Valkoiset kyyhkyt

Original page: https://www.southampton.ac.uk/~evans/Dreams/White/doves.html

Siellä on tarina, jonka Kairin parturit ja katunurkkaustarinaajat kertovat usein. Tämä johtuu siitä, että se on halpa tarina, jonka harvat olisivat tarpeeksi typeröitä laittaakseen varastossa. Ja tarina menee näin

Nyt sanotaan, että vaikka vain Jumala tietää totta, että Kairossa ei koskaan ollut kyyhkyjä. Pelottava autiomaalämpö oli liikaa kaikille pahoille korppikotkille. Noiden aikojen kaliffi oli ottanut vaimokseen lumoavan, herkän naisen, joka esitettiin hänelle matkoillaan Basraan. Vaimo oli täydellinen kaikessa suhteessa paitsi yksi; hän valitti jatkuvasti, että taivas oli vain täynnä rumaita, mustia, raikkaita lintuja ja ettei haaremissa ollut koskaan tarkoitus kuulla lempeää viileää. Pikkukivi, mutta no, hän nokaisi, kuten kalifille näytti, jatkuvasti. Nahkaavan vaimon kirotun miehen on lopulta puututtava huolenaiheisiinsa tai ratkaistava itsensä väkivaltaan.

Kaliffi, joka oli sydämessä lempeä mies, kutsui tuomioistuimeen kokeneimmat ja laajimmin matkustaneet kauppiaansa ja vaati heiltä kauniita kyyhkyjä ja pian. Asuntovaunut matkustivat etelään Nubiaan, itään Bagdadiin, ja alukset matkustivat pohjoiseen Venetsiaan ja Konstantinopoliin. Pian jokainen kauppias palasi kuormattu häkeillä lepattavia, suloisia poikaslintuja, jotka vapautettiin ympäri kaupunkia. Lisäksi kauppiaat vaativat rakennettavaksi 101 eksklusiivisesti sisustettua suihkulähdettä, jokaista jokaiseen nurkkaan, jotta kyyhkyt voisivat virkistyä. Valitettavasti tulevana kesänä suihkulähteet kuivattiin hiekkaan ja kyyhkyset putosivat ahneista mustaksi ja palamaan. Kauppiaat vietiin kalifin ja hänen onneton vaimonsa eteen, missä kalifin typerys sai vapaan hallinnan koko viikon ajan.

Ongelma on vakavampaa kuin alun perin havaittiin, että se siirrettiin kalifin oppimaan magiin. He laskivat, kommunikoivat ja astrologistivat, kunnes julistettiin, että Simulacra olivat ilmeinen ratkaisu. He aikovat rakentaa neljä ja kaksikymmentä messinkistä kyyhkynen, jotka ovat monimutkaisia. Suurella tuulella kyyhkyset vapautettiin palatsin korkeimmasta tornista. Messinginä ollessaan ne romahtivat maahan, missä rikkoivat ja tekivät kauhistuttavan mekaanisen maila. Kaliforin tyhmä suoritti kärrynpyörän iloisesti ja aloitti innokkaasti pilkansa. Magiot, jotka olivat vakavia ihmisiä, tekivät poikkeuksen älynsä kalliista kohtelusta ja julistivat, että silloin vain Efreet-kyyhkyt voisivat olla ratkaisu, ja karkottivat typerän Messin kaupunkiin (vihertävän savun täytessä) ja siirtyivät eläkkeelle murjottaa.

Tyhmä, joka löysi itsensä messinkikaupungin kuumalta päällysteeltä, ja sen seurauksena, että hänen älykäs älynsä oli suora kaveri, pääsi suoraan Efreet-sulttaanin palatsiin. Hän pyysi kohteliaasti koriin kyyhkysiä. Exultult Sultan tuhahti tuleen yllätyksenä ja vaati maksua hikoilevalta kuolevaiselta. Hölmö, jonka hän vain tarjosi, oli naurettavaa kapeutta ja typerää sanaa. Pian ylikuormituksen romahtamisen jälkeen hänet erotettiin palatsista sulttaanin pyynnöstä.

Väsynyt ja hylätty tyhmä istui tien varrella tietämättä mitä enemmän tekemistä hänen elämänsä kanssa. Aika kului ja vuosien varrella hänestä tuli tuttu näky ohikulkijoille. Matkustajat merkitsivät hänen pisteensä karttoihinsa hyvänä lepopaikkana matkan varrella. Kun kukaan matkustaja ei kulkenut lintuja, se huusi päähänsä ja rotat pitivät hänen viittaansa. Hänestä tuli niin merkittävä virstanpylväs, että jonain päivänä eräs kyyhkynen pari unohti täysin suojata heidän sanansa liikkumattomalta muodolta. Yksi huolestuneena ja haluavansa korostaa asiaaan osoitti toiselle hänen todellisen nimensä.

Nytkin tyhmä tunnistaa onnensa, kun kohtalo hymyilee häntä ja kiitti Allalia ja palasi heti Kairoon. Kiipettäessä yhden kaupunkien minarettien huipulle hän veisteli nimen nimenomaisesti sinne, missä se voisi ajan myötä asuttaa Kairon ihastuttavien olentojen kanssa, joita tänään syömme. Valitettavasti historia ei tallenna typerön palkkiota, vaikka varmasti Allah on palkinnut hänet sopivasti.

Ja se on tarina, vaikka olen varma, että pidät siitä yhtä mielikuvitusta kuin minä.

Lisää nykyaikana

Ramon herättää eräänä aamuna ja ryhtyy metsästämään söpöä, valkoista kyyhkyä, jolla on ollut tuuletus, kävelemään Lasten temppelin portaiden yli, jotka hänen on puhdistettava myöhemmin päivällä. Viimeisellä hetkellä se katoaa ohueseen ilmaan.

Sophelian aamu tuntuu häiritsevämmältä, kun hän huomaa, että yksi hänen aviomiehistään, vanha Eygptian prinssi, Alid A’meer, on lyöty puolisäköön määrittelemättömien puulajien kanssa haaremin ulkopuolella olevien kanssa.

Defanuh’n aamukahvin keskeyttää väärinkäyttäjä, joka ensin valitsee taistelun, joka osoittaa jokaiselle merkkejä menetyksestä, ja paeta sitten omituisella taktiikalla vapauttaa kymmenen valkoista kyyhkystä Defanuh’in kasvonsa. Defanuhin krapula ei ole parantunut.

Razili poimii itsensä uusimmasta ystäväsängystään, kaataa keittiön ja lähtee tavanomaisiin tanssiviin realsijoihinsa. Yleisestä narttujen joukosta päätetään, että taikuutta tekevä Enigmatic Assan on varastanut suurimman osan tanssijoiden yleisöstä ja harjoitella ei ole juurikaan hyötyä.

Bastola ottaa Ib: n keskusteluun saaden prosessissa melko maukkaan kalajuoman. Ib: n näyttää olevan huolestunut kyyhkysten oikean nimen liiallisesta käytöstä Kairossa tällä viikolla, ja ihmettelee ehkä, olisiko Bastola kuullut minkään tyyppisen ilmoituksen siitä.

Sukulaiset kokoontuvat hitaasti temppeliin vaihtamaan juoruja. Velhoja ja kyyhkyjä kiinnostaa kaikki paitsi Defanuh, joka on saanut tarpeekseen molemmat yhdeksi aamuna. Hän kiusasi paluutaan aamupäivän tapahtumapaikalle, joka osoittaa valkoisen kyyhkynen sulka ja valkoinen verhottu herrasmies, ilmeisesti jonkin verran sosiaalista asemaa, kysyen myös tappaajaa. Tämä herrasmies katoaa melko rajusti poistuessaan kahvilasta. On käynyt selväksi, että arvoituksellinen Assan ja kyyhkynen hämähäkki olivat yksi ja sama. Taikashow on suunniteltu muualle tänä iltana.

Messuun kauheat kissat nousevat taianäyttelyyn. Assan ei näytä, vaikka iltapäivän valkoinen ryöstetty mies, synkkä joukko tummia ryöstettyjä roistoja ja suuri joukko innostuneita tarkkailijoita tekevät. Näyttelytalon raivoisat omistajat, joista käy ilmi, että Assan on pelannut huomattavan määrän rahapelejä, asettaa viiden punnan palkkion päähänsä.

Jokainen lukumäärä ruffialaisia ​​asettui hänen löytönsä väittämään palkkion. On käynyt selväksi, että Assan on velkaa melkein jokaiselle vanhan kaupungin uhkapelissä seuraavista määristä kaitalia. Itse herrasmiestä ei ole nähty sen jälkeen, kun hänet oli ajattu tuntematon kuudennen juomarakennuksen takaovi hävittämään hänet sinä iltana.

Hieman kompastui löytääkseen Assan Ramonin vetoomuksen Bastiin ohjaamaan etsintää aikaisemmin löydetyn sulkakappaleen läpi. Höyhen lopulta katoaa Ezbekian erittäin kunnioitetun uhkapelitalon ylemmästä kerroksesta. He jäävät eläkkeelle sänkyyn. Ramon haaveilee valkoisista kyyhkysistä, jotka virtaavat temppelin aattona. Tule aamuna, hän vakuuttaa Defanuhia auttamaan häntä mittakaavassa temppelin etsimään kyyhkyjä, joista hän oli unelmoinut… tämä osoittautuu liian optimistiseksi.

Sara vaaditaan osallistumaan lounaalle Turkin suurlähettilään kanssa (joka oli asetettu päiväksi, koska suurlähettiläs epäonnistui kaatuneen edellisen päivän pooloissa). Kukaan suurlähettilään valtuuskunnasta ei osaa puhua englantia, joten Sarah pakotetaan kuuntelemaan isänsä opastusta ja hurraaa. Kun lopulta paeta karuista tapahtumista, on todettava, että Ezbekian kadut ovat tukkeutuneet liikenteen ja kameleiden tukkemiin. Kadun lopussa massiivinen parvi valkoisia kyyhkysiä kamppailee ilmaan. Ramon ja hänen pelottomat kiipeilijäkaverinsa noudattavat myös tätä lintujen ylimääräistä mielenkiintoisuutta…

“Rullaa, rullaile, arvoituksellinen Assan, rahaton ja rakkauton tarjoaa nöyrää viihdettä” …Assan on asettunut esiintymiselleen suoraan Ezbekian keskusaukiolle. Hän näyttää ripustettuna ja kuin olisi nukkunut kaduilla viikkoja. Pöytä, jolle hänen temppulaatikko on sijoitettu, on peitetty ruskealla sinisellä kankaalla, joka on peitetty tähdellä.

Ensimmäinen monista kiinnostuneista, jotka päätyivät epäonniselle Assanille, ovat kaksi paikallista roistoa. He ensin painivat Assanin maahan ja sitten kohtaavat toistensa veistetyillä veitsillä: “Pääsin tänne ensin…” Seuraavaksi saapuu tapahtumapaikalle viisi surkeasti tummaa ryöstettyä herrasmiestä, joka piirtää scimitaareja. Roistot peittivät kiireisen perääntymisen. Viisi vetää Assania pois kun kuvernööri ja hänen joukkonsa saapuvat – Sarah ja kuvernööri ryhtyivät tunkeutumaan Assanin maagiseen parafenaliaan (sauva, köysi, jossa solmua ja ilman solmua, kortit ja kyyhkynen sulka).

Defanuh saapui ja tunnusti Assanin heidän aikaisemmasta riidastaan ​​aloittaen jatkaakseen etsintää (jonkin verran ilahduttavaa toimintamahdollisuudesta…) aiheuttaen kaksi viidestä miehestä murtautumaan ja uhkaamaan häntä teriensä ja melodramaattisten huutojensa kanssa “Kuoleva pyöreällä autiomaalla” myrsky!”. Defanuh ampuu heidät revolverillaan… aivan kuin kaksi brittiläistä sotilasta saapuvat tapahtumapaikalle. Jälkimmäinen pidätti alamäki miehiä ja kehotti kaikkia muita luovuttamaan itsensä. He ottavat vain vähän huomiota ja jahdata (kolme miestä Assanin, Defanuhin ja sitten Ramonin takana) jatkoi kulman takana.

Pimeästi ryöstetyt hyökkääjät juoksevat suoraan neljään valkoiseen ryöstettyyn herrasmiestä, joka myös kynttilänpäällisiä ja jolla on huomattavasti enemmän asiantuntemusta kuin he. Defanuh ei halua keskeyttää niin ammattimaista työnvalvontaa, kun kolme lähetetään ja Assan nostetaan jälleen jalkakäytävältä ja saatetaan pois. Ramon ja Defanuh seuraavat tarkkaan ja tarkkailevat ryhmää katoamasta pääkadun ulkopuolella sijaitsevalle puolelle.

Kissan muodossa nämä kaksi etsivät huomaamatonta pääsyä ikkunaluukkujen ikkunoiden läpi, mutta eivät voi siirtää salpoja. Assan avaa ikkunan kuullen heidän naarmuuntumisensa. Neljä valkoista ryöstänyt herrasmies on ilmeisesti jättänyt rakennuksen ja Assan vahingoittumattomana. Defanuh palaa nopeasti tasokkaampaan muotoonsa tarttuu Assaniin ja he saattavat hänet hienovaraiseen baariin. Ilmeisesti vuosien tutkimuksen jälkeen Assanilla on nyt “mieleni kyyhkysen ydin”… Bastolan lausunto tästä epäselvästä lausunnosta vaaditaan. Defanuhilla on linnoitus muita omaisuusmetsästäjiä vastaan, kun Ramon saa Bastolan. Bastola ehdottaa Ib: tä paremmaksi tuomariksi gobbledigukille.

Ib on pian päässyt asiaan, jonka mukaan sauvalla oli kyyhkyjen oikea nimi ja että Assan ei tiennyt kyykistyneensä. Kysymys siitä, mistä hän sai sauvan, on uskottu Ramonille (vaikka Defanuh varoittaa häntä kaikesta epärehellisestä kyselytekniikasta). Ib vie välin Saaran syrjään ja pyytää, että hän vierailee Amid A’meerissa välittämään viestin, että sauva, jossa on kyyhkynimen nimi, on tullut hänen hallussaan ja on turvassa ja voisiko Ib tarjota apua?

Sarah on matkalla A’meerin vaikuttavaan asuinpaikkaan ja koputukseen ovelle vastaa valkoinen ryöstetty herrasmies, joka ehdottaa hänen sisäänpääsyään. Tyylikkäässä sisääntulotilassa odottamisen jälkeen hänet kutsutaan osallistumaan vanhaan prinssiin, mutta häntä varoitetaan olemaan varovainen, ettei hän katoa hallin matosta. Pitää kiinni tästä neuvosta, kun hän ohittaa monia upeita taideteoksia, hän tulee hänen valtaistuinhuoneeseensa. A’meer on erittäin töykeä ja hänen sanansa purevat sitä, että Ib: t ovat lähettäneet naisen, jota ei edes verhota… hänen ainoa vastauksensa viestiin on, että “aikaisemmina aikoina emme olisi olleet huolissamme sellaisista triviaaleista”.

Sillä välin Ramon on juopunut perusteellisesti Assanin kanssa ja vaihtanut surunvalittelunsa monien ja erilaisten entisten ystävien kanssa. Osoittautuu, että Assanille annettiin kyyhkysten nimi A’meerin haaremissa, nimeltään Talizia, mutta kun hän käytti sitä voittoa varten, hän luopui rakkaudestaan ​​häntä kohtaan. He suunnittelevat Assanin palauttamista Talizian sydämeen rakkauskirjeellä… sen jälkeen kun Assan romahtaa humalassa Ramonissa päähänsä vaihtamaan tarinoita Susanin kanssa ja he muistavat, että A’meer tappoi Talizian.

Palaavansa seuraavana aamuna he löytävät Assanin nousseen ja poistuneen… Defanuh kuulee, että palkkionmetsästäjät ovat kiinni hänestä ja myyneet orjuuteen. Katsotaan, että tämä on vain velallisen rangaistus.