”OoBase”, joka tunnetaan myös nimellä ”Base”

Source: http://sheepdogguides.com/fdb/fdb1main.htm

LibreOffice / Open Office on ilmainen, Monialustainen tietokanta

(On myös artikkeleita muista LibreOffice / OpenOffice komponentit)


Libre Office? Open Office? Tämä linkki vie sinut sivupalkkiin  on similarlities ja erot, asioista.

Onko käytössä OpenOffice tai LibreOffice, mielestäni olet viisas, ja toivon, että minun tutorials on yhtä hyödyllinen sinulle.

Yleiskatsaus…..

… lammaskoira oppaat opetusohjelmia tietokannoista tehdä elämästä parempaa.

   Ensimmäinen kolmeen osaan näyttää, miten aloittaa. Ne säästävät aikaa näyttämällä perusasiat tarvitset, jos aiot edetä helposti melkein minkä tahansa näkökohdan tietokantaan työtä. (On erittäin tehotonta oppia käyttämään tietokantoja tapaa vaikkapa opit käyttämään tekstinkäsittelylaite. Yksi satunnainen bitti kerrallaan.)

Sivujen sisällöt © TK BoydSheepdog Software, 2/06-2/17.

 Kun olet ohi tavaraa näissä johdanto opetusohjelmia, sinun pitäisi olla valmis hyppäämään noin mikä on oman edun seuraavassa.

   Ja sitten on näitä rihkama …


Yritän tehdä sivujeni selaimen ystävällinen. Uudelleen koko selainikkunan niin se on yhtä leveä kuin  sinä  haluat. Tekstissä virtaa mukavasti. On helpompi lukea kapean ikkunan … ja loput näyttö on vapaasti omaan ooBase harjoituksia! Pidä Ctrl-näppäintä ( ”Ctrl”) ja paina plusmerkkiä, miinusmerkkiä, tai nolla muuttaa tekstin kokoa Firefox ja muita hyviä selaimia. Tämä ja toinen hyvä vihje selittää  voimani selaaminen  sivulla!

 

Käytä Facebook Likes, Google+: n, jne

Napit yläosassa lähes joka sivulla. Jos kukaan lukee näitä asioita, siellä ei ole paljon järkeä minulle kirjoittaa ne. (Onko tuo viesti minulle?) Eikä kukaan lue niitä, jos ne eivät kuule niistä. Google-haut palvelemaan massoja. Ja massat käyttää älypuhelimen ja on 15 toinen keskittymiskyky. Nämä sivut eivät ole kyseiselle yleisölle.


Ensimmäinen jakso:

Oletko uusi ooBase? Jos näin on, sinun kannattaa aloittaa tutorials tässä osiossa. Ne antavat sinulle kierros, rajoitettu toistoa ja päällekkäisyyttä. Hypähdellä jos haluatte, mutta tekee ne järjestyksessä saattavat olla tuottavampia.
= = = = = =
Pyörremyrsky Tour. Tämä opetusohjelma ei ole tyypillistä mitä kirjoitan. Mutta se vie pikemminkin nopeasti, vaikka ”tehdä asioita”. Älä masennu, jos se menee liian nopeasti … Olen selittänyt asiaa tarkemmin toisaalla. Tässä pyörremyrsky kiertue, luot pieni pöytä, suorittaa yksinkertaisen raportin. Kopio täytetyn tietokanta voidaan ladata, mikä säästää tietojen syöttö aikaa ja varmistetaan, ettei kirjoitusvirheitä estävät omasi toimimasta.

Työskentely tietokannat: johdanto. Oletko työskennellyt Access, dBase, Paradox, jne? Ehkä voitte hypätä tämän… mutta se on lyhyt. Luultavasti parasta lukaista läpi, kaiken varalta. Jos et tarvitse sitä, sinun pitäisi pystyä lukemaan sitä nopeasti. Jos et pysty lukemaan sitä nopeasti… tarvitset sitä!

Olet asentanut OpenOffice… joka on, miten saat sen tietokantaan. Se toimii… enimmäkseen…  mutta!!!  Et voi muokata tietoja sellaisessa muodossa, tai jotain muuta on ”vain outo”. Sivun antaa lyhyen muistiinpanoja ooBase tarve Java moottori, ja linkkejä muihin Jälkiasennuksen perustamiseen apua. (Ei ole monta ”kompastuskiviä” OpenOffice tietokantaan, mutta et olisi ensimmäinen henkilö kohdata tämän harmi. Helposti kiinteä, onneksi.

”Lomake on ‘read-only’, en voi muokata”. Tämä on yhteinen huoli uusille käyttäjille. Te  voi  muokata tietoja! (Kokeile ja katso!) Mutta et ”ei voi” muokata muotoon. Lue tämä lyhyt huomautus oppia, että te  voi muuttaa muotoa suunnittelussa, kun kaikki.

Päivittäminen OpenOffice. Lyhyt muistiinpanoja kuinka tasaisesti mekanismi rakennettu Open Office 2.x toimi minulle, kun olen päivittänyt Windows kone Open Office versio 3.0.0. (Olen nyt OpenOffice 4.1.1, ja kaikki päivitykset ovat toimineet hyvin minulle.)

Ubuntu Linux OpenOffice (ja sen tietokannassa) asennuksen. Jos sinulla ooBase sujuvasti, voit ohittaa tämän sivun … mutta oletko yrittänyt käyttää Lomakkeet Wizard? Tällä sivulla on myös korjaa Java Engine kysymyksiä.

Yksinkertainen osoitekirjaasi pöytä (nimet, osoitteet ja puhelinnumerot): vain saada meidät alkuun.

Kenttätyypit / Datatyypit: Sanoisin pari sanaa tietotyyppejä, joka tunnetaan myös nimellä kenttätyypit, auttaa sinua, kun perustamalla taulukoita. (Ei  pidemmän keskustelun  in ”diskurssit” -kokoelman, too.)

Vaihtoehtoinen tapa luoda taulukoita: Et  tarvitse  lukea tämä. Luominen taulukoita malli. Jos olet yli newbie vaiheessa anna taulukko suunnittelu kokeilla? (Suositeltavaa Jännitystä aloittelijoille, too!)

Yksinkertainen muoto: Toimitusjohtaja osoitekirjan tiedot lomakkeella, joka on  oikea  tapa tehdä se. (Sen ”käyttäminen Forms (With Frills)” opas kattaa käyttämällä muotoja, liian … tarkemmin. Se kattaa myös joitakin muita materiaali matkan varrella.)

Yksinkertainen kysely: ensin katsoa kyselyjä, osoitekirjan avulla dataa.

Ensisijainen avaimet: Tietoisku jotain täytyy tehdä jokaiselle pöydälle: kuuluu perusavain. Muita kommentteja näkyvät edelleen  Toinen taso opetusohjelma ensisijaisia avaimia.

Kaksi vaihtoehtoa …

Tulostaminen osoitelappuja A pikaopas ohittaen joitakin yksityiskohtia.
Tulostus (valittuna) osoitelappujen: pidentäminen osoitekirjan opetusohjelma. Käsitellään myös lajittelu ja suodatus.

Lomakkeilla (röyhelöt)  Basic tekniikoita sinun tulisi hallita. Suosittelen tätä opetusohjelma sinulle, ei niinkään tietoa tekemään muotoja, vaan yleistä tietoa kattaa matkan varrella miten ooBase toimii. Jos täytät opetusohjelma, kannattaa oppinut esittelemään pöydän kentät haluamaasi järjestykseen, muun muassa. Saat myös osoittanut, kuinka suodattaa mitä kirjaa näkyviin. Kaikki hyvää kamaa! (Jäljempänä ”yksinkertainen lomake” opetusohjelma, edellä, kattaa osan keskeiset kohdat sisältyvät tähän opetusohjelmassa myös, mutta vähemmän kattavasti, ja ottamatta huomioon niin monta satunnaiset aiheita.)

Viitteiden eheys, monen pöydän lomakkeet ja kyselyt, käyttäminen Ihmissuhteet  Nämä ovat tärkeitä käsitteitä … ja järjestäminen minun opetusohjelmia niistä on epätäydellinen, joten olen luonut ”opas ohjaa”, joka on mitä linkki vie!

 

Siirtyä sivun sisällysluettelo


Ole hyvä huumori minulle? (Ei liity Open Office … siellä on siitä lisää alempana!)

Käytä hetki vierailla  http://Flat-Earth-Academy.com? Sen tavoitteena on auttaa lapsia (tai aikuisia, jotka ovat jääneet pois kouluun!) Kiinnostunut tieteestä tietää, mitä kysymyksiä ovat, saavuttaa ”yleiset puitteet” tiedon, jolle he voivat rakentaa hyvä käsitys. Ei ”sokeri”, ei kirjaa koreileva grafiikkaa tai sivuasettelua… vain eräitä tiivistettyjä hyvä sinulle tavaraa. On oltava jokin ihmiset lähtivät jotka eivät pelkää ”työ” tiensä laajentamiseen tietonsa? Myös  mainita se  , asiaa koskevaan foorumilla käyt, kiitos? (Avautuu uuteen välilehteen tai ikkunaan, jotta voit palata tänne vain sulkemalla sen.))

Käy  http://Flat-Earth-Academy.com…. ole kiltti!

(Avautuu uuteen välilehteen tai ikkunaan)


Toinen osa:

Mieti näitä kun olet mukava yksinkertaisia ​​ooBase toimintaa, joita käsitellään tutorials ensimmäisessä osassa.

Luominen lomakkeen laskettu kenttä: tärkeä taito, ja se käyttää muita alkeis taitoja.

Lisää lasketut kentät: Tämä opas nimellisesti noin laskemisen etenee eBay ja Amazon myyntiin. Lisäät kirjaa jokaisesta myynnistä, ja saat kaksi raporttia … yksi tuotosta eBay myynti, toinen etenee Amazonin myynnistä. Älä ajattele ”En myy verkossa, mitään hyötyä minulle”!

Älä ajattele, että, koska ”vastaus” myyjille  havainnollistaa  joitakin näppäriä tapoja tehdä tietokantaan pussistaan jutut.

(On kaksi raporttia, koska kaavat mitä saat myytyään yhdessä markkinoiden eroaa kaavoista oman Myyntitulot muissa.)

Tämä ei ole ”miten” yhden asian. Mutta tietää perus ”liikkuu” ei riitä. Tämä ei mennä ”miten” useita asioita… mutta se myös kuvaa tehden – toimintojen.

Kirjoitettu heinäkuussa 2015 se ei ole niin pitkä hampaan kuten jotkut minun opetusohjelmia ja se on myös kirjoitettu enemmän taitavasti, hyötyvät työ Olen otettu ennen tekemään tämä!

Useita taulukoita, ihmissuhteet, viitteiden eheys: Kirjallinen 6/07 … parempi keskimääräistä opetusohjelma… mutta minun oppaita, joissa suhteet ovat ”pitkiksi kuin topsy”, anteeksi, niin olen laatinut  oppaan eri suhteita opetusohjelmia.

Tuominen taulukot muualta, esimerkiksi ei-ooBase tietokannat: Tämä näyttää olevan suosittu valinta. Se auttaa sinua useita asioita, kuten CSV-tiedostojen avulla vältetään uudelleen kirjoittaa dataa. Se auttaa sinua siirtyä eri tietokannan hallintaohjelman, kuten kalliita Access. Vaihtoehtoiset kohteet:  Moving asiat välinen Open Office-sovelluksiin, ja  miten viedä ooBase CSV. Minulla on myös  yleinen johdanto CSV (CSV) -tiedostoja  sinulle. Erotin ei ole aina pilkku, muuten. Jos haluat  käyttää Microsoft Access-tietokanta, olen lyhyt maininta, että myös sinulle.

Ihana Report Builder laajennus Oracle, aiemmin Sun Microsystems: Lyhyt johdanto peruskäytössä. Sivun antaa myös ”Kuinka asentaa” tietoja… mutta en  ajattele  tarvitset sitä enää? (Mielestäni se on nyt ”standardi”, ”rakennettu” raportti generaattori.”)

”Rekisteröinti” tietokannat, ja luoda varmuuskopiot: Lue tiedoista varmuuskopioinnista työsi, jos ei muuta. ”Rekisteröinti” jää hieman minulle arvoitus, mutta tämä opetusohjelma valottaa, toivottavasti!

Laskemisesta koskevat rajoitukset Taulukot: Pidä tietokanta vapaa virheellisiä tietoja; estää virheellisiä tietoja.

Listboxes ja ComboBoxes: Muita apuvälineitä pitääkseen taulukot vapaa virheellisenä.

Viitteiden eheys, monen pöydän lomakkeet ja kyselyt, käyttäminen Ihmissuhteet  Nämä ovat tärkeitä käsitteitä… ja järjestäminen minun opetusohjelmia niistä on epätäydellinen, joten olen luonut ”opas ohjaa”, joka on mitä linkki vie! Yksi niistä luo tietokannan kaksi pöytää, ja luoda kyselyjä ja lomakkeet poimia tietoja taulukoista. Tämä opetusohjelma ei aiheudu raportti… kohdalle ”Tulos” on lomake, joka kokoaa tiedot yhteen helppo- to käyttöä ikkunassa.

Näytetään kentät useista taulukoista yhdellä käskyllä: käyttäminen Liitosten. Tämä on epätavallinen opetusohjelma. Ensinnäkin, se sisältää johdannon ostamalla ja myymällä osakemarkkinat puhelut ja puts. Se näyttää ajan ”isompi” projekti kuin Tyypillistä näille opetusohjelmia. Se on pitkä, mutta toivon, sen arvoista! On myös epätavallinen, että on linkki, jolla voidaan ladata valmiin tietokantaan.

Tietokanta Kuvat, osa 1… ja joitakin yleisiä taitoja: näennäisenä tavoitteena opetusohjelma on näyttää, miten rakentaa tietokantaan kuvia tai kaaviot yhteen kenttään. Vaikka et ole kiinnostunut siitä, se voisi olla hyvä läpikäydään opetusohjelman joidenkin yleisluonteisia lomakkeella suunnittelu, joka se sisältää. (Päivitetty varten ooBase 3.2.1 ja ORB 1.2.1)

Tietokanta Kuvat, osa 2: Tämä pidentää osa 1, jossa näytetään, miten rakentaa tietokanta, joka ei omista kuvia sisäisesti, vaan ainoastaan tallentaa polku kuvan, joka on edelleen tiedosto ulkoisen tietokantaan. (Päivitetty varten ooBase 3.2.1 ja ORB 1.2.1)

Ensisijainen avaimet: Muita kommentteja. Yhdiste avaimet. Tarkistussummat. Ulottuu kommentit minun  Level One opetusohjelma ensisijaisia avaimia .

Siirtyä sivun sisällysluettelo


Kolmas jakso:

Mieti näitä kun olet mukava monet asiat edellisissä osissa. Nämä ovat joko reuna aiheita, tai vaikeampaa, mikä edellyttää joitakin ooBase kokemusta.

”Yksinkertainen” raportti: Selected Records, ja niiden järjestäminen ja lajitella: Suoraviivainen vaatimus. Ei ole vaikeaa… kun tietää miten. Joka sinun, kun luet tätä hieman epätavallinen (tutorials Tällä sivustolla) opetusohjelma. (Tässä yksi, en vähemmän lukija ohjattua opastusta kuin tavallisesti.) Aiomme koota pieni tietokanta (Kaksi kenttää, kuusi kirjaa.) Valitse muutaman kirjaa siitä kyselyllä. Ja esittää ne, lajiteltuna (jota raportti) ihmisen friendly format. Muutama kääsä vikailmoituksen tekemisestä ”ammatti” mukana lopussa opetusohjelman. Kirjalliset 9/14.

Toiminnot (lisätä, laskea, minimi, jne) ja ryhmittely: Ei minun kiillotettu opetusohjelma! Ja Maalaan itseni nurkkaan tai kaksi. Mutta jos mietit miten käyttää toimintoja kyselyissä tämä saattaa auttaa. Ja jos me molemmat voivat hallita kaikki se, joitakin erittäin hyödyllisiä asioita tullut mahdolliseksi: Puretaan tietokannasta, esimerkiksi keskiarvoa 12-vuotiaista, jotka ovat 7. luokalla, kun he yrittävät ajoitettu matematiikan koe. (Tietokanta vaikeuttaisivat pisteiden paljon lapsia. Kysely antaisi pöytä ”viipalointi ja paloittelun” data tarpeitamme.) Tekniikat mukana käynnistämiselle löytää, ryhmä kirjaa, yhteensä (summa), The keskimäärin laskea, korkein yksittäinen ennätys, alin, keskihajonta. Ja tämä on vain toiminnot! Opetusohjelma sivutaan myös ryhmittelyä kirjaa. Opetusohjelman mukana ladattava tietokantaan näytetiedostoja, ja ennalta kirjoittanut kyselyt, lomakkeet, raportit, joilla pääset alkuun.

Kaksi pöytää; yksi muoto: Käytä muotoa… yksi lomake… tarkastella kirjaa kaksi taulukkoa, ja muokata, lisätä, poistaa kirjaa taulukoita. Perus taitoa. Sinun ei pitäisi toimia suoraan taulukoita. (Vaikka monet meistä usein, olla rehellinen. Sigh.)

Tietojen siirtämisestä Open Office Applications: Helpompi kuin voisi pelätä! Tämä on yksi reuna aiheista.

CSS valitsimet… kanssa tuotetietoa: lomakkeen jossa on tekninen listalle etunimet. Valitset yhden. Kun olet tehnyt, että, toinen tekninen lomakkeelle näyttää kaikille kyseisen etunimi omassa ”Ihmiset” pöytä.

CSS valitsimet: Toinen taso. Käyttämällä ListBox, ja yleensä on viisaampi. Tekee työtä ensin ilman makro. Sitten hinnalla hieman makro, me parantaa tätä ratkaisua.

Siirtyä sivun sisällysluettelo


Makrot:

En lupaa, että mitään mukana makro ilmestyy muualla, mutta yritän pitää useimmat asiat, joihin liittyy makroja täällä.

En hikoili verta perehtyä tekemässä makrot ja ratkaista joitakin (vanha) rajoitukset ”at (edellinen) rajalla” ja ooBase. Noin kahden viikon kuluttua olin valmis, Huomasin uuden version ooBase. Rajoitettu testien perusteella se voittaa rajoitukset! Tämä on ”Hurraa!”, Ei vaikerrus. (No, hieman vaikerrus…. Siitä, että olen ajoitettu seikkailuni huonosti.)

Kanssa ooBase 3.1 voit tallentaa makroja tietyllä tietokannan .odb tiedosto. Voit tallentaa makroja tietokantaan ne ovat. Sinulla on myös mahdollisuus saada kuvia raporteissa. (Anna päivitystä vakavasti, jos käytät vielä jotain ennen 3.1. Olen tehnyt useita OpenOffice päivityksiä vuosien varrella, Windows, ilman pahoittelee .. mutta vie tavallista varotoimiin.) (Jos kuvia raporteissa, sinun on myös  Oracle Report Builder, joka aiemmin tunnettiin nimellä Sun Report Builder tai SRB. tein testit versio 1.1. toistaiseksi saan lomakkeen näyttää kuvia järjestetään tietokantaan ja kuvia, jotka on vain polku ne tallennetaan tietokantaan. toistaiseksi voin vain saada  raportteja  tulostaa kuvia entisen lajitella. Toinen hyvä asia OO3.1 + SRB 1.1 on, että ”Keep Ratio” – vaihtoehto on otettu käyttöön kuvien esittämiseen.

= = = = =

Makro ohjelmoijat: aloittaa nämä…

OOP ja tapahtumat A tärkeä opetusohjelma kattaa peruselementtejä ja periaatteita mukana mitään makro työtä Open Office-moduuli. Osa materiaalista täällä auttaa sinua ymmärtämään käytäntöjä seuraan työskenneltäessä makroja, jotka eivät ole ”säädetty” yleisten vaatimusten Open Office. Ei ole helppo lukea, mutta suosittelen sitä teille.

Ensiaskeleet Makrot: Tärkeä opetusohjelma, jos haluat työskennellä makrojen tahansa Open Office-moduuli, tai ymmärtää materiaalia mitään minun muita makroja opetusohjelmia. Yksinkertainen ”Hello World” – painiketta on luotu kuvaamaan sekalainen pistettä. Monet asiat selitetään lyhyesti ja selvästi. Aloittelijan opetusohjelma tai arvio väli makro ohjelmoijille.

Sekalaiset ajatuksia makro käytöstä: Ei kovin hyvin kirjoitettu, mutta jos haluat hallita makrojen avulla, käyt läpi tämä antaa sinulle lisää tietoa. Muun muassa se katsomme kanssa valintaruutu koskevasta ooWriter asiakirjaan. Jälleen: selitti lyhyesti ja selvästi.

Makro ohjelmointi: toisella tasolla…

Joidenkin painikkeita ooBasic: Tässä opetusohjelmassa, sinulle annetaan vähemmän apua, sinulla on oltava  joitakin  käsitys mitä olet tekemässä…. jonka voit saavuttaa työskentelemällä läpi opetusohjelmat yllä, jos tarvetta on.

Käyttäjän määrittelemät funktiot: Uusien ”sanat” Open Office työtään erityisesti ooCalc. Tässä opetusohjelmassa, luomme toiminto, joka toimii ulos ”vero” hinta jotain, kun tiedämme ”ennen veroja” hinta ja veroprosentti. Kun olemme tehneet asiat selitetään opetusohjelman, voimme vain laittaa asioita, kuten = tkbWithTax (200,3) laskentakaavioon, ja saada 206.

Tiedostojen: Makro joka poistaa yhden tiedoston, ja kopioi toinen. Huom: Tämä ”työ” on suljetuilla asiakirjoja istuu levylle, eikä ”tavaraa” sisällä tiedostoa. (Yksi tiedostoja voi olla auki silloin, kun makro kutsutaan, mutta me vain kopioida nykyisen levyn kopio siitä. Jopa tallentamattomia muutoksia tiedostoon ei kopioida.)

Asiakirjan ominaisuudet: Tämä tarkastellaan… löytämättä  kaikki vastauksia… ominaisuuksien tutkimiseksi asiakirjan oman makro on tallennettu. Matkan varrella katsomme joitakin asiakirjat saatavilla avaamaan Office ohjelmoijat… API ja ooBase.

Makro ohjelmointi: kolmas taso…

Päästä toiminnot ja menettelyt sisällä ulkoisen DLL.  Windows .DLL on tarkoitettu oman käytön ottaen ensimmäiset askeleet. Esimerkkinä on kehitetty käyttäen ooCalc taulukkoon, mutta uskon periaatteet ovat yleisiä. Toiminto DLL kutsutaan; se palauttaa merkkijonon, jota sitten näyttää solussa työstettävän. Aliohjelmaa  DLL  asettaa ”Hello World” näytölle viestin ruutuun kun jotain tapahtuu ooCalc työarkin  vedota aliohjelman.

Makrojen ooBase…

Seuraavat Olettakaamme jonkin verran tietoa työskentelystä makroja, jonka voit saada työskentelemällä läpi opetusohjelmat yllä!

Viejänä CSV napin painalluksella:  Tämä ei  ole  vain ihmisille, jotka haluavat viedä CSV. Jos haluat käyttää makroja ooBase, lue tämä essee. Se vie läpi perustaidot käyttäen vientiä tiedoston CSV esimerkkinä. Se alkaa melkein tyhjästä, mutta jos se on käyttänyt makroja Open Office ennen tai aloittelija, sinun olisi hyvä tarkistaa ainakin kaksi ensimmäistä tutorials Tämän ”Makrot” – osiossa. He puhuvat ”yksinkertainen” makrot Open Office. Kaikkea ne merkitsevät tarvitaan työskentelyyn makrot ooBase …. ja enemmän!

Missä ovat makrot?  Tämä lyhyt esseessä jossa makrot tallennetaan, ja on yksityiskohtia aiheeseen liittyvästä ooBase kysymys.

Siirtyä sivun sisällysluettelo


”Miten” ohjeet:

Sivut Tässä jaksossa sisältävät vähän pätkiä ”miten” tietoa. Ne ovat vähemmän ”opetusohjelma” kuin edellisissä osissa.

= = = = =

Mitä et voi tehdä: … ainakaan Open Office: Pääsy MySQL-palvelimen Web hosting-yritys ”1and1.com” palvelimille… mutta kerron teille, miten voit käyttää tietoja tietokannoissa sivuillesi kautta PHP.

Päivämäärien rekistereihin valita kirjaa: Jos tietokanta on päivämäärät se, tallennetaan ”date” data-tyyppinen, muutama ”mielenkiintoinen” seurauksia syntyy. Tämä ”miten” osoittaa, miten rakentaa kyselyitä talteen kirjaa perustuu päivämääriä niihin.

Käyttäen yksinkertaisia tekstitiedostoja liittää useita tietueita: Lyhyt ja makea… ja prosessi toimii melko hyvin myös. Kirjoittaa useita kirjaa yksinkertainen tekstitiedosto (CSV), ja ”lähetä” kyseiset tiedot taulukon tietokantaan, eli ”liittää” niitä.

Tietojen siirrosta taulukkolaskenta tietokantaan: ”huono” tutorial- ei selitä, et  ymmärrä  mitä olet tekemässä… mutta se voi antaa sinulle ”klikkaa tästä” vastaus, jos siinä kaikki mitä haluat. Tasoittaa tietä….

Yksinkertainen postitus list luomalla osoitetarroina: Toinen ”paha” tutorial- ei selitä, et  ymmärrä  mitä olet tekemässä… mutta se voi antaa sinulle ”klikkaa tästä” vastaus, jos siinä kaikki mitä haluat.

Miten kloonata Open Office tietokanta: Kloonaus tietotaulukoiden, lomakkeet, kyselyt, raportit, ja rekisteröinti klooni.

Tietojen jakaminen: Miten antaa kopioita tietokannan muille; miten käyttää toisessa tietokoneessa.

Katse ylös asioita käsikirja: siellä opasta? Mistä sitä saa!

Concatenate kentät: Turn jouset kahdesta tai useammasta kenttien yhden merkkijonon. Tee ”Jane” ja ”Smith” -> ”Jane Smith”, esimerkiksi. Tai jopa ”Smith, Jane”!

Radio painikkeet muodot: valintanapeista ovat hyvä tapa auttaa käyttäjiä syöttää vain kelvollisia tietoja. Myös antaa esimerkin vaiheittainen kehittäminen… työkalu sinut minne haluat olla mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Vähemmän kiirettä, enemmän nopeutta.

Käyttämällä DDE säilyttää asiakirjat vaiheessa. DDE on kehittynyt tekniikka jakaa datan väliset yhteydet, ja Open Office on se ”vakiona”.

Piirtää karttoja  maiden kanssa värjätä tietojen mukaan niistä. Siellä on todella helppo tapa saada todella vaikuttavia tuloksia!

Vie tiedot CSV tiedostot: Tapa tehdä sitä missään Open Office-sovellus. ( CSV-tiedostot mainitaan muualla)

Fix Linux Form Wizard ongelmat: Näyttäisi  olleen  ongelman Forms Wizard kanssa ooBase asentaa Ubuntu jossain vaiheessa. Ongelma  voi vielä olemassa. Helposti korjattu, mutta ”korjata” voi tuoda muita asioita… En ole Ubuntu asiantuntija tarpeeksi tietää, että… mutta en ole nähnyt muita ongelmia rajoitettu testeissä.

Tee automaattinen lisäävä kenttään: Käyttämällä AutoValue luoda kenttiä, jotka täytetään sinulle tietokoneen. Käyttökelpoisia ensisijaisia avaimia, sarjanumerot jne

Muuta Auto-lisäys Start: Onko teillä kentän AutoValue asetettu totta? Haluatko muuttaa, jota käytetään seuraavassa ennätys? Tämä ”Miten” kertoo, kuinka… ja se on helppo tehdä!

Siirtyä sivun sisällysluettelo


Diskurssien:

Seuraavat sivut ovat vähemmän ”keystroke- sivutuotteiden näppäilyn” vähemmän ”miten-ja” suoneen. Ne ovat enemmän kuin luennot. Ne ovat luultavasti ole niin helppoa tai hauskaa lukea, mutta älä anna heille yrittää? Ovat lueteltu ”helppo/tärkeä” ja ”vähemmän helppo/vähemmän kriittinen” aiheita. Vaikka yksi noin tietotyyppejä ei ole erityisen helppoa, se on erityisen tärkeää! En tietenkään voi olla varma, jotka ovat tärkeitä  oman  tarpeisiin. Toivon, että he ovat  kaikki hyödyllisiä!= = = = =

Cross asuttavat – tiedot useassa taulukossa: Jos tietokanta on enemmän kuin yksi pöytä, se on erittäin huono ajatus syöttää tietoja kahdesti, eli ”monistaa” (Toivot! Se on yksi ongelmista) kahdessa paikassa. Tämä epätäydellinen essee puhuu hieman tästä, ja siitä, miten voit laittaa tietoja useammasta kuin yhdestä taulukosta yhdeksi muotoon, koota asioita haluat.

Ihmissuhteet ja Liitosten: Heti kun tietokantoja on enemmän kuin yksi pöytä… mikä ei kestä kauan… todella, todella pitäisi aloittaa asettamalla ”suhteet” tietokantaan. Ja ennen pitkää, sinun ”liittyy”. Ne eivät  ole sama asia, mutta erot jatkuvasti hämärtää mielessäni, ja toivon auttaa torjumaan tätä ongelmaa.

Data ”tyypit”: Kriittinen taulukon suunnitteluun. (On  nopea johdatus tietotyyppejä  ”Ensimmäisessä osiossa” varaan.)

CSV-tiedostoina: Lyhyt, yleinen selitys ”CSV” tiedostoja, eli ”Pilkkueroteltu” tiedostoja… hyötyä liikuttaessa dataa sovellusten välillä. Yksityiskohtien käyttää niitä Open Office (yleensä) on selitetty muualla… yksityiskohtien  tietojen tuomista, ja  viemällä sen, ja  tietojen siirtämisestä Open Office-sovelluksiin.

Suorita SQL-komennon suoraan? Analysoi SQL?: OoBase on (tietokantaa!) Noviisi sopiva. Kuitenkin tulee aika, jolloin sen ”auttaa” tulee tielle. Sitten suoritat SQL suoraan. Ketä kiinnostaa. Kun. Kuinka tehdä se. (Tämä sivu on vain noin SQL komennot Base. Olen kirjoittanut muuallakin  käyttää  My SQL  – palvelimet.

Apache/MySQL/PHP: Valmiina haasteeseen? (Valtava haaste.) Haluatko käyttää ooBase ilmainen monen käyttäjän tietokanta? (ooBase omasta ei ole monen käyttäjän.) Haluatko käyttää tietokantoja lähiverkon tai verkossa käyttämällä jälleen ooBase klo asiakkaan kone? Haluatko käyttäjät monipuolinen ja suppeasti määritellyt oikeudet? Tämä essee yrittää auttaa…. mutta se ei ole nopea lukea! (Matkan varrella se puhutaan myös hauskaa olisit voinut dynaamisten web-sivuja avulla PHP.)

”Vain” MySQL-tietokannan palvelimelle, jossa Open Office nimellä ”asiakas” tai ”etupään”: Tämä olisi haaste liian… vaikka ei aivan haaste edellisen seikkailun. MySQL on ilmainen monen käyttäjän, multi-platform tietokantapalvelin. voit käyttää MySQL – palvelimen Internetin kautta. (ooBase omasta ei ole monen käyttäjän tai mukautuvia etäkäytön.) joukko sivuja selittää paljon siitä saada MySQL-palvelimen menossa luotiin helmi – ja maaliskuussa 2013 ja mennä pidemmälle kuin jotkut minun aiemmin ponnisteluja aihe. Hallita mitä niissä on, ja olet tehnyt hyvän alun kohti tavoitettamme olla valmiiksi suuri haaste aloittamiselle Apache/MySQL/PHP Asennuksen kohde mainitsin ennen tätä.

Siirtyä sivun sisällysluettelo


Tapaustutkimuksia:

Esimerkkejä tietokannoista täyttämällä erityistarpeet. Myös tapaustutkimuksia elementtejä tietokannan suunnittelu. Älä katso  aiheet  näiden tapaustutkimuksia ja sanoa ”Puhelinnumerot lista? En tarvitse tehdä puhelinnumerot.”
Ne kaikki  kuvaavat  yleisiä seikkoja, ja kaikki voivat antaa sinulle ”Se on hyvä idea!” Ajatuksia.

Jos osuvasti käy niin, että sinun  ei  tarvitse perustaa puhelinnumerot luettelosta, hyvä niin, mutta olen yrittänyt saavuttaa hieman yleisempi käyttökelpoisuutta Kirjoitin tapaustutkimuksia. Kussakin voit lukea päätöksistä otin ratkaisemaan erityinen ongelma. Olet lukenut työkaluja, olen käyttänyt. Sinun pitäisi ottaa pois ajatuksia, jotka ovat käyttökelpoisia monissa tietokannoissa… esimerkiksi tietokannasta  olet yrittävät luoda tänään!

= = = = =

Ensisijainen Tärkeimmät suunnittelu: temppuja kaupan.  Keskustelua perusavain suunnittelin ”Teokset” taulukko tietokannan olen itse käyttää. (Se on noin kokoelma kirjoja.) Monet yleisesti sovellettavat pistettä.

Suvussa: Tietokanta esivanhemmat: keskeneräinen, mutta merkittäviä osia tietokannan ”kaataa” mitä tiedät… ja miten tiedät sen… ihmisistä menneisyydestä. Avioliitot, lapset, tärkeät päivämäärät, jne

Liittyy Listat, DNA, sukuhistoriaasi: Tämä essee on hieman erilainen kuin useimmat sivuston. Siellä puhutaan (pitkään!) Noin  ongelma, ja tekee jonkin verran analysoimalla miten ratkaista se. Mutta täydellinen, Open Office Base ratkaisu ei  ole vielä saatavilla. Toivottavasti joku voi lähettää ratkaisu! Siihen asti, essee on edelleen arvokas harjoitus tarkastellaan tietojen ja miten se voidaan koodattu. Data täyttäisi matriisin mutta harvaan. Tiedot voisivat parhaiten säilytettävä linkitetty lista. Voiko tällainen rakenne järjestetään RDBMS? Koko juttu syntyi matkalla suunnitteluun tietokantaan vastaavia DNA varten  sukututkimuksen .

Osasto Moottoriajoneuvojen paratiisissa: Tämä tietokanta on myös perusta muiden opetusohjelmia. Tietokanta voi ladata. Siinä on neljä pöytää, jossa perustettujen. Se on perusta tiedonhallintajärjestelmään hypoteettisen Karibian saaren liikennepoliisit.

Muodostavat kaksi osa-muotoja: Vaatimaton pikku juttu. Yhteydessä on pieni tietokanta, jossa on tiedot kasvien kuten esimerkiksi muodossa, jossa on kaksi ala-muotoja on luotu.

Vuosirahastolahjoitukset hyväntekeväisyyteen: tietokanta pitää kirjaa lahjoituksia hyviin. Ei ”rakettitiedettä”; melko perusjärjestelmän.

Stock Market Investing: Notes tietokantaan, joka seuraa olennaisten tietojen pörssi sijoittaja. Myös toivon, kiinnostavaa noviisi yksityisiä sijoittajia, yleiseen pistettä kirjaa sinun täytyy pitää.

”Todellinen maailma” esimerkki: kuvaus joitakin melko ”sotkuinen” työtä tyydyttää joitakin reaalimaailman tarpeisiin.

Osallistuminen projekteihin: Tietokanta seuranta ihmiset työskentelevät hankeryhmän. Käyttökelpoinen esimerkki, jolla ”linjat” info useita yhteisöjä, ja muita asioita. Voit ladata tietokantaan, jos haluat. Ei ”täydellinen” vielä… mutta kuvauksen taulukoita, hyödyllisiä omana, on.


Nimeäminen Osien:

Jotkut ”Kuvitus” tukemaan monia muita sivuja tällä sivustolla. Ne ovat luettavissa omasta, ja ne liittyvät usein, varsinkin johdanto opetusohjelmia.(Niin, Hagop Merjian, minä  en  muistan jotain Englanti luokat 40 vuotta sitten. No… muistaa bittiä!) Niille teistä tunne  Henryn Reedin ”nimeäminen Parts”, se on tutustumisen arvoinen. Kirjoitettu sotilaan kokemus toisen maailmansodan, vaikka minun on myönnettävä I ms-muisti sen olevan peräisin Wilfred Owen ja WWI. Luultavasti voitaisiin soveltaa lähes mihin tahansa sotilaan elämää vain muutamia muutoksia.)
Mutta te, lempeä lukija, eivät luultavasti ole sotilas, joten en tässä eksyä osaksi paalutus Leikarien, joka sinun tapauksessasi teillä ei ole, tai jotain muuta, et ole saanut.

   vvvvvv – – -. . . Osat  aiheita. . . – – – vvvvvv

ooBase tärkein projektipäällikkö ikkunaan: käsitellään tärkeimpiä ikkunan, josta yleensä hallita kaikkia ooBase projekti. Jotkut käyttäjät ooBase tietokantojen perustetun muut voivat olla tutumpi vaihteen etupää, mutta useimmat käyttäjät yleensä toimii ikkunan läpi kuvattu täällä, mitä yleensä viitataan nimellä ”ooBase tärkein projektipäällikkö ikkuna”.

”Design-tila päälle / pois” -painiketta ja lomakenavigaattorissa ikkuna: Kaksi tärkeitä työkaluja suunnittelija. Älä sekoita  lomakkeen  Navigator yleisempään navigaattori, joka voi käynnistää kanssa F5.

”Muoto säätimet” ja ”More säätimet” työkalurivit: Miten päästä niihin.

Siirtyä sivun sisällysluettelo


Yleinen Open Office ”järjestelmä” Oppitunti:

On olemassa muutamia asioita, joita ohjataan koko aluetta Open Office moduulit. Perustaa oman  Macro Execution Turvallisuus  on tärkeää. Että linkki johtaa muutama nuotti mitä makrot ovat ja miten asettaa Open Office asennuksen suojaustasoa. (Tämä aihe on tärkeää, vaikka et ole tietoinen makrojen avulla.)


Open Office Writer Oppitunti:

Koskaan halua olla ”useita hallitsijat” in Writer asiakirjan? Joten sinulla on hieman keskellä sivun, jossa on eri määrä sarakkeita? Helppoa, kun tietää, miten, mikä tämä  opetusohjelma sivun ulkoasun Open Office Writer  selittää.

Siirtyä sivun sisällysluettelo


Muita Kommentteja:

Ensinnäkin ….

Ramblings

Tietokanta toimitetaan OpenOffice.orgin, versio 2 (tai uudempi) tekee tyypillisen tietokantaan tehtävät hyvin, ja on yhtä helppo käyttää kuin mitään vastaavia valtaa. Se hyväksyy SQL. Katso esineissä apua masterointiin ooBase.

Unohda mitään kokemuksia Adabas, joka tuli kaupalliseen versioon OpenOffice 1. OpenOffice versio 2 tietokantaan, ooBase, ei liity, ja se on ei ole siirretty versioon 3.

Muista: koko OpenOffice sviitti, on avoimen lähdekoodin ilmainen, kuten ooBase. (Näet myös ooBase nimitystä ”Base”.)

OpenOffice sviitti on käytettävissä paitsi Windows, mutta myös Mac- ja Linux. Olen käyttänyt sitä Ubuntu. Itse teen enemmän Ubuntu… mikä ihana tunne se on määrä saada pois ollessa vallassa Microsoft. Jos päivä tulee kun päätän sammuttaa kaikki minun Windows laatikot, siellä  tulee  olemaan asioita kaipaan, mutta wordprocessing, taulukot, tietokannat (ja jotkut muut sovellukset), kun minä käännän minun Linux ruutuun en edes tietävät, ettei Windows… Olen silti käyttää sovellusten Käytin Windows. (Firefox on selailuni toimintaansa samalla onnellinen olosuhteissa.)

Puhuminen ihmeelliseen maailmaan avoimen lähdekoodin ohjelmia, oletko kokeillut avoin ohjelmisto ja avoimen  laitteisto  Arduino mikro ? Hauskaa, jos haluat korjailemaan elektroniikkaa. Ja jos olet vain osaksi ohjelmistoja, siellä monikanavaympäristö Pascal kutsutaan FPC, jota edistävät samalla sivulla kuin minun Arduino materiaalia. FPC tulee versioita Window, Linux- ja Mac.

OpenOffice.orgin 2, saat ilmaiseksi, joka pystyy, hyödyllistä tietokantaohjelma. Se perustuu olemassa olevan tuotteen, HSQL. Lainata  www.hsqldb.org:

”Ryhmämme perustettiin vuonna 2001…. Meillä on…. julkaissut kuusi uutta versiota tietokannan (RDMS) huhtikuusta 2001 lähtien … Hanke sijaitsee top 50 sijoitusta kaikkien SourceForge projektit (100000) yli 1000000 latausta.

”(HSQL on) täysin vapaasti käyttää ja jaella alle meidän lisenssejä, (jotka ovat), joka perustuu standardin BSD-lisenssi.”

Ja (mukautettu) kohteesta (aikaisemmasta versiosta) mitä käytetään olla ……. http://www.openoffice.org/product/base.html ….. (kyseisen sivun voi olla hitaita ladata.)

”Kun tukiasemaan, voit….

  • Luo uusi pöytiä tietosi – ja myös muuttaa niitä tarpeesi muuttuvat
  • Ylläpitää indeksejä taulukoiden tehdä tietojen käytön nopeammin
  • Tarkastele taulukon editointi-verkkoon ja lisätä, muuttaa ja poistaa Records
  • Tuota vaikuttavia raportteja tietosi (Report Wizard)
  • Luo Instant tietokanta sovelluksia (taulukko Wizard)

”Käyttämällä BASE, ei vain voit selata tietoja, mutta myös…

  • Yksittäisen tai usean sarakkeen lajittelee
  • Näytä tietojesi osajoukkoja yksinkertaisilla (yhdellä painalluksella) tai monimutkaisia ​​(looginen kysely) suodattimet
  • Luo tehokkaita hakuja näyttämään tietosi uusilla tavoilla, mukaan lukien yhteenvedot ja monen pöydän näkymät
  • Tuota raportteja monenlaisia ​​muotoja käyttämällä Report Wizard tai Oraclen Report Builder, joka aiemmin tunnettiin nimellä Sun Report Builder tai SRB

”BASE sisältää täyden version HSQL tietokanta moottori, datan tallentamiseksi XML-tiedostoja. Se voi myös käyttää dBASEn tiedostoja natiivisti yksinkertaisia ​​tietokantaan työtä.

”Monimutkaisempien vaatimusten täyttämiseksi, BASE tukee monia suosittuja tietokantoja tietokannasta natiivisti (Adabas D, ADO, Microsoft Access, MySQL), tai mikä tahansa tietokannasta alan standardien ODBC ja JDBC ajurit. Se tukee myös tahansa LDAP-yhteensopiva osoitekirjan, sekä yhteiset tiedostomuotoja, kuten Microsoft Outlookin, Microsoft Windows ja Mozilla.”

(Huom: Jos kyseessä on vähintään Access, että tuki  sisältyy  pääsy taulukoita tietokannassa, mutta  sulkee pois  mahdolliset kyky suorittaa Access makroja, lomakkeita, raportteja. Mutta se on lasi yli puoliksi täynnä, jos ajattelee sitä.

Siirtyä sivun sisällysluettelo


Pääkirjoitus Filosofia

Inhoan ‘fancy verkkosivuilla enemmän huolissaan herättävä ulkonäkö kuin hyvää sisältöä. Saat kaunis kuva, voin mennä taidegalleria. Kaikilla ei ole nopea laajakaista.

Esittelen tätä materiaalia sellaisessa muodossa, jonka tarkoituksena on auttaa sinua käyttämään sitä. On kaksi puolta, että: Miten se on jakautunut, ja miten se on lähetetty. Yksityiskohtia  sivuni siitä, miten aine on jakautunut ja miten se on lähetetty.

Muista materiaali on tekijänoikeudet.  (TK Boyd, 2006 ja myöhemmin) menettelytavat sivun juuri mainittu ehdotetaan vain kätevä henkilökohtaiseen käyttöön materiaalin kuitenkin myös….

Voit vapaasti käyttää näitä tietoja tietokonekurssit jne, mutta luotto lähteen lainaten URL olisi arvostettu. Jos kopioi sivujen muihin web-sivuja teette lukijat karhunpalveluksen: kopiot eivät pysy ajan tasalla. Paljon parempi  linkki  alkuperäiseen sivuja, ja sitten lukijat näkevät ajan tasalla versiot. Niille, jotka huolel- kiitos. Minulla on lähetetty  sivun enemmän tietoa  siitä, mitä tekijänoikeus poikkeuslupia esitän, ja ehdotuksia niille, jotka haluavat laittaa tätä materiaalia CD- jne (On ainakin yksi vankilan käyttäen materiaalia vangin koulutukseen. Tilanteet ovat olemassa missä hyvä Internet yhteydet eivät ole mahdollisia!)

Käännökset ovat tervetulleita. Kerro minulle omasi, joten voin lähettää linkkejä siihen. (Lisätietoa sivulta noin tekijänoikeus poikkeusluvista.)


Siirtyä sivun sisällysluettelo


Muut resurssit:

Kun aloitin tämän vuoden 2006 alussa, olin uusi OpenOffice, mutta ei uutta tietokonetta tai kirjallisesti tutorials Webissä.

Minusta verkkofoorumeita ovat eniten hyötyä lähde apu minulle. Olen sivun  minun nykyinen foorumin suosituksia  sinulle.

On muitakin OpenOffice opetusohjelmia siellä, että Kiitän teitä.

(Oletan, että et löytänyt mitä halusit sivuni noin  oppaita ooBase… sinun pitäisi luultavasti aloittaa siellä, jos et ole nähnyt sitä jo.)

Saat ooBase,  kokeile seuraavia….

Tietenkin, sinun pitäisi lukea OpenOffice oma  Aloitus ooBase (pdf-tiedosto)… vaikka valitettavasti se saattaa hyvinkin olla päivätty… sivu on  edelleen otsikoitu ”Aloittaminen OpenOffice.org 2.x” kun tarkistin sen kesäkuussa 2015 ja Base on ollut versio  4  pitkään, ja on suuria eroja Base 2.x ja Base 4.x.

Andrew Pitonyak on sivusto, jossa apua ooBase, ja muut Open Office aiheista ja  muista  aiheista!

Yleisiä OpenOffice opetusohjelmia,  kokeile seuraavia….

Hieno sivusto, jossa on paljon tietoa: ”Oppaat OpenOffice”

Seuraavassa saat linkkejä kasan hyvää OpenOffice materiaalia, paljon enemmän kuin ooBase… Open viran dokumentaatioprojekti artikkeleita. (Tämä sivu voi olla hitaita ladata.) Ja materiaali on saatavilla useilla eri kielillä. Henkilökohtaisesti pidän materiaali vaikea liikkua, ehkä kärsii ”komitea-itis”… mutta heidän  on  hyvää tavaraa siellä, jos kaivaa. Ehkä et edes tunne niin turhautunut kuin olin; minun välttäminen luultavasti vain ajan kysymys ”tyyli”. Mutta Haluan myös lisätä, että se tulee samasta vakaa kuin huonosti päivätty ”Aloittaminen…” edellä mainittiin, samoin kuin käsikirjan ohjelmointikieli mainitsen seuraavaksi…

Sillä käsikirja OpenOffice ohjelmointikieli, ja API OpenOffice, mennä….

OoBasic Wiki

Muut Hyvää kamaa, mene….

On erinomainen, ja aktiivinen, foorumi Base, yhtenä osa-levyt on  http://forum.openoffice.org

Viite SQL komennoista: Yhteenveto osoitteessa http://www.hsqldb.org/… vain yhden luvun monet Base tarvittavat tiedot.

Opetusohjelmat Open Office taulukkolaskentaohjelma: ”lask apua About.com”

Älä pyydä linkin täältä sivuston ellei) sivuston  jo  linkki sivustoon, ja b) Wayback Koneen  näyttää minulle, että sivusto on tehnyt jo yli kaksi vuotta.


Ja jos pidit mitä täältä, tai haluavat eri asioita, tässä on joitakin sivuja  editorin näiden opetusohjelmia….

Kotisivuille Sheepdogsoftware.co.uk., Minun suurin sivusto. (Pahoittelut jos ”? FrmFdb” Lisäsin jotka viittaavat aiheuttaa selaimen ongelmia. Kerrothan, jos niin? On olemassa auttaa minua oppimaan minun vieraiden mieltymykset.)

Käyttämällä Arduino Suoritin: Nämä asiat ovat vain liian hauskaa, jos olet edes hieman Geek. Et tarvitse paljon rahaa. Tutustu käyttöönotto, joka tapauksessa?

Sivuja käyttävät tietokoneita Sensing and Control, esimerkiksi sää hakkuita.

Ohjelmointi: Lazarus… Pascal perustuva ilmainen, avoimen lähdekoodin, multi-platform kieltä. Ja se toimii! Oppaat.

Ohjelmointi: Delphi Pascal opetusohjelmia.

Johdanto MicroLAN: voimakas laiteperheen tunnustelua ja valvontaa. Tämä ei ole kuluttajatason tavaraa, mutta ei myöskään ole mahtuisi innostunut amatöörejä. Minulla on myös opetusohjelmia sinulle ohjelmointi 1-Wire ™ sirut ja laitteiden varten MicroLans ™.

Toinen minun sivustot. (Arunet)

Hypätä tämän sivun sisällysluettelo