Peter d’Errico täyttää lain

Original page: https://people.umass.edu/derrico/derrico.html 

Menin maailmaan lain taaksepäin, puolivälissä yhdeksäntoista kuusikymmentäluvun, puolustaen itseäni vastaan muita valintoja: luonnos, maanpaossa, vankila. Millä tahansa mittarilla toimenpide mukavuutta, Yale Law School vaikutti parhaalta huonoja valintoja. Mennessä pääsin (kun kokeilee maanpaossa kun kaikki), ”sodan köyhyyttä” oli onnistunut rahoittamaan oikeudellisten palvelujen ohjelman Navajoland. Minusta tuli asianajaja Shiprock toimistossa Dinebeiina Nahiilna Be Agaditahe, Inc.

Yksi ensimmäisistä hankkeista oli luoda koodin nuorten menettely heimojen tuomarin yhdistämällä Yhdysvaltain korkeimman oikeuden vuonna Re Gault (asianmukaista standardit) kanssa perinteiset Navajo klaanin käytännöt käsittelyyn nuorten ongelmia. Heti Tiesin siellä oli jotain mahdotonta tekeillä. Laki on cannibalizing yhteisöä. Ainakin se mitä tunsin. Mutta kuka oli minun kyseenalaistaa tuomariksi? Ja lisäksi, oli jonkin verran arvovaltaa työskentelystä tuomarin ollenkaan. Joten tein sen, tai yrittänyt, kaikki samalla tulossa paremmin ymmärtää Alicen kokemuksia läpi kuvastin.

Toisessa projektissa, minun kumppani ja minä (laki-kumppani, joka on, tämä oli päivää ennen ”kumppani” ja ”muita huomattavia” tuli epithets yhden läheisin seuralaiset) olivat mukana laatimassa ryhmäkanteen tarkoituksena on lopettaa mieletön hyödyntäminen Navajojen vuoteen käytetty autoliikkeet Farmington, Uusi Meksiko. Kuukausien tutkimustyössä ja laadinta, saimme päivä valtion tuomioistuimessa ja reagoitiin nopeasti heitettiin ulos siitä syystä, että sivujen paperi oli epäeettistä. Se käänsi DNA: n nimi ”asianajajia, jotka työskentelevät talouden elvyttämiseksi ihmisiä” painettu yli sivun alareunassa. Eettisen komitean oli päättänyt tämän olevan lainvastainen muoto asianajajan mainonta (toinen jäänne kulttuurimme).

Kun voitin ja hävisin risti-valituksen pahoinpitelystä ja akusta, vastasin kaupankäynnin jälkeisen kantelun johdosta, että en voinut mennä eteenpäin. Tällöin tuomari, paikallinen tuomari, julisti, että olimme osoittaneet hyökkäyksen, mutta vahingonkorvausta ei olisi tehty, koska asiakas oli vanha Navajo-mies, jolla ei ollut tuloja (eikä näin ollen menettänyt tuloja) eikä lääketieteellisiä kustannuksia (koska hänet oli kohdeltu heimojen sairaalassa). Kävin ulos tuomioistuimesta vanhan miehen ja hänen perheensä kanssa tietäen, että minun piti sanoa: “Älä huoli, me vetoamme.” Mutta en voinut.

Olin havainnut, että koko roolini oli käyttää valkoista hattua tässä modernissa länsimaisessa draamassa, etsiä hyvästä miehestä, mutta ei oikeastaan tehdä mitään muutoksia. Olin jäätävä kakun kakkuun. Olin osa pakettitarjousta valtiolta, joka jo antoi lain, tuomioistuimet, poliisi, vankilat, ja nyt oli tarjottava neuvonantajia alasajolle.

Nämä tarinat ovat vain jäävuoren huippu, mitä seurasi: minusta tuli vastaisen lain lakimies ja opettaja oikeudelliset tutkimukset, on Massachusettsin yliopisto/Amherst. Yli kolmenkymmenen vuoden ajan olen opettanut historiaan ja filosofiaan ja kulttuuriin lain. Kerran vuodessa, opetin kurssi nimeltä ”laillistaminen Amerikan intiaanien”, joka on minun merkintä, mitä valtio on tehnyt alkuperäiskansojen viime muutama sata vuotta: rajata ja määritellä ihmissuhteet laillinen ryhmiin.

Kun en ollut opettanut Intian lainsäädännön, olen edelleen kuljettaa vaikuttaa tämän työn minun luokkahuoneessa. Näen historiaa oikeuden määräämiselle valtion hallintojärjestelmän koskevat valtiosta yhteiskunnissa kaikkialla. Filosofia laki on yleensä perustelua tälle, nimissä syystä tai jumalan tai taloudesta. Euroopan historiassa, ”valkoisen sivilisaation” on täynnä esimerkkejä, mistä ”noitia” ja ”kotelot.”

Olen edelleen työskennellä suoraan Intian lainsäädännön. Esimerkiksi minä edusti jäseniä intiaani henkistä tietoisuutta neuvosto-ryhmä vankien vankilassa-puolustaa ja laajentaa uskonnonvapaus: heidän pääsyään hikinauhat, putket, Puhdistus Lodges, ja viikoittain Circle. Tapauksessa, Trapp et. ai v. Dubois, et.ai. Johti, kun kymmenen vuotta Massachusetts tuomioistuimissa, on tuomioistuimen määräämässä kanssa Department of Korjaukset suojella henkisiä harjoituksia ja tarjota jättää.

Myös Massachusettsissa, I muodosti kaksi Wampanoag miestä syytetään rikkoo paikallisen äyriäisten määräys. Tapaus, Massachusettsin kansantasavalta vastaan. Michael J. Maxim ja David S. Greene johti yksimielisiin päätöksiin Massachusetts vetoomustuomioistuin ja ylin tuomarineuvosto Court puolustaminen Wampanoag kalastusoikeudet.

Muualla Olen työskennellyt Länsi Shoshone kansallisneuvoston usean vuoden ajan erilaisia oikeudellisia yhteyksissä, myös liittovaltion ja valtion tuomioistuimessa riita Nevadassa, ja vetoomukset Yhdistyneiden Kansakuntien ja Amerikan valtioiden järjestö.

Internetissä, olen ollut aktiivinen NativeWeb, verkkosivusto alkuperäiskansojen, alusta lähtien, että hanke. Tätä työtä on tärkeä osa kasvava maailmanlaajuinen tietoisuus alkuperäiskansojen. Se on työkalu, mitä Phillip Deere kutsutaan ”oikeille koulutusta.”