiskelemaan psykoanalyysiin Valkoinen Instituutti, missä hän tapasi ihmisiä kuten Harry Stack Sullivan ja Erich Fromm. Ja lopuksi, hän meni Columbian yliopistossa New Yorkissa, missä vuonna 1949 hän sai ensimmäisen PhD kliinisen psykologian että toimielin koskaan myönnetty.

Saatuaan hänen tohtorin, hän jatkoi opettaa erilaisia ​​top kouluissa. Vuonna 1958 hän muokattu, Ernest Angel ja Henri Ellenberger, kirja olemassaolo, jolla otettiin eksistentiaalista psykologia Yhdysvaltoihin. Hän vietti viimeiset vuotta elämästään Tiburon, California, kunnes hän kuoli lokakuussa 1994.


Teoria

Rollo May on tunnetuin amerikkalainen eksistentiaalinen psykologi. Suuri osa hänen ajattelu voidaan ymmärtää lukemalla eksistentialismi yleensä, ja päällekkäisyyttä hänen ajatuksia ja ideoita Ludwig Binswanger on suuri. Siitä huolimatta hän on hieman pois valtavirtaan, että hän oli enemmän vaikutteita American humanismi kuin eurooppalaiset, ja enemmän kiinnostuneita sovittaa eksistentiaalisia psykologian täydentäviä lähestymistapoja, erityisesti Freudin.

May käyttää joitakin perinteisiä eksistentiaalinen termejä hieman eri tavalla kuin toiset, ja keksii uusia sanoja joidenkin eksistentialismi n vanhoja ajatuksia. Kohtalo, esimerkiksi, on suunnilleen sama kuin thrownness yhdistettynä fallenness. Se on se osa elämäämme, joka on määritetty meille, raaka-aineiden, jos haluat, että projekti on luoda elämäämme. Toinen esimerkki on sana rohkeus, jota hän käyttää useammin kuin perinteinen merkintä “aitouden” tarkoittamaan päin oman ahdistusta ja nousee sen yläpuolelle.

Hän on myös ainoa eksistentiaalinen psykologi Olen tietoinen joka keskustelee tiettyjä “vaiheita” (ei suppeassa freudilainen merkityksessä, tietysti) kehitys:

Viattomuus – pre-egoic, pre-itsetietoinen vaiheessa vauvan. Viaton on premoral, eli ei ole huono eikä hyvä. Kuin villieläin, joka tappaa syödä, viaton on vain sen, mikä hänen täytyy tehdä. Mutta viattoman lla on jonkin verran tahtoa siinä mielessä ajaa täyttää heidän tarpeensa!

Kapina – lapsuuden ja nuoruuden vaiheessa kehittää oman ego tai itsetietoisuuden avulla toisin aikuisten, alkaen “ei” on kaksivuotias, että “ei mitenkään” teini. Kapinallinen henkilö haluaa vapautta, mutta ei vielä ole täyttä ymmärrystä vastuusta joka menee sen kanssa. Teini voi haluta viettää korvaus millään tavalla he haluavat – mutta he silti odottaa vanhemman antaa rahaa, ja valittavat kohtuuttomuutta, jos he eivät saa sitä!

Tavallinen – normaali aikuisen ego, tavanomaiset ja hieman tylsä, ehkä. He ovat oppineet vastuu, mutta löytää sen vaativa, joten turvaudu mukaisesti ja perinteisiä arvoja.

Luova – aito aikuinen, eksistentiaalinen vaiheessa egon ja itsensä actualizing. Tämä on henkilö, joka hyväksyen kohtalo, kasvot ahdistusta rohkeasti!

Nämä eivät ole vaiheita perinteisessä mielessä. Lapsi voi varmasti olla viattomia, tavallinen tai luovaa ajoittain; Aikuinen voi olla kapinallinen. Ainoa liitetiedostot ikävaiheissa on kannalta salience: Kapinallisuus erottuu kaksivuotias ja teini!

Toisaalta, hän on aivan yhtä kiinnostunut ahdistusta kuin mikä tahansa existentialist. Hänen ensimmäinen kirja, “Merkitys Ahdistus”, perustui hänen väitöskirja, joka puolestaan ​​perustui hänen käsittelyyn Kierkegaardin. Hänen määritelmä ahdistus on “pidätysaika cued pois uhka joku arvo, johon henkilöllä on olennaista hänen olemassaolostaan ​​itsenäisenä” (1967, s. 72). Vaikka ei “puhdas” eksistentialismi, se ei luonnollisesti kattaa kuoleman pelko tai “tyhjyys.” Myöhemmin hän lainaa Kierkegaard: “Ahdistus on huimausta vapauden.”

Rakkaus ja Tulee

Monet toukokuun ainutlaatuisia ideoita löytyy kirjasta katson hänen paras, Rakkaus ja Tulee”. Hänen pyrkimykset sovittaa Freud ja existentialists, hän kääntää huomiota motivaatiota. Hänen perus motivoiva rakennelma on daimonic. Daimonic on koko järjestelmän motiivit, erilainen jokaisen yksittäisen. Se koostuu kokoelma tietyn motiivit kutsutaan daimons.

Sana daimon on kreikan ja tarkoittaa pieni jumala. Se tulee meille kuin demoni, jolla on hyvin negatiivinen sävy. Mutta alun perin, joka on daimon voisi olla huono tai hyvä. Daimons ovat alemmat tarpeita, kuten ruoka ja seksi, sekä korkeammat tarpeita, kuten rakkaus. Pohjimmiltaan hän sanoo, joka on daimon on jotain, joka voi ottaa henkilö, tilanne hän viittaa niin daimonic ajasta. Sen jälkeen, kun tasapaino daimons häiriintyy, että niitä olisi pidettävä “paha” – kuten sanonta tarkoittaa! Tämä ajatus on samanlainen Binswangerin ajatus teemoja tai Horney ajatus selviytymisstrategioita.

Toukokuu, yksi tärkeimmistä daimons on eros. Eros on rakkaus (ei sukupuoli) ja Kreikan mytologiassa oli pieni jumala kuvassa nuorena. (Katso tarina Eros ja Psykhe klikkaamalla tästä!) Myöhemmin Eros muutettaisiin että ärsyttävää vähän tuholaisia, Cupid. May ymmärtää rakkauden tarve meidän on “tullut yksi” toisen henkilön kanssa, ja viittaa antiikin Kreikan tarina Aristophanes: Ihmiset olivat alunperin nelijalkaiset, nelikätinen, kaksipäinen olentoja. Kun tuli hieman liian ylpeitä, jumalten jakaa meidät kahtia, uros ja naaras, ja kirosivat meidät loputon halu palauttaa meidän puuttuva puoli!

Joka tapauksessa, kuten kaikki daimon, eros on hyvä asia, kunnes se valtaa persoonallisuus, kunnes meistä tulee pakkomielle.

Toinen tärkeä käsite May on tahtoa: Kyky järjestää itsensä saavuttaakseen yksi tavoitteista. Tämä tekee tulee karkeasti synonyymi ego ja todellisuuden-testaus, mutta oma myymälä energiaa, kuten Egopsykologia. Epäilen hän sai käsite Otto Rank, joka käyttää tahtoa samalla tavalla. May vihjeitä siitä tulee, sekin on daimon joka saattaa vallata henkilö.

Toinen määritelmä tahdon “kyky tehdä toiveensa.” Toiveet “leikkisä kuvitelmat mahdollisuuksia” ja ilmentävät meidän daimons. Monet toiveet tietysti tulevat eros. Mutta ne vaativat tahtoa, jotta ne tapahtumaan! Siksi voimme nähdä kolme “persoonallisuuden” tulossa ulos suhteellinen tarjonta, voitaisiin sanoa, meidän toiveita rakkautta ja tahtoa niiden toteuttamiseen. Huomaa, että hän ei itse tulla ulos ja nimetä ne – se olisi liian kategorinen varten existentialist – ja ne eivät ole joko-tai kyyhkynen reikiä millään tavalla. Mutta hän ei käytä eri termejä viitata niihin, ja olen poimittu edustava niistä.

On tyyppi hän viittaa kuin “neo-Puritan,” kuka on kaiken tahtoa, mutta ei rakkautta. Niillä on hämmästyttävä itsekuria, ja voi “saada asioita tapahtumaan” … mutta heillä ei ole toiveita saattamiseksi toimimaan. Niinpä he tulevat “peräaukon” ja perfektionistiset, mutta tyhjiä ja “kuivunutta.” Arkkityyppinen esimerkki on Ebenezer Scrooge.

Toinen hän viittaa kuin “infantiili.” He ovat kaikki toiveet, mutta ei tahtoa. Täynnä unelmia ja toiveita, ne eivät ole itsekuria tehdä mitään heidän unelmansa ja toiveita, ja niin tulla riippuvaiseksi ja sovinnainen. He rakastavat, mutta heidän rakkautensa merkitsee vähän. Ehkä Homer Simpson on selkein esimerkki!

Viimeinen tyyppi on “luova” tyyppi. May suosittelee viisaasti, että meidän pitäisi viljellä tasapaino näiden kahden osa ihmisiin. Hän sanoi “Ihmisen tehtävänä on yhdistää rakkauden ja tahdon.” Tämä idea on itse asiassa vanhaa että löydämme joukossa melkoisesti teoreetikot. Otto Rank, esimerkiksi tekee saman kontrasti kuoleman (joka sisältää sekä meidän tarvetta muille ja pelkomme elämän) ja elämän (joka sisältää sekä meidän tarve itsenäisyytemme ja yksinäisyyden pelko). Muita teoreetikot ovat puhuneet ehtoollista ja virasto, samannimisyyttä ja autonomia, nurturance ja itsevarmuus, kuuluminen ja saavutus, ja niin edelleen.

Myytit

May viimeinen kirja oli Huuto myyteille”. Hän totesi, että suuri ongelma vuosisadan oli meidän menetys arvoja. Kaikki erilaisia ​​arvoja ympärillämme johtaa meidät epäilemään kaikki arvot. Kuten Nietzsche huomautti, jos Jumala on kuollut (eli absoluuttisia ovat menneet), niin jotain on sallittua!

May sanoo meidän on luotava omat arvot, jokainen meistä erikseen. Tämä on tietenkin on vaikea sanoa vähiten. Niinpä tarvitsemme apua, ei pakoteta meihin, mutta “tarjottu” meidän käyttää me.

Anna myyttejä, tarinoita, jotka auttavat meitä “järkeä” pois ulos elämää, “ohjaava narratiiveja.” He muistuttavat jossain määrin Jungin arkkityypit, mutta ne voivat olla tietoisen ja tiedostamattoman, kollektiivinen ja henkilökohtainen. Hyvä esimerkki on, kuinka monet ihmiset elävät elämänsä perustuu Raamatun kertomukset.

Muita esimerkkejä voi olla perehtynyt kuuluvat Horatio Alger, Oidipus Rex, Sisyfoksen, Romeo ja Julia, Casablanca, Annetaan Beaver, Star Wars, Pieni talo preerialla, Simpsonit, South Park, ja satuja Aisopoksen. Kuten olen tarkoituksella ehdottaa tämän luettelon, paljon tarinoita tehdä kurja myyttejä. Monet tarinat korostavat maaginen myöntämistä yksi toiveita (infantiili). Toiset lupaavat menestystä vastineeksi kovaa työtä ja itsensä uhraamista (neo-Puritan). Monet tarinoita tänään sanoa, että valuelessness on itse paras arvo! Sen sijaan, sanoo May, meidän pitäisi aktiivisesti työtä uusien myyttejä, jotka tukevat ihmisten pyrkimyksiä tehdä paras elämän sijasta heikentää niitä!

Ajatus kuulostaa hyvältä – mutta se ei ole kovin eksistentiaalinen! Useimmat existentialists tuntuu, että se on tarpeen kohdata todellisuus paljon suoremmin kuin “myyttejä” merkitse. Itse asiassa ne kuulostavat hieman liikaa kuin mitä suuri joukko ihmisiä periksi osana fallenness, konventionaalisuus, ja inauthenticity! Kiistaa tulevaisuutta …

Lukemat

May kirjoittaa hyvin ja kaikki hänen kirjat ovat varsin luettavissa. Hänen ensimmäinen oli “Merkitys Ahdistus” (1950). Yleinen katsaukset sisältävät “Ihmisen Etsi itse” (1953), Psykologian ja ihmisen dilemma” (1967) ja Löytö olemisen (1983). Suositellaan ovat Rakkaus ja Tulee” (1969) ja Huuto myyteille” (1991). On aivan muutamia muita!


Copyright 1998, 2006  C. George Boeree

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.