Juliaanisen päivä numerot

Source: http://www.hermetic.ch/cal_stud/jdn.htm
Ekstrat: Lataa tämä asiakirja PDF-muodossa.

Peter Meyer

 1. Esittely
 2. Juliaanisen ajanjakso
 3. Juliaaninen päivä määrä
 4. Tähtitieteellinen Juliaanisen päivä määrä ja tähtitieteelliset Juliaanisen päivämäärä
 5. Kronologinen Juliaanisen päivä määrä ja kronologisen Juliaanisn päivämäärä
 6. Modifioitu Juliaanisen päivä määrä
 7. Liliaanisen päivä numero
 8. Eri merkityksiä “Juliaanisen päivämäärä”
 9. Muuntaminen algoritmit

1. Esittely

Aivan kuten gregoriaanisen päivämäärä on päivämäärä gregoriaanisen kalenterin, Juliaanisen päivämäärä on päivämäärä juliaanisen kalenterin. (Lisätietoja näistä kalentereita nähdä Juliaanisen ja gregoriaanisen kalenteri.) Tähtitieteilijät joskus käyttää termiä “Juliaanisen päivämäärä” toisessa mielessä, jonka mukaan se liittyy siihen, mitä kutsutaan “Juliaanisen päivä määrä”. Tällainen termin “Juliaanisen päivämäärä” tekee epäselvä, mutta niiden merkitys on yleensä selvä kontekstin. Tässä artikkelissa käsitettä Julian päivä määrä selitetään, yhdessä eri merkityksiä termin Juliaanisen päivämäärä.

Mukaan numeroinnin päivää kutsutaan Juliaanisen päivä numerot, käyttävät tähtitieteilijät ja calendricists (niille, jotka opiskelevat kalentereita, valitettavasti työkseen), ajallinen järjestys päivää kartoitetaan päälle jono kokonaislukuja, -2, -1, 0, 1, 2, 3, jne. Tämä on helppo määrittää päivien välillä kahden päivämäärän (vain vähennä yhden Julian päivä määrä muista).

Esimerkiksi auringonpimennys nähtiin Niniveen 15. kesäkuuta, 763 eKr (Juliaanisen kalenterin), mukaan Assyrian aikakirjoissa Brittiläinen museo ja kuunpimennys siellä tapahtuneen yönä 14-15 04, 425 eKr (Juliaanisen kalenterin mukaan). (Lunar Kalenterit ja Eclipse Finder ohjelma kertoo, että nämä pimennykset tapahtui noin 10:32 ja 02:27 vastaavasti.) Julian päivä numerot vastaavat näitä päivämäärät ovat 1442902 ja 1566296 vastaavasti. Tämä on helppo laskea, että kuunpimennys tapahtui 123394päivä jälkeen auringonpimennyksen.

Yleisesti ottaen, kokonaisluku päivämäärä on mikä tahansa järjestelmä määrittämällä yksi-yhteen vastaavuus tavallisia, sekvenssin suhteen päivää (ja yötä) ja kokonaisluvut. Tällaiset järjestelmät eroavat vain päivä valitaan vastaamaan päivä 0 tai päivänä 1. Esimerkiksi joissakin sovelluksissa NASA käyttää Katkaistu Julian päivämäärä, joka on päivien määrä, koska 24.5.1968 (jolloin Apollo tehtäviä Kuu oli käynnissä). Muut aloituspäivä suosittuja ohjelmoijat ovat tai ovat olleet, 01.01.1601 GC (gregoriaanisen kalenterin), 1900-01-01, 01.1.1901 ja 01.01.1980 (kun aika alkoi mukaan IBM PC) . Valinta on yleensä seurausta kompromisseja, jotka koskevat:

(i) ajallinen vaadittava tarkkuus (päivää mikrosekuntia),
(ii) jakson pituus kiinnostuksen (vuosikymmenen vuosisadan, vuosituhannen jne),
(iii) tavujen käytettävissä tallentamiseksi päivämäärän ja
(iv) merkkien määrä tarvitaan näyttämään päivämäärän.


2. Juliaanisen aikana

Juliaanisen päivä määrä järjestelmä on joskus (virheellisesti) sanottu olleen keksi Joseph Justus Scaliger (syntynyt 08.5.1540 JC Agen, Ranska, kuoli 21.1.1609 JC Leiden, Hollanti), joka elämänsä aikana upotettu itse kreikkaa, latinaa, persia ja juutalaisten kirjallisuutta, ja joka oli yksi perustajista tieteen ajanlaskun. Scaliger keksintö ei ole järjestelmän Juliaanisen päivä numeroita, vaan ns Juliaanisen ajan.

Scaliger yhdistetty kolme perinteisesti tunnustettu ajallinen sykliä 28, 19 ja 15 vuosi, jolloin saadaan suuri sykli, Scaliger sykli, tai Julian ajan, ja 7980 vuosi (7980 on pienin yhteinen monikerta 28, 19 ja 15). Mukaan Encyclopedia Brittanica:

“Pituus 7980 vuosi valittiin tuote 28 kertaa 19 kertaa 15, ja nämä ovat vastaavasti numerot vuosia ns auringon kierron Julian kalenterin joka juontaa toistuu samassa viikonpäivinä; kuun tai metonin jakso, jonka jälkeen vaiheet Kuun toistuvat tiettynä päivänä auringon vuosi tai vuosi vuodenajat, ja sykli indiction, alunperin aikataulu jaksoittaiset verot tai valtion pakkolunastuksia antiikin Roomassa.”

Joidenkin kertomusten Scaliger nimesi Julian kauden jälkeen hänen isänsä Julius Scaliger. Kuitenkin hänen De Emandatione Temporum (Geneve, 1629) Scaliger sanoo: “Julianam vocauimus, quia mainos vuodessa Julianum accommodata …” (käännetty RL Reese ym. (3) nimellä “Olemme kutsua sitä Julian koska se sopii Julian year … “).

Mitä tulee Julian kaudella Yhdysvaltain Naval Observatory on tämän sanoa:

“16-luvulla Joseph Justus Scaliger yrittänyt ratkaista tilkkutäkki aikakausilta asettamalla kaiken yhteen järjestelmään. Se ettei valmis käsittelemään negatiivisia vuonna laskee, hän etsi ensimmäinen aikakausi etukäteen kaikista aikaisempien tietojen. Hänen lähestymistapansa oli numerologinen ja hyödynnetään kolme calendrical sykliä: 28 vuoden auringon kierron, 19-vuoden välein Golden numerot, ja 15 vuoden indiction aikana. auringon kierron on ajanjakso, jonka jälkeen viikon päivät ja kalenterin päivät toistavat juliaanisen kalenterin. sykli Golden Numbers on ajanjakso, jonka jälkeen kuun vaiheet toistetaan (suunnilleen) samassa kalenteripäivät. indiction hoitojakso oli roomalainen verojen kierto alkuperä on tuntematon. Siksi Scaliger voisi luonnehtia vuodessa yhdistelmä numeroita (S, G, I), jossa S kulkee 1: stä 28, G 1: stä 19, ja I: n 1 kautta 15 Scaliger ensin todetaan, että tietty yhdistelmä olisi ilmaantua uudelleen 7980 (= 28 x 19 x 15) vuotta. Hän kutsui tätä Julian sykli, koska se oli BA sed juliaanisen kalenterin. Scaliger tiesi, että vuosi Kristuksen syntymän (määritettynä Dionysius Exiguus) leimasi useissa 9 auringon kierron, Golden Number 1, ja numero 3 indiction syklin tai (9,1,3). Sitten Scaliger valitsi tämän ensimmäisen epookki vuoden tunnettu siitä, että (1,1,1) ja määritetään, että (9,1,3) oli vuonna 4713 hänen kronologinen aikakauden [ja siten, että vuosi (1,1,1) oli 4713 BC ]. Scaliger alkuperäisen aikakauden oli myöhemmin hyväksytään alkuperäisen epookki varten Julian päivä numerot.” – 21. vuosisadan ja 3. vuosituhannella

On käynyt ilmi, kuitenkin, että Julian kauden löysi muut ennen Scaliger. Roger piispa Hereford, käsitellään kolmen syklin käyttämä Scaliger hänen Compotus (kirjoitettu 1176 PM) ja todetaan, että “nämä kolme … ei tule yhdessä yhden pisteen 7980 vuotta” (katso (5)), vaikka hän ei tunnista vuonna (4713 eKr) niiden sattuma. Lisäksi, mukaan R. L. Reese et ai. (6):

“12-vuosisadan käsikirjoitus osoittaa, että 7980 vuoden aikana käytettiin nimenomaisesti calendrical tarkoituksiin aikaisemman Herefordin piispa, Robert de Losinga, vuonna AD 1086, lähes sata vuotta aikaisemmin piispa Hereford nimeltään Roger. … Robert de Losinga yhdistyvät aurinko-, kuun ja indiction syklit tulee “suuri sykli [magnum ciclum]” 7980 years … Niinpä käsikirjoituksen Robert de Losinga asettaa varhaisin tunnettu käyttö Julian aikana vuotta AD 1086.”

Ensimmäisessä Julian jakso alkoi vuosi 1 -4712-01-01 JC (juliaanisen kalenterin) ja päättyy kun 7980 vuotta on 3267-12-31 JC, joka on 3268-01-22 GC (gregoriaanisen kalenterin). 3268-01-01 JC on ensimmäinen päivä Vuosi 1 seuraavan Julian kaudella.


3. Juliaanisen päivä määrä

Vaikka Joseph Justus Scaliger oli, kuten edellä on todettu, yksi perustajista tieteen julkaisuaikataso, hän ei keksinyt Julian päivä määrä järjestelmässä. Keksijä oli tähtitieteilijä John W. F. Herschel. The Standard C Date/Time Library (s.42) Lance Latham kirjoittaa:

“Se jäi kuitenkin, tähtitieteilijä John F. Herschel kääntää ajatuksella [Scaliger n] täydelliseksi ajan järjestelmän sijaan menetelmä liittyvien vuotta. Vuonna 1849 Herschel julkaisi linjaukset tähtitieteen ja selitti ajatus laajentaa Scaliger n käsite päivää.”

Seuraavat Herschelin johtoon astronomit hyväksyi tämän ja vei puolenpäivän GMT -4712-01-01 JC (1. tammikuuta 4713 eKr) niiden nollapiste. (Huomaa, että 4713 BC on vuosi -4712 mukaan tähtitieteelliset vuosi numerointi.) Tähtitieteilijöiden “yksi päivä” alkaa keskipäivällä (GMT) ja päättyy seuraavana keskipäivän (niin että yöllä kuuluu kätevästi yhdellä “päivä”, ellei he tekevät havaintoja paikassa, kuten Australiassa). Näin he määrittelivät Juliaanisen päivä määrä päivässä, kuinka monta päivää kulunut tammikuun 1. 4713 eKr että proleptic juliaanisen kalenterin.

Siten Juliaanisen päivä määrä -4712-01-01 JC on 0. Juliaanisen päivä määrä 31.03.1996 CE (Common Era) on 2450174 – tarkoittaen, että 31.3.1996 CE-2450174 päivä oli kulunut -4712 -01-01 JC.

Oikeastaan ​​”päivä” merkitsee tässä päivässä ja yöllä. Calendricists on sana päivän ja yön, nimittäin “nychthemeron”. Yleensä kun calendricists käyttää termiä “päivää” he puhuvat ja nychthemerons.

Useimmissa kalentereita kalenterin vaihtuu keskiyöllä. Näissä kalenterit nychthemeron on pääosin yhdestä keskiyöllä seuraavaan. Tähtitieteilijöiden kuitenkin nychthemeron kulkee, ei keskiyöstä keskiyöhön, mutta iltapäivästä klo. Ja joissakin kalenterit, esim juutalaisen kalenterin, joka on nychthemeron kulkee auringonlaskusta auringonlaskuun. Siten nychthemeron tarkoittaa yksinkertaisesti vain päivän ja yön, eikä sitä voida määritellä tarkemmin, paitsi suhteessa johonkin tiettyyn kalenteriin tai luokka kalentereita.

Juliaanisen päivä määrä on lasken nychthemerons kulunut jonkin verran erityisesti nychthemeron. Näin on hienoisia muunnelmia Julian päivä määrä mää riippuen siitä, millaisia ​​nychthemeron on laskettu, kuten näemme alla.4. Tähtitieteellinen Juliaanisen päivä määrä ja tähtitieteellinen Juliaanisen treffi

Astronominen Juliaanisen päivä määrä on lasken tähtitieteellisiä nychthemerons (ts nychthemerons jotka alkavat klo GMT) päässä tähtitieteelliset nychthemeron joka alkoi keskipäivällä GMT -4712-01-01 JC.

Tallentamiseen aikaa tähtitieteellinen tapahtuma Juliaanisen päivä määrä nychthemeron jossa tapahtuma on tietenkin yleensä ole riittävän täsmällinen. Jotta määrittää ajan tapahtuman tähtitieteilijät lisätä murto komponentin Julian päivä määrä, esim, 0,25 = 6 tuntia (1/4 24 tuntia), sen jälkeen, kun alusta nychthemeron. Astronominen Juliaanisen päivä numero plus murto-osa määritetään aika kulunut alusta nychthemeron merkitty Julian päivänä numero on nimeltään tähtitieteellinen Juliaanisen päivämäärä. (Termi “Juliaanisen päivämäärä” on useita merkityksiä, kuten 8 luvussa selvitetään alla.)

Näin tähtitieteelliset Juliaanisen mennessä 0,5 on keskiyöllä piste erottaa -4712-01-01 JC ja -4712-01-02 JC, tähtitieteelliset Juliaanisen mennessä 1,25 on kahdeksantoista päällä -4712-01-02 JC, ja niin edelleen.

Astronominen Juliaanisen päivä määrä voidaan myös nähdä tähtitieteelliset Juliaanisen päivämäärä, joka on kokonaisluku, ja joka kuvaa aikaa, joka kuluu alusta tähtitieteellinen nychthemeron (puolenpäivän GMT) alkuun seuraavan.


5. Kronologinen Julian päivä määrä ja kronologisen Juliaanisen päivämäärä

Jossain vaiheessa opiskelijat calendrical tieteen päätti, että Julian päivä määrä järjestelmä olisi erittäin hyödyllinen alallaan, jos käsitteen “päivä”, eli “nychthemeron”, vaihdettiin sopusoinnussa tämän käsitteen, kuten yleisesti käytetty yhteydessä kalentereita. Gregoriaanisen kalenterin alkaa päivän keskiyöllä, mutta eivät kaikki kalenterit tehdä (esimerkiksi juutalaisen kalenterin on nychthemerons jotka alkavat auringonlaskun). Näin syntyi muunnelma Julian päivä määrä ja Julian päivämäärä nimeltään “kronologisen” erottamaan ne “tähtitieteelliset” versioita.
Kronologinen Julian päivä määrä on lasken nychthemerons, oletetaan alkavan keskiyöllä GMT, mistä nychthemeron joka alkoi keskiyöllä GMT -4712-01-01 JC. Kronologinen Julian päivä määrä 0 on siis kaudella keskiyöllä GMT -4712-01-01 JC seuraavaan keskiyöhön GMT. Kronologinen Juliaanisen päivä numero 2452952 on ajanjakso keskiyöstä GMT 11.8.2003 CE (ajanlaskumme) seuraavaan keskiyöhön GMT.

Jälleen murto-osa voidaan lisätä aikajärjestyksessä Juliaanisen päivän numero muodostamiseksi aikajärjestyksessä Julian päivämäärä. Esimerkiksi kronologinen Julian mennessä 0,5 Noon GMT -4712-01-01 JC, kronologisessa Juliaanisen päivämäärä 1.25 on 6 pm GMT -4712-01-02 JC, ja kronologinen Julian päivämäärä 2,452,952.75 on kahdeksantoista GMT 2003 -11-08 CE.

Näin määritellyt, kronologinen Juliaanisen päivämäärä on sidottu nolla astetta pituus- koska murto komponentti tarkoittaa kulunut keskiyön GMT. Voimme kuitenkin haluavat käyttää käsitettä yhteydessä kalenterit tarkoitettu käytettäväksi muissa paikoissa maapallolla, missä keskiyö keskiyö paikallista aikaa eikä keskiyöllä GMT. Esimerkiksi nychthemerons merkitty päivämäärät kiinalaisen kalenterin alkaa keskiyöllä Pekingin normaaliaikaan seuraavaan keskiyön BST, ja keskiyön Pekingissä esiintyy kahdeksan tuntia aikaisemmin kuin keskiyöllä Greenwich.

Joten jotta käyttää käsitettä kronologista Julian päivämäärä tutkittaessa kalentereita joiden päivät tarkoittavat nychthemerons joka alkaa keskiyöllä paikallista aikaa, mutta ei keskiyöllä GMT, voimme määritellä paikallinen kronologinen Julian päivämäärä, jonka arvo on GMT-pohjainen aikajärjestyksessä Julian tasalla arvo välillä 0 ja 0,5 lisätä tai vähentää huomioon aikavyöhykettä ero (lisätty sijainnit East Greenwich, vähennetään paikkoja West Greenwich). Esimerkiksi kronologinen Juliaanisen mennessä 2,452,952.75 suhteen Pekingiin, mikä tarkoittaa kahdeksantoista Pekingin-nychthemeron numeroitu 2452952, vastaa kronologinen Julian päivämäärä 2,452,952.75 – 1/3 = 2,452,952.417 Greenwich (joka on klo 10 2003-11- 08 CE).

Niinpä vaikka on vain yksi erilaisia ​​tähtitieteellisiä Juliaanisen päivämäärä (yksi sidottu pituuspiirille nolla astetta pituutta) on yhtä monia lajikkeita kronologisen Juliaanisen ajankohtana olemassa pituusasteet jota voisimme haluavat käyttää tutkimuksessa eri kalentereita.


6. Muokattu Juliaanisen päivä määrä

Koska useimmat päivinä noin 150 vuotta nykyisen ovat Juliaanisen päivä numerot alkavat “24”, Julian päivä numerot tämän 300-pariton vuoden aikana voidaan lyhentää. Vuonna 1957 tehty yleissopimus modifioidun Juliaanisen päivä määrä hyväksyi Smithsonian observatorio:

Annetaan Julian päivä numero JD, modifioitu Juliaanisen päivän numero MJD määritellään MJD = JD – 2,400,000.5. Tämä on kaksi tarkoitusta:

 1. Päivät alkavat keskiyöllä pikemmin kuin keskipäivällä.
 2. Päivämääriä vuosina 1859 noin 2130 vain viisi numeroa on käytettävä täsmentää päivämäärä mieluummin kuin seitsemän.

MJD 0 vastaa siis JD 2,400,000.5, joka on kaksitoista tuntia sen jälkeen, kun kello GMT JD 2400000 = 1858-11-16 (gregoriaaninen tai yhteisen Era). Näin MJD 0 tarkoittaa keskiyön marraskuun 16th / 17th, 1858, joten päivä 0 järjestelmässä modifioidun Julian päivä numerot on päivä 11.17.1858 CE.

Tärkeimmät nojalla MJD on, että tällainen päivämäärät vaativat vähemmän tavua muistia tallennusta varten. Sillä calendrical tutkimukset kronologisessa Julian päivä määrä on edullinen.


7. Liliaanisen päivän numero

Tämä konsepti on samanlainen kuin Julian päivä määrä. Se on nimetty Aloysius Lilius (neuvonantajana Gregorius XIII), joka oli yksi tärkeimmistä keksijät gregoriaanisen kalenterin uudistuksen. Liliaanisen päivä määrä määritellään “päivien määrää vuodesta 14 lokakuu 1582 on proleptic gregoriaanisen kalenterin”. Tämä oli aika käyttöönoton gregoriaanisen kalenterin, kun se oli säätänyt paavi Gregorius XIII että seuraavana päivänä 04 lokakuu 1582 (joka on 5 Lokakuu 1582 vuonna juliaanisen kalenterin) olisi vastedes tunnetaan jopa 15 Lokakuu 1582. Tarkkaan ottaen ei ole “14 lokakuu 1582” gregoriaanisen kalenterin, koska gregoriaanisen kalenterin ei alkanut 15 päivään lokakuuta 1582 siten tarvetta (määritelmään viitata “proleptic” gregoriaanisen kalenterin). Näin ollen 15 päivänä lokakuuta 1582 GC on Lilian päivä 1 (ensimmäisenä päivänä gregoriaanisen kalenterin) 16. lokakuuta 1582 on Lilian päivä 2, ja niin edelleen.

Ei tiedetä, onko Lilius itse työskentelee tätä käsitettä. Calendricist Joe Kress on jäljittänyt aikaisintaan käytön Lilian päivänumeron sen keksijä, Bruce G. ohmia IBM vuonna 1986 (7).

Suhde Juliaanisen päivä numerot ja Liliaanisen päivä numerot on: LDN = JDN – 22991608. Erilaisia ​​merkityksiä ja “Juliaanisen päivämäärä”

Termi “Juliaanisen päivämäärä” on kolme eri merkityksiä, joista kaksi täysin kunniallisia ja kolmas käyttää vain ne, jotka eivät tiedä mitään parempaa.

(i) Kuten edellä todettiin, Juliaanisen päivämäärä on päivämäärä juliaanisen kalenterin, edeltäjä gregoriaanisen kalenterin.

(ii) Tähtitieteilijät ja calendricists käyttää termiä tässä mielessä, mutta (kuten edellä kohdassa 4 ja 5 jakso edellä) myös toisessa mielessä, jonka mukaan Juliaanisen päivämäärä on numero, ilmaiseva ajankohtana, joka koostuu kokonaislukua ja murto-osan (esim 2.439.291,301), jossa kokonaisluku osa on Juliaanisen päivä numero ja murto-osa määritetään aika, alusta kuluneen päivän merkitty Juliaanisen päivä määrä.

(iii) liikemaailmassa termi “Juliaanisen päivämäärä” on valitettavasti käytetty aivan erilainen käsite, että määrä päivässä tiettynä vuonna, niin että tammikuu 1st = päivä 1, helmikuu 28th = päivä 59, ja pian. Käyttää termiä “Juliaanisen päivämäärä” tarkoittavan päivä-of-vuodesta, jolloin termi tarkoittaa myös päivämäärä juliaanisen kalenterin (puhumattakaan sen käyttöhistorian kolmannessa mielessä tähtitieteilijät ja calendricists) on yksinkertaisesti kutsua sekaannusta. Ne, jotka tutkivat kalentereita yksimielisesti suositella, että termin “Juliaanisen päivämäärä” tarkoittaa “useita päivässä vuodessa” jättää pois. Oikea termi tälle käsite on “järjestysasteikko päivämäärä”, koska määritelmän mukaan 3,4 vuonna ISO8601: 2000 (E), Dataelementit ja vuorovaikutukselle formaatit – Tiedonvälitys – edustus ja -ajat, toinen painos 2000-12-15 (ladattavissa kuin PDF täältä).


9. Muuntaminen algoritmit

Matemaatikot ja ohjelmoijat ovat luonnollisesti kiinnostunut itse matemaattisia ja laskennallisia algoritmeja muuntaa Juliaanisen päivä numerot ja gregoriaanisen päivämääriä. Seuraavat muunnosalgoritmi johtuu Henry F. Fliegel ja Thomas C. Van Flandern:

Juliaanisen päivä (JD) lasketaan gregoriaanisesta päivä, kuukausi ja vuosi (d, m, y) seuraavasti:

jd = ( 1461 * ( y + 4800 + ( m - 14 ) / 12 ) ) / 4 +
     ( 367 * ( m - 2 - 12 * ( ( m - 14 ) / 12 ) ) ) / 12 -
     ( 3 * ( ( y + 4900 + ( m - 14 ) / 12 ) / 100 ) ) / 4 +
     d - 32075

Muuntamalla Juliaanisen päivä numeron gregoriaanisen mennessä tehdään näin:

    l = jd + 68569
    n = ( 4 * l ) / 146097
    l = l - ( 146097 * n + 3 ) / 4
    i = ( 4000 * ( l + 1 ) ) / 1461001
    l = l - ( 1461 * i ) / 4 + 31
    j = ( 80 * l ) / 2447
    d = l - ( 2447 * j ) / 80
    l = j / 11
    m = j + 2 - ( 12 * l )
    y = 100 * ( n - 49 ) + i + l

Päivät ovat kokonaisluku arvot alueella 1-31, kuukaudet ovat kokonaislukuja välillä 1-12, ja vuotta ovat positiivisia tai negatiivisia kokonaislukuja. Jako on ymmärrettävä, kuten kokonaisluku aritmeettinen, jossa jäännöksiä heitettiin pois, ja (m-14) / 12 on -1 m <= 2 ja on 0 muutoin.

Näiden algoritmien Julian päivä numero 0 vastaa -4713-11-24 GC, joka on -4712-01-01 JC.

Nämä algoritmit ovat voimassa vain gregoriaanisen kalenterin ja proleptic gregoriaanisen kalenterin. He eivät oikein muuntaa päivämäärät juliaanisen kalenterin.

Näyttää siltä, ​​että suunnittelijat näiden algoritmien tarkoitus niitä voidaan käyttää vain ei-negatiivisia Julian päivä numerot (vastaa gregoriaanisen päivämäärät ja jälkeen -4713-11-24 GC). Itse asiassa ne ovat voimassa (vain) päivämäärät, -4900-03-01 GC lähtien kun muunnat Julian päivä numeron päivämäärä ja (vain) alkaen -4800-03-01 GC lähtien muunnettaessa päivämäärä on Julian päivä määrä.

Muiden Gregoriaaninen/JDN muuntaminen algoritmeja nähdä tri John Stockton Gregoriaaninen ajankohta Koronlaskukäytännön ja Koronlaskukäytännön on gregoriaanisen päivämäärä.


Joitakin artikkeleita, jotka koskivat pääasiassa alkuperä Julian kauden:

 1. Grafton, A. T .: Historia ja teoria, XIV, 156 (1975)
 2. Moyer, G .: Taivas ja teleskooppi 61, 311 (1981)
 3. Reese, R.L. Everett, S.M. & Craun, E.D .: “Alkuperä Juliaanisen Kausi: sovellutus congruences ja Kiinan jäännöslause”, American Journal of Physics, vol. 49 (1981), 658-661.
 4. Van Gent, R. H .: Taivas ja teleskooppi 62, 16 (1981)
 5. Reese, R.L. Craun E. D. & Mason, C.W .: “Kahdestoista-luvulla alkuperä 7980-vuoden Juliaanisen aika”, American Journal of Physics, vol. 51 (1983), 73.
 6. Reese, R.L. Craun E. D. & Herrin, M .: “Uudet todisteet alkuperästä Juliaanisen ajan”, American Journal of Physics, vol. 59 (1991), 1043.
 7. Ohmia, Bruce G .: “Käsitellä tietokoneella päivämäärien ulkopuolella vuosisadan”, IBM Systems Journal, 15 (1986), 244-51, ss. 244-6.

Ensimmäinen versio Tämä artikkeli on julkaistu Hermetic Systemsin verkkosivuilla vuonna 1997.
Klikkaa seuraavaa linkkiä Wayback Koneen
Varhaisin arkistokopion tämän artikkelin, päivätty joulukuussa 3, 1998
Juliaanisen päivä numerot

Ohjelmisto saatavilla näiltä sivuilta, joka suorittaa muuntaminen osallistui päivämääriä gregoriaanisen kalenterin, juliaanisen kalenterin ja Julian päivä määrä järjestelmän (ja päivämäärät muissa kalentereita):

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.