SIGMUND FREUD

Original: http://webspace.ship.edu/cgboer/freud.html

Dr. C. George Boeree

On virhe ajatella, että tiede koostuu vain todisti esityksiä, ja se on epäoikeudenmukaista vaatia sen pitäisi. Se on kysyntää tehty vain ne, jotka tuntevat himo viranomaisen jossain muodossa ja tarve korvata uskonnollista katekismuksen jotain muuta, vaikka se on tieteellinen. Tiedeyhteisön katekismuksen on vaan muutaman varman käskyjä; se koostuu pääasiassa lausuntoja, jotka on kehitetty eriasteista todennäköisyys. Kyky tyytyä näihin likiarvoistuksen varmuutta ja kykyä jatkaa rakentavaa työtä puuttumisesta huolimatta lopullista vahvistusta todella merkki tieteellisen mielenlaatu. – Freud


Freudin tarina, kuten useimpien ihmisten tarinoita, alkaa muiden kanssa. Hänen tapauksessaan nuo toiset olivat hänen mentori ja ystävä, tohtori Joseph Breuer, ja Breuer potilas, nimeltään Anna O.

Anna O. oli Joseph Breuerin potilasta 1880 kautta 1882. Kaksikymmentä vuotias, Anna vietti suurimman osan ajasta hoitotyössä hänen sairas isänsä. Hän kehitti paha yskä, joka osoittautui olevan mitään fyysistä perusteella. Hän kehitti joitakin puhevaikeudet sitten tuli mykkä, ja sitten alkoi puhua vain Englanti, eikä hänen tavallinen saksan.

Kun hänen isänsä kuoli hän alkoi kieltäytyä ruokaa, ja kehittänyt epätavallinen ongelmansa. Hän menetti tunne hänen kätensä ja jalkansa, kehittäneet halvaus, ja alkoi olla tahattomat kouristukset. Hänellä oli myös näköharhoja ja putkinäkö. Mutta kun asiantuntijat kuultiin, ei fyysiset syyt näihin ongelmiin voitaisiin löytää.

Jos kaikki tämä ei riitä, hänellä satu fantasioita, dramaattinen mielialan vaihtelut, ja teki useita itsemurhayrityksiä. Breuer diagnoosi oli, että hän kärsi mitä silloin kutsuttiin hysteria (nykyään konversiohäiriö), mikä tarkoitti hän oli oireita, jotka näyttivät olevan fyysinen, mutta eivät olleet.

Iltaisin Anna olisi vaipua valtiot mitä Breuer kutsutaan ”spontaani hypnoosi” tai mitä Anna itseään kutsutaan ”pilvet.” Breuer totesi, että näinä transsinomaiseen valtiot, hän voisi selittää hänen päivä- fantasioita ja muita kokemuksia, ja hän tunsi paremmin jälkeenpäin. Anna kutsuivat näitä jaksoja ”nuohous” ja ”puhu parannuskeinoa.”

Joskus aikana ”nuohous” emotionaalisia tapahtuma muistutti, että antoi tarkoittaa johonkin tiettyyn oire. Ensimmäinen esimerkki tuli pian sen jälkeen hän oli kieltäytynyt juoda vähään: Hän muistutti nähdä nainen juo lasista, että koira oli juuri juonut. Mutta muistuttaa, tämä, hän koki voimakkaita tunteita inhon … ja sitten oli juoda vettä! Toisin sanoen, hänen oire – välttäminen vettä – katosi heti, kun hän muistaa sen juuri tapahtuma, ja kokenut vahva tunne, että olisi syytä kyseisen tapahtuman. Breuer kutsui tätä katharsis, kreikan sanasta puhdistusta.

Se oli yksitoista vuotta myöhemmin Breuer ja hänen apulaisensa, Sigmund Freud kirjoitti kirjan hysteriaa. Siinä he selittivät teoria: Jokainen hysteriaa johtuu traumaattinen kokemus, joka ei voi integroida ihmisen käsitys maailmasta. Tunteet aiheellista trauma, ei ole ilmoitettu mitään suoraa tavalla, mutta älä vain haihdu: He ilmaista itseään käyttäytymismalleja, jotka on heikko, epämääräinen tapa tarjota vastauksen trauma. Nämä oireet ovat, toisin sanoen, mielekäs. Kun asiakas voi tehdä tietoisia merkityksiä hänen oireita (hypnoosin avulla, esimerkiksi) sitten ilmaisemattoman tunteet vapautuvat ja siten enää tarvitse ilmaista itseään oireita. Se on analoginen puhkaisemalla kiehua tai tyhjennys infektio.

Näin Anna eroon oire kuluessa oireiden. On kuitenkin huomattava, että hän tarvitsi Breuer tehdä tämän: Aina kun hän oli yksi hänen hypnoottinen valtiot, hänen täytyi tuntea hänen kätensä varmista, että se oli hän ennen puhumista! Ja valitettavasti uusia ongelmia edelleen syntyä.

Mukaan Freud, Breuer myönsi, että hän oli rakastunut häneen, ja hän oli rakastumassa häneen. Lisäksi hän kertoo kaikille hän oli raskaana hänen lapsi. Voitaisiin sanoa, että hän halusi sen niin pahasti, että hänen mielessään kertoi hänelle ruumiin se oli totta, ja hän kehitti hysteerinen raskaus. Breuer, naimisissa oleva mies on viktoriaanisen aikakauden, yhtäkkiä lopettaneet istuntoja yhdessä ja menetti kaikki kiinnostuksensa hysteriaa.

Se oli Freud joka myöhemmin lisätä mitä Breuer ei tunnustanut julkisesti – että salaisia ​​seksuaalisia haluja makasi pohjassa kaikkien näiden hysteerinen neuroosit.

Loppuun hänen tarinansa, Anna vietti aikaa parantolassa. Myöhemmin hän tuli hyvin arvostettu ja aktiivinen hahmo – ensimmäinen sosiaalityöntekijä Saksassa – mukaan hänen tosi nimi, Bertha Pappenheim. Hän kuoli vuonna 1936. Hän muistetaan, paitsi oman saavutuksia, mutta inspiraation vaikutusvaltaisin persoonallisuusteorioita meillä on koskaan ollut.

Elämäkerta
Sigmund Freud syntyi 06 toukokuu 1856, pienessä kaupungissa – Freiberg – Määrin. Hänen isänsä oli villakauppias innokas mieli ja hyvä huumorintaju. Hänen äitinsä oli vilkas nainen, miehensä toinen vaimo ja 20 vuotta nuorempi. Hän oli 21-vuotias, kun hän synnytti hänen ensimmäinen poikansa, hänen rakas, Sigmund. Sigmund oli kaksi vanhempaa velipuolet ja kuusi nuorempaa sisarusta. Kun hän oli neljä tai viisi – hän ei ollut varma – perhe muutti Wieniin, jossa hän asui suurimman osan elämästään.

Loistava lapsi, aina pään hänen luokassa, hän meni lääketieteellisen koulun, yksi harvoista kannattavia vaihtoehtoja valoisa juutalaispoika Wienissä näinä päivinä. Siellä hän oli mukana tutkimuksessa johdolla fysiologian professori nimeltä Ernst Brücke. Brücke uskoi silloisen suosittu, jos radikaali ajatus, jota me nyt kutsumme reduktionismi: ”Ei muita voimia kuin yhteisen fysikaalis-kemialliset niistä ovat aktiivisia organismia.” Freud olisi viettää monta vuotta yrittänyt ”vähentää” persoona neurologian, syy hän myöhemmin luopui.

Freud oli erittäin hyvä hänen tutkimusta keskittyen neurofysiologian, vaikka keksiä erityinen solu-värjäystekniikka. Mutta vain rajallinen määrä kannat olivat käytettävissä, ja siellä oli muitakin edessään. Brücke auttoi häntä saamaan avustusta tutkia, ensin suuri psykiatri Charcot’n Pariisissa, sitten hänen kilpailijansa Bernheim Nancy. Molemmat herrat tutkivat käyttö hypnoosi kanssa hysteerinen.

Vietettyään lyhyen ajan asuvan neurologian ja johtaja lasten ward Berliinissä, hän palasi Wieniin, naimisiin morsiamensa monta vuotta Martha Bernays, ja perustaa käytäntö mielitautien, avulla Joseph Breuer.

Freudin kirjoja ja luentoja toi hänelle molemmat mainetta ja Ostrakismos valtavirrasta lääketieteellinen yhteisö. Hän veti hänen ympärillään joukko hyvin kirkas kannattajia joka tuli ydin psykoanalyyttisen liikkeen. Valitettavasti Freud oli mieltymys hylkäämistä ihmisille, jotka eivät ole täysin samaa mieltä hänen kanssaan. Jotkut erottaa hänet väleissä; toiset eivät, ja jatkoi löytyi kilpailevia koulukuntia.

Freud muutti Englantiin juuri ennen toista maailmansotaa, kun Wienin tuli yhä vaarallinen paikka juutalaisia, erityisesti sellaisista, yhtä kuuluisa kuin Freud. Vähän sen jälkeen hän kuoli syöpään suun ja leuan, että hän oli kärsinyt viimeiset 20 vuotta elämästään.


Teoria
Freud ei varsinaisesti keksinyt ajatuksen tajuissaan verrattuna tajuton mielessä, mutta hän varmasti oli vastuussa siitä suositun. Tietoinen mieli on mitä olet tietoinen joka hetki, nykyinen käsitykset, muistoja, ajatuksia, fantasioita, tunteet, mitä olet. Tiivistä yhteistyötä tietoinen mieli on mitä Freud kutsui esitietoinen, mitä voisimme tänään kutsua ”käytettävissä olevan muistin:” mitään, mikä voidaan helposti tehdä tietoisen, muistot et ole tällä hetkellä ajatellut, mutta voi helposti tuoda mieleen. Nyt kukaan on ongelma näiden kahden kerroksen mielin. Mutta Freud ehdotti, että nämä ovat pienimpiä osia!

Suurin osa ylivoimaisesti on tajuton. Se sisältää kaikki asiat, jotka eivät ole helposti saatavilla tietoa, kuten monia asioita, jotka juontavat juurensa siellä, kuten meidän asemia tai vaistot, ja asiat, jotka esitetään siellä, koska emme kestä katsoa niitä, kuten muistit ja tunteita liittyy trauma.

Mukaan Freud, tajuton on lähde meidän motiivit, olivatpa ne yksinkertaisia ​​halut ruokaa tai seksiä, neuroottinen pakonomaista tai motiivit taiteilijan tai tiedemies. Ja kuitenkin olemme usein ajetaan kieltää tai vastustaa tulossa tietoisia näistä motiiveista, ja ne ovat usein saatavilla meille vain peitelty. Palaamme tähän.

Id, ego, ja yliminän

Freudilainen psykologinen todellisuus alkaa maailmaan, täynnä esineitä. Niiden joukossa on hyvin erikoinen esine, organismi. Organismi on siitä erikoinen, että se toimii hengissä ja lisääntyä, ja se ohjataan kohti näitä tarkoituksia sen tarpeisiin – nälkä, jano, välttäminen kivun ja sukupuolen.

Osa – erittäin tärkeä osa – organismi on hermosto, joka on yhtenä sen ominaisuuksista herkkyys organismin tarpeiden mukaan. Syntyessään, että hermosto on hieman enemmän kuin mikään muu eläin, An ”se” tai id. Hermoston, id, kääntää organismin tarpeet huomioon motivaatiota voimia kutsutaan, saksaksi, Triebe, joka on käännetty vaistojen tai asemia. Freud kutsui heidät haluaa. Tämä käännös tarve toivottaa kutsutaan ensisijainen prosessi.

Id toimii sopusoinnussa ilo periaatetta, joka voidaan ymmärtää kysyntää huolehtia tarpeisiin välittömästi. Vain kuvan nälkäinen lapsi, huutaen itse sininen. Se ei ”tietää”, mitä se haluaa millään aikuisten mielessä; se vain tietää, että se haluaa ja se haluaa sitä nyt. Lapsen, on Freudilainen näkymä, on puhdasta tai lähes puhdasta id. Ja id ole mitään jos ei psyykkinen edustaja biologian.

Valitettavasti vaikka toive elintarvikkeita, kuten kuva mehukas pihvi, ehkä riitä tyydyttämään id, se ei riitä tyydyttämään organismin. Tarve vain voimistuu, ja toiveet vain pitää tulossa. Olet ehkä huomannut, että kun et ole tyytyväinen jotkut tarvitsevat, kuten tarve ruokaa, se alkaa vaatia enemmän ja enemmän huomiota, kunnes tulee piste, jossa et voi ajatella mitään muuta. Tämä on toive tai ajaa tunkeutumalla tietoisuuteen.

Onneksi organismi, on se pieni osa mielen keskustelimme aikaisemmin tietoinen, että on koukussa jopa maailmaa aistien kautta. Noin tämä hieman tietoisuuden, ensimmäisen vuoden aikana lapsen elämässä, jotkut ”se” tulee ”I” jotkut id muuttuu ego. Ego liittyy organismin todellisuuteen avulla tajuntaansa, ja se etsii esineitä tyydyttää toiveet että id luo edustamaan eliöiden tarpeisiin. Tämän ongelman ratkaisuun aktiivisuutta kutsutaan toissijainen prosessi.

Ego, toisin kuin ID, mukaiset toiminnot realiteettiperiaate, jossa lukee ”hoitaa tarpeen heti sopivan löydetään.” Se edustaa todellisuuden ja huomattavassa määrin syy.

Koska ego taistelee pitämään id (ja lopulta organismin) onnellinen, se täyttää esteisiin maailmassa. Silloin tällöin tapaa esineitä, jotka todella auttaa sitä saavuttamaan tavoitteensa. Ja se pitää kirjaa näistä esteistä ja avustajansa. Erityisesti se pitää kirjaa palkintoja ja rangaistuksia ulosmitataan kahdella vaikutusvaltaisimman esineitä maailmaan lapsen – äiti ja isä. Tämä tiedosto asioista välttämään ja strategioita ottamaan tulee yliminän. Se ei ole valmis vasta noin seitsemän vuotta. Joissakin ihmisiä, se ei koskaan on valmis.

On kaksi näkökohtaa yliminän: Yksi on omatunto, joka on sisäistämisen rangaistusten ja varoituksia. Toinen on nimeltään ego ihanteellinen. Se juontuu palkintoja ja myönteisiä malleja esitellään lapselle. Omantunnon ja ego ihanteellinen kommunikoida tarpeistaan egon tunteiden kuten ylpeys, häpeä ja syyllisyys.

On kuin ostimme, lapsuudessa, uudet tarpeet ja mukana toiveita, tällä kertaa sijaan sosiaalista biologisia alkuperää. Valitettavasti nämä uudet toiveet voivat helposti ristiriidassa niistä peräisin id. Katsos, yliminän edustaa, ja yhteiskunta haluaa usein mitään parempaa kuin olet koskaan tarpeitasi ollenkaan!

Elämä vaistot ja kuoleman vaisto

Freud näki kaikki ihmisten käyttäytymistä motivoi asemia tai vaistot, jotka puolestaan ovat neurologiset esityksiä fyysisiä tarpeita. Aluksi hän nimittää niitä kuin elämä vaistot. Nämä vaistot yllä (a) yksilön elämää, motivoimalla häntä etsimään ruokaa ja vettä, ja (b) elämän lajeja, motivoimalla häntä seksiä. Motivoiva energiaa Näiden elämän vaistot, The ”puhti”, joka antaa virtaa psyykkeessämme, hän kutsui  libido, latinan sanasta ”Haluan.”

Freudin kliininen kokemus sai hänet nähdä seksiä yhtä paljon tärkeämpi dynamiikka psyyken kuin muihin tarpeisiin. Olemme loppujen lopuksi sosiaalisia olentoja, ja seksi on kaikkein sosiaalisia tarpeita. Lisäksi on muistettava, että Freud mukana paljon enemmän kuin yhdynnässä termi sukupuoli! Joka tapauksessa, libidon on tullut merkitä, ei mitään vanhoja asemaan, mutta sukupuoli ajaa.

Myöhemmin elämässään, Freud alkoi uskoa, että elämä vaistot eivät kerro koko totuutta. Libido on vilkas asia; ilo periaate pitää meidät jatkuvassa liikkeessä. Ja silti tavoite kaikki tämä liike on oltava edelleen, on täytettävä, olla rauhassa, että ei ole enää tarpeen. Elämän päämäärä, voitaisiin sanoa, on kuolema! Freud alkoi uskoa, että ”alle” ja ”vieressä” elämä vaistot oli kuoleman vaisto. Hän alkoi uskoa, että jokaisella ihmisellä on tiedostamaton toive kuolla.

Tämä tuntuu oudolta ajatus aluksi, ja hylkäsi sen monet hänen oppilaistaan, mutta mielestäni se on jonkin verran perustetta kokemus: Elämä voi olla kivulias ja uuvuttavaa prosessi. On helposti, että suuri enemmistö maailman ihmisistä, enemmän kipua kuin nautintoa elämässä – jotain olemme erittäin haluttomia myöntämään! Kuolema lupauksia vapauttaa taistelua.

Freud viittasi nirvanaan periaate. Nirvana on buddhalainen ajatus, käännetään usein taivaaseen, mutta todellisuudessa tarkoittaa ”puhaltaa”, kuten puhaltaa kynttilän. Se viittaa olemattomaksi, tyhjyyteen, tyhjiön, mikä on tavoite kaiken elämän buddhalaisen filosofian.

Day-to-day todisteita kuoleman vaisto ja sen nirvana periaate on halumme rauhaan, sillä paeta stimulaatio, meidän vetovoima alkoholin ja huumeiden, meidän mieltymys Escapist toimintaa, kuten menettää itseämme kirjoja tai elokuvia, meidän himo lepoa ja unta. Joskus se esittäytyy avoimesti itsemurhan ja itsemurha toiveita. Ja Freud theorized, joskus ohjata sitä pois itse, muodossa aggression, julmuus, murhat, ja tuhoisa.

Levottomuus

Freud sanoi kerran ”elämä ei ole helppoa!”

Ego – ”I” – istuu keskellä joitakin melko vahvoja voimia: todellisuutta; yhteiskunta, jota edustavat yliminän; biologia, kuten on esitetty tunniste. Kun nämä tekevät ristiriitaisia vaatimuksia, kun huono ego, on ymmärrettävää, jos se – jos – itsensä uhatuksi, tuntuu ylityöllistettyjä, tuntuu ikään kuin se olisi noin romahtaa painon alla kaiken. Tämä tunne on nimeltään ahdistusta, ja se toimii signaalina egoa, että sen selviytymisen, ja sen selviytymisen koko elimistöön, on vaarassa.

Freud mainitsee kolme erilaista huolia: Ensimmäinen on  realistinen ahdistus , jonka sinä ja minä kutsuisin pelkoa. Oikeastaan Freud teki Myös saksaksi. Mutta hänen kääntäjät ajatellut ”pelko” liian arkipäiväinen! Kuitenkin, jos heitän teille kaivoon myrkyllisiä käärmeitä, saatat kokea realistisia ahdistusta.

Toinen on moraalinen ahdistusta. Tämä on mitä me tunnemme, kun uhka ei ole peräisin ulompaa, fyysisessä maailmassa, vaan sisäistetyn sosiaalisesta maailmasta yliminä. Se on itse asiassa vain toinen sana tunteita kuten häpeä ja syyllisyys ja pelko rangaistuksen.

Viimeinen on neuroottinen ahdistus. Tämä on pelko hukkua impulsseja id. Jos olet koskaan tuntenut olit aikeissa ”menettää sen” menettää, malttinsa, oma rationaalisuus tai jopa mieltäsi, olet tuntenut neuroottinen ahdistus. Neuroottinen on oikeastaan latinan sanasta hermostunut, joten tämä on hermostunut ahdistusta. Juuri tällainen ahdistusta joka kiehtoi Freud eniten, ja me yleensä vain soittaa sitä ahdistusta, tavallinen ja yksinkertainen.

Puolustusmekanismeja

Ego käsittelee vaatimuksiin todellisuuden, id ja yliminän niin hyvin kuin se voi. Mutta kun ahdistus tulee ylivoimainen, ego on puolustauduttava. Se tekee alitajuisesti estämällä impulsseja tai vääristää heidät hyväksyttävämpää, vähemmän uhkaava muodossa. Tekniikat kutsutaan ego puolustusmekanismeja, ja Freud, hänen tyttärensä Anna ja muut opetuslapset ovat löytäneet melkoisesti.

Kieltäminen liittyy estää ulkopuolisia tapahtumia tietoisuudesta. Jos jotkut tilanne on aivan liian paljon käsitellä, henkilö vain kieltäytyy kokea se. Kuten voitte kuvitella, tämä on alkeellinen ja vaarallinen puolustus – kukaan ei oteta huomioon todellisuutta ja saa pois sitä pitkään! Se voi toimia sellaisenaan tai, yleisemmin, yhdessä muiden, hienovaraisempaa mekanismeja, jotka tukevat sitä.

Olin kerran käsittelyssä kun minun viisivuotias tytär oli katsomassa sarjakuva (Smurffit, luulen). Hän oli, kuten oli hänen tapana, melko lähellä televisiota, kun kaupallinen tuli. Ilmeisesti kukaan klo televisioasema on kiinnittänyt paljon huomiota, koska tämä oli kaupallinen varten kauhuelokuva, jossa verinen veitsi, jääkiekko maski ja huudot kauhua. Nyt en voinut pelastaa lapseni tästä kauhu, joten tein mitä tahansa hyvää psykologi isä tekisi: Olen puhunut siitä. Sanoin hänelle ”poika, joka oli pelottava kaupallinen, ei se?” Hän sanoi ”Häh?” Sanoin ”että kaupalliset … se varmasti ollut pelottava eikö?” Hän sanoi: ”Mitä kaupallinen?” Sanoin ”kaupallinen joka oli juuri, verta ja maskin ja huutaa …!” Hän oli ilmeisesti sulkemaan koko asia.

Sittemmin olen huomannut pikkulapsia tavallaan lasien yli kohdatessaan mitä he halua joutua mukaan. Olen myös nähnyt ihmisiä heikottaa ja ruumiinavauksia, ihmiset kieltävät todellisuutta kuoleman rakkaansa, ja opiskelijat eivät noutaa testitulokset. Se kieltäminen.

Anna Freud mainitsee myös kieltämisen fantasia: Tämä on kun lapset, heidän mielikuvituksensa, muuttaa ”pahan” isä tulee rakastava nalle, tai avuton lapsi tehokkaaksi supersankari.

Sorto, mikä Anna Freud kutsutaan myös ”motivoitunut unohtamatta,” on juuri sitä: ei voi muistaa uhkaavaan tilanteeseen, henkilö tai tapahtuma. Tämäkin on vaarallista, ja se on osa useimpien muiden puolustusta.

Koska nuori, olen kehittänyt melko voimakas hämähäkin pelko, etenkin pitkäjalkainen niistä. En tiedä, mistä se tuli, mutta se oli alkanut saada varsin nolo kun olen tullut College. Collegessa, neuvonantaja auttoi minua päästä sen yli (tekniikkaa kutsutaan järjestelmällistä siedätyshoito), mutta en silti ollut aavistustakaan, mistä se johtui. Vuosia myöhemmin, näin unta, erityisen selvästi yksi, joka mukana saada lukkojen serkkuni irtoa takana Isovanhempieni taloon, kun olin hyvin nuori. Irtoa oli pieni, tumma, ja oli lika lattia peitetty – arvasit oikein! – pitkäsäärinen hämähäkkejä.

Freudilainen ymmärtää tämän fobia on melko yksinkertainen: Olen tukahdutettu traumaattinen tapahtuma – irtoa tapaus – mutta näkeminen hämähäkkejä herättänyt levottomuutta tapahtuman herättämättä muistia.

Muita esimerkkejä on runsaasti. Anna Freud tarjoaa yhden, että nyt tuntuu meistä viehättävä: nuori tyttö, syyllisyyttä hänestä melko voimakas seksuaalisia haluja, taipumus unohtaa poikaansa-kaverin nimeä, vaikka yrittää esitellä hänet suhteensa! Tai alkoholisti voi muistaa hänen itsemurhayritys, väittäen hänen on täytynyt ”pimensi.” Tai kun joku melkein hukuttaa kuin lapsi, mutta en muista tapahtumaa vaikka ihmiset yrittävät muistuttaa häntä – mutta hän ei ole tätä pelko avovettä!

Huomaa, että ollakseen totta esimerkki puolustus, sen pitäisi toimia alitajuisesti. Veljeni oli pelko koiria kuin lapsi, mutta ei ollut puolustus mukana: Hän oli purtu yksi, ja halusi erittäin huonosti koskaan toistaa kokemusta! Yleensä se on irrationaalinen pelkoja kutsumme fobioita, jotka johtuvat tukahduttamisesta traumoista.

Asketismi tai luopuminen tarpeiden on yksi useimmat ihmiset eivät ole kuulleet, mutta siitä on tullut asiaa jälleen tänään syntymistä sairaus nimeltä anoreksia. Preadolescents, kun he tuntevat uhkaa niiden kehittyvien seksuaalisia haluja voi alitajuisesti yrittää suojautua kiistämällä, paitsi niiden seksuaalisia haluja, mutta kaikki toiveet. He sekaantua jonkinlainen askeettinen (munkki-like) elämäntapa jossa he luopua kiinnostuneita siitä, mitä muut ihmiset nauttivat.

Pojilla Nykyään on paljon kiinnostusta itsekuri taistelulajien. Onneksi taistelulajien ei vain eivät satuta sinua (paljon), he voivat todella auttaa sinua. Valitettavasti tytöt yhteiskunnassamme kehittyy usein suurta kiinnostusta saavuttaa liian ja keinotekoisesti ohut standardi kauneuden. Vuonna freudilainen Teoriassa kieltämisestään tarvitsevansa ruoka on itse asiassa kattaa kieltämisestään heidän seksuaalinen kehitys. Yhteiskuntamme conspires mukanaan: Loppujen lopuksi, mitä useimmissa yhteiskunnissa pitävät normaalia luku kypsä nainen on meidän harkittava 20 kiloa ylipainoinen!

Anna Freud käsittelee myös lievempi versio nimeltään rajoittaminen ego. Täällä, henkilö menettää kiinnostuksensa joidenkin elämänalueilla ja keskittyy sen muualla, jotta vältetään todellisuuden kohtaamisen. Nuori tyttö, joka on hylätty kohde hänen tunteet voivat kääntyä pois naisellinen asioita ja tulla ”sex-vähemmän älyllistä” tai poika, joka pelkää, että hänet voidaan nöyryytetty jalkapallojoukkueessa voi käsittämättömän tulla syvästi kiinnostunut runoutta.

Eristäminen (joskus kutsutaan älyllistäminen) käsittää strippaamalla tunteet vaikeasta muistista tai uhkaavat impulssi. Henkilö voi hyvin ylimielinen tavalla, myöntävät, että heidät oli väärin kuin lapsi, tai voi näyttää puhtaasti älyllinen uteliaisuus niiden äskettäin löydetty seksuaalisen suuntautumisen. Jotain, joka pitäisi olla iso juttu käsitellään ikään kuin se ei olisi.

Hätätilanteissa monet ihmiset joutuvat täysin rauhallinen ja kerätään kunnes hätätilanne on ohi, jolloin ne särkyä. Jotain kertoo, että aikana hätätilanteessa, sinulla ei ole varaa hajota. On tavallista, että joku täysin uppoutunut yhteiskunnalliset velvoitteet ympäröivän kuoleman rakkaansa. Lääkärit ja sairaanhoitajat on opittava erottamaan niiden luonnollisia reaktioita veren, haavat, neuloja ja leikkausveitsiä ja hoitaa potilasta väliaikaisesti, koska jotain vähemmän kuin lämmin, ihana ihminen ystävien ja perheen kanssa. Nuoret menevät usein läpi vaiheeseen, että ne ovat pakkomielle kauhuelokuvista, ehkä tulla toimeen omilla pelkoja. Paras osoitus eristäminen selvemmin kuin teatterin täynnä ihmisiä nauraa hysteerisesti kun joku näkyy lohkotaan.

Siirtymä on ohjaamaan impulssi päälle korvike tavoite. Jos impulssi, halu, on kunnossa teille, mutta henkilö olet suoraan, että halu kohti on liian uhkaava, voit syrjäyttää joku tai jotain, joka voi toimia symbolinen korvikkeena.

Joku joka vihaa hänen äitinsä voi tukahduttaa että vihaan, mutta suunnata se sijaan helpota esimerkiksi naisilla yleensä. Joku, joka ei ole ollut mahdollisuutta rakastaa jotakuta voi korvata kissoista tai koirista ihmisille. Joku, joka tuntee olonsa epämukavaksi heidän seksuaalinen halu todellinen henkilö voi korvata fetissi. Joku, joka on turhautunut hänen esimiehensä voivat mennä kotiin ja potkia koira, ehkä jopa perheenjäsen tai harjoittaa rajat hehkussa.

Kääntymässä itse on hyvin erikoinen muoto siirtymä, jossa henkilö tulee oman korvike tavoite. Sitä käytetään yleensä viittaamaan vihaa, vihaa ja aggressiota, sen sijaan positiivisempi impulsseja, ja se on freudilainen selitys monille alemmuuden, syyllisyyden, ja masennus. Ajatus siitä, että masennus on usein seurausta viha kieltäydymme tunnustamasta hyväksyy monia ihmisiä, freudilaiset ja ei-freudilaiset samankaltaisia.

Olipa kerran, samaan aikaan kun olin ei tunne paras, tyttäreni, viisivuotias, valunut kokonainen lasillinen suklaamaitoa olohuoneessa. Olen moitti häntä suullisesti, kertoo hänen hän oli kömpelö ja piti oppia olemaan varovainen ja kuinka usein ollut kerroin hänelle ja…no, tiedäthän. Hän seisoi siellä jäykästi eräänlaisen kytevä katse, ja kaiken, survotaan itse omasta päänsä monta kertaa! Ilmeisesti hän mieluummin ovat survotaan päätäni, mutta, no, et vain tee sitä, ethän? Lienee tarpeetonta sanoa, olen tuntenut syyllisyyttä siitä lähtien.

Projektio, joka Anna Freud kutsutaan myös siirtymä ulospäin, on lähes täydellinen vastakohta kääntymässä itse. Siihen liittyy taipumus nähdä omat hyväksyttävissä toiveita muista ihmisistä. Toisin sanoen, halut ovat edelleen olemassa, mutta ne eivät ole toiveesi enää. Tunnustan, että aina kun kuulen jonkun menossa ja miten aggressiivinen jokainen on, tai miten perverssi ne kaikki ovat, minulla on tapana ihmetellä, jos tämä henkilö ei ole aggressiivinen tai seksuaalisen putki itseensä, luullen halua tunnustaa.

Annan teille pari esimerkkiä: Aviomies, hyvä ja uskollinen, löytää itsensä kovin puoleensa hurmaava ja flirttaileva nainen vieressä. Mutta sen sijaan tunnustaa omaa, tuskin epänormaali, himoja, hän on yhä mustasukkainen vaimonsa jatkuvasti huolissaan hänen uskollisuutensa, ja niin edelleen. Tai nainen löytää itsensä ottaa epämääräisesti seksuaalisia tunteita hänen tyttöystävänsä. Sen sijaan, että tunnustaa näitä tunteita kuin aivan normaalia, hän yhä huolissaan läsnäolo lesbot hänen yhteisössä.

Pyyteetön antautuminen on eräänlainen projektio, joka ensi silmäyksellä näyttää sen vastakohta: Tässä yritetään täyttää hänen omat tarpeensa vicariously, toisten ihmisten kautta.

Tavallinen esimerkki tästä on ystävä (olemme kaikki oli yksi), joka muutoin etsivät mitään suhdetta itseään, on jatkuvasti työntää muita ihmisiä niihin, ja se on erityisen utelias kuulemaan ”mitä tapahtui viime yönä” ja ”miten asiat menossa?”äärimmäinen esimerkki pyyteettömästi antautuminen on henkilö, joka asuu heidän koko elämänsä ja toisesta.

Reaktio muodostuminen, joka Anna Freud kutsutaan ”uskoa vastakkaista,” muuttuu jota ei voida hyväksyä impulssi osaksi vastapäätä. Joten lapsi, vihainen hänen äitinsä, voi tulla liian huolissaan hänen ja varsin dramaattisesti suihku hänen hellyyttä. Hyväksikäytettyjen lapsi voi juosta väärin vanhemman. Tai joku, joka ei voi hyväksyä homoseksuaali impulssi voi vaatia halveksimaan homoseksuaaleja.

Ehkä yleisin ja selkein esimerkki reaktion muodostuminen esiintyy lasten välillä seitsemän ja yksitoista tai niin: Useimmat pojat kertoo sinulle selvin sanoin miten inhottavaa tytöt ja tytöt kertovat teille yhtä määrätietoisesti kuinka brutto pojat ovat. Aikuiset katsomassa niiden välinen vuorovaikutus voi kuitenkin kertoa melko helposti, mitä heidän oikeat tunteensa ovat!

Tyhjäksitekemisessä  liittyy ”maaginen” eleitä tai rituaaleja, jotka on tarkoitus kumota epämiellyttäviä ajatuksia tai tunteita, kun he ovat jo tapahtuneet. Anna Freud mainitsee esimerkiksi poika, joka lausui aakkosia taaksepäin, kun hän oli seksuaalinen ajatus tai kääntyä ympäri ja sylkeä aina täyttävät toisen pojan, joka jakoi hänen intohimonsa masturbaatio.

”Normaaleissa” ihmiset, tyhjäksitekemisessä on tietenkin enemmän tajuissaan, ja voisimme käydä teko sovituksen joidenkin käyttäytymiseen, tai virallisesti pyytää anteeksi. Mutta jotkut ihmiset, teko sovituksesta ei tiedosta ollenkaan. Mieti alkoholisti isä, joka jälkeen vuoden sanallisen ja kenties fyysistä väkivaltaa, laittaa parhaimman joulun koskaan hänen lapset. Kun kausi on ohi, ja lapset eivät ole täysin huijanneet hänen maaginen ele, hän palaa baarimikko kanteluja miten kiittämätön hänen perheensä on, ja miten he ajaa hänet juomaan.

Yksi klassinen esimerkkejä eliminointi koskee henkilökohtaisen hygienian seuraavat sukupuoli: On täysin kohtuullista peseytyä seksin jälkeen. Loppujen lopuksi se voi saada sotkuinen! Mutta jos tunnet tarvetta ottaa kolme tai neljä kokonaista suihkua käytetään rakeisia saippua – ehkä sukupuoli ei ole aivan samaa mieltä.

Introjection, joskus kutsutaan tunnistaminen, koskee siis omaan persoonallisuuden piirteitä joku muu, koska tällöin ratkaisee joitakin emotionaalisia ongelmia. Esimerkiksi lapsi jää yksin usein, voi jotenkin yrittää tulla ”äiti”, jotta vähentää hänen pelkonsa. Voit joskus heidät kiinni kertovat nuket tai eläimiä ei tarvitse pelätä. Ja löydämme vanhempi lapsi tai teini matkimalla hänen suosikki tähti, muusikko tai urheilu sankari pyrkiessään luomaan identiteettiä.

Vielä epätavallinen esimerkki on nainen, joka asui vieressä minun isovanhemmat. Hänen miehensä oli kuollut ja hän alkoi pukeutua hänen vaatteensa, vaikkakin siististi räätälöity hänen vartalonsa. Hän alkoi saada eri hänen tottumukset, kuten tupakointi putki. Vaikka naapurit piti outoa ja viittasi häntä ”mies-nainen,” hän ei kärsi mistään epäselvyyttä hänen seksuaalisen identiteettinsä. Itse asiassa hän myöhemmin avioitui säilyttäen loppuun hänen miesten puvut ja putki!

Minun täytyy lisätä tässä, että tunnistaminen on erittäin tärkeää freudilainen teorian mekanismi, jolla kehitämme superegos.

Samaistuminen hyökkääjä on versio introjection joka keskittyy hyväksymisestä, ei yleisten tai myönteisiä ominaisuuksia, mutta negatiivisia tai pelkäsivät piirteitä. Jos pelkäät, että joku voi osittain voittaa pelon tulemalla enemmän kuin niitä. Kaksi tyttäristäni kasvamassa erityisen Moody kissa, voisi usein nähdä meowing, sihinää sylkeminen, ja kaikenkattavat selkään, kun on pyritty pitämään että kissan hypähtämästä ulos kaapista tai pimeässä nurkassa ja yrittää syödä niiden nilkkoihin.

Vielä dramaattinen esimerkki on yksi nimeltään Stockholm Syndrome. Jälkeen panttivankikriisin Tukholmassa, psykologit olivat hämmästyneitä siitä, että panttivangit olivat paitsi ole kovin vihainen heidän vankinsa, mutta usein suorastaan ​​sympaattinen. Uudempi kyseessä oli nuori nainen nimeltä Patty Hearst, varakas ja vaikutusvaltainen Hearst perhe. Hän nappasi hyvin pieni joukko itsenäiseksi julistautuneen vallankumouksellisia kutsutaan symbioottinen vapautusarmeija. Hän pidettiin komerot, raiskataan, ja muuten pahoinpidelty. Silti hän ilmeisesti päätti liittyä niihin, joten vähän propagandaa videoita heille ja jopa heiluttaen konekivääri ympärille aikana pankkiryöstö. Kun hän myöhemmin yritti, psykologit erittäin suositeltavaa, hän oli uhri, ei rikollinen. Hänet kuitenkin tuomittiin pankkiryöstö ja tuomittiin 7 vuotta vankeutta.

Regressio on liikettä taaksepäin psykologinen kun yksi joutuu stressiä. Kun olemme vaikeuksissa tai peloissaan, käyttäytymistämme usein entistä lapsellinen tai alkeellinen. Lapsi voi alkaa imeä peukalonsa uudelleen tai märkä sänky, kun he tarvitsevat viettää aikaa sairaalassa. Nuoret eivät välttämättä kikatus hallitsemattomasti tuotuna yhteiskunnallinen tilanne, johon vastakkaista sukupuolta. Fuksi opiskelija ehkä tuoda vanhan lelun kotoa. Kokoontuminen sivistyneet ihmiset voivat tulla väkivaltainen väkijoukko kun ne uskotellaan toimeentulonsa vaakalaudalla. Tai vanhempi mies, vietettyään kaksikymmentä vuotta yhtiön ja nyt löytää itsensä lomautettu, voi vetäytyä hänen lepotuoli ja tulla lapsellisen riippuvainen vaimonsa.

Mistä me vetäytyä kohdatessaan stressiä? Viimeiseen aika elämässä, kun tunsimme turvallinen ja varma, mukaan Freudin teoriaa.

Rationalisointi on kognitiivinen vääristymä ”tosiasiat” tehdä tapahtuman tai impulssi vähemmän uhkaava. Me teemme sen riittävän usein on melko tietoisella tasolla, kun tarjoamme itsellemme tekosyitä. Mutta monille ihmisille, joilla on herkkä egot, tekosyitä tulee niin helppoa, että he eivät koskaan todella tietoisia siitä. Toisin sanoen, monet meistä ovat varsin valmiita uskomme valheita.

Käyttökelpoinen tapa ymmärtää puolustuksemme on nähdä ne yhdistelmänä kieltäminen tai sortotoimien Erilaisista järkeilyjä.

Kaikki puolustukset ovat tietysti piilee, vaikka emme ole tietoisia niiden toteuttamista. Mutta se ei tee niistä vähemmän vaarallisia – itse asiassa se tekee niistä niin. Sillä mummo ehkä kertonut teille, ”Voi mitä sekamelska me kutoa …” Lies rotu valheita, ja vie meidät yhä kauemmaksi totuudesta, todellisuudesta. Hetken kuluttua, ego ei voi enää hoitaa id vaatimukset, tai kiinnittää huomiota yliminän n. Huolet tulevat hoppu takaisin, ja te murtaa.

Ja kuitenkin Freud näki puolustuksemme tarpeen. Voit tuskin odottaa ihminen, erityisesti lapsi, ottaa tuskaa ja surua elämän kokonaisuudessaan! Vaikka jotkut hänen seuraajistaan ​​ehdotti, että kaikki puolustukset voitaisiin käyttää positiivisesti, Freud itse ehdotti, että siellä oli yksi positiivinen puolustus, jota hän kutsui sublimaatio.

Sublimaatio on muuntamiseksi kohtuutonta impulssi, olipa se sukupuoli, viha, pelko, tai mitä tahansa, tulee sosiaalisesti hyväksyttävää, jopa tuottavia muodossa. Joten joku paljon vihamielisyyttä voi tulla metsästäjä, lihakauppias, jalkapalloilija tai palkkasoturi. Joku kärsii paljon ahdistusta hämmentävä maailma tulisi järjestäjä, liikemies tai tiedemies. Joku voimakas seksuaalinen halut voi tulla taiteilija, valokuvaaja tai kirjailija, ja niin edelleen. Saat Freud, itse asiassa kaikki positiiviset, luova toiminta oli sublimations, ja pääasiassa sukupuolen asemaan.

Vaiheet

Kuten aiemmin sanoin, sillä Freud, sukupuoli ajaa on tärkein motivoiva voima. Itse asiassa, Freud mielestä oli ensisijainen motivoi paitsi aikuisille vaan lasten ja jopa vauvoilla. Kun hän esitteli ajatuksiaan infantiili seksuaalisuudesta Wienin julkista aikansa, he olivat tuskin valmiita puhua seksuaalisuudesta aikuisilla, saati pikkulapsilla!

On totta, että kapasiteetti orgasmi on siellä neurologisesti syntymästä. Mutta Freud ei puhu vain orgasmi. Seksuaalisuus tarkoitti paitsi yhdyntää, vaan kaikki miellyttävä tunne iholta. On selvää, jopa kaikkein siveellisesti keskuudessamme, että vauvat, lapset, ja tietenkin aikuisten nauttia tuntoon kokemuksia kuten hyväilee, suutelee, ja niin edelleen.

Freud totesi, että eri aikoina elämäämme, eri puolilla ihomme antaa meille suurin ilo. Myöhemmin teoreetikot kutsuisi näillä alueilla erogeeninen alueilla. Se näytti Freud että lapsi löysi sen suurin ilo imee, erityisesti rinnan. Itse asiassa, vauvoilla on mieltymys tuo lähes kaiken ympäristössään kosketuksiin suuhunsa. Hieman myöhemmin elämässä, lapsi keskittyy peräaukon nautintojen pitämällä sitä ja irtipäästämistä. Kolme tai neljä, lapsi voi huomannut ilo koskettamalla tai hankaa hänen sukupuolielimet. Vasta myöhemmin, meidän sukukypsyyden löydämme meidän suurin ilo yhdyntää. Näitä huomautuksia, Freud oli tekemisiä psychosexual vaiheessa teoria.

Suullinen vaihe kestää syntymästä noin 18 kuukautta. Painopiste ilo on tietenkin suun. Imee ja pureva ovat suosikki toimintaa.

Anaalivaihe kestää noin 18 kuukaudesta kolmeen tai neljä vuotta vanha. Painopiste ilo on peräaukko. Pitämällä sitä ja antaa sen mennä suuresti nauttinut.

Fallinen vaihe kestää kolme tai neljä viiteen, kuuteen tai seitsemän vuotta vanha. Painopiste ilo on sukuelinten. Itsetyydytys on yhteinen.

Piilevä vaihe kestää viisi, kuusi tai seitsemän murrosikä, eli jonnekin noin 12-vuotias. Tässä vaiheessa Freud uskoi, että seksuaalinen impulssi tukahdutettiin palveluksessa oppimista. Täytyy huomata, että vaikka useimmat lapset näyttävät olevan melko rauhallinen, seksuaalisesti, aikana peruskoulun vuotta, ehkä jopa neljänneksen niistä ovat melko kiireinen masturboi ja pelaa ”lääkäri”. Freudin tukahduttavaa aikakauden nämä lapset olivat ainakin , hiljaisempi kuin niiden modernina kollegansa.

Genitaalivaihe alkaa murrosikä, ja se edustaa elpyminen sukupuoli ajaa nuoruudessa, ja tarkempi kohdentaminen ilo yhdyntää. Freud koki itsetyydytys, suuseksistä, homoseksuaalisuus, ja monia muita asioita löydämme hyväksyttäviä aikuisiässä tänään, oli epäkypsä.

Tämä on todellinen vaihe teoriaa, eli freudilaiset uskovat, että me kaikki läpi nämä vaiheet, tässä järjestyksessä, ja melko lähellä näiden aikojen.

Oidipaalinen kriisi

Jokainen vaihe on tiettyjä vaikeita tehtäviä, jotka liittyvät sen missä ongelmat ovat todennäköisesti ilmenee. Oraaliseen vaiheessa, tämä on vieroituksen. Sillä anaalivaihe, se on potta koulutus. Sillä fallinen vaihe, se on oidipaalinen kriisin nimetty antiikin Kreikan tarina kuningas Oidipus, joka vahingossa tappoi isänsä ja nai äitinsä.

Tässä miten oidipaalinen kriisi toimii: Ensimmäinen rakkaus-esine meille kaikille on äitimme. Haluamme hänen huomionsa, haluamme hänen kiintymystä, haluamme hänen hyväilee, haluamme hänet, joka laajasti seksuaalinen tavalla. Nuori poika on kuitenkin kilpailija hänen äitinsä hurmaa: isä! Hänen isänsä on isompi, vahvempi, älykkäämpi ja hän saa nukkua äidin, kun taas nuorempi Pines pois hänen yksinäinen pikku sänkyyn. Isä on vihollinen.

Aikoihin pikkupoika tunnistaa tämän arkkityyppinen tilanne, hän on saanut tietoonsa joitakin hienovaraisempia eroja tyttöjen ja poikien, ne muut kuin hiusten pituus ja vaatteet tyylejä. Hänen naiivi näkökulmasta, ero on, että hänellä on penis, ja tytöt eivät. Tässä vaiheessa elämää, se näyttää lapselle, että ottaa jotain on ehdottomasti parempi kuin ei ole jotain, ja niin hän on tyytyväinen tähän tilanteeseen.

Mutta herää kysymys: missä on tyttö penis? Ehkä hän on menettänyt sen jotenkin. Ehkä se katkesi. Ehkä tämä voisi tapahtua hänelle! Tämä on alku kastraatiopelko, hieman harhaanjohtava varten pelko oman penis.

Palata tarinan, poika, tunnustaa isänsä paremmuuden ja pelkäävät penis, harjoittaa joitakin egonsa puolustusta: Hän siirtää hänen seksuaalinen impulsseja äitinsä tyttöjen ja myöhemmin naiset; Hän samaistuu hyökkääjä, isä, ja yrittää tulla enemmän ja enemmän kuin hän, eli, mies. Muutaman vuoden viive, hän menee nuoruusiässä ja maailman kypsän heteroseksuaalisuus.

Tyttö alkaa myös elämänsä rakkauden äitinsä kanssa, joten meillä on ongelma saada hänen siirtyä hänen tunteensa isäänsä ennen oidipaalinen voi tapahtua. Freud toteuttaa tämän ajatuksen peniskateus: nuori tyttö Myös on huomannut eroa poikien ja tyttöjen ja kokee jotenkin ei yllä. Hän haluaisi olla yksi, liian, ja kaikki valta liittyy siihen. Ilmaistiin ainakin hän haluaisi penis korvike, kuten vauvan. Kuten jokainen lapsi tietää, tarvitset isä sekä äiti on vauva, niin nuori tyttö asettaa hänen katseensa isä.

Isä, tietysti on jo varattu. Nuori tyttö syrjäyttää häneltä pojille ja miehille, ja tunnistaa äidin kanssa, nainen joka sai miehen todella halusi. Huomaa, että yksi asia puuttuu tässä: Tyttö ei kärsi voimakas motivaatio kastraatiopelko, koska hän ei voi hävitä, mitä hän ei ole. Freud mielestä puute tämän suuren pelon osuus siitä (kun näki sen), että naiset olivat molemmat yhtä tiukasti heteroseksuaalisten kuin miehet ja hieman vähemmän moraalisesti kallistettu.

Ennen kuin saat liian järkyttynyt tämän pienemmän mairitteleva huomioon naisten seksuaalisuudesta, varma, että monet ihmiset ovat vastanneet siihen. Aion keskustella asiasta pohdintaosassa.

Merkki

Kokemuksesi kun kasvaa osaltaan persoonallisuuttasi tai luonne, aikuisena. Freud koki traumaattisia kokemuksia oli erityisen voimakas vaikutus. Tietenkin jokainen erityisiä traumoja olisi oma ainutlaatuinen vaikutus henkilö, joka voi vain tutkia ja ymmärtää tapauskohtaisesti.Mutta traumat liittyvät vaiheen kehitystyötä, koska me kaikki täytyy käydä läpi niitä, pitäisi olla enemmän johdonmukaisuutta.

Jos sinulla on vaikeuksia missään liittyviä tehtäviä vaiheisiin – vieroitukseen, potta koulutus, tai löytää seksuaalinen identiteetti – sinun on taipumus säilyttää tietyt infantiili tai lapsellinen tapoja. Tätä kutsutaan kiinnityksen. Fiksaatio antaa jokaiselle ongelma jokaisessa vaiheessa pitkäaikainen vaikutus kannalta persoonallisuutemme tai luonteen.

Jos, kahdeksan ensimmäisen kuukauden elämäsi, usein turhautunut sinun tarvitse imeä, ehkä koska äiti on epämiellyttävä tai jopa karkea mukaan, tai yrittää vieroittaa teille liian aikaisin, niin voit kehittää suun kautta passiivista luonnetta. Suullista passiivinen persoonallisuus taipumus olla melko riippuvainen muista. Ne usein on intressi ”suullinen gratifications”, kuten syöminen, juominen ja tupakointi. Aivan kuin he etsivät nautintoja he jäivät lapsenkengissä.

Kun olemme viidestä kahdeksaan kuukautta vanha, aloitamme kasvukipuja. Yksi tyydyttävä asia tehdä, kun olet alkuvaikeuksista on purra jotain, kuten äidin nänni. Jos tämä aiheuttaa paljon järkyttynyt ja saostuu varhaisen vieroituksen, sinulle voi kehittyä suullinen-aggressiivinen persoonallisuus. Nämä ihmiset säilyttävät elinikäinen halu purra asioita, kuten kyniä, kumi, ja muut ihmiset. Niillä on taipumus olla suullisesti aggressiivinen, riitaisa, sarkastinen, ja niin edelleen.

Vuonna anaalivaihe olemme kiehtoi meidän ”elintoimintojen.” Aluksi voimme mennä missä ja milloin haluamme. Sitten tyhjästä ja ilman mitään syytä voit ymmärtää, että vallanpitäjät haluavat sinun tehdä sen vain tiettyinä aikoina ja tietyissä paikoissa. Ja vanhemmat näyttävät todella arvostaa lopputuote kaiken tämän vaivaa!

Jotkut vanhemmat laittaa itsensä lapsen armoa prosessissa vessassa. Ne kerjätä, ne imarrella, he osoittavat suurta iloa, kun teet sen oikein, he ikään kuin heidän sydämensä rikki, kun et. Lapsi on kuningas talon, ja tietää sen. Tämä lapsi kasvaa jopa olla anaali expulsive (alias peräaukon aggressiivinen) persoonallisuus. Nämä ihmiset ovat yleensä huolimaton, sekava, liiankin antelias. Ne voivat olla julma, tuhoisaa, ja annetaan ilkivaltaa ja graffiti. Oscar Madison hahmo Odd Couple on mukava esimerkki.

Muut vanhemmat ovat tiukat. Ne voivat kilpailla naapureidensa kanssa ja sukulaisia, kuka voi potta kouluttaa lapsensa ensimmäinen (varhainen potta koulutus on liitetty monien ihmisten mielissä suurella älykkyys). Ne voivat käyttää rangaistuksen tai nöyryytystä. Tämä lapsi todennäköisesti ummetusta kun hän yrittää epätoivoisesti pitää sitä koko ajan, ja kasvaa jopa olla peräaukon hyvämuistinen persoonallisuus. Hän on taipumus olla erityisen puhtaita, perfektionistiset, diktatorinen, hyvin itsepäinen, ja niukka. Toisin sanoen, peräaukon retentive on kireänä kaikilla tavoilla. Felix Unger hahmo Odd Couple on täydellinen esimerkki.

Myös kaksi  fallos henkilöitä, vaikka kukaan ei ole antanut heille nimiä. Jos poika ankarasti hylkäsi hänen äitinsä, ja melko uhkaa hänen hyvin maskuliininen isänsä, hän on todennäköisesti huono tunne itsekunnioitusta, kun se tulee hänen seksuaalisuudestaan. Hän voi käsitellä tämän joko vetäytymässä heteroseksuaalisen vuorovaikutus, ehkä tulossa kirja-mato, tai laittaa melko macho teko ja pelaa naistenmies. Tyttö hylkäsi isänsä ja uhkaa hänen hyvin naisellinen äiti on todennäköisesti myös tuntea huonosti itsestään, ja ne voivat olla seinälle kukka tai hyper-naisellinen ”belle.”

Mutta jos poika ei hylätä hänen äitinsä, vaan suosia hänen heikko, milquetoast isä, hän voi kehittyä varsin lausunnon itsestään (joka saattaa kärsiä suuresti, kun hän joutuu todelliseen maailmaan, jossa kukaan rakastaa häntä kuin hänen äitinsä teki ), ja ne voivat näkyä melko naismaista. Loppujen lopuksi hän ei ole syytä tunnistaa isänsä kanssa. Samoin jos tyttö on isin pikku prinsessa ja paras kaveri, ja äiti on ollut taka jonkinlainen palvelija roolin, niin hän voi tulla melko turhia ja itsekeskeinen tai mahdollisesti melko maskuliininen.

Näiden eri fallinen merkkiä osoittamaan tärkeä kohta Freudilainen characterology: Hyvin johtaa ääripäitä. Jos olet turhautunut tavalla tai overindulged jollakin tavalla, on ongelmia. Ja, vaikka jokainen ongelma johtaa yleensä tiettyjä ominaisuuksia, nämä ominaisuudet voidaan myös helposti kääntää. Joten peräaukon retentive henkilö voi yhtäkkiä tullut erittäin antelias, tai voi olla joitakin osa elämää, missä ne ovat hirveän sotkuinen. Tämä on turhauttavaa tutkijat, mutta se voi heijastaa todellisuutta persoona!


Terapia
Freudin hoito on enemmän vaikutusvaltaa kuin mikään muu, ja vaikutusvaltaisempi kuin mikään muu osa hänen teoriassa. Tässä muutamia tärkeimpiä kohtia:

Rento ilmapiiri. Asiakkaan on vapaasti ilmaista mitään. Terapia tilanne on itse asiassa ainutlaatuinen sosiaalinen tilanne, sellainen, jossa ei tarvitse pelätä sosiaalisen tuomiota tai hyljeksintä. Itse asiassa freudilainen terapiassa, terapeutin käytännössä häviää. Lisää että fyysisesti rentouttava sohvalla, valoja himmentää, äänieristetyt seinät, ja näyttämö on.

Vapaan assosiaation. Asiakas voi puhua mitään. Teorian mukaan, rentoutumista, tajuton konfliktit väistämättä ajautuvat etualalle. Se ei ole kaukana nähdä samankaltaisuutta freudilainen hoito ja unta! Kuitenkin terapiassa, on terapeutti, joka on opetettu tunnistamaan vihjeitä ongelmia ja niiden ratkaisuja, joita asiakas voisi unohtaa.

Vastus. Yksi näistä vihjeitä on vastus. Kun asiakas yrittää vaihtaa aihetta, piirtää täydellinen tyhjä, nukahtaa, tulee myöhään, tai ohittaa tapaamisen kokonaan, terapeutin sanoo ”Ahaa!” Nämä vastusten viittaavat siihen, että asiakas on lähestymässä jotain hänen vapaa yhdistykset, että hän – tiedostamatta, tietenkin – löytää uhkaava.

Unelma analyysi. Unen, olemme hieman vähemmän kestävät meidän tajuton ja sallimme muutamia asioita, symbolisessa muodossa tietenkin tulla tietoisuutta. Nämä toiveet id antaa terapeutin ja asiakkaan kanssa lisää vihjeitä. Monet hoitomuodoilla hyödyntää asiakkaan unelmat, mutta freudilainen tulkinta on huomattavinta taipumus löytää seksuaalista merkityksiä.

Parapraxes. Parapraxis on lipsahdus, jota usein kutsutaan freudilainen lipsahdus. Freud koki myös johtolankoja tajuton ristiriitoja. Freud oli kiinnostunut myös vitsejä hänen asiakkailleen kertoi. Itse asiassa, Freud koki lähes kaikki tarkoitti jotain lähes koko ajan – soittamalla väärä numero, joten väärään suuntaan, kirjoitusvirhe sana, olivat vakavia tutkimuskohteita varten Freud. Kuitenkin hän itse totesi, vastauksena opiskelija, joka kysyi, mitä hänen sikarin voisi olla symboli, että ”joskus sikari on vain sikari.” Vai onko se?

Muut freudilaiset kiinnostui projektiivinen testi, kuten kuuluisa Rorschach tai inkblot testejä. Teorian takana Näiden testi on se, kun ärsyke on epämääräinen, asiakas täyttää sen oman tajuton teemoja. Nämäkin voivat tarjota terapeutin kanssa johtolankoja.

Siirtäminen, Katharsis ja oivalluksia

Siirtäminen tapahtuu, kun asiakas työntyy tunteita terapeuttia kohtaan, että yhä laillisesti kuuluu eräiden tärkeiden muiden. Freud koki transferenssi oli tarpeen terapiassa, jotta tukahdutettu tunteita, jotka ovat vaivaavat asiakas niin kauan, pintaan. Et voi tuntea todella vihainen, esimerkiksi ilman todellinen henkilö olla vihainen. Suhdetta asiakkaan ja terapeutin vastoin yleistä kuvaa, on hyvin lähellä freudilainen terapiassa, vaikka on selvää, että se ei voi riistäytyä käsistä.

Katharsis on äkillinen ja dramaattinen vuodatusta tunteita se tapahtuu, kun trauma on ylösnoussut. Laatikko kudosten päähän taulukko ei ole siellä koristeluun.

Insight on olla tietoinen lähde tunteita, alkuperäisen traumaattinen tapahtuma. Pääosa hoito on päättynyt, kun Katharsis ja oivalluksia ovat kokeneita. Mitä olisi pitänyt tapahtua jo vuosia sitten – koska olit liian vähän käsittelemään sitä, tai alle liikaa ristiriitaisia paineita – on nyt tapahtunut, ja olet oma tapa tulossa onnellisempi ihminen.

Freud sanoi, että tavoite hoito on yksinkertaisesti”tehdä tajuton tajuissaan.”

Keskustelu
Ainoa asia yleisempää kuin sokea ihailu Freud näyttää olevan yhtä sokeita vihaa häntä. Varmasti, oikea asenne ääripään välissä. Aloitetaan tutkimalla joitakin ilmeisiä puutteita teoriansa.

Vähiten suosittu osa Freudin teoria on oidipaalikonfliktin ja siihen liittyvä ajatuksia kastraatiopelko ja peniskateus. Mikä on todellisuus takana näitä käsitteitä? On totta, että jotkut lapset ovat hyvin kiintyneitä vastakkaista sukupuolta vanhemman, ja erittäin kilpailukykyisiä niiden samaa sukupuolta vanhemman. On totta, että jotkut pojat murehtia eroja poikien ja tyttöjen ja pelkäävät, että joku voi leikata heidän peniksensä irti. On totta, että jotkut tytöt samoin osalta, ja haluavat he olivat penis. Ja on totta, että jotkut näistä lapsista pitää nämä tunteet, pelot ja toiveet aikuisikään.

Useimmat persoonallisuus teoreetikot kuitenkaan pidä näitä esimerkkejä harhautumista pikemmin kuin universaalien, poikkeukset sääntöjen sijaan. Niitä esiintyy perheissä, jotka eivät toimi niin hyvin kuin niiden pitäisi, missä vanhemmat ovat tyytymättömiä toistensa käyttävät lapsiaan toisiaan vastaan. Niitä esiintyy perheissä, joissa vanhemmat kirjaimellisesti panetella tyttöjä heidän väitetty heikentäminen, ja puhua katkaisemalla penis on kuriton pojat. Niitä esiintyy varsinkin lähiöissä jossa oikeat tiedot edes yksinkertaisimpia seksuaalinen tosiasioita ei tule, ja lapset oppivat väärässä ideoita muista lapsista.

Jos me tarkastella oidipaalinen kriisin kastraatiopelko ja peniskateus entistä vertauskuvallista ja vähemmän kirjaimellisesti muoti, ne ovat hyödyllisiä käsitteitä: Teemme rakastamme äitejä ja isiä sekä kilpailla niiden kanssa. Lapset luultavasti oppivat tavallinen heteroseksuaalinen käyttäytymismalleja jäljittelemällä samaa sukupuolta vanhemman ja harjoitellaan eri sukupuolta vanhemman. In miesvaltainen yhteiskunta, jolla on penis – on miehiä – on parempi kuin ei, ja menettää oman asemansa mies on pelottavaa. Ja haluavat etuoikeudet miehen sijaan penis, on järkevä asia odottaa tyttö toiveita. Mutta Freud ei tarkoittanut, että otamme näitä käsitteitä vertauskuvallisesti. Jotkut hänen seuraajistaan ​​kuitenkin teki.

Seksuaalisuus

Yleisempi kritiikkiä Freudin teoria on sen korostaminen seksuaalisuuteen. Kaiken, sekä hyviä että huonoja, näyttää johtuvan ilmentymistä tai tukahduttamisen seksuaalisen halukkuuden. Monet ihmiset kyseenalaistavat, ja ihme jos on olemassa muita voimia. Freud itse lisäsi myöhemmin kuoleman vaisto, mutta se osoittautui jälleen yksi hänen vähemmän suosittuja ideoita.

Ensinnäkin haluan huomauttaa, että itse asiassa paljon toimintamme on jollain tavalla motivoi sukupuolen. Jos otat hyvä vaikea katsoa nyky-yhteiskunnassa, tulet huomaamaan, että useimmat mainonta käyttää seksuaalisia kuvia, että elokuvia ja televisio-ohjelmia usein eivät myy hyvin, jos ne eivät sisällä joitakin titillation, että muotialan perustuu jatkuva peli seksuaalisen piilosillaolo, ja että me kaikki viettää huomattavan osan päivittäin pelissä ”astutus peli.” Mutta emme vielä tunne, että kaikki elämä on seksuaalinen.

Mutta Freudin painotetaan seksuaalisuudesta ei perustunut suureen määrään ilmeinen seksuaalisuuden hänen yhteiskunnassa – se perustui voimakas välttäminen seksuaalisuuden, etenkin keski- ja yläluokan, ja aivan erityisesti naisten keskuudessa. Mitä me liian helposti unohtaa, että maailma on muuttunut melko dramaattisesti viimeisen sadan vuoden aikana. Unohdamme, että lääkärit ja ministerit suositellaan vahva rangaistus masturbaatio, että ”jalka” oli kirosana, että nainen, joka tuntui seksuaalinen halu on automaattisesti pidetä todennäköisenä prostituoitu, että morsian on usein otettu täysin yllätyksenä tapahtumien häät yö, ja voisi hyvin heikko ajatuksesta.

On Freudin luottoa, että hän pystyi nousta yli hänen kulttuurin seksuaalinen asenteita. Jopa hänen opettajansa Breuer ja loistava Charcot’n voinut täysin tunnustamaan seksuaalirikosten asiakkaidensa ongelmiin. Freudin virhe oli pikemminkin yleistäen liian pitkälle, ja ottamatta kulttuurinen muutos huomioon. On ironista, että suuri osa kulttuurin muutosta seksuaalisen asenteiden olikin vuoksi Freudin työhön!

Tiedostamaton

Viimeinen käsite, joka on usein arvosteltu on tajuton. Ei ole väitetty, että jotain tajuton osuus joidenkin käyttäytymistämme, vaan siitä, miten paljon ja tarkkaa luonnetta pedon.

Behaviorists, humanistit ja existentialists kaikki uskomme, että (a) motiiveja ja ongelmia, jotka voivat johtua tajuton ovat paljon vähemmän kuin Freud ajatteli, ja (b) tajuton ei ole suuri myllertävä pata Toiminnan hän teki sitä olla . Useimmat psykologit tänään nähdä tajuton kuin mitä emme tarvitse tai halua nähdä. Jotkut teoreetikot eivät käytä käsitettä ollenkaan.

Toisaalta, ainakin yksi teoreetikko, Carl Jung ehdotti tajuton, joka tekee Freudin ilme hintelä! Mutta jätämme kaikki nämä näkemykset asianmukaisesta luvuissa.

Myönteiset näkökohdat

Ihmisillä on valitettava taipumus ”heittää lasta pesuveden mukana.” Jos he eivät hyväksy ideoita a, b, c, he selvittää x, y ja z on vialla samoin. Mutta Freud oli melko paljon hyviä ideoita, niin hyvä, että ne on sisällytetty monia muita teorioita, siihen pisteeseen, jossa meidän unohda antaa hänelle luottoa.

Ensimmäinen, Freud sai meidät tietoisiksi kahdesta vahvoja voimia ja vaativat meiltä. Takaisin, kun jokainen uskoi ihmiset olivat pohjimmiltaan järkevä, hän osoitti, kuinka paljon meidän käytös perustui biologiaan. Kun jokainen suunniteltu ihmisiä kuin itse vastuussa teoistaan, hän osoitti vaikutus yhteiskuntaan. Kun kaikki ajattelivat miehen ja naisen roolit määräytyvät luonteen tai Jumala, hän osoitti, kuinka paljon he riippui perheen dynamiikkaan. ID ja yliminä – psyykkinen ilmenemismuotoja biologian ja yhteiskunnan – tulee aina olemaan meidän kanssamme jossain muodossa tai toisessa.

Toinen on teoriaa, paluuta Breuer, tiettyjen neuroottinen oireiden aiheuttamia psyykkisiä traumoja. Vaikka useimmat teoreetikot eivät enää usko, että kaikki neuroosi voidaan siten selittää, tai että se on välttämätöntä kokea trauma saada paremmin, se on tullut yleinen yksimielisyys siitä, että lapsuuden täynnä laiminlyönnin, ja tragedia on taipumus johtaa onneton aikuinen.

Kolmas on ajatus egon puolustusta. Vaikka et halua Freudin ajatus tajuton, on selvää, että ryhdymme vähän manipulointi todellisuuden ja meidän muistoja että todellisuus sopivat omiin tarpeisiimme, varsinkin kun nämä tarpeet ovat vahvoja. Neuvoisin, että opit tunnistamaan nämä puolustusmekanismit: Tulet huomaamaan, että ottaa nimiä heille auttaa huomata niitä itsellesi ja muille!

Lopuksi perus hoitomuoto on suurelta osin asettamia Freud. Lukuun ottamatta joitakin Behavioristina hoitomuodot, kaikkein hoito on edelleen ”puhuminen hoito” ja edelleen se fyysisesti ja sosiaalisesti rento ilmapiiri. Ja vaikka teoreetikoilta eivät välitä ajatusta siirtäminen, persoonallisen luonteen terapeuttisen suhteen pidetään yleisesti tärkeänä menestykseen.

Jotkut Freudin ajatusten selvästi sidottu hänen kulttuuria ja aikakautta. Muut ideat eivät ole helposti testattavissa. Jotkut saattavat jopa olla kyse Freudin oman persoonallisuuden ja kokemuksia. Mutta Freud oli erinomainen tarkkailija ihmisen kunnossa, ja tarpeeksi, mitä hän sanoi on merkitystä tänään, että hän on osa persoonallisuutta oppikirjoja tulevina vuosina. Silloinkin kun teoreetikot keksivät dramaattisesti erilaisia ​​käsityksiä siitä, miten toimimme, he vertaavat ideoita Freudin.


Lukemat
Freudin työ säilyy 23 tilavuuteen joukon nimeltään Standard Edition Complete Psychological Works Sigmund Freudin. Saat lyhyemmät kuvaus, kannattaa kokeilla Freudin yleisen johdannon Psykoanalyysi tai New Alustavia Luennot Psykoanalyysi. Ne ovat osa  Standard Edition, mutta löytyy myös erikseen ja pokkari. Tai voit kokeilla kokoelma, kuten  Basic kirjoituksia Sigmund Freudin.

Jotkut Freudin mielenkiintoisimmista teokset ovat Unien tulkinta, hänen oma suosikki, psykopatologiaa Arjen noin freudilainen lipsahdus ja toinen päivä-to-day omituisuuksia, Totem ja Taboo, Freudin näkemykset meidän alkuja, Ahdistava kulttuurimme, hänen pessimistinen kommentaari modernin yhteiskunnan, ja  tulevaisuus Illusion, uskontoon. Kaikki ovat osa Standard Edition, mutta kaikki ovat saatavilla erillisinä pokkarit samoin.

Isä psykoanalyysin on psychoanalyzed monta kertaa. Ensinnäkin on hänen virallisen elämäkerran, hänen oppilaansa Ernest Jones. Uudemmat on elämäkerta Peter Gay. Erittäin kriittinen huomioon Freudin työ on Jeffrey Masson’in hyökkäys Truth. Paras kirja Olen törmännyt Freud ja koko psykoanalyyttisen liikkeen on vallankumous mielessä: The Creation psykoanalyysin, George Makari. Kommentaari ja kritiikkiä Freudin työ on loputon!