Ehkäiseminen ja valvonta luteita kodeissa

Original page: https://www.extension.umn.edu/garden/insects/find/bed-bugs-in-residences/

Merkitys

 • Luteita ovat loisia, jotka syövät ihmiset käyttävät veren kasvaa ja lisääntyä. Luteita kykenevät myös ravinnokseen eläimiä, kuten koirat, kissat ja muut lemmikit.
 • Luteita tyypillisesti purra pään ja kaulan, mutta ne myös purevat paljain käsivarret, kädet ja jalat.

  Aikuinen lutikka
 • He asuvat lähellä, jos ihmiset nukkuvat, lepo, tai istua pitkiä aikoja ja ovat aktiivisia öisin ja yleensä piilottaa päivällä.
 • Luteita rehu 2-5 minuuttia ja sitten siirtyä nopeasti piilossa paikalla.
 • Ihmiset voidaan pureman tietämättään. Purra reaktiot vaihtelevat mitään reaktiota lievä (punainen täplä) vakavaan (ihottuma tai nokkosihottuma).
 • Aiheuttamat reaktiot ruokinta voidaan erehtyä muita ongelmia, kuten purevat hyönteiset, kuten kirput tai hyttysiä, herkistyminen pesuaineita ja saippuoita, ja ärsyttävät (esim Myrkkymuratti).
 • Luteita ei tiedetä levittää tauteja ihmisille.

Luteita, Cimex lectularius, on tullut hyvin tärkeä tuholaisen 21. vuosisadalla, sillä ne hyökkäävät lähinnä kaupunkialueilla. Meillä oli 30+ vuotta ”loma” tästä tuholaisten, kuten luteita olivat lähes kokonaan pois Pohjois-Amerikasta, koska massa hoitoja isompien, erittäin myrkyllisiä hyönteismyrkkyjä, jotka eivät ole enää käytössä.

Äskettäin kuitenkin luteita ovat löytäneet hyvät mahdollisuudet kasvaa määrällisesti ja leviämistä. Niiden menestys on seurausta ihmisten matkustaessa useammin parempia hoitomenetelmiä, jotka kohdistuvat erityisesti muita hyönteisiä eivätkä ne vaikuta luteita, ja yleisön tietämättömyys.

Lisäksi kodeissa ja hotellit, bed vikoja esiintyy myös kouluissa, vähittäiskaupan tilat, toimistorakennukset, kirjastot, ja muihin julkisiin tiloihin.

Henkilöllisyystodistus

Lutikka ennen ja jälkeen verijauho

On tärkeää epäillyt Lutikoilta näytteistä oikein tunnistettu asiantuntijan. ”Katsotaan Beat Bug” kampanja Minnesotan yliopiston todettiin, että 76% näytteistä jätetyt tunnistamista ei luteita.

Aikuisten luteita ovat soikeita, litistettyjä, ruskea, ja siivetön hyönteisiä noin 1/4 “ja 3/8” pitkä (5-9 mm). Ne muistuttavat ulkonäöltään puu rasti.

Sen jälkeen, kun vika on ottanut verijauho, sen väri muuttuu ruskeasta sinipunervasta. Myös ruokinnan jälkeen, se on suurempi ja sikarinmuotoinen mikä näkyy kuin toinen hyönteinen.

Nuori luteita ovat paljon pienempiä, 1/16 “(1,6 mm), kun ne kuoriutuvat, ja melkein väritön, paitsi ruokinnan jälkeen, mutta muistuttavat aikuinen yleinen muoto.

Voit myös löytää valettu nahat, jotka ovat tyhjiä kuoria bugeja kasvaessaan yhdestä vaiheesta seuraavaan. Jälkeen verijauho, luteita tallettaa ulosteen täplät (koostuu pilkottu verta) lähiseutujen ruokinta sivustoon tai takaisin niiden piilopaikkoja.

Bat Bugs

Toinen sänky bug lajeja löytyy kodeissa on maila vika, Cimex adjunctus. Ne voivat olla yhteisiä, mutta ne eivät ole kohdanneet niin usein kuin luteita. Vaikka ne ovat läsnä kotona, niiden ilmoitetaan purra ihmisille paljon harvemmin.

Bat vikoja voidaan tunnistaa pidempi karvat pitkin sivureunoja lähelle päätä. Asiantuntija olisi tutkittava näyte asianmukaista tunnistamista varten. Bat bugeja elävät ullakoilla ja räystäät liittyy lepakot, joten tarkastus- ja valvontatoimenpiteitä on laajennettava koskemaan alueita, joilla lepakot voi löytyä.

Harvemmin kohdanneet luteita

On muitakin lajeja luteita joita voi esiintyä Minnesotassa, mutta ovat paljon harvinaisempia. Savupiippu nopeaa vika, Cimexopsis nyctalisja pääskynen bug, Oeciacus Vicarius, ruokkia pääasiassa lintuja. Kuitenkin ne voivat joskus olla tuholaisia taloissa kun isäntä linnut pesivät kotona (mukaan lukien ullakko ja räystäät). Kuten lepakko vikoja, nämä muut lajit ovat myös rehun ihmisiin, kun heidän normaali isännät ovat poissa.

Elinkaari

Jäljentäminen

Parittelun jälkeen, naaraat lay soikeita munia (1/16 “pitkä) rakoihin ja halkeamiin. Yksilö lutikka voivat munia 200-250 munaa hänen elinaikanaan. Munat kuoriutuvat noin 6-10 päivää ja hiljattain syntynyt Lutikoilta nymphs hakea verijauhoa.

Epäkypsä nymfit karvanlähtö viisi kertaa (ne pudottavat ulompi tukiranka jotta kasvaa) ennen aikuisuutta. Siellä voi olla kolme tai useampia sukupolvia vuodessa. Kaikenikäisille löytyy lisääntymiskykyisestä. Normaalioloissa aikuisen luteita elää noin 2-4 kuukautta.

Ruokinta

Heidän täytyy ruokkia vähintään kerran ennen jokaista karvanlähtö, vaikka ne voitaisiin hyödyntää niin usein kuin kerran päivässä. Vasta ilmaantuneiden koteloi- voi selvitä ilman verijauho päiviä jopa useita kuukausia. Vanhemmat nymfit ja aikuiset voivat elää pidempään ilman verijauho kuukausista jopa vuoden suotuisissa olosuhteissa.

Vältä tuo luteita kotiisi

Matkustaminen

Suurin riski kohtaamiseen luteita on, kun olet matkalla. Riippumatta Majoitusluokka asut, se on hyvä varotoimenpide tarkistaa huoneeseen.

Katso lisätietoja tarkastus hotellihuoneessa varten luteita.

Käytetyt huonekalut

Käytetyt huonekalut on toinen mahdollinen lähde luteita.

 • Älä ”kaivella” vuoteet ja kalusteet, jotka ovat jättämää hillitä hävitettäväksi tai taakse toimipaikkoja.
 • Bed bug tartuntoja löytyy taulukoita, laatikot ja jopa elektroniikka jos nämä erät sijaitsevat makuuhuoneeseen tai toisessa paikassa, joka oli saastuneella.

Lisätietoja on kohdassa Miten estää Lutikoilta omalta pääsemästä kotiin.

Merkkejä siitä, että sinulla on luteita

Katso missä nukut

Luteita tyypillisesti klusterin yhdessä out-of-the-way alueilla. Kuitenkin jotkut luteita elää itse, poissa muusta tartuntoja. Paras tapa selvittää, onko sinulla tartuntoja on etsiä luteita jossa nukkua tai levätä.

Luteita repun

Makuuhuoneeseen, katso erityisesti ja sen ympäristössä:

 • laatujouset, patjat, sänky kehyksiä, tufts, taittuu, ja painikkeet patjat
 • kalusteet kuten pöydät ja tuolit
 • takana tapetit, kellot ja kuvia
 • halkeamat puun lattiat ja reunan alle matto
 • kun matkustat, tarkista matkatavarat, missä yleensä asettaa sen alas, kun annat kotiin ja missä tallentaa sen
Luteita pitkin patjan saumaa

Vaikka luteita löytyvät yleisimmin makuuhuoneeseen, tartuntoja voi tapahtua muissa huoneissa, myös kylpyhuoneet, olohuoneet ja pesutupa.

Etsi pilkkuja tai tahroja

 

Luteita alapuolella laatikko keväällä

Tumma veri läiskät lakanat ja vuodevaatteet voi ilmoittaa bed bug ruokinta. Luteita joskus erittää kun he ruokkivat. Tämä johtaa tummempi (tumma punertava tai ruskehtava) täplät tai tahroja löytyy lakanat, tyynyliinat ja patjat, tai lähialueilla.

 

Luteita on metalli sängyn runko

Tämä materiaali koostuu pääasiassa pilkotun veren ja tahrat ovat hyvin tyypillistä. Vaikeissa tartuntoja, luteita voi olla havaittavissa. Kertyminen vikoja, valettu nahkoja ja ulosteen täplät ovat hyvin ilmeisiä lähellä tarkastus.

Älä sulje tarkastus

Muista nämä hyönteiset ovat pieniä (1/16 “ja 1/4”) ja erittäin tasainen, joten he voivat siirtyä hyvin tiukkoihin kulmiin ja halkeamia. Joissakin tartuntoja, niiden on havaittu alle kehykset väliin lasin ja kehyksen ja takana pistorasiat ja muut seinälevyjen. Ole valmis tekemään joitakin tiivis tarkastus ja jos on epävarma, harkitse tarkastus tehdään tuholaistorjunta palveluntarjoajan (exterminator).

Jos löydät lutikka, lopeta tarkastus- ja alkaa valvontatoimia. Älä jatka tarkastusta yksin luteita siirtyy piiloistaan ​​kerran häiriintynyt. Lisätarkastuksia on liitettävä torjuntatoimenpiteet.

Miten päästä eroon luteita

Ammattimaiseen

Suosittelemme, että etsit apua tuholaistorjunta yritys (exterminator).

Ohjataan tartuntoja vaatii hyvin yksityiskohtaista työtä, liikkuvat huonekalut ja purkaa se ja erikoisuus laitteet. Huolellinen tarkastukset on suoritettu yhdessä ei-kemiallisia tarkastuksia, kuten lämpökäsittelyt, imurointi ja höyry hoitoja, ja hyönteisten hoitoja.

Hyönteismyrkyt käytetään kaupallisissa tuotteissa, jotka vaativat erityisiä työkaluja ja koulutusta. Over-the-counter hyönteismyrkyt ja kotiin korjaustoimenpiteitä ei tehokasta valvontaa luteita.

Tuholaistorjunta palvelut käyttävät lämpökäsittely, joka vaatii erikoislaitteita lämpötiloja voidaan nostaa kohde-alueilla 118° F, ja sitten pitää tässä lämpötilassa vähintään 70 minuutin ajan. Kaikissa luteita tapetaan, kun tämä on tehty oikein. Vaikka erittäin tehokas, lämpökäsittely ei estä luteita joutumisen takaisin kotiin ja reinfesting sitä.

On tärkeää tehdä yhteistyötä tuholaistorjunta palvelu. Kuitenkaan pitäisi olla tarpeen siirtää tai heittää pois huonekaluja ja sinun omaisuuttasi, erityisesti asunnon tai osakehuoneisto. Joskus huonekalut poistetaan ja lämpökäsitelty astiaan mutta se olisi harvinaista itse tarvitse heittää kohteita pois.

Lisätietoja torjuntatoimenpiteet, katso Bed bug ohjaus asuntoihin on UM sängyn bug päällä.

Löytää ammattitaitoinen kuuluva National Pest Management Association, mene Pest Maailman verkkosivuilla ja kirjoita postinumero hakukenttään alla ”löytää ammattitaitoinen.”

Mitä asukas voi tehdä paremmin hallinnassa tartuntoja

Työskenneltäessä tuholaistorjuntaa yritys, on toki muitakin asioita, saatat joutua tekemään auttaa pääsemään eroon luteita.

Lämmön avulla

Voit käyttää pesukone ja kuivaaja tappaa luteita infesting vaatteita ja muita pestäviä kohteita. Vaatteet pestään kuumalla vedellä ja/tai kuivata lämpötiloissa kuumempi kuin 122° F: ssa 20 minuuttia tappaa kaikissa vaiheissa luteita. Tämä on tyypillisesti keskipitkällä korkea asetus. Jos et ole varma, mitä lämpötila oman kuivempi pääsee, pyydä ammattilaista testata sen sinulle. Voit myös lämmittää verhot ja muut kankaat, matot, kengät, reppuja, täytetyt eläimet, leluja ja vastaavia esineitä kuivaamalla ne keski- ja ylemmän noin 30 minuuttia täyden kuorman.

Lisätietoja on kohdassa rahanpesu kohteita tappaa luteita.

Käytetään kylmää

Kylmässä voi tappaa luteita jos he altistuvat sille tarpeeksi kauan ja lämpötiloissa, jotka ovat tarpeeksi kylmä. Kaikissa luteita tapetaan esineitä jätettiin pakastimeen 0° F: ssa 3 päivää.

Operaattorin saastuneella huonekalut ulkona talvella, kun on kylmä voi tappaa joitakin luteita, mutta mikään ei takaa, että te tappaa ne kaikki.

Vaikka ei ole mitään takeita siitä, että ulkopuolinen jäätymiselle tappaa kaikki luteita infesting objektin, voit käyttää kylmäkäsittely ajokieltoon luteita kunnes päätät mitä tehdä objekti.

Lisätietoja on kohdassa käyttäminen pakkasessa tappaa luteita.

Encasements

Koteloitu on kangaspäällinen, joka näyttää hyvin suuri säkki, jossa on vetoketju ja joka täysin sopii noin patja tai laatikko keväällä, luo este estää lutikoiden poispääsyn. Vaikka suojus voi tulla saastuneella itse, tartuntoja on helpompi havaita ja sisältää.

Ne ovat hyödyllisiä, kun haluat suojata patja tiedät on vapaa luteita (se on lämpökäsitelty tai olet ostanut uuden patjan). Voit myös käyttää encasements saastuneisiin patjat ja laatikko jouset ansaan luteita niiden sisällä; voit jatkaa sängyn kunhan encasements eivät kopioinnin tai repeytynyt.

Varmista, että ostat encasements jotka on erityisesti suunniteltu suojaamaan luteita. Voit ostaa encasements mistä tuholaistorjunta palveluja tai vähittäiskaupoissa.

Lutikka torjuntahävittäjää

Lutikka torjuntahävittäjää ovat pieniä muovitarjotinta, jossa on sisempi ja ulompi rengas. Laitat ne sängyn alle jalat. Luteita, jotka yrittävät kiivetä lattiasta sängyn juuttua ulompi hyvin. Mitään luteita, jotka yrittävät kiivetä alas tulee loukkuun keskellä hyvin.

Lutikka torjuntahävittäjää paitsi auttaa vähentämään luteita voi nousta sängyn lisäksi toimia seurannan väline jonka avulla voidaan selvittää luteita ovat läsnä.

Voit ostaa sängyn bug interceptors verkossa, mistä tuholaistorjunta yritystä tai vähittäismyymälöistä.

Hyönteismyrkyt

Lutikka torjuntahävittäjä

Älä yritä hoitaa luteita itseäsi. Hyönteismyrkyt saatavilla over-the-counter tuotteet eivät ole tehokkaita kontrolloimaan luteita.

Bug pommeja, joka tunnetaan myös nimellä kokonaismäärästä foggers, eivät ole tehokkaita hoidettaessa luteita. Nämä tuotteet heittää hyönteismyrkky ilmaan ja hyvin vähän, jos lainkaan, tulee kosketukseen luteita piiloutuneet halkeamia ja taakse ja alle esineitä. Valitettavasti se on ihmisille helpoksi väärinkäytöstä tai liikakäyttöä bugi pommeja, mikä voi johtaa tarpeettomaan torjunta altistumista. Bug pommit ovat mahdollisesti syttyvä, jos sitä käytetään väärin.

Varoitus: Microsoft ei suosittele sinua yritetään hoitaa luteita itseäsi. Mutta, jos päätät käyttää torjunta, on erittäin tärkeää lukea huolellisesti ja ymmärtää etiketti ennen käyttöä ja noudata kaikkia käyttöohjeissa. Tuotteen käytät pitäisi olla merkintä luteita.