Kohti buddhalainen psykoterapia

Source: http://webspace.ship.edu/cgboer/buddhapsych.html

C. George Boeree, Ph.D.
Shippensburg University

Seuraavassa on minun ponnistelua osoittaa merkitystä buddhalaisuuden Länsi psykoterapian, erityisesti eksistentiaalinen hoito. Vaikka se ei ehkä sovi hyvin purists, toivon, että tämä artikkeli kaappaa hengen Buddhan sanoma.


Neljä jaloa totuutta kuulostaa perusteet minkään teorian terapeuttista juuret:

1. Life kärsii. Elämä on ainakin täynnä kärsimystä, ja se voidaan helposti väittää, että kärsimys on väistämätön elämänalueilla. Jos minulla on aistit, voin tuntea kipua; jos olen tunteita, voin tuntea ahdistusta; jos minulla on rakkauden kyvyn, minulla on kapasiteettia surun. Sellaista on elämä.

Duhkha, sanskritin sanasta kärsimystä, on myös käännetty stressi, ahdistus, ja epätäydellisyys. Buddha halusi meidän ymmärtää kärsimystä muodostavat perustan parantamiseen. Yksi avain ymmärtää kärsimys on ymmärrys anitya, mikä tarkoittaa, että kaikki asiat, mukaan lukien elävien olentojen, meidän rakkaitaan, ja itse, ovat pysymättömiä. Toinen keskeinen käsite on anatman, mikä tarkoittaa, että kaikki asiat – jopa meillä – ei ole “sielu” tai ikuinen aine. Joilla ei ole ainetta, ei mitään seisoo yksin, eikä kukaan on erillinen olemassaolo. Olemme kaikki yhteydessä toisiinsa, ei vain meidän ihmisten maailmassa, mutta maailmankaikkeuden kanssa.

Vuonna eksistentiaalinen psykologia, puhumme ontologisten ahdistuksen (pelko, ahdistus). Sekin luonnehditaan olennainen osa elämää. Lisäksi on selvää, että voidakseen parantaa omaa elämää, yksi on ymmärrettävä ja hyväksyttävä tämä tosiasia, ja että vaivaa yksi tekee välttämään tämä tosiasia on juureen neuroosi. Toisin sanoen, kieltää ahdistus ei kiellä itse elämää. Kuten blues laulu muistuttaa, “jos ei pelkää, et ei ole oikein!”

Väliaikaisuuden on myös korreloivat käsitteeseen olemisen-kohtaan kuoleman. Meidän erikoinen asema kuolevainen ja huomaa sitä on merkittävä lähde ahdistusta, mutta on myös mitä tekee elämästämme, ja valintoja teemme, mielekäs. Aika tulee tärkeäksi vasta, kun on vain niin paljon. Oikealla asialla ja rakastava joku vain tarkoittaa, kun ei ole ikuisuus työskennellä.

Anatman – yksi keskeisiä käsitteitä buddhalaisuus – on niin ikään keskeinen käsite eksistentiaalisen psykologian. Kuten Sartre sanoi, meidän toimeentulon ennen meidän esanssit. Toisin sanoen, olemme eräänlainen “tyhjyyden”, joka kannat tulla “jotain.” Silti vain tunnustamalla elämäämme pikemminkin liikkumisen kuin aineen mennään mahdollisuus on aito olento.


2. Kärsimys johtuu liitetiedoston. Voimme sanoa, että ainakin paljon kärsimystä koemme tulee ulos itse, pois haluamme tehdä ilo, onnellisuus, ja rakastan viime ikuisesti ja tehdä kipua, tuskaa ja surua katoavat elämän kokonaan.

Minusta tuntuu, ei aivan vastaa joidenkin buddhalainen tulkintoja, että emme ole siis välttää ilo, onnellisuus, ja rakkautta. Emme ole myöskään uskoa, että kaikki kärsimys on peräisin itse. Se on vain, että se ei ole välttämätöntä, ammutaan kerran nuolella, ampua itsemme jälleen, kuten Buddha laittaa sen.

Liite on yksi käännös sanasta trishna, joka voidaan myös kääntää jano, halu, himo, himo tai takertuva. Kun emme tunnusta, että kaikki asiat ovat epätäydellisiä, pysymättömiä, ja epäolennaisen, me kiinni niitä harha, että ne ovat todellakin täydellinen, pysyvä, ja merkittäviä, ja että kiinni niihin, mekin on täydellinen, pysyvä ja merkittävä.

Toinen näkökulma kiinnitys on dvesha, mikä tarkoittaa välttäminen tai vihaa. Buddhan, viha oli aivan yhtä paljon liitteenä kuten takertuva. Vain antamalla ne asiat, jotka aiheuttavat meille kipua pysyvyys ja aine me antaa heille voimaa satuttaa meitä enemmän. Me päätteeksi pelkäämättä, ei sitä, mikä voi vahingoittaa meitä, mutta pelkomme itse.

Kolmas näkökohta kiinnitys on avidya, eli tietämättömyys. Yhdellä tasolla se viittaa tietämättömyys näiden neljä jaloa totuutta – ei ymmärrä totuutta epätäydellisyyden ja niin edelleen. Syvemmällä tasolla, se myös tarkoittaa “ei nähdä”, eli ei suoraan kokee todellisuutta, vaan näkee henkilökohtaiset tulkintaan siitä. Enemmän kuin, että otamme tulkintaa todellisuudesta todellisempaa kuin todellisuus itse, ja tulkita suoraa kokemuksia todellisuutta itseään illuusioita tai “pelkkää esiintymisiä!”

Eksistentiaalinen psykologia on joitakin samanlaisia ​​käsitteitä täällä, samoin. Meidän puute “olemus” tai ennalta määrättyjä rakenne, meidän “tyhjyyteen” johtaa meidät halajavat kiinteys. Olemme voisi sanoa, trombi, jotka haluavat he olivat kiviä. Me kiinni asioita toivoo, että ne antavat meille tietyllä “paino.” Yritämme kääntää rakkaamme asioihin vaatimalla, että ne eivät muutu, tai yritämme muuttaa niitä täydellisiä kumppaneita, tajuamatta, että patsas, vaikka se voi elää ikuisesti, ei rakasta antaa meille. Pyrimme tulla kuolematon, joko ahdistusta perustuva usko sadut, tai tekemällä lastemme ja grand-lapset kloonit itse tai joutumassa historian kirjoja tai päälle talk show. Olemme jopa kiinni tyytymätön elämäänsä, koska muutos on liian pelottavaa.

Tai yritämme tulla pala suuremman pie: Pelottavin asioita olemme nähneet tällä vuosisadalla ovat joukkoliikkeet, olivatpa ne natsit tai Red Guard tai Ku Klux Klan tai … no, you name niitä. Jos olen vain hieman tuulispää, ehkä liittymällä muiden minun sellaista, voin olla osa hurrikaani! Näiden jättiläinen liikkeet ovat kaikki pikkumainen niistä – poliittisten liikkeiden, vallankumouksellinen niitä, uskonnollisille, uskonnonvastaisin niitä, niitä, joissa mitään muuta kuin tyyli tai muoti, ja jopa paikallinen frat talossa. Ja huomaa liima, joka pitää ne yhdessä on sama: vihaa, joka puolestaan ​​perustuu ahdistus, joka tulee tunne pieni.

Lopuksi, eksistentiaalinen psykologian käsittelee myös sen version tietämättömyys. Jokainen omistaa uskomusjärjestelmät – henkilökohtainen ja sosiaalinen – jotka pysyvät ikuisesti testaamattomia suoralla kokemus. Ne ovat niin sitkeys, koska rakennettu heille on saalis-22, kehäpäätelmä, joka sanoo, että todisteet tai perustelut, jotka uhkaavat uskomus järjestelmä on siten tosiasiallisesti virheellinen. Nämä uskomusjärjestelmät voivat vaihdella suuresta uskonnollisia, poliittisia ja taloudellisia teorioita pikku uskomuksia ihmiset pitää jotka kertovat heille, että he ovat – vai eivät – arvoinen. Se on osa hoidon tehtävä on palauttaa meidät suorempaa tietoisuus todellisuudesta. Kuten Fritz Perls sanoi kerran, “meidän täytyy menettää mielemme ja tullut järkiinsä!”


3. Kärsimys voidaan sammuttaa. Ainakin kärsimystä lisäämme väistämätöntä kärsimystä elämän voidaan sammuttaa. Tai, jos haluamme entistä vaatimaton meidän väittää, kärsimys voidaan ainakin vähentynyt.

Uskon, että vuosikymmenten Käytännössä jotkut munkit ehkä ylittämään jopa yksinkertainen, suora, fyysistä kipua. En usko kuitenkaan, että meitä tavallista kansaa meidän tavallista elämää on mahdollisuus suunnata niille vuosikymmenten tällaiseen äärimmäinen käytännössä. Keskityin siis on vähenevä henkisestä kärsimyksestä sijaan poistamalla kaikki kipu.

Nirvana on perinteinen nimi olemisen (tai ei-olento, jos haluat), jossa kaikki takertuminen, ja niin kaikki kärsimys, on eliminoitu. Se käännetään usein “puhaltaa” ajatus, että me poistaa itsensä kuin me puhaltaa kynttilän. Tämä saattaa olla oikea käsitys, mutta mieluummin ajatus puhaltaa tuli, joka uhkaa hukuttaa meidät, tai jopa ajatus ottaa pois happea, joka pitää tulipalot polttaminen. Tällä tarkoitan, että “puhaltamalla” takertuva, viha ja tietämättömyys, me “blow out” tarpeetonta kärsimystä.

I voidaan ottaen hieman harppaus täällä, mutta uskon, että buddhalainen käsite nirvana on aivan samanlainen kuin existentialists vapautta. Vapaus on itse asiassa käytetty buddhalaisuudessa yhteydessä vapautta uudestisyntymisen tai vapautta vaikutuksilta karma. Sillä eksistentialisti, vapaus on tosiasia olemuksemme, joka usein huomiotta, ja mikä tietämättömyys johtaa meidät lyhenemiseen.


4. Ja on olemassa tapa sammuttaa kärsimyksiä. Tämä on mitä kaikki terapeuttien uskovat – kukin omalla tavalla. Mutta tällä kertaa etsimme mitä Buddhan teoria –dharma – on sanottavaa: hän kutsui sitä kahdeksanosainen polku.

Ensimmäiset kaksi segmenttiä reitillä viitattu kuin prajna, eli viisaus:

Näkymä oikealta – ymmärtäminen neljä jaloa totuutta, varsinkin luonteesta kaiken kuten epätäydellinen, impermanent ja epäolennaisia ​​ja itseaiheutettu kärsimystä kuin perustettiin takertuminen, vihaa, ja tietämättömyys.

Oikea pyrkimys – ottaa todellinen halu vapauttaa itseään siitä kiinnitys, hatefulness, ja tietämättömyys. Ajatus siitä, että parannus tulee vain silloin, kun uhri ottaa ensimmäisen askeleen pyrkivien parannus on ilmeisesti 2500 vuotta vanha.

Sillä eksistentiaalinen psykologi, hoito on jotain ole terapeutti eikä asiakas ottaa makuuasennossa – jos sallitte sanaleikki. Terapeutin on otettava vakuuttava rooli auttaa asiakasta tulevat tietoisiksi todellisuudesta hänen kärsimystä ja sen juuret. Samoin asiakkaan on otettava vakuuttava rooli pyrkivät parantaminen – vaikka se tarkoittaa päin pelot he ovat työskennelleet niin vaikea välttää, ja erityisesti päin pelko, että he “menettää” itse prosessissa.


Seuraavat kolme segmenttiä polku antaa tarkempia ohjeita muodossa moraalisen opetuksia, nimeltään sila:

Oikea puhe – pidättäytymällä valehtelee, juoruilu ja vahingollisen puheen yleisesti. Puhe on usein tietämättömyys ilmestyisi, ja on yleisin tapa, jolla me vahingoittaa muita. Nykyaikaiset psykologit korostavat, että pitäisi ennen kaikkea lopettaa valehtelu itselle. Mutta buddhalaisuus lisää, että harjoitellaan on totta muille, ja kukaan entistä vaikeampaa vääriksi itselle.

Oikea toiminta – käyttäytyy itseään pidättäytymällä toimista, jotka vahingoittaa muita (ja, epäsuorasti, itsensä), kuten tappaminen, varastaminen ja vastuuton seksi.

Oikea toimeentulon – tekemällä yksi elävä rehellisesti, ei-loukkaavaa tavalla. Tässä yksi emme puhu paljon yhteiskunnassamme tänään. Voi vain ihmetellä, kuinka paljon kärsimystä tulee ulos ahne, armoton, epärehellinen uran usein mukana. Tämä ei suinkaan tarkoittaa, että meidän kaikkien on oltava munkit: Kuvittele hyvä tehdä niin rehellinen, myötätuntoinen, ahkera kirjanpitäjä, liiketoiminnan henkilö asianajaja tai poliitikko!

Minun täytyy keskeyttää täällä lisätä toisen buddhalainen käsite kuvaan: karma. Pohjimmiltaan karma tarkoittaa hyviä ja huonoja tekoja ja seuraukset tuovat. Joissakin haarat buddhalaisuus, karma liittyy millainen reinkarnaatio odottaa. Mutta muut oksat nähdä se yksinkertaisemmin kuin negatiivinen (tai positiivinen) vaikutuksia toiminnassaan olla yksi koskemattomuutta. Beyond vaikutukset oman itsekäs säädöksillä on toisia, esimerkiksi jokainen itsekäs teko “tummuu sielusi” ja tekee onni, että paljon vaikeampi löytää. Toisaalta, jokainen ystävällinen teko, kuten mustalaisia ​​sanovat, “tulee takaisin sinulle kolme kertaa.” Yksinkertaisesti sanottuna, hyve on oma palkita, ja päin oman helvettiin.

Luonne moraalisen valinnan on ollut keskeinen huolenaihe eksistentialismi samoin. Mukaan existentialists, voimme rakentaa elämämme kautta moraalisia valintoja. Mutta he näkevät moraalin erittäin individualistic asia – ei perustu yksinkertaisia ​​kaavoja alkavat “sinä ole …” ja antoi meille suoraan Jumalalta. Oikeastaan, moraalinen valinta on jotain liittyy todellinen henkilö todellinen tilanne, eikä kukaan voi toisen arvata toisen päätöksiä. Ainoa “periaate” yksi toteaa eksistentialismi on, että moraalinen päätös on tultava tiettyyn asentoon, ts aitouden.

Ehkä olisi myös keskeyttää tässä selittämään, mitä eksistentiaalisen ajatus aitous. Pinta merkitys on olla todellinen sijaan keinotekoista tai valheellista. Täydellisemmin, se tarkoittaa, elävät elämän kanssa täyden hyväksynnän oman vapauden ja vastuun ja ahdistusta että vapaus tuo mukanaan. Se nähdään usein asiana elävä rohkeasti. Minusta se kuulostaa epäilyttävän kuten valaistumisen.

On toinenkin samanlainen eettinen filosofia Haluaisin mainita: sijainnilla etiikka Joseph Fletcher. Hän on kristitty teologi, joka löytää perinteistä, autoritaarinen merkkistä kristillisen etiikan ole sopusoinnussa perusviestin Kristuksen. Sanomattakin on selvää, hän on nostanut niskakarvat monien konservatiiviset kristityt sanomalla, että moraali ei ole kyse absoluuttisesti, mutta yksittäisten omatunto erityistilanteissa. Hän uskoo, että jos teko on juurtunut aitoa rakkautta, se on hyvä. Jos se on juurtunut viha, itsekkyys, tai apatia, se on huono. Mahayana (pohjoinen) Buddhalaisuus sanoo hyvin sama asia.

Se on aina kysymys huvi minulle, että minun opiskelijat, tietämätön kaikki suuret filosofisiin ja uskonnollisiin keskusteluihin moraalin, kaikki näyttävät hyvin, että tahallisesti vahingoittaa muita (tai itseään) on huono, ja tekee yksi parhaista auttaa muita (ja itseään ) on hyvä. Jos tarkastellaan Buddhan julistuksissa moraaliin – tai Kristuksen – löydät saman yksinkertaisuus.


Viimeiset kolme segmenttiä polku ovat niitä buddhalaisuus on tunnetuin, ja huoli samadhiin tai meditaatiota. Täytyy sanoa, että huolimatta suosittu käsitys, ilman viisautta ja moraali, meditaatio on arvoton, ja saattaa jopa olla vaarallista.

Oikea vaivaa – hallitsee oman mielen ja niiden sisällöstä. Yksinkertainen, suora käytäntö on se mitä, kehitysmaiden hyvän mielenterveyden tottumukset: Kun pahat ajatukset ja impulssien syntyvät, ne pitäisi hylätä. Tämä tapahtuu katsomalla ajatus ilman liitetiedoston, tunnustetaan se, mitä se on (ei kieltäminen tai sortotoimien!), Ja antaa sen haihduttaa. Hyviä ajatuksia ja impulsseja, toisaalta, olisi vaalittava ja säädetty. Tee hyve tavaksi, koska stoalaisten tapana sanoa.

On neljä “ylevää todetaan” (brahma vihara), että jotkut buddhalaiset puhuvat. Nämä ylevä valtiot ovat täysin kokenut saintly olentoja kutsutaan boddhisattvas, mutta me muut pitäisi harjoitella niitä joka hetki joka päivä harjoitus itsensä kehittämiseen. Ne hyvyys kaikille tapaat, myötätuntoa niille, jotka kärsivät, iloa toisille ilman kateutta, ja equanimity tai rauhallisen, tasaisesti tasapainoinen suhtautuminen ylä-ja alamäkiä elämän.

Oikea tarkkaavaisuus – mindfulness viittaa eräänlainen meditaatio, joihin liittyy hyväksymistä ajatuksia ja käsityksiä, joka on “paljas huomiota” näihin tapahtumiin ilman liitetiedoston. Sitä kutsutaan vipassana vuonna Theravada (eteläinen buddhalaisuus) perinnettä, ja shikantaza että Ch’an (Zen) perinne. Mutta on selvää, että tämä tarkkaavaisuus on laajentaa arkielämän samoin. Siitä tulee tapa kehittää kattavamman, rikkaampi tietoisuus elämän ja deterent meidän taipumusta sleepwalk tiemme läpi elämän.

Yksi tärkeimmistä moraalisia opetuksia buddhalaisuudessa on välttää tietoisuuden vähenevä tai muuttamatta aineita – toisin sanoen alkoholia tai huumeita. Tämä johtuu siitä, että jotain, joka saa sinut vähemmän kuin täysin tietoinen lähettää sinulle vastakkaiseen suuntaan parannus syvemmälle tietämättömyys.

Mutta on muutakin huumeiden joka heikentää tietoisuuteen. Jotkut ihmiset yrittävät välttää elämän häviäisivät ruokaa tai seksuaalisuuteen. Toiset katoavat työhön, mieletön rutiini, tai jäykkä, itse luotuja rituaaleja.

Drowning itsensä viihde on yksi tämän hetken suosikki korvikkeita heroiinia. Uskon, että modernin median, erityisesti television, on hyvin vaikea säilyttää tasapaino. Haluan nähdä paluuta hieman Victorian käsitteen “rakentavia kiertoteitä:” nähdä hyvä elokuva PBS tai videonauhalle – ei mainoksia, ota – tai lukea hyvää kirjaa, kuunnella hyvää musiikkia, ja niin edelleen.

Voimme myös hukkua tietoisuutta materiaa – nopeita autoja, tuhlaavainen vaatteet, ja niin edelleen. Ostokset on itse tullut tapa välttää elämän. Pahinta on sekoittaminen olennaisuuden viihdettä. Vaikka munkit ja nunnat välttää kevytmielistä kiertoteitä ja ylellinen omaisuutta, ympäröimme itsemme mainokset, infomercials, ja koko ostokset verkostot, jos THERY olivat tehokkaita muotoja “kivun!”

Oikea keskittyminen – meditoiden siten tyhjentää luontomme liitteitä, välttämisreaktioiden, ja tietämättömyys, jotta voimme hyväksyä epätäydellisyys, impermanence, ja insubstantiality elämän. Tämä on yleensä ajateltu kuin korkein muoto buddhalaisen meditaation, ja koko käytäntö on melko paljon rajoittuu munkkien ja nunnien jotka ovat edenneet huomattavasti allong polku.

Mutta aivan kuten ennenkin polkujen muodostavat perustan myöhempää polkuja, myöhemmissä tukevat usein aiemmat. Esimerkiksi aste “rauhallinen Abiding” (shamatha), alku versio pitoisuus, on välttämätöntä kehittää mindfulness, ja opetetaan kaikille alkaa meditators. Tämä on laskenta Hengitä tai messuamisen mantroja useimmat ihmiset ovat kuulleet. Tämä passifying mielen on itse asiassa tärkeää mindfulness, vaivaa, kaikki moraalisen käytännössä ja jopa ylläpitää katsottuna ja toive. Uskon, että tämä yksinkertainen muoto meditaatio on paras paikka niille, jotka kärsivät alkavan – tosin jälleen, loput kahdeksankertaiseksi polku on välttämätöntä pitkän aikavälin parannuksia.

Useimmat terapeutit tietävät: Ahdistus on yleisin ilmenemismuoto psyykkinen kärsimys. Ja kun se ei ole ahdistusta, se ratkaisematta viha. Ja kun se ei ole vihaa, se on läpitunkeva surua. Kaikki nämä kolme voi sävyttää done hallittavissa olevalle tasolle yksinkertaisella meditaatio. Meditaatio ei poista näitä asioita – joka vaatii viisautta ja moraalia, ja koko ohjelma – mutta se antaa allergiasta mahdollisuuden hankkia viisautta, moraalin, jne!

Ulkopuolella suositellaan yksinkertaisia ​​meditaatio, terapeutit saattaa suositella yksinkertaistamiseen elämäntapa, välttäminen sensationalistic tai hyväksikäyttöä viihde, loma uutisista, vetäytyä luostariin, tai yksinkertainen viikonlopun loma. Yksi suosikkini ilmauksia on “vähemmän on enemmän!”


Kuten aiemmin mainitsin, jotkut buddhalaiset ovat ilmaus “nirvana on samsarassa”, mikä tarkoittaa, että täydentänyt elämä on tässä elämässä. Vaikka puhutaan paljon suuria oivalluksia ja hämmästyttävä enlightenments ja jopa paranormaaleja tapahtumia, mikä buddhalaisuus on todella kyse, minun mielestäni, on palaamassa tässä elämässä, ikioma pikku elämää, joiden “uusi asenne.” Olemalla rauhallisempi, enemmän tietoisia, mukavampi henkilö moraalisesti, joku, joka on luopunut kateudesta ja ahneus ja viha ja tällaisia, joka ymmärtää, että mikään ei ole ikuisesti, että suru on hinta me mielellään maksamaan rakkautta …. tämä elämä muuttuu ilmaistiin ainakin siedettävä. Me pysähtyä kiduttaa itse ja antaa itsemme nauttia mitä on nauttia. Ja siellä on paljon nauttia!

Omat buddhalainen ystävät käyttävät usein termiä “käytäntö”, mitä he tekevät. Ne kannustavat toisiaan “pitää harjoitellaan.” Kukaan ei liian hirveän huolissaan, jos ne eivät ole täydellisiä – he eivät odota sitä. Niin kauan kuin nostat itsesi ylös ja harjoitella hieman. Hyvä perusta hoitoa.


Copyright 1997, C. George Boeree

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.