Loginataka

Original page: http://www.catb.org/~esr/faqs/loginataka.html

Puhu, O Guru: Miten voin tulla UnixWizard?

O, jalosyntyinen: tietävät, että tapa Wizardhood on pitkä, ja mutkainen ja täynnä riskejä. Sinä on virittämään itsesi kanssa Source, saavuttaa harvinaisempaa tietoa ja keskustelu Järjestelmän Kirjastot ja Internals. Niin; ja tällainen kaiken kuluttava aikaa ja energiaa Sink on tätä huomattavasti vaarantaa sinun keskiarvolla (jos sellainen sinä), puhumattakaan sinun seksielämääsi (jos sellainen sinä). Mutta sinnikkäästi, oi Toukkien Yksi; palkintoja yli Dreams of Lusers odottaa sinua!

Puhu, O Guru: Mitä kirjoja pitäisi tutkia? Ovatko O’Reilly ”Pähkinänkuoressa” ohjaa hyvä paikka aloittaa?

O, jalosyntyinen: tiedämme, että pähkinänkuoressa oppaat ovat vain uloimman portaali True valistuksen. Arvoisia ovat ne (ja ylistystä nimi O’Reilly, jonka kirjat osoittavat esiin Hacker Hengen lukuisissa miellyttävä tavoilla), mutta pähkinänkuoressa oppaat ovat vasta alkua Road.

Jos sinä tahdot True Halu kulutuspinnan polku Wizardly viisauden ensin opetella alkeet asennot Kernighan & Piken Unix ohjelmointi ympäristö; Sitten, imevät Mantic puissance maaliskuun Rochkind n Advanced Unix-ohjelmointi ja W. Richard Stevens Advanced Programming Unix-ympäristössä.

Upota itsesi sitten Pure Light Maurice J. Bachin suunnittelussa UNIX-käyttöjärjestelmä. Älä laiminlyö Berkelian Way; Tutkimuksessa suunnittelu ja täytäntöönpano 4.4BSD Käyttöjärjestelmä Kirk McKusick, Keith Bostic et. ai.

Saat hyödyllisiä vinkkejä, vihjeitä ja niksejä, katso Unix Power Tools, Tim O’Reilly, toim. Mieti myös pimeässä Viisaus saatavia hyötyjä ajateltavissa kauhun Portable C ja Unix-järjestelmissä ohjelmointi, e’en vaikka se antanut virtasi näppäimistöltä hullun ja tuomittu Malvernite joille maailma unknowing Man misnames ”JE Lapin”.

Nämä tomes ohjeistaa sinun vasen aivopuolisko luonteessa UNIX; ruokkia toinen puoli sinun pääsi, O jalosyntyinen, omaksua myös Lore sen Nurture. Don Libes ja Sandy Ressler n Life With Unix asettaa jalkasi erehtymättömästi kun tiellä; ottaa niin sinun Matkustaminen Companion arvaamaton mutta valaisevan kokoelman nimeltään The New Hacker sanakirja (Eric S. Raymond, toim., Guy L. Steele Jr.).

(Tässä viisas sinä matkustaa Way of the Camel.)

Puhu, O Guru: saavuttamiseksi Mastery, montako ytimet tarvitsen ottaa erilleen ja kokoa?

O jalosyntyinen: tämä kysymys paljastaa, että todellakin olet sivuttiin Ineffable Totuus Unix – että et sinä Plumb sen Mysteries pelkillä Study mutta on tullut yksi sen käytännön kautta. Todellinen tapa Knowledge Source ei ole arka ja typerä tapa Student, mutta jumalainen hulluttelu hakkeri. Hack, sitten; riitaa Mighty ongelmia, iloita sinun pyrkii, ja anna Kaatumiset pudota, jossa he voivat (säilyttäen samalla, että hyvää sinun Karma, tiukkaa varmuuskopiointi Policy).

Tässä päivänä käynnistyksessä autokonfigurointi ja dynaamisesti Loadable laiteohjaimet, kokoamista Ytimen ei ole enää pelottava Testaus ja sinetti Mastery että kun se oli. Kuitenkin kirjoittaminen ja tarkistaa sinun oma Device Driver tiettyjen osa Exotic Laitteisto on edelleen arvoinen haaste sinun Orastava Guruhood. Tällaiset Haaste voi löytyä Crafting kaikkien ohjelmien riittävän tehokas Laajennetaan tai kilpailla Työkalut nyt saatavilla avoimen lähdekoodin.

Siksi: etsii sinua ulos Open Source Unixes: OpenBSD FreeBSD, NetBSD, ja aivan erityisesti Linux monissa muodoissaan. Liity Wizards ja kokelaat jotta Wizardhood jotka Labour lakkaamatta parantaa näitä. Kunta heidän kanssaan hyvistä suorituksista, niiden taukoamaton laajennus ja Reinvention Unix. Tässä viisas voi sinä tulla yksi niistä Mighty.

Puhu, O Guru: Jotkut olemassa jotka väittävät, että ainoa Polku Taikuutta ja oikea tapa Kaikki järkevät Hacker on kirjoittaa Unix Kernel tyhjästä. Eikö tämä ole Sacrilege?

Pyhäinhäväistys, O jalosyntyinen? Ei! Varmasti Kernel Lähde on sisin Mystery Unix – mutta on Mystery pidemmälle Mystery. Nature Unix inhereth ei missään yksi versio, mutta Design perinne, jossa kaikki Unixes kehittyvät osat.

Rite on uudelleenkirjoitus ei ole ainoa tie Mastery, mutta se on ehkä suurin ja pyhin kaikki polut. Harvat todella ovat niitä, jotka matkustavat se, on ylittänyt tumma ja haukottelu Abyss Toteutustapa toimitukseen. Monet, niin monet totuudessa pysähtyvän vielä erämaassa Delay tai viipyä koskaan ghastly limbo nimeltään Ikuinen beta.

(Tässä viisas sinä matkustaa Way of the Lion.)

Puhu, O Guru: Mikä sitten on oikea tie on Wizardhood?

O jalosyntyinen: oppia, ja etsivät sisällä itseäsi. Viljellä ovela Käärmeen ja rohkeutta Tiikerin; sup syvästi viisaudesta, jotka tulivat ennen sinua. Hakata ja hakata jälleen; kasvaa, jonka tutkimus ja virhe. Post sinun paras hakata Net ja vahvistuvat Mainetta näin. Myös O jalosyntyinen, ole sinä vakava ja kohtelias sinun puheen; olla apua niille alle sinua, nopea auta ja hidas liekki.

Jos sinun tekemän pitää nämä asiat uskollisesti, jos sinä travellest korkea sydän ja puhdas aikomus, pian tulee sinun Callow Newbiehood karistanut. Vähitellen huomaamaton itsellesi pitää sinun saada voimaa ja viisautta, pyrkimys ja tekee kaikki samalla. Vähitellen on sinun Puissance avautua ja syventää.

O jalosyntyinen, jos sinun tekemän pitää kaiken tämän, sinun Wizardhood totisesti sinun päällesi; mutta ei yhtäkkiä, ja vasta sen jälkeen sinun ylimielinen mieli hänellä yli puoli unohtaa, että tällainen oli sen tavoite. Sillä tietävät tämän – saatat eikä itseäsi Pride vaatia Mantle velhojen; näin on keskeisen Bogosity ilman loppua.

Pikemminkin on teille tullut, ja tullut, ja tullut, kunnes Hakkerit kunnioittaa sinun Virta ja muita Wizards rakeet sinulle kuin veli tai sisar viisaudessa, ja heräät ja ymmärtää, että viitan antanut maannut tuntematon tulkoon Shoulders koska tiesitte ei silloin, kun.

(Tässä viisas sinä matkustaa Way of the Child.)

Kuule, jalosyntyinen: tekniikoita voidaan opettaa, mutta tie Hacker ei voi opettaa. Taidot voidaan omaksua, mutta tie Hacker ei tarkistuslista taitoja. Ohjelmointi voidaan toteuttaa, mutta tie Hacker ei ole paikka, jossa voi pysähtyä ja sanoa ”Olen saapunut!”

Kuule, jalosyntyinen: tie Hacker on asento mielen; etsivä opettaja the Way tiedä sitä, mutta hän ei vain etsii peili. Kaikki ne toimivaltaisten opettaa Way tietävät, että se ei voi opettaa, vain jatkettava iloista työ- ja jäljittely suuren hakkerit menneisyyden.

Kuule, jalosyntyinen: Suuri olivat hakkerit menneisyyden! Hienovarainen ja syvällä ajattelussaan, takkuinen-parrakas ja ukkonen niiden kulmakarvat! Voit pyrkiä tulemaan heille, mutta se ei riitä voit kasvattaa parran.

Kuule, jalosyntyinen: keskusta mysteeri on teko koodausta. Sinulla on näppäimistö ennen; jatkaa läpi työn.

SHANTIH! SHANTIH! SHANTIH!

Merkinnät:

Suurin osa tästä (korkeintaan ”(Tässä viisas sinä matkustaa Way of the Child.)”) Oli alun perin Usenet vastauksena joihinkin innokas newbie kysymyksiä; näyttää siltä, ​​että olen kirjoittanut sen 21. marraskuuta 1992 vastauksena virkaan yhden Ade Barkah. Kymmenen vuoden, kai se on aika tehdä syrjään verhon näiden mysteereistä. Loput Kirjoitin vuonna 2010, kun olin itse pyydetty vastauksen tyyliin Loginataka.

Niille teistä, jotka eivät ole äidinkielenään Englanti puhujia, kokonaisuus on kirjoitettu jäljitelmä Early Modern Englanti on 1500-luvun lopulla ja 1600-luvun alussa, kieli King James Bible. Vaikutus King James Raamattu on sellainen, että sen murre on säilyttänyt mielleyhtymiä majesteetti, juhlallisuus ja uskonnollisen auktoriteetin. Pyhät kirjoitukset muista kielistä ovat siis usein muunnetaan KJB kaltainen pseudo-arkaainen Englanti noudattamisen sijasta modernia käyttöä.

Osia tästä rajan vanhentuneeksi nyt. Kannettava C ja Unix-järjestelmissä ohjelmointi  on loppunut jo pitkään, mutta Lovecraftin vitsi oli liian hauskaa menettää. Life With Unix on historiaa, liian, mutta muut viittaukset ovat edelleen hyvät. Vuonna 1998 vaihdoin viittaukset ”ilmainen” ja ”vapaa ohjelmisto” ja ”open source”. Muuten muutokset ovat olleet melko vähäisiä.

”Loginataka”
Otsikko asiakirjan on sanaleikki nimi Tripitaka, varhainen kooste buddhalaisia kirjoituksia.
”Voi jalosyntyinen:”
Sellaiset kaavamaiset käyttö tervehdyksen on tarkoitus tuoda mieleen Tiibetiläinen kuolleiden kirja  – Tiibetin  Book Of The Dead.
”Nimen O’Reilly”
Lause täynnä merkityksensä klaanijärjestelmä vanhojen Skotlannissa ja Irlannissa. Se saattaa viitata mainetta klaanin O’Reilly, tai henkilölle klaanin päällikkö. Implisiittinen kuva on Tim O’Reilly, be-tartaned ympäröimänä louring kelttien bristling aseita. On syytä huomata, että O’Reilly and Associates oli melko uutta on peli, kun kirjoitin tätä; se oli seuraavan viiden vuoden aikana, jotka he rakensivat huomattavaa mainetta ystäviä hakkeriyhteisön.
”Saavuttaa harvinaisempaa tietoa ja keskustelu”
Tämä on viittaus okkultismin ja Alesteir Crowley. Hän kirjoitti saavuttamiseksi ”tiedostaminen ja Pyhän Guardian Angel” keskeisenä tavoitteena thelemiittisten mystiikkaa, ja lisäsi, että hän oli valinnut, että termi, koska se oli kaikkein järjetön locution hän voisi ajatella.
”Pure Light”
Buddhalaisessa mystiikka, Pure Light of the Void (”mitätön” on tavallista Englanti käännös sanskritin śūnyatā) on usein vertauskuva viisaudesta ymmärtämättä tyhjyys kaiken.

”THE Berkelian Way”

Jos kiinni edelliseen viitaten śūnyatā, ehkä myös muistaa, että Bishop Berkeley tunnetusti kiistänyt objektiivista todellisuutta.

”Hullun ja tuomittu Malvernite”

Tämä on pelata HP Lovecraftin ”hullun ja tuomittu arabien”, Abdul al-Hazred, kirjoittaja Necronomicon. Ja varsinainen tuomittu Malvernite oli … er … minua, vuonna 1987. ”maailma tietämättömyys mies misnames”, koska kirjoitin kirjan, mutta painostettiin jolloin se julkaistaan osana yritysten nimimerkillä.

”Rehun toinen puoli sinun pää”

Cue Grace Slick, viime riviä Jefferson Airplane n White Rabbit, laulun hallusinogeeninen huume kokemus: ”Muista … mitä pähkinähiiri sanoi! SYÖTÄ PÄÄTÄSI! SYÖTÄ PÄÄTÄSI!”

”Tie Camel”

Viittaukset Tapoja Camel, leijona ja lapsi on mystinen paasaus Nietzschen Näin puhui Zarathustra.

”Divine hulluttelu hakkeri”

Mielikuva Narri Jumalan on levinnyt yksi maailman mystiikkaa. Ajattelin tässä erityisesti Fool kortin Rider-Waite Tarot osoittaen pelle kävely tai hyppelivät reunalla jyrkänteen.

“Hienoa työtä”

Alkemiassa tuotanto viisasten kivi, joka voisi muuntaa johtavat kultaa, antaa kuolemattomuuden. Joissakin mystisiä tulkintoja alkemian, transmutaatiolla taitavia oman sielun. Moderni Hermeettinen okkultismia yleistää toinen merkitys.

”Desert viivästyksiä”

Tämä osa on tarkoitettu muistaa maisemia Bunyan moraalisen allegoria Pilgrim edistymisestä.

”Ovela Käärmeen ja rohkeutta Tiikerin”

Uudessa Testamentissa on Raamatun Matthew 10:16 kehoittaa kristityt olevan niin ovela kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset. Tämä puolestaan ​​viittaa ”ovela käärmeen” Vanhassa testamentissa Mooseksen kirjan.

”Jos sinä travellest korkea sydän ja puhdas aikomus”

Vuonna Egyptin Book Of The Dead ”Olen matkustanut tänne suuri sydän ja puhdas aikomus” on osa rituaalia täytyy puhua siirtää Punnitsijan Sielujen.

”Shantih!”

”Shanti!” On sanskritin ja tarkoittaa ”Rauha!” Olen tietoisesti käyttänyt vanhempaa translitterointi ”Shantih!”, Koska se on löytänyt lopussa TS Eliot runosta joutomaata. Kolminkertainen toistaminen on eräänlaista invocatory taikaa läheisesti vastaa katolisen rituaali siunaus ”Rauha teille!”

 

Jos olet löytänyt tämän viihdyttävä, olet luultavasti myös nauttia Rootless juuri: Unix Koans Master Foo.