Ominaisuuspohjainen pintaparametrointi ja tekstuurikartoitus

Original page: http://web.engr.orst.edu/~zhange/surf_param.html

Eugene Zhang, Konstantin Mischaikow, ja Greg Turk
ACM-transaktiot grafiikalla, Til 24(1), 2005, sivut 1-27.

Paperi (PDF, 1.31 Mb) | Lataa parametroidut mallit

Abstrakti

Pintaparametrointi on välttämätöntä monille grafiikkatehtäville: tekstuurin säilyttäminen yksinkertaistaminen, uudelleenkäsittely, pintamaalaus ja kiinteän tekstuurin esilaskenta.� Tässä artikkelissa ehdotamme automaattista parametrointimenetelmää, joka segmentoi pinnan laastareihin, jotka sitten tasoittuvat pienellä venytyksellä.

Havaitsemme, että monet kohteet koostuvat suhteellisen yksinkertaisten alueiden alueista, joista jokaisella on luonnollinen parametrointi. Siksi ehdotamme kolmivaiheista ominaisuuspohjaista korjausmenetelmää monipuolisten verkkojen pinnoille. Kaksi ensimmäistä vaihetta, sukujen vähentäminen ja ominaisuuden tunnistaminen, suoritetaan etäpohjaisten Morse-toimintojen avulla. Viimeisessä vaiheessa luomme jokaiselle ominaisuusalueelle yhden tai kaksi korjaustiedostoa ominaisuuden pintapisteiden kovarianssimatriisin perusteella.

Vähentämiseksi venyminen laastari piirtyy, huomaamme, että venytys on 2×2 tensor mikä ihanteellisissa olosuhteissa on identiteetti. Siksi määritellään uusi venyttää muuttuja, joka perustuu isometria mitata ja ohjata optimointi prosessi. Lisäksi, annamme rajan kärkipisteet laastari voidaan optimoida lisäämällä rakennusteline kolmioita. Me osoitamme ominaisuus tunnistus ja lappu piirtyy menetelmiä useita mallineita.

Numero

1. Ominaisuuspohjaiset pinnan segmentointitulokset eri 3D-malleille. Joissakin malleissa on kahvat (Buddha, Dragon ja Feline).

2. 3D-pinnat, joissa on kuvioita (yläriviä) ja niiden vastaavia tekstikarttoja (alarivi), jotka muodostetaan parametrointitekniikan perusteella.